Тенис

Дъждът принуди Григор Димитров и Новак Джокович да доиграят дуела си в петък (галерия)

17 август 2018 | 05:24 - Обновена
Най-добрият български тенисист Григор Димитров и Новак Джокович се изправиха един срещу друг в опит да се класират на четвъртфиналите на тенис турнира от сериите “Мастърс” в Синсинати.
Григор спечели първия сет с 6:2 след перфектна игра, а вторият отиде на сметката на 13-кратния носител от "Големия шлем". Сърбинът тъкмо бе осъществил пробив в третата част за 2:1, когато заваля за пореден път над Синсинати. Двамата първоначално изчакаха десетина минути на корта, но после се прибраха в съблекалните. Организаторите обявиха в 05:20 часа българско време и 22:20 местно, че всички двубои за деня се отменят и ще бъдат доиграни в петък, като предстои да бъдат обявени и началните им часове. Едва ли има вариант, в който зрелище като Димитров - Джокович няма да бъде насрочено за централния корт, като обикновено доиграващите се двубои имат предимство пред незапочналите.

Това означава, че има добър шанс да гледаме остатъка от най-интересния осминафинал в Синсинати в нормално за българската публика време, като по принцип програмата за всеки ден започва в 18:00, стига да няма нови прекъсвания, заради дъжд.Припомняме, че паузата - също поради валеж - между втория и третия сет бе 96 минути, а иначе цялата програма на четвъртък бе изместена с 4 часа, заради лошите метеорологични условия.
ПЪРВИ СЕТ
Още първата точка между двамата бе спечелена от Ноле с помощта на мрежата, но след доста дълго разиграване от бекхенд страните по диагонала. Първите два ретура на Димитров от форхенд (на първи сервис) му послужиха добре да влезе успешно в размени и той се облагодетелства от грешка на Джокович, но след това сбърка бекхенд-слайс и форхенд, за да изостане с 40-15. Форхенд-уинър на сърбина по правата му осигуриха спечелване на първия гейм.
Димитров също сервираше на форхенда на съперника си и успя да провокира две ранни грешки от негова страна, разхождайки го по ширината на корта. Вторият сервис също вършеше работа на Григор и той поведе с 40-15 след невърнато подаване, а след това отново успешно използва тактиката сервис-мрежа, за да изравни сетовете.
Джокович този път изпълняваше началния си удар към бекхенда на Димитров, което обаче не му донесе дивиденти, защото ретурите бяха добри. Ноле смени след 30-30 подхода и атакува форхенда, като това провокира ново дълго разиграване, спечелено от шампиона на "Уимбълдън" с майсторски бекхенд-уинър по правата. Хубав слайс на Григор обаче принуди Джокович да изкара в аут форхенд от средата на корта, за да се стигне до първото равенство в двубоя. Поредната размяна от бекхенд страните по диагонала бе спечелена от българина след нов отличен подсечен такъв и пресилена топка на Джокера. Страхотно изградена атака на Григор постепенно му донесе заслужено предимство в последвалото разиграване, завършено със силен и дълбок форхенд по правата, след който Джокович не можа да намери очертанията - пробив за 2:1!
По най-добрия начин с два невърнати сервиса Димитров си заслужи предимство 30-0, но после стана жертва на страхотен контра форхенд на Джокович. Хасковлията след това се облагодетелства от осмата непредизвикана грешка - бекхенд-слайс в мрежата - (по това време Григор имаше само една грешка) а после с отлично излизане завърши с воле за 3:1.
Джокович отговори по най-добрия начин на предизвикателството и изигра изключително солиден сервис-гейм, в който не се получи нито едно разиграване, защото началният удар даваше ранно предимство на сърбина и той се възползваше от него за 3:2.
Григор започна с перфектна комбинация и разтягане максимално на съперника чрез остри форхенди от основната линия, преди да запише уинър. Следващата размяна от бекхенд бе прекъсната от Димитров с минаване от другата страна на ракетата, а това стана причина Джокович да прати топката в аут. Сърбинът показа отлична защита на бекхенд в последвалия момент и Димитров прати слайс в мрежата за 30-15, а после първата двойна грешка в мача доведе до 30-30. Хасковлията обаче реализира моментално втория си ас, а го допълни с още един невърнат сервис към бекхенда за 4:2.
Непредизвикана грешка от форхенд - аут по диагонала - след което сбъркан бекхенд-слайс, но вече провокиран от Григор, който излизаше към мрежата, вкара Джокович в нова беда при 0-30. Поредна грешка от бекхенд - вече плосък - но след страхотен слайс на Димитров, осигури великолепно изражение на резултата при 0-40. Изключително агресивен форхенд-ретур на втори сервис доведе до нов пресилен бекхенд и вторият пробив бе факт - 5:2!
Дори в този отговорен момент ръката на Григор не трепна и той не спираше да тероризира противника с първия си сервис, макар да си създаваше само проблеми с дефанзивния избор на втори удар в два случая. Все пак, страхотна комбинация сервис-форхенд по обратния диагонал го изведе до 40-30, а ас номер 3 материализира цялостното превъзходство над 13-кратния шампион от "Шлема" - 6:2 за 29 минути.
ВТОРИ СЕТ
Джокович спечели едно от най-качествените разигравания в срещата, а въпреки че Григор се добра до 30-30, сърбинът с прецизен сервис по правата в полето за предимство си издейства аванс 40-30. Димитров след това сбърка форхенд, след като не можа да се измести от бекхенд страната си достатъчно бързо и Ноле поведе с 0:1.
Димитров направи страхотни две поредни комбинации сервис-форхенд по правата, с които дръпна набързо с 30-0, после още един невърнат сервис го доближи на точка от спечелването на гейма.

