›› Булевард

Роналдиньо лъже фенове с двойник

Бившата футболна звезда Роналдиньо използва двойник, който да се среща с феновете му, разкриха бразилските медии.Легендарният бразилец вчера присъства на благотворителен мач в Сао Пауло, но се изниза след края му с ...

Виж още
ММА

Русев разказа откъде му идва прякорът и как е измислил "Русев удря, Русев мачка"

27 май 2018 | 18:51 - Обновена
Русев разказа откъде му идва прякорът и как е измислил "Русев удря, Русев мачка"
С близо 2 милиона последователи в социалните мрежи и десетки милиони зрители пред екрана всяка седмица, кечистът Русев е едно от най-разпознаваемите български имена в света в момента. За световната слава, за спорта като шоу и за любовта към България, може да научите от интервюто на Георги Куситасев и оператора Иван Андреев за предаването Спорт+ по ТВ+ .

Здравейте г-н Петров. Благодаря, че се съгласихте да направим това интервю. Нека започнем с името. В световната федерация по кеч Ви познаваме като Александър Русев или само Русев. А в живота сте Мирослав Петров Барняшев. Откъде дойде името „Алексадър Русев“ или само „Русев“ и защо се изявявате с него в WWE?

Имах приятел Русев в спортното училище, гребахме заедно в една лодка. Фамилията винаги ми е харесвала. Така когато започнах в WWE и ми дадоха възможност да си избера псевдоним, избрах Русев. А, Александър, просто ми звучеше българско. Но фамилията взех от моя приятел Васил.

Предполагам знаете, че сте един от най-известните, а можеби и най-известният българин в света в момента. Как се чувствате от този факт?

Няма значение кой колко е известен, въпросът е България да бъде представяна в най-позитивна светлина пред света.

Започнал сте да се занимавате със спорт от малък. Разкажете за този период от живота Ви.

Минал съм през доста спортове, а първият беше борбата. Единствената причина да се запиша на борба беше, че търсих нещо, което да е подобно на кеча. Е, не беше и се отказах. След това опитах други – карате, джудо, баскетбол, където всъщност и се задържах най-дълго. Също и академично гребане, като майка ми и баща ми. Така се записах в спортно училище няколко години по-късно и завърших.

Някога – като малък, било ли ви е мечта да станете част от световната федерация по кеч още повече, че в края на 90-те този развлекателен спорт бе много нашумял в България.

Определено! Много преди края на 90-те за мен беше мечта. Още тогава обикалях от човек на човек и търсих видеокасети със записи, за да гледам Хълк Хоган. По-късно, когато кабелната телевизия се появи в България, кечът нашумя още повече.

После идва възможността да заминете на бригада в САЩ, която се оказва повратна точка в живота Ви. Но в началото на престоя там знаем, че сте имали проблеми. Разкажете за тях и за това как един никому неизвестен българин се превръща в една от най-големите световни звезди в развлекателната индустрия.

Проблеми имаме всички, въпросът е да ги превърнеш в позитиви по пътя към целта. В момента, в който нещата се случват, всеки среща трудности, но сега, поглеждайки назад, явно всичко е трябвало да се случи. И това, че бях изгонен на улицата, и че нямах пари...това са просто неща, които ме направиха по-силен. Когато имаш цел, просто я следваш и нищо не е способно да те спре.

Там срещате и жена Ви Лана. Разкажете за нея. Тя също е европейка. Как се намерихте?

Запознахме се още в първия ден когато тя започна работа във федерацията. След това Дъстин Роудс, Бог да го прости, който се занимаваше със сценичните ни образи, я сложи да работи с мен, защото тя говори перфектен руски, живяла е в Латвия 12 години, а и е красавица. Така започнахме всеки ден да работим заедно, да тренираме заедно, споделяхме много време, станахме близки приятели и нещата се случиха естествено….

Разкажете за сватбата с Лана. Знаем, че имахте две сватби – едната в Малибу, другата в Пловдив, които бяха снимани от екип на световната федерация за друго от шоутата.

О, те бяха толкова различни… В Малибу не беше никак лошо, бяхме на плажа. Имаше виенски колела, различни забавни сергийки, сякаш си на цирк. Обаче в 23 ч. ни загасиха лампите и трябваше да приключим. А тук, знаете нашите сватби, шашнахме всички. Имахме много американски гости, взехме им акъла!

На братята Усо (трикрактни шампиони при двойките в WWE) хареса ли им България. На видеа, снимки от сватбата се вижда, че се хванаха за хорото?

