›› Булевард

Футболна съдийка се съблече за италианския "Плейбой"

Зашеметяващата футболна съдийка Клаудия Романи накара пулса на феновете й да се учести, след като се съблече за италианския “Плейбой”. Фотосесията с 36-годишната брюнетка е посветена на празника на влюбените ...

Виж още
Авто Мания

Новият Volkswagen Touareg показва бъдещето днес (Видео)

13 юли 2018 | 16:18 - Обновена
Новият Volkswagen Touareg показва бъдещето днес (Видео)
Новият Touareg е третото поколение на модела. Оборудван с най-модерни възможности за свързаност, както и с изключително многообразие от авангардни технологии в областта на асистиращите системи, комфорта, светлините и инфотейнмънта, този универсален талант чертае пътя към бъдещето. Дизайнът се отличава с особено динамични линии. С прогресивната концепция на новия Touareg марката Volkswagen още днес показва как ще изглежда бъдещето на автомобилните интериори утре – с технологията „Innovision Cockpit“.
Новият Volkswagen Тouareg бе представен зрелищно в София с театрални постановки, които предефинираха от различни гледни точки какво означава да си лидер. Ованес Торосян, Иван Бърнев, Деян Донков, танцьори, музиканти и визуални артисти създадоха два паралелни свята в две отделни помещения, които в кулминацията се събраха заедно за разкриването на автомобилите.
Като един от най-прогресивните както в технологично, така и в стилистично отношение SUV-модели на своето време, Volkswagen Touareg има солиден потенциал да впечатли клиенти от премиум сегмента с афинитет към дизайна и технологиите и да привлече нови клиенти към марката.
Дигитализиран кокпит. Една от многото технологични иновации в новата генерация на Touareg се нарича „Innovision Cockpit“. При тази технология 12,0-инчовия дисплей на дигиталното приборно табло зад волана плавно се слива с 15-инчовия TFT-тъчскрийн на върховата инфотейнмънт система „Discover Premium“, като двата екрана се обединяват в един цял хармоничен елемент, от който се командват повечето информационни, комуникационни, мултимедийни и комфортни функции в автомобила, има максимално интуитивна логика на управление и подлежи на максимална индивидуализация желанията на водача. „Innovision Cockpit“ е почти лишен от класически бутони, превключватели и регулатори, но такива продължават да присъстват на местата, където са наистина необходими – например за максимално интуитивно управление на силата на звука на озвучителната уредба.
Volkswagen е замислен подобно на модерен смартфон и може да бъде настройван изцяло според личните нужди на хората. Това е възможно благорадение на повсеместно свързаните помежду си системи и програми, а управлението може да става от дигиталните повърхности или от мултифункционалния волан.
Многообразие от нови асистиращи системи и технологии за комфорт и динамика на пътя. Touareg стъпва на пазара с най-широкия спектър от асистиращи системи и технологии за комфорт и динамика на пътя, които Volkswagen някога е интегрирал в сериен модел. Към тях спадат технологии като например асистентът за нощно виждане „Nightvision“ (с помощта на термокамера разпознава хора и животни в тъмнината), „Асистент при натоварено движение и за спазване лентата на движение“ (позволява полуавтономно движение до 60 км/ч с поддържане на лентата на движение и управление на газта и спирачките), „Асистент при навлизане в кръстовище“ (реагира при поява на напречен трафик пред Touareg), активно управление на всички колела (прави Touareg повратлив като автомобил от компактния клас), система за компенсиране на колебанията на каросерията с електромеханично управлявани напречни стабилизатори, „IQ.Light – LED-матрични светлини“ (управлявани от камера интерактивни къси и дълги светлини), както и прожектиращ информация директно на челното стъкло Head-up-дисплей (Windshield Head-up-Display). Водачът на Touareg усеща всички тези системи като едно хармонично цяло. Те просто са на борда – свързани с помощта на нов централен управляващ модул – и вършат своята работа дискретно, правейки пътуването по-сигурно и по-комфортно от когато и да било.