Впоследствие българинът направи една от редките си грешки от плосък бекхенд, но пък сервис-мрежа с уинър се оказа достатъчен за 1:1.
Поредният отличен ретур с въртеливо движение на Григор принуди Ноле да сбърка лесен форхенд от основната линия за 15-30, но пък успешен такъв по правата доведе до 30-30. Невърнат сервис от Димитров послужи на Джокера в следващия момент, но българинът си залсужи дюс със серия от лифтирани бекхенди, на които противникът не можа да смогне и извади топката в аут. Непредизвикана грешка от бекхенд на Ноле по диагонала осигури първи брейк-бол за Григор, но сърбинът се избави с по-високо отскочила топка, която слайсът на българина не можа да укроти. За пореден път Димитров затрудни максимално съперника си със смяна от бекхенд-слайс към по-остър форхенд, като провокира грешка за нов дюс. Първата двойна грешка на Джокера осигури втора точка за пробив на Григор, а същата схема - продължителна размяна на бекхенди, сменена светкавично с Димитров с форхенд по правата, вече го награди с така желания брейк за 2:1.
Българинът направи втората си двойна грешка, а след това, за съжаление, я комбинира с неуспешно воле от мрежата при нисък бекхенд от страна на Ноле - 0-30. До критични моменти не се стигна, защото поредният издържан тест от бекхенд доведе до сбъркан форхенд на сърбина и равенство 30-30, а същото упражнение се проведе и за 40-30 (просто тогава Джокович прати в аут след бекхенд). Изумителен контриран бекхенд по правата на Ноле обаче вкара гейма в дюс, но търпението на Димитров бе не по-малко изумително, както и дисциплината му при размените от тази страна на ракетата - нова провокирана грешка на Джокович, последвана от великолепна къса, пак след слайс, с което пробивът бе завърден.
Ноле реагира адекватно и повиши нивото на началния си удар, извоювайки си цели три невърнати сервиса, с което спечелването на следващия гейм бе сравнително безпроблемно - 3:2.
Един от редките случаи, в които Григор сбърка бекхенд-слайс, доведе до 15-30, но втори пореден такъв осигури две точки за пробив на сърбина, който започна или да цели основната линия, или да предоставя много дълбоки топки. Въпреки че три поредни пъти рискът на Джокович му осигури три намирания на линията, той бе матиран с безупречен форхенд по обратния диагонал за 30-40. Идентично упражнение от страна на Димитров, този път в доста по-кратко разиграване, неутрализира и втората точка за пробив. Ас номер 4 по къс диагонал, сечен, към полето за предимство, даде авантаж на Григор, но впоследствие той закъсня и не изпълни по най-добрия начин два поредни форхенда и намери мрежата. Третата двойна грешка даде нов брейк-пойнт на Ноле, а по най-нелепия начин Димитров му подари пробива - два неуспешно завършени смача бяха последвани от трети в мрежата от средата на корта!
