›› Булевард

В какво настроение е Никол след изтеклото видео с Хамилтън (снимки)

Обявяваната вече като бивша на най-добрия български тенисист Григор Димитров - Никол Шерцингер не показа особено притеснение в първата си поява пред публика след скандала с изтеклото секс видео с друг неин бивш любим - ...

Виж още
Волейбол

Опит за бой и псувни от Пламен Константинов били причината Владислав Иванов да си тръгне от националния

27 август 2018 | 20:10 - Обновена
Опит за бой и псувни от Пламен Константинов били причината Владислав Иванов да си тръгне от националния
Най-неприятната новина около националния отбор по волейбол в навечерието на Световното първенство по волейбол е свързана с изваждането от съства на либерото Владислав Иванов след конфликт със селекционера Пламен Константинов.
Волейболистът разкри защо се е стигнало до това, като обяви, че е бил псуван от наставника пред съотборниците си и публиката в контролата с Белгия през уикенда. Той добави, че е имало подобни обиди и към други играчи в състава в миналото. Ето и и пълната изповед на Иванов специално пред камерата на NOVA.
"Причината да не съм в националния отбор е една. Случи се нещо, което според мен никой уважаващ себе си човек и спортист не би изтърпял и не би превъзмогнал и преглътнал тези неща. Нека започна малко отдалеч. Излизам пред вас, за да не се пишат неверни работи и да се ескалира с някакви неща, които всъщност не са истина."
"Колкото до това, защо не съм в националния отбор. Днес четох някакви неща, че съм изгонен и т.н., но това не отговаря на истината и реалността. Случи се в четвъртия гейм на мача с Белгия в събота във Варна."
"До този момент аз не влизах в игра, старши треньорът ме извика при резултат 20:13 или 20:14 за съперника, ще ви излъжа за точния момент. През това време той беше сменил Валентин Братоев. Аз влязох в игра, направиха ни две точки, не можах да се справя с указанията и да посрещна две топки добре. След това се взе таймаут, в който се казаха нещата, че едва ли не защо влизаме, че не сме подготвени, от този тип неща."
"Тогава аз му отвърнах, че по никакъв начин не съм искал така да се случи и че нямам вина, че не съм могъл да посрещна тези две топки. Оттам имаше реакция да не се обяснявам и т.н. В това продължение на таймаута съдията ни свирна да влизаме вече на терена."
"Когато това стана, аз казах на моя съотборник Теодор Салпаров да влиза да играе, той влезе, аз съответно отидох в квадрата при резервите. И оттам ескалираха нещата. Пламен Константинов налетя на бой с нецензурни реплики, даже ми е неудобно да ги кажа. Те бяха от сорта на "коп*ле", "нещастник", " да ти *ба майката". Такива думи, които на никой не е приятно да ги чуе. Още по-лошото е, че това се случи пред очите на всички състезатели, щаб, имаше и много хора в залата, защото контролата беше открита. Всички видяха за какво става въпрос и как реагира. Валентин Братоев беше до мен през цялото време, моята реакция беше никаква. Нито съм го провокирал по някакъв начин, нито съм му отговорил по някакъв начин на тези обиди, които той изрече към мен. Запазих самообладание, колкото и да ми беше тежко да ги чуя всички тези неща. Тогава Валентин Братоев ми каза, че съм постъпил правилно да не реагирам. След което геймът приключи, започна тайбрекът. В началото на тайбрека, втора-трета точка, той се обърна към мен в квадрата при резервите и се обърна по същия начин: "Като не искаш да си тук, ставай и си заминавай, ще ти *ба майката, нещастник!". И аз съответно напуснах залата, прибрах се в хотела, обсъдих го с мои близки, родители, приятелка всичко случило се. Взех за себе си правилното решение, че нямам място повече в този отбор при това стечение на обстоятелствата."
"Обадих се на Стефан Чолаков като тийм-мениджър на отбора да му съобщя това мое решение, че напускам националния отбор. Опитаха се да ме убедят по някакъв начин и да ме накарат да остана. Дължа го и на момчетата, не съм от 1-2 години с тях, с някои съм и повече от 10 заедно и ги чувствам много близки."
"Направих една среща между състезателите, за да им обявя какво е моето решение. Всеки се опита по някакъв начин да ми каже, че съм нужен на отбора, че ще им липсвам, да забравя тези думи и тази реакция на треньора, но всеки си има принципи и достойнство, аз не мога да го преглътна това нещо. Най-малкото, моята майка няма вина и да се използват такива епитети... Не смятам, че съм го провокирал по някакъв начин."
"Също така, в четвъртия гейм казах на Теодор Салпаров да влезе да играе, защото почувствах, че все едно отборът заради мен пада и аз влизам и искам да загуби срещата, което никога не е било така. Аз съм част от този национален отбор повече от 10 години..."
"Отказах да се върна в игра, защото почувствах, че заради мен се случват тези неща и че аз съм причината отборът да губи, а аз никога не съм искал това нещо. Почувствах, че съм несправедливо обвинен и предпочетох, за да няма дрязги, геймът и мачът да бъдат довършени от Теодор Салпаров, който дотогава играеше."