Нови размери и редуцирано тегло. Третото поколение на Touareg е леко пораснало на дължина и широчина в сравнение с предшественика си. Новите размери на автомобила се отразяват положително както на пропорциите на каросерията, така и на вместимостта на вътрешното пространство. Увеличаването на дължината на каросерията например е довело до значително уголемяване на товарния обем. Сега той възлиза на 697 до 810 литра (в зависимост от положението на задната седалка). Багажът бива защитен от любопитни погледи с помощта на предлаганото като опция електрически задвижвано ролно покривало на багажника. Независимо от увеличаването на дължината и широчината на автомобила, изработената от интелигентен микс от алуминий (48 процента) и високотехнологични видове стомана (52 процента) каросерия е олекнала с цели 106 кг в сравнение с предшественика.
Пазарен дебют с V6-двигатели. Volkswagen пуска на пазара третото поколение на Touareg най-напред с мощни и ефективни V6-турбодвигатели с 3,0 литра работен обем. В Европа моделът идва с два дизелови V6-двигателя със 170 kW / 231 к.с.1 и 210 kW / 286 к.с.2 (EU6 AG), а през есента към тях ще се присъедини бензинов V6 с 250 kW / 340 к.с.1 (EU6 AJ). На по-късен етап се очакват 4,0-литров турбодизелов V8 (EU6 AG) с мощност 310 kW / 421 к.с.1. Впечатляващата гама от двигатели гарантира солидни възможности за теглене на прикачен товар. Първоначално за китайския пазар е планирано и Plug-In-хибридно задвижване със системна мощност 270 kW / 367 к.с.1. Точният момент за пазарния дебют на Touareg с Plug-In-хибридно задвижване в Европа все още не е уточнен финално. Един добър пример за ефективността на двигателите на новия Touareg е разполагащият с 286 к.с. V6 TDI: според нормите NEDC той има среден разход едва 6,9 л/100 км. При това е важно да се отбележи, че Touareg V6 TDI SCR 4MOTION – също както всички V6- и V8-модели в моделната гама – е пригоден да тегли прикачен товар с маса до 3,5 тона.
По-високотехнологичен отвсякога. Още първото издание на Touareg представено и стъпило на пазара през 2002 година – беше своеобразна технологична витрина за марката Volkswagen. С новия си върхов модел тогава Volkswagen се превърна в световен производител, покриващ всички класове на пазара. В унисон с икономическите тенденции през последните десетилетия, продаденият в тираж около един милион екземпляра Touareg също се промени: във всичките си три поколения той е еднакво доминантен и изразителен по отношение на дизайна. Докато обаче първото поколение беше синоним за оптимално съчетание от комфорт и качества в пресечен терен, приоритетите при представеното през 2010 година второ издание се изместиха в посока възможно най-добър комфорт. Сега, през 2018 година, изключителният комфорт е част от ДНК на Touareg; удобството е подобрено още повече в сравнение с предшественика благодарение на различни иновативни решения, като например новите седалки с масажна функция. По пътя към новия дигитализиран свят, третото поколение на модела поставя още ключови акценти с „Innovision Cockpit“, максимални възможности за свързаност, както и изключително многообразие от хардуер и софтуер, чрез което се обуславя работата на множество системи, които от своя страна позволяват все повече функции за полуавтономно шофиране – без компромиси по отношение на комфорта и при още по-впечатляваща динамика на пътя.
SUV-офанзивата на Volkswagen. Touareg моделна година 2018 е още един крайъгълен камък в най-голямата моделна офанзива в цялата история на марката Volkswagen. С този модел спектърът от SUV-модели се разширява още повече: в момента асортиментът от подобен тип модели включва T-Roc, Tiguan, новия Tiguan Allspace (в Европа), респективно Tiguan L (в Китай), новия Atlas (в САЩ) и неговия събрат Teramont (в Китай), както и изцяло новия Touareg, който е позициониран като флагман в SUV-портфолиото на Volkswagen. В другия край на SUV-гамата – под T-Roc – Volkswagen съвсем скоро ще предложи още един нов модел в лицето на T-Cross. В рамките на SUV-офанзивата е планиран и един особено важен модел с нулеви локални вредни емисии: това е I.D. CROZZ – първият изцяло електрически SUV на Volkswagen. Той ще се появи на пазара през 2020 година.

