Тенис

Григор Димитров отново се срина срещу Вавринка на "Голям шлем"

27 август 2018 | 21:35 - Обновена
Григор Димитров отново се срина срещу Вавринка на "Голям шлем"
Най-добрият български тенисист Григор Димитров допусна втора поредна загуба от Стан Вавринка в първи кръг на турнир от “Големия шлем”. След тази на “Уимбълдън”, сега хасковлията се срина за 3:6, 2:6, 5:7 срещу носителя на 3 титли от “Шлема” и шампион в Ню Йорк от 2016-а.

Преди около два месеца на “свещената трева” в Лондон Вавринка не бе в добро физическо състояние, а и настилката бе най-малко любимата му, затова победата му бе изненадваща и провокирана единствено от срива на Григор след първия сет. Сега швейцарецът бе в далеч по-позитивно състояние и идващ в Ню Йорк със самочувствие след двата успешни “Мастърс”-а в Торонто и Синсинати, където спечели пет мача и загуби от Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Това обаче не означава, че Димитров заслужава някакви похвали за представянето си срещу опонент, срещу когото преди днес имаше позитивен баланс от 4:3 победи. Такива Григор заслужи при поражението в три сета от шампиона в Синсинати Новак Джокович, защото тогава бе перфектен в първия сет и водеше с пробив във втория. Сега срещу Вавринка българинът елементарно бе пробит в края на първия сет и го загуби без съперникът му да изразходва излишна енергия, а втората част бе лишена от каквато и да е интрига, след като Димитров допусна изоставане от 0:4.