"Какво да кажа, не търся обяснение и извинение от Пламен Константинов, смятам, че няма какво повече да си кажа с него. Разочарован съм адски много, обидно ми е, не искам да се тиражират някакви неверни неща. Чаках становището на Пламен Константинов да излезе и да каже каква е самата истина, а не да се пишат някакви неща, които на някого са угодни или се прикрива нещо. Мисля, че всичи могат да го потвърдят, защото бяха част от това нещо, цялата публика. Беше много грозно и се радвам, че запазих самообладание и не избухнах и не реагирах по начин, по който старши треньорът реагира към мен, защото можеше да прерасне и в нещо по-лошо и грозни и да има сцени. Това не се случи."
"До този момент Пламен не е казал неговата версия или каквото и да било. Аз отказах, защото се почувствах обиден, че влизам и провалям отбора. Дори и да съм отказал да вляза в игра, това не го оправдава. Реакцията му като национален треньор към когото и да било - дали към мен, дали към по-възрастните в отбора, или към най-младия, не му дава право да реагира по този начин и да избълва всичко това, което лично мен ме нараниха и затова взех това решение."
"Със сигурност може би моята вина е дотам, че аз отказах да продължа срещата в четвъртия гейм. Всеки греши в този живот, няма безгрешни хора. Пак казвам, не търся извинение от него, просто начинът, по който се случи, не беше на място и не беше правилен. Отношението е такова, което ви го казах, не искам да навлизам в подробности, но това не се случва за пръв път."
"Конкретно до този момент не съм имал пререкания с Пламен Константинов. Никога не съм имал конфликт или нещо да делим с него. Имали сме разговори как вижда отбора, каква част ще бъда аз от него и т.н., но това са нормални разговори между състезател и треньор. Не го оправдавам и с напрежение и нерви заради ситуацията с многото контузени и липсващи. Постъпката не беше правилна и за мен не беше редно изобщо да се стига дотук. Аз като цяло исках да бъда адски много част от Световното първенство тук, в България. Едва ли ще ми се случи някога повече да бъда съпричастен. Направих много лишения, костваше ми адски много да бъда част от това нещо, съжалявам, че по този грозен начин си тръгнах от този отбор и съжалявам, че няма да съм част от Световното първенство."
"Да, има и други обиждани играчи от националния отбор, мога да конкретизирам имена, но не мисля, че е редно и правилно. Ако хората, които искат и са се почувствали по някакъв начин обидени, защото думите към тях бяха идентични, нека те да коментират. Но нека те да си кажат. Да си говорим откровено и директно, Георги Братоев през 2015 г. чу думи от този сорт, 2016 г. Ники Пенчев в официален мач по същия начин... Задайте си въпроса защо той тогава напусна националния отбор. През 2017 г. се случи същото с брат му Розалин Пенчев и сега аз съм на дневен ред."
"Нито Пламен Константинов ме е потърсил, нито аз съм поискал някакъв разговор с него. Не смятам, че имам какво да си кажа повече с него, да ме ругае и да ме обижда на майка пред хиляди хора в залата и пред моите съотборници, това не мога да го преглътна и не мога да си го обясня каква е причината да го стори. Да, изблик на нерви, случва се на всеки да сбърка, но не смятам, че реакцията беше правилна. Аз лично не го оправдавам и аз не търся извинение от него, просто ми е болно, че през всички тези години, от които съм бил част от този отбор и съм дал много на него, няма да мога да участвам на Световното в България по този начин. Това е, което искам да кажа."
"Както ви казах, до този момент, до тази случка, никога не съм имал конфликт с Пламен Константинов, да имаме търкания, да не си говорим или нещо от този сорт. Винаги сме спазвали добрия тон, той все пак ми е треньор, аз съм само изпълнител. Дали си върша работата добре, не мога да си дам оценката, но щом съм толкова години част от този отбор, значи има какво да дам. Категорично няма завръщане в националния отбор за мен, аз стоя зад думите си, казах истината, не съм спестил нищо, нито съм излъгал. Завръщане в националния отбор няма да стане. Аз не искам да създавам интриги и излишно напрежение около националния отбор, защото има адски много проблеми с контузии, напрежението ескалира с всеки изминал ден и ще расте постоянно. На този етап няма реален шанс аз да бъда част от този състав на Световното първенство."
"Очаквам всичко, ако трябва да бъда честен. Поне в момента съм спокоен, защото казах истината такава, каквато е, а не такава, каквато искат някои хора да бъде и искат да се появи в пространството сред медии, телевизии. Аз съм с чиста съвест и стоя пред вашата камера и бих казал същите думи пред всеки един, защото те са самата истина. Не съм спестил и не съм излъгал за нито една дума", заяви Иванов пред камерата на NOVA.