Григор леко се изнерви от припряността си в края на предишния гейм и сбърка следващите две топки при подаване на Ноле, а още една грешка от форхенд доведе до 40-15 - това бе 13-ата непредизвикана за българина до този момент във втория сет, след като само в първия те бяха едва 8. Невероятна защита на Джокович го избави от нов критичен момент, в който бе широко разтегнат по корта, а последвалият плосък бекхенд на Григор го лиши от възможността да запише уинър по опразнения диагонал - 3:4.
Димитров вкара смач от средата на корта в следващия гейм, после грешка от бекхенд-слайс доведе до 15-30, но Григор се реваншира с изключително красиво драйв-воле моментално след сервис. Нова грешка на българина осигури точка за пробив на сърбина, а после лош отскок подлъга хасковлията и се стигна до нов изненадващ пробив - 3:5.
Григор сбърка два ретура от бекхенд, но после демонстрира находчивост и агресивност от форхенд в двете последвали разигравания, за да провокира грешки на Ноле и съответно 30-30. Пресилен ретур от полето за предимство обаче доведе до сетбол, а той бе неутрализиран с феноменална физика и техника от страна на Димитров, който измъчи със слайси противника и завърши със смач по късия диагонал - 40-40. Нов пресилен слайс на българина обаче осигури втори сетбол на противника, след което вече невърнат сервис бе достатъчен за изравняване на сетовете - 3:6 след 51 минути игра във втората част.
ТРЕТИ СЕТ
След 96-минутно прекъсване двамата подновиха битката със сервис на Григор, като той записа петия си ас за 40-0, след като преди това с чудесно пласирани форхенди бе накарал съперника да сбърка два пъти. Отличното начало бе затвърдено с нов невърнат начален удар - 1:0. Българинът не се възползва от шанса да направи добри ретури на втори сервис на Джокович, като имаше два шанса да го стори, а хубавите му слайсове бяха обезличени от грешки от форхенд, последвани от сбъркан бекхенд за 1:1.
Шестият ас на Григор компенсира нелепо пропуснат завършващ форхенд в близост до мрежата, а непредизвикана грешка на сърбина от бекхенд от основната линия доведе резултата до 30-15. Невърнат сервис от полето за предимство бе последван от грешка от форхенд на българина, провокирана от много дълбок удар на Ноле. Още един непремерен слайс обаче вкара гейма в дюс, но комбинация сервис-форхенд по правата доведе до авантаж, само че той бе заличен от непредизвикана грешка от форхенд от средата на основната линия. В тези моменти Димитров не можеше да разчита на своя първи сервис, а Джокович спечели с великолепен форхенд по къс диагонал след продължително разиграване от тази страна. Нелепият пробив обаче дойде след нов неубедителен смач от средата на корта и плахо излизане на мрежата, с което Григор не можа да блокира минаващ форхенд на Ноле - 1:2 с брейк за сърбина.
Двамата изиграха само една точка в четвъртия гейм, когато отново заваля над Синсинати. За съжаление, дъждът отново не се оказа безобиден и след 10-минутен престой двамата се прибраха в съблекалните. Малко по-късно стана ясно, че двубоят ще бъде доигран в петък следобед българско време.