Третият сет бе най-показателен за липсата на психологическа устойчивост в момента на Григор, защото той бе перфектен на свой сервис (първото му подаване почти изцяло липсваше в предишните два сета), а Вавринка се нуждаеше от медицински таймаут в началото на частта. Швейцарецът не бе в добро физическо състояние, имаше проблем в кръста и сервираше почти без отскок, като най-после Димитров го проби за 5:3. След като до този момент в сета бе загубил само две точки от свой сервис и имаше комфорта на чисто нови топки, шампионът от Финалите на АТР необяснимо допусна рибрейк, а после се срина още веднъж и логично “подари” победата на опонента си. Именно физическата компрометираност на Вавринка и подемът на Григор бяха предпоставки той да направи адекватен опит за първи обрат от 0:2 сета в кариерата си изобщо, но вместо това той напуска безславно втори пореден турнир от “Големия шлем” тази година.
ПЪРВИ СЕТ
Григор започна двубоя на посрещане, както сам избра да прави в предишния си голям двубой срещу Новак Джокович в Синсинати. Той изостана с 30-0, но спечели първото си разиграване с красива размяна на бекхенди, завършила с уинър от тази страна на ракетата. Впоследствие българинът стигна и до точка за пробив, но Вавринка го отрази и малко по-късно спечели подаването си, благодарение на отличен първи сервис. Вторият гейм започна отново с размяна на бекхенди по диагонала, която отново се разви в полза на Григор, защото Вавринка прати топката в аут в момент, когато смени с форхенд. Сервисът на хасковлията не работеше особено добре, а две непредизвикани грешки от негова страна задържаха швейцареца в гейма, но той продължаваше да изостава по отношение на продължителните разигравания (и от двете страни) - 1:1.
Димитров записа първата точка в следващия сервис-гейм на Вавринка, когато швейцарецът прати топката в аут от средата на основната линия от бекхенд, но отново началният удар му помагаше достатъчно, за да компенсира изоставането си в разиграванията. Впоследствие, с помощта на ястребовото око, той излезе победител в поредното страхотно разиграване, но все пак швейцарецът взе подаването си с комбинация сервис по диагонала - форхенд. Първият серивс на хасковлията отново не бе на негово разположение, но той нямаше никакви проблеми да вземе подаването си, като направи и първата си успешна атака на мрежата, завършвайки със смач - 2:2.
Страхотният атлетизъм на Димитров му послужи за 15-15 в следващия гейм, когато Вавринка го разходи в двата ъгъла и го привика на мрежата, но хасковлията стигна топката и завърши с бекхенд-уинър. Той стигна до 40-30 с прекрасен ретур-уинър от форхенд на втори сервис, а след това нямаше късмет да закачи линията с чудесен минаващ форхенд от средата на основната линия.
Вавринка посрещаше около два метра зад корта и това му помагаше, тъй като основно посрещаше втори сервиси на съперника си. Той направи хубав уинър от форхенд с изключително къс диагонал, но Григор го засенчваше с по-доброто си придвижване. За съжаление, стигна се до дюс, когато серия от дълбоки бекхенди на двамата бе прекратена с такъв в мрежата от ракетата на Григор, но веднага след това пък той заби първия си ас. Вавринка постепенно започна да намира далеч по-ефективно и агресивно топката от форхенд и увеличи броя на уинърите си, но пък Григор отново взе авантаж с чудесен първи сервис по диагонала в полето за равенство. Той обаче моментално бе заличен с първата двойна грешка в двубоя, преди дълбок втори сервис отново в същата страна на корта да бе пратен в аут с ретур от бекхенд на Вавринка. Два форхенда по диагонала, плюс нов такъв, но по обратния диагонал, осигуриха успех на Григор в близо 9-минутния гейм.
Швейцарецът бе далеч по-експедитивен на свое подаване, като този път разчиташе на първия си сервис и много умело успя да изгради точките така, че да ги завърши с печелившо изпълнение на форхенди по опразнената права.
Липсата на първи сервис започна да тежи, а качеството на ретура на Вавринка се повиши и той дори записа първия си такъв уинър от форхенд, като впоследствие стигна и до три брейк-бола. Швейцарецът отново се стремеше да забавя темпото със слайсове, но Григор реагира отлично с труден, но успешен форхенд по обратния диагонал. За съжаление, пробивът стана факт с втората двойна грешка на Димитров в мача - 3:5.
Грешка от форхенд на Вавринка доведе до 0-15, а той веднага след това също направи двойна грешка и се ситгна до 0-30. Григор обаче пропусна шанса да стигне до два шанса за пробив, бъркайки форхенд от средата на основната линия. За съжаление, вместо това швейцарецът стигна до сетбол с изумителен бекхенд по правата за край на едно от най-качествените разигравания в мача. Грешка от тази страна на ракетата по късия диагонал обаче вкара гейма в дюс, а дори без първи сервис Вавринка успя да затвори частта в своя полза след 45 минути игра - 3:6.
ВТОРИ СЕТ
В двата случая, когато вкара първия сервис, Григор спечели точките лесно, но в другите се стигна и до две негови грешки от форхенд и една от бекхенд за 40-40. Нова непредизвикано сбъркана топка от задната страна на ракетата на Димитров доведе до ранен шанс за пробив, но пък той бе заличен с прекрасен бекхенд-уинър по правата в напечен момент. Още две грешки от основната линия на българина обаче доведоха до ранно изоставане с пробив - 0:1.
Димитров направи перфектен форхенд-уинър във втория гейм, но другите точки бяха спечелени лесно от Вавринка, защото всяко отлично изпълнение на българина бе последвано от три грешки - 0:2. Двоен фаул и сбъркан форхенд по образнен диагонал на хасковлията доведоха до 0-30, а нови две от форхенд (вече 21 негови срещу 12 на съперника) осигуриха комфортен аванс на 3-кратния шампион от "Шлема".
Вавринка сбърка лесен форхенд, а Григор допълни с невероятен минаващ бекхенд и се стремеше да бъде далеч по-агресивния от двамата на корта. Швейцарецът обаче се наслаждаваше на плана си, защото Димитров не спираше да го награждава с непредизвикани грешки (10:1 във втория сет), а вторият му ас го изведе до 40-30. Българинът вкара гейма в дюс, но чудесен апроуч и успешно воле на мрежата (седем такива от осем опита) отново наклониха везните в полза на Стан. Хубав бекхенд-ретур на Григор отново му осигури изравняване, а третото такова дойде след двойна грешка на Вавринка. В крайна сметка швейцарецът поведе с 4:0 след сбъркан ретур на българина.