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 42549

Добави коментар ›› Коментари (121)

44
(Гост)
121
отговор
29 август 2018 | 06:31

Абе не е приятно да те псуват ама иде на лигавщина тва да се откажеш... Рейтинг: 1 1

Aiiii
(Гост)
120
отговор
28 август 2018 | 19:35

Аз все още не мога да разбера ,защо хората толкова се обиждат когато някои им каже ще ти ева майката,все едно това може да стане ...абсолютен абсурд ...освен ако майка ти не е някоя околовръстна п...утка..ПРОСТИ ХОРА ПРОСТ НАРОД .. Рейтинг: 0 7

Херо
(Гост)
119
отговор
28 август 2018 | 15:45

Някои хора са напълно изперкали! Недопустимо е треньора да псува така хората!Да си направи негови деца този боклук и да ги псува тях на майка Рейтинг: 16 4

Кирил
(Гост)
118
отговор
28 август 2018 | 14:28

Браво на Пламен, че го е изгонил. Рейтинг: 8 20

Мнение
(Гост)
117
отговор
28 август 2018 | 14:07

Гледам някои защитават Пламен. Дали и те щяха да си траят ако бяха на мястото на играча? Може би, щом го подкрепят. Според мен не е нормално професионалист да сипе такива обиди към подчинен независимо от това дали подопечният има вина или не. Всеки с капка достойнство няма да преглътне да бъде унижаван по такъв безпардонен начин. Това не е казарма, това е професионален спорт, дори когато става въпрос за национален отбор. Един разумен и уравновесен специалист може да направи забележка, дори да повиши тон, но да псува като каруцар е недопустимо. Рейтинг: 21 2

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Валери
(Гост)
116
отговор
28 август 2018 | 13:47

ПРИЯТЕЛЮ,ДРУГИЯ ПЪТ ОТГОВОРИ- И ТВОЙТА МАЙКА,КОЛКОТО ОТСТЪПВАШ ПОВЕЧЕ ТЕ ГАЗЯТ,ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ,НЕ СЕ ВОДЯТ РАЗГОВОРИ ПО СЪЩЕСТВО,А ВСЕКИ ОБВИНЯВА ДРУГИЯ-БАЛКАНСКИ МАНТАЛИТЕТ ! ! ! ! Рейтинг: 8 1

Sofiq
(Гост)
115
отговор
28 август 2018 | 12:40

Novo libero v nacionalniq otbor se kazva raq pakova Рейтинг: 14 2

Диди
(Гост)
114
отговор
28 август 2018 | 12:26

Отбора може без В.Иванов ...не е най...най..и без него ще има Световно Рейтинг: 7 10

Диди
(Гост)
113
отговор
28 август 2018 | 12:25

Отбора може без В.Иванов ...не е най...най..и без него ще има Световно Рейтинг: 3 11