ОСНОВНИ АСПЕКТИ

Екстериорният дизайн на Touareg – като костюм по поръчка, който ви кара да се чувствате свободни
Модулна платформа за модели с надлъжен двигател. Новият Touareg е изграден на основата на модулната платформа за модели с надлъжен двигател (MLB) на концерна; тя е предназначена за модели от премиум клас с надлъжно монтирани двигател и трансмисия. В сравнение с предходшественика си, моделът е станал малко по-дълъг и по-широк, но за сметка на това е с една идея по-нисък. Новите размери са следните: 4.878 мм дължина (+77 мм), 1.984 мм широчина (+44 мм) и 1.702 мм височина (-7 мм). Увеличението на дължината и на широчината, съчетано с леко редуцираната височина на каросерията, носи със себе си значително по-динамични пропорции.
Три предлагани като опция линии на обзавеждане. Наред със стандартното оборудване, три предлагани като опция линии на обзавеждане са на разположение на клиентите на Touareg: „Atmosphere“, „Elegance“ и „R-Line“. „Atmosphere“ създава особено топла интериорна атмосфера, в която царстват благородна дървесина и естествени тонове. „Elegance“ създава технократска атмосфера с използването на много метал и настроени към него цветови нюанси. „R-Line“ от своя страна залага изцяло на спортния дух. При линиите на оборудване „Atmosphere“, „Elegance“ и „R-Line“ спойлерът и страничните прагове са издържани в цвета на каросерията („R-Line“ включва допълнително и разширения на калниците в цвета на каросерията). Наред с това допълнителна хромова украса в областта на броните, прозорците, радиаторната решетка и блендите на ауспуховата система (в трапецовиден дизайн / стандартно за V8 TDI) подчертават изискания дух на екстериора. Като опция се предлага също така Design-пакет „Black Style“ с черни екстериорни елементи, както и амбиентен пакет с многоцветно амбиентно осветление на интериора и декоративни лайстни на праговете от неръждаема стомана.

Асистиращи системи за водача – многообразие от нови технологии

Автоматизиране в областта на сигурността и комфорта. Новият Touareg е един от най-сигурните и най-комфортните автомобили на планетата. За това в голяма степен допринася широкият спектър от системи за подпомагане на водача. „Асистентът за задръстване с включен „Асистент за стеснени пътни участъци“ например позволява частично автономно придвижване. За първи път на борда на модел на  Volkswagen се предлага и асистент за нощно виждане „Nightvision“. Повече от когато и да било водачът на Touareg печели позитиви от взаимодействието между асистиращите системи. Комфортът и сигурността достигат до качествено ново равнище.