Григор изигра първия си успешен сервис-гейм, в който дори забоде ас от втори сервис и направи красиво драйв-воле, за да открие сметката си в сета - 1:4. Хасковлията обаче продължаваше да не може да намери ритъма си на корта и не успяваше да противодейства на Вавринка, който си провеждаше плана за мача, докато не бе ясно каква точно е стратегията и Димитров, тъй като бе твърде разпилян в решенията си.
Световният номер 8 за нула време сам допринесе за това да трябва да отразява две точки за пробив, но отново награди феновете с триков удар - бекхенд-воле - привичен повече за шоумачовете. Дълбок сервис пък доведе до дюс, а впоследствие Димитров с форхенд-уинър по правата заличи третия сетбол. Неглижиран печеливш удар от форхенд на българина все пак го задържа в сета - 2:5, но след това на свое подаване Вавринка стигна до 40-15. Григор обаче вкара гейма в дюс с чудесен слайс-реутр от бекхенд и допълнен с форхенд-уинър.  Грешка от бекхенд на швейцареца пропиля и петия му сетбол, а нова такава от основната линия вече донесе възможност за пробив на Димитров - първата за него във втория сет и втора в мача след първия гейм на срещата изобщо. Хасковлията обаче не издържа на размяната на бекхенди и не можа да притесни достатъчно Вавринка, който пък стигна до седми сетбол с минаващ удар от задната страна на ракетата си. Печеливш първи сервис затвори и втората част в полза на швейцареца - 3:6, 2:6 за общо 1 час и 29 минути.
ТРЕТИ СЕТ
Григор започна успешно третия сет, печелейки убедително на нула откриващото си подаване, като веднага след това пък стигна до три точки за пробив - 0-40 след двойна грешка на Вавринка, който наистина изглеждаше разклатен. Димитров пропусна първия шанс със сбъркан ретур от форхенд на втори сервис на швейцареца, който след това бе убедителен в началния си удар и това му помогна за 30-40. За съжаление, се стигна до дюс, след като Вавринка пое инициативата и натисна достатъчно с форхенд, за да провокира грешка на българина. Поредният блок-бекхенд на метър пред основната линия при втори сервис на швейцареца се оказа прекалено къс и Стан се справи. Той обаче сбърка непредизвикани от форхенд и пак се вкара в равенство, но компенсира отново с ас (4:2 за него по този показател), а пресилен ретур на Григор донесе гейма на съперника му - 1:1.
Димитров втори пореден сервис-гейм бе достатъчно убедителен и го спечели безпроблемно, като ползваше успешно комбинация с форхенд и не изразходваше излишни усилия - 2:1. Вавринка използва момента да вземе медицински таймаут и да бъде третиран кръстът му, като се забеляза, че в предишния му сервис-гейм скоростта на началния му удар спадна значително.
Почивката, изглежда, се бе отразила позитивно на Вавринка, който продължи да затруднява Григор с началния си удар, като той се стремеше да е агресивен и да взима топката рано, но най-често я пращаше в основата на мрежата. Димитров направи шеста двойна грешка, но при 40-0 в своя полза, като я компенсира с ас и затвори отново сервис-гейма си за отрицателно време.
Вавринка започна да изпълнява началния си удар почти без отскок и първият бе със скоростта на втори, но точно в тези моменти стремежът на Григор за ранно взимане на топката от ретур водеше до ненужен риск и грешки. Димитров имаше аванс от 0-30, който бе заличен с негов сбъркан бекхенд-слайс, но пък той стигна до точка за пробив с прекрасна агресивна акция и мощен форхенд по обратния диагонал. Отново обаче грешен бекхенд-ретур на втори сервис пропиля шести шанс за брейк, и то без да се влиза в разиграване. Два поредни сервиса в тялото не бяха върнати и Вавринка оцеля отново - 3:3.
Форхенд-уинър по правата, ас, невърнат втори сервис и комбинация начален удар - форхенд по диагонала осигуриха на Григор поредния бърз гейм, в който Вавринка почти не се движеше по корта. Швейцарецът отново изпадна в беда на свое подаване (средната скорост на сервисите му бе спаднала с 20 км/ч) при 15-30, като той бе наказан с агресивен форхенд по диагонала от Григор и нови два шанса за пробив. Лесен смач на мрежата заличи единия, но този път Димитров направи хубав ретур от бекхенд със слайс и Вавринка сбърка от тази страна на ракетата си по правата - 5:3!
Бекхенд-воле на мрежата бе последвано от нелепа двойна грешка (седма в мача) за 15-15, а с красив бекхенд-уинър по правата (негов шести срещу три за Григор) Вавринка спечели първата си точка от игра на посрещата. Грешка от форхенд на Димитров пък даде два шанса за рибрейк на швейцареца, а първият бе отразен с два чудесни смача от основната линия на хасковлията. Ас номер 6 доведе до дюс, но Вавринка проведе перфектно и агресивно разиграване от дъното на корта, като третият му пореден мощен форхенд се превърна в уинър и му донесе нов брейкбол. За съжаление, следващото разиграване бе доста атрактивно и с малко късмет реализира рибрейка, а Димитров демонстративно счупи ракетата си - 5:4.
Българинът започна позитивно следващия гейм и провокира грешка на съперника с добри форхенди, който обаче изпълни великолепен бекхенд по диагонала с топспин и се добра до 15-15. Вавринка не издържа на кратката размяна на бекхенди, като пробва да изненада с рисков форхенд на линията, но в крайна сметка сбърка от задната страна на ракетата си за 15-30. Димитров отново неуспешно бе агресивен и рискува от ретур, но неоправдано, а впоследствие мощен ас от Вавринка по правата го изведе до 40-30. Българинът обаче стигна до дюс, защото съперникът му изпрати форхенд далеч в аут, но отново последван от успешна комбинация за авантаж. Ранно взет ретур с подсечен бекхенд провокира Стан да сбърка отново за поредно равенство, но от полето за равенство швейцарецът сервираше доста по-добре и компенсираше. В крайна сметка нов сбъркан ретур на Григор осигури гейм за Вавринка - 5:5.
Две ранни грешки от бекхенд и форхенд от основната линия на българина го поставиха в крайно незадоволителна позиция при 0-30, а първият му сервис отново отсъстваше. Григор взе грешно решение и бе наказан с форхенд-уинър за 15-40, а после необмислено излизане на мрежата бе наказано от Вавринка с минаващ форхенд за осъществяване на пробив - 5:6. Носителят на 3 титли от "Големия шлем" проведе отлично сервис-гейма си и с ас завърши мача в своя полза за осмата си поредна победа на US Open - 3:6, 2:6, 5:7 за 2 часа и 26 минути.