Fen
(Гост)
112
отговор
28 август 2018 | 11:29

Тоз Пламен такъв беше като играч,добре че бяха съотборниците му тогава,та да блесне,такъв е сега и като треньор.Нещо не виждам какви успехи,ще жъне в треньорството,като досега отбора при него е пълна скръб.Нека си излага играчите пред хората,и накрая сам ще трябва да си играе.С две думи дребна душица! Рейтинг: 4 7

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Левскар
(Гост)
28 август 2018 | 11:34

Не съм съгласен. Беше голям играч. Като треньор има някакви успехи в Русия - не и в България. Но за важните въпроси винаги е бил на гришната страна! Рейтинг: 20 3

az
(Гост)
111
отговор
28 август 2018 | 11:05

Е па той Гибона си псува винаги. Като играч и сега непрекъснато псува на терена. Рейтинг: 18 2

Левскар
(Гост)
110
отговор
28 август 2018 | 10:52

Тук, гледам, много разбирачи са се събрали да защищават Гибона. Педерастии..., Путьовщина... не знам си какво, казарма даже предлагаше един. Няма начин един състезател да се изявява при такава атмосфера в отбора. Няма! Няма смисъл да играе, както и да го наречете това. Затова Гибона да си взима крушите и да си заминава заедно с другия толум и инженера от федерацията! Това са Путките в българския волейбол. Мъжкарите са вън! И нека преди да ме оплюете да ми каже някой излезе ли поне веднъж Гибона да каже какво се случи на олимпиадата в Пекин? Нито Гибона, нито инженера... никой. Това беше мистерия, която трябваше да бъда осветлена преди да го правят старши треньор на нац. отбор. Нито дума! И никой и не пита! Рейтинг: 25 8

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

зяпач
(Гост)
28 август 2018 | 13:12

как бе, колега! повишени нива на тестостерон. официалната версия. сегашният старши си чупи краката на своя глава да обикаля по лаборатории за нови изследвания. напразно. щото федерацията не искаше да рискува. та така си и остана с прашните гащи и празни амбиции. той и сега се прави на приятел с бат данчо! инак е скрит рррреволюционер, и работи за промяна на системата отвътре. жалко че не го избраха за депутатин, щяхме да се мъчим по-малко с него, отколкото сега. Рейтинг: 2 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Ццццц
(Гост)
109
отговор
28 август 2018 | 10:46

Брей тоя гибон, голям ебач, голям побойник е станал! Може ли той да хапне дръвцето Рейтинг: 19 2

Левски
(Гост)
108
отговор
28 август 2018 | 10:45

Как така си казал на Теодор Салпаров да влиза вместо теб?!?!? А!?!?! КО?!?!? Те треньорите как не са ти скочили се чудя... какви са тия примадонски реакции??? Бил го напсувал... вие не се сърди човече ли играете, бре пич???? То няма спорт, в който да не се хули... Защо се правиш на ревльо, не мога да разбера, и то дни преди световното... проблеми си има -да! ама дай да бегаме, че не ни издържат нервите! Рейтинг: 13 13

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

зяпач
(Гост)
28 август 2018 | 13:15

ха! той чунким сите наред ги храни с птички матерни! ако ги беше подкарал наред, сега него щяха да го сменят. а и да не забравяме че и братоевите имаха проблеми със старшията. ма ония можеха и да му върнат ресто. Рейтинг: 2 2

Азззз
(Гост)
107
отговор
28 август 2018 | 10:30

И аз щях да го изгоня, как няма да влиза в игра за националния, тва да не е концерт пожелание. Рейтинг: 15 9


							
						

Италия - А 1

Силвано Пранди – Професора 12 януари 2019
Всяко ново нещо е добре забравено старо, са казвали римляните. Те може и да не са чували за волейбол, но ето, че мъдростта им е валидна и в случая с националния отбор на България. Въпреки че е италианец, Силвано ...
Николай Иванов: Назначението на Пранди е силен ... 10 февруари 2019
Волейболната легенда Николай Иванов гостува в предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Дълги години той бе титулярен разпределител на България, а с гордост носи и капитанската лента. Световен шампион ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.