Още по темата
ДАНИЕЛ ЛЮБОМИРОВ
Редактор отдел "Спорт"
Прочетена 85593

Добави коментар ›› Коментари (93)

G-N
(Гост)
93
отговор
17 август 2018 | 23:33

Знаете ли дали някъде има запис на мачА? Рейтинг: 0 0

Именно
(Гост)
92
отговор
17 август 2018 | 16:22

Дано Джокович пак влезе бавно в мача ... ако Гришо успее да повтори 1вия сет от вчера ще има шанс поне да се пребори за тай-брек Рейтинг: 3 1

просто КРАЙ
(Гост)
91
отговор
17 август 2018 | 15:49

След като, не знам защо, четох коментерите тук, просто спирам по новините повече да чета коментари на българи или каквито и да било други хора. Никаква логика или връзка с тенис, спорт, новина или разум....Разочарование Рейтинг: 7 0

...
(Гост)
17 август 2018 | 19:28

Не обръщай внимание на бунака, за него всички са мангали. Рейтинг: 0 0

tenis fen
(Гост)
90
отговор
17 август 2018 | 15:30

Сашко Лазов - Фелипе Мантиля 6-1 4-6 6-2........ Рейтинг: 4 1

ОРТОДОКСАЛЕН БУНАК
(Гост)
89
отговор
17 август 2018 | 15:20

ВАМОС - АРТУРО АЗИС МАНГАСАР. КАКЪВ Е ПО ТОЧНО - ЦИГАНИН, МАНГАЛ, МАНГАСАР, РОМ, ТУРЧИН, ПЕДДЕРАСТ ИЛИ ПОМАК ?! ДО ОНЗИ ПОД МЕН Е НАСОЧЕН ВЪПРОСА. Рейтинг: 0 2

бигимота
(Гост)
88
отговор
17 август 2018 | 15:10

Баси тъпите коментари..значи има няколко човека-цигани ли турци ли са които пишат такива гадни коментари ако мога да ги нарека по разни сайтове,като плюят Григор и Кобрата постоянно..да ви се изреди цяло "филиповци"е тна им желая от сърце.. Рейтинг: 2 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

ОРТОДОКСАЛЕН БУНАК
(Гост)
17 август 2018 | 15:43

ЧЕ, ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ДА НЕ ГО ЗАСЕГНЕМ ИЛИ ОБИДИМ ГНУСНИЯ МУ МАНГАЛ, С МАНГАСАР И ПЕДДЕРАСТ. АЛИЛУЯ. Рейтинг: 0 3

Djokera
(Гост)
87
отговор
17 август 2018 | 14:53

Днеска го дават цял ден да вали,може и събота да доиграят мача Рейтинг: 1 0

.
(Гост)
86
отговор
17 август 2018 | 14:44

Гришо е слаб...Затова и ще си отиде на реалното място между 15 и 20 в края на годината. Рейтинг: 8 2

!
(Гост)
85
отговор
17 август 2018 | 13:57

дришар е алчен и прославя само себе си, а срами бившата си родина! дришар е безроден! Рейтинг: 5 7

да
(Гост)
84
отговор
17 август 2018 | 13:53

да съберем пари за букварче на монаковския минетаджия. Рейтинг: 6 6

denis
(Гост)
83
отговор
17 август 2018 | 13:52

чорбарче, никой не ти иска кирливото мнение Рейтинг: 1 2

сska
(Гост)
82
отговор
17 август 2018 | 13:42

нехаресват, България и аз не я тача,викайте ми, ура Рейтинг: 1 1

denis
(Гост)
81
отговор
17 август 2018 | 13:07

ей простаци под мен- това,че са ви правили по двама мангала не означава,че трябва да си избивате комплексите тук. марш на село!!! Рейтинг: 6 4

ВЪПРОС
(Гост)
17 август 2018 | 13:39

Дениссссс......... , верно ли си П.Е.Д.Е.Р.А.С. Рейтинг: 4 3

tenis fen
(Гост)
80
отговор
17 август 2018 | 13:00

Александър Лазаров победи първият в схемата Драгош Дима с 3-6 6-3 6-2............. Рейтинг: 5 2

м
(Гост)
79
отговор
17 август 2018 | 12:48

трябваше нашия още вчера да го довърши,сега не ми се вярва вече...какви са тия грешки от смачове :О кокорчович и той не знае как взима някои точки Рейтинг: 5 0


							
						

Топ 20 в световната ранглиста - мъже

Топ 20 в световната ранглиста - жени

Новото поколение е тук, но още му е рано за ... 26 януари 2019
От години се говори кога в мъжкия тенис ще има смяна на поколенията. Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, заедно с Анди Мъри, дълги години властваха и продължават да го правят. Въпреки успехите на младите ...
Андре Агаси пред Sportal.bg: Скоро светът ще види ... 17 януари 2019
Тенис легендата Андре Агаси сподели пред Sportal.bg, че напълно вярва, че Григор Димитров е способен на големи неща. Американецът започна да работи с българската тенис звезда в края на миналата година, като в момента му ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.