Още по темата
ДАНИЕЛ ЛЮБОМИРОВ
Редактор отдел "Спорт"
Прочетена 74448

Добави коментар ›› Коментари (299)

Дри.снята Дришу
(Гост)
299
отговор
28 август 2018 | 18:35

Нищо ново. Лай.ното Дришу го размазаха Рейтинг: 3 3

????
(Гост)
298
отговор
28 август 2018 | 18:04

101-ят ПОБЕДИ "третият"!? Що за "класиране" има в този ТЕНИС? НЕЩО има МНОГО ИЗКРИВЕНО!!! Рейтинг: 6 2

smile
(Гост)
28 август 2018 | 21:30

в сайта на АТП е обяснено подробно как се извършва класирането. Не е сложно, дори и ти ще го разбереш. Рейтинг: 4 1

АЛИТО
(Гост)
297
отговор
28 август 2018 | 17:34

много е млад още,ще се развие ,като тенесист поне до 55г. ще играе. Рейтинг: 9 1

хх
(Гост)
296
отговор
28 август 2018 | 17:03

Чакаме задължителното селфи от аерогарата в Китай и статия как първи отишъл да се подготвя за турнира Рейтинг: 15 0

kolec
(Гост)
295
отговор
28 август 2018 | 15:09

Кога ще ни забавляваш пак каунье. Те сега хората имат 2 седмици да играят на ЮС Опън, ти че бръкаш по широката пиичка на леля ти Рейтинг: 13 1

tt
(Гост)
294
отговор
28 август 2018 | 15:08

трябва да вземе божинката за тренер Рейтинг: 10 1

Karo
(Гост)
293
отговор
28 август 2018 | 15:05

Гледам тука два трола сравняват Дришельо със Джокович. Хммм? Дришельо нямаше да е никакъв български топ тенисист ако не го е евакуирал баща му навреме от кочината. Джокович си живее и тренира в Сърбия ти да видиш балканска държава извън ЕС и е топ тенисист бивш номер едно. Защо Сърбия държава извън ЕС може да създаде топ спортист на собствени мускули а България член на ЕС 10 г. не може??? Дришельо не дължи нищо на България а на САЩ защото САЩ му е дала възможността да тренира на високо ниво и да е това което е във момента, не България. Както е тръгнало нищо чудно скоро и към Македония да гледаме със завист. Рейтинг: 10 5

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

...
(Гост)
28 август 2018 | 17:00

Да допълня, че баща му го евакуира с парите на федерацията или иначе казано с парите на българския данъкоплатец, дълги години 95% от бюджета на БФТ се даваше на Дришо за да си живее и тренира в САЩ и Франция Рейтинг: 13 0

jb
(Гост)
28 август 2018 | 21:28

Ами на кого да го дават бе капут пробит? На теб или на Васко? Тези пари са изградили единствения ни тенисист, стигал до номер 3. Рекламата, която прави на България, струва в пъти повече от парите, които федерацията похарчила за него. Би ли казал за каква сума става въпрос? Рейтинг: 0 5