Задвижването – ефективни във всяка ситуация
V6, V8 Plug-In-хибридно задвижване. Отначало Volkswagen ще предлага Touareg с ефективни и мощни V6-турбодвигатели с 3,0 литра работен обем. Те осигуряват на големия SUV възможност за теглене на прикачен товар с маса до 3,5 тона (със спирачки и при изкачване до 8 процента). Следните двигатели ще се предлагат първоначално за Европа: V6-дизел със 170 kW / 231 к.с.1 или 210 kW / 286 к.с.2 (TDI /  EU6 AG), както и бензинов V6 с 250 kW / 340 к.с.1 (TSI / EU6 AJ). Двигателят TDI с 231 к.с. генерира максимален въртящ момент от 500 Нм; версията с 286 к.с. на TDI разполага с 600 Нм. Вариантът TSI има максимален въртящ момент от 450 Нм. На по-късен етап ще последва 4,0-литров V8-турбодизел (EU6 AG) с мощност 310 kW / 421 к.с.1 и максимален въртящ момент, равняващ се на внушителните 900 Нм. Този спектър от мощност и въртящ момент гарантира най-добрите показатели за теглене на прикачен товар в сегмента. За пазара в Китай е предвиден вариант с Plug-In-хибридно задвижване с мощност 270 kW / 367 к.с.1. Моментът, в който Touareg ще започне да се предлага с Plug-In-хибридно задвижване, все още не е уточнен финално.
Двигателна гама за пазарния старт в Европа. Първият предлаган за пазарната премиера на Тouareg двигател е V6 TDI с 210 kW / 286 к.с. За него накратко можем да посочим следните данни: Touareg V6 TDI SCR 4MOTION (собствено тегло: 1.995 кг) се ускорява за 6,1 секунди от място до 100 км/ч; максималната скорост възлиза на 235 км/ч, респективно 238 км/ч с предлаганото като опция пневматично окачване. Средният разход на гориво възлиза на 6,9 л/100 км (NEDC); съответните емисии CO2 се равняват на 182 г/км. Данните за динамичните показатели и разхода на гориво на останалите версии на Touareg ще се появят скоро.
Двойно предаване 4MOTION. И в своята трета генерация Touareg е оборудван серийно със система за постоянно задвижване на четирите колела (4MOTION). Двойното предаване се комбинира със също серийна автоматична 8-степенна автоматична трансмисия (превключване „Shift by Wire“, с индикатор за моментната предавка на контролното табло), която е в състояние да пренася въртящ момент до 1.000 Нм. Самоблокиращият централен диференциал с асиметрично динамично разпределение на въртящия момент предава тягата към двата моста. До 70 процента от тягата при нужда могат да бъдат предадени към предния мост, а до 80 процента – към задния мост.
Офроуд-пакет. Предлаганите като опция профили на шофиране в новия Touareg са налични в комбинация с опционалния Offroad-пакет. Наред със стандартните профили той предлага две куки за теглене, увеличен от 75 на 90 литра резервоар за гориво, както и защита на дъното на автомобила със специална защита за радиатора, защита за 12-волтовия акумулатор, защита на резервоара, както и защита на цялото дъно на автомобила със специално предпазно покритие срещу удари от камъни.
Управление на всички колела. Една от особено интересните новости от Volkswagen е технологията за управление на всички колела. В зависимост от ситуацията задните колела също могат да завиват. Управлението на всички колела превръща Touareg в един от най-маневрените SUV-модели в своя сегмент. В най-общи линии системата има два основни режима на работа: при скорост до 37 км/ч и темпо на движение над 37 км/ч. До 37 км/ч задните колела завиват в посока, обратна спрямо тази на предните. По този начин значително се подобряват повратливостта и маневреността. Специално при маневриране радиусът на обратен завой намалява чувствително от 12,19 на 11,19 метра. Когато скоростта на движение надвиши 37 км/ч, колелата на задния мост започват да завиват успоредно с тези на предния мост. По този начин пътното поведение става значително по-спокойно и се отличава с повече стабилност при резки маневри, като например рязка смяна на лентата на движение или при заобикаляне на препятствие.
Доусъвършенствано пневматично окачване 4-Corner. Новото поколоние на пневматичното окачване 4-Corner не само подобрява комфорта, но има принос също за аеродинамиката и възможностите за справяне с трудни терени. Новата отворена система за пневматично окачване работи надеждно и безшумно, без да се влияе от големи амплитуди във външната температура и атмосферното налягане (например в планински условия). Стандартно пневматичното окачване има нива на клиренса „Normal“ и „Comfort“. Наред с това има възможност за избор на по-високо с 25 мм ниво „Offroad“, както и увеличаване на клиренса с общо 70 мм за особено тежки терени. При скорост на движение над 120 км/ч пневматичното окачване автоматично намалява клиренса с 15 до 25 мм с цел оптимизиране на аеродинамичните показатели и пътното поведение на автомобила. На последно, но не и по значение място, трябва да споменем и  „Нивото за товарене“ (минус 40 мм), което значително улеснява товаренето и разтоварването на багажника.
Пневматично окачване с оптимизирани офроуд-параметри. В зависимост от окачването, Offroad-параметрите се променят. Максималният наклон на изкачване е идентичен при стоманеното и пневматичното окачване (60 процента), същото важи и за страничния наклон (35 градуса). При пневматичното окачване ъгълът на атака отпред и отзад се увеличава от 25 на 31 градуса. Ъгълът на рампа също се увеличава значително: от 18,5 на 25 градуса. Тъй като пневматичното окачване предлага възможност за увеличаване на клиренса, дълбочината на газене също нараства (от 490 на 570 мм). Ръчното регулиране на клиренса на въздушното окачване се командва от въртящ се регулатор на централната конзола.Още по темата

							
						
Renault Megane R.S. - завръщането на краля 04 октомври 2018
Върху раменете на новия Megane R.S. бяха натрупани огромни очаквания още преди дори да си бе показал носа на улицата. Отговорността бе наистина огромна, но и имаше защо - предишните две поколения бяха най-добрите ...
Какви опасности крие един автомобил с превъртян ... 25 май 2017
Около 1/3 от всички превозни средства втора ръка са с манипулиран километраж. Това води до средна загуба от 3 000 евро за всеки купувач. В тази връзка евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков е категоричен, че тази ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.