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

ААААААААААА
(Гост)
292
отговор
28 август 2018 | 14:17

Това е страхотна новина за България, пондесена ни по изключително приятен начин от отказалия да играе за България алчен бивш българин дришар! Рейтинг: 13 1

Радо
(Гост)
291
отговор
28 август 2018 | 12:54

Да се отказва нещастника Рейтинг: 13 3

Фен
(Гост)
290
отговор
28 август 2018 | 12:48

Сриването на Григор е постоянното му състояние , защото е много глупав ! Страхотна физика има , но на горния етаж няма никой ! Жалко , защото № 1 в тениса можеше да е българин ! Рейтинг: 21 3

хх
(Гост)
289
отговор
28 август 2018 | 12:12

Статиите за Григор са напълно излишни, всеки път едно и също - преди турнир четем с кого щял да играе на финал, след първия му мач четем как отпаднал, пишете само когато учудващо бие някой, това е новина, другото си е всекидневие!!! Рейтинг: 36 3

Дришо Селфито
(Гост)
288
отговор
28 август 2018 | 12:07

Аз съм на тенис нивото на Пиронкова и Стаматова, но когато са контузени! И съм от класата на Надал и Джокович на белот! Рейтинг: 29 0

Стига бе
(Гост)
287
отговор
28 август 2018 | 12:22

Вие сте много зле просто. Защо въобще имате очаквания ? Не виждате ли, че тенисът не му е най-големият приоритет ? България пък въобще. Да мие с маркуча, да показва нови дрешки, да пуска селфита, да говори глупости как постоянно работи и е на нивото на Надал и Джокович, това са му приоритетите. Виждате ли Джокович ? Този човек удари дъното, имаше проблеми и в личния си живот, с здравето и се вдигна, завърна се, спечели Уимбълдън. Сърбин, балканец. Аме не си мислете, че се разхожда с яхта жена си по цял ден и я мие с маркуча. Този човек го боли, когато не е себе си на корта и бачка здраво, за да си върне нивото, прави постоянно жертви. На нашия не му дреме нито за тениса, нито за БГ, нито за вас, ама вие се натоварвате с неговото представяне. Рейтинг: 29 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

kolec
(Гост)
28 август 2018 | 15:15

Ще добавя само, че Ноле отвори есента ресторант с безплатна храна в Сърбия, много пъти беше на мачове и викаше, радваше се на баскетбол. Каунья казва на СОфия, СофИя и се направи на контузен за турнира в София, излъга стотици деца и показа колко е нещаастен Рейтинг: 16 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

синя циганка
(Гост)
286
отговор
28 август 2018 | 11:37

ААХХАХАХАХАХАХАХАХАХА..ОЩЕ ВЧЕРА ИСКАХ ДА ВЛЕЗНА И ДА МУ БЛАГОДАРЯ НА КАУНЯ,НО НЕ И СЕ СТАВАШЕ! КАКВА ПОРЕДНА ДРАМА НА НАЙ-СМЕШНИЯ ТЕНЕСИСТ НАРЕЧЕ КАУНЯ! КАК ДОБРЕ ЗАЛОЖИХ ЗА СТАН ДЪ МЕН И СЪМ НАПРЕД ОТ ПОРЕДНОТО НЕЩАСТИЕ НА ГРИГАН! АКО МИСЛИТЕ ЧЕ МУ ПУКА ЗА ВАС-МНОГО СТЕ ПРОСТИ! ИМА СИ 30 МИЛИОНА В СМЕТКАТА И ВЕЧЕ ПРИКЛЮЧИ ЗА ГОЛЕМИЯ ТЕНИС! КАКТО КАЗАХ В КРАЯ НА ГОДИНАТА ЩЕ Е НА 20-25 МЯСТО КОЕТО МУ СЕ ПОЛАГА Рейтинг: 8 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Анонимко
(Гост)
285
отговор
28 август 2018 | 11:28

Жалко за момчето, има талант, но няма характер. Рейтинг: 17 2


							
						

Топ 20 в световната ранглиста - мъже

Топ 20 в световната ранглиста - жени

Новото поколение е тук, но още му е рано за ... 26 януари 2019
От години се говори кога в мъжкия тенис ще има смяна на поколенията. Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, заедно с Анди Мъри, дълги години властваха и продължават да го правят. Въпреки успехите на младите ...
Андре Агаси пред Sportal.bg: Скоро светът ще види ... 17 януари 2019
Тенис легендата Андре Агаси сподели пред Sportal.bg, че напълно вярва, че Григор Димитров е способен на големи неща. Американецът започна да работи с българската тенис звезда в края на миналата година, като в момента му ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.