Ами, как....те са си талантливи, веднага го схвана. Само Джон беше тук, но каза, че това е най-хубавото тържество, на което някога е присъствал.

В момента живеете с Лана в къща в Нашвил, Тенеси като разбрахме, че доста неща около домът ви там са свързани с България. Правите и вино… Разкажете….

За вино ще е рано. Тъкмо посадихме асмите, но след някоя година – определено. Майка и баща ми дойдоха, за да ми помогнат и вече всичко е готово.

Когато подписахте договора със световната федерация по кеч някой от шефовете или другите звезди знаеше ли нещо за България. Бяха ли чували за нашата родина?

Не, определено не. Да си чужденец може да бъде и предимство, но и недостатък. За мен се оказа плюс. Допадна им това, че говоря на друг език, че изглеждам доста по-различно.

Това явно е направило впечатление и на Джон Сина, който в едно интервю, по една от националните телевизии в САЩ разказваше как малка страна като България има Русев и как трябва да се гордее от този факт.

Благодаря на Джон за комплимента. Той обаче е голям фен на щангите и вдигането на тежести и е запознат със страната ни отпреди. Повечето фенове на кеча и хората във федерацията обаче чуха за България след моите представяния.

Какво си спомняте от дебюта в основното шоу, на турнира Кралски грохот на 26 януари 2014г?

Спомням си, че нищо не беше сигурно. Извикаха ме, но не се знаеше дали ще участвам или не. Стоях цял ден и чаках. В един момент, бях на ринга, видях как на един екран се появи графика с името ми. Беше за милисекунда, когато се обърнах вече го нямаше, но си помислих, че нещата може и да се случат. И така, обадиха се на Лана, тя не беше в залата, веднага излетя и дойде. Не беше сигурно и дали тя ще излезе с мен, дали двойката ни ще се хареса на публиката. Но всичко бе като на филм, всичко се получи.

Изпитвахте ли притеснение, вълнение от толкова много зрители и камери? 

Камерите не толкова колкото...ти си подготвен, или поне би трябвало да си. Аз винаги съм вярвал в своите качества, винаги съм бил самоуверен, но чувството че всичкия този труд и всичко през което си преминал се концентрира в един ден, в едно участие….е направо невероятно.

Много сте популярен по света с думите: „Русев удря, Русев мачка.“ От федерацията ли ви помолиха да кажете нещо на български… Разкажете…?

От федерацията имаха желание преди музиката, която предшества мачовете ми, да се чува нещо на български, някаква реплика, но нямаха представа каква да е тя. Идеята за „Русев удря, Русев мачка.“ се роди случайно, докато с Лана гледахме „Роки 4“. Във филма се казва “Каквото Драго удря, той унищожава.”, което на мен ми хареса и реших да направя нещо подобно. Застанах пред микрофона и то дойде от самосебе си...”Русев удря, Русев мачка.” Попитаха ме какво означава, казах им и го харесаха. Получи се от първия опит.

Известният в миналото кечист – Андре Гиганта е и с български корени. Това знаят ли го г-н Макмеън и компания? И  някой от тях чувал ли е за един от най-големите българи – Дан Колов?

Някой скоро ме попита... Беше Майкъл Хейс, един от продуцентите ни, та, той ме пита скоро как се казва онзи “голям българин от ранните години на 20 век”. Питаше за Колов. За Андре всички си мислят, че е французин, а аз винаги ги поправям. Особено след документалния филм за него, който излезе наскоро, който е прекрасно направен, все по-често става дума за него. Но, да, винаги казвам, че аз не съм първият българин в кеча, аз съм вторият.

Знаем, че вие – кечистите много обикаляте, защото всяка седмица има шоута, но остава ли време да се прибирате в България- в родния Ви Пловдив и колко пъти в годината успявате да се приберете в родния дом?

Веднъж може би, ако имам късмет и добра година. Иначе е така, обекаляме много. В паспорта си вече нямам празно място по страниците от пътувания, трябва да си направя нов, което пък стана повод за кратка ваканция удома.

Кой е най-добрият Ви приятел в световната федерация по кеч?

Шеймъс. Не! Ще кажа първо жена ми, Лана, защото ще ми се разсърди, след нея е Шеймъс.

Кръстихте кучето си на него...

Да, майка ми и баща ми кръстиха кучето ни Шеймъс, а той беше много трогнат, разплака се от радост.

Кога станахте толкова близки с него?

На едно турне преди две години в Европа, може би. Бяхме в Ирландия и отдохме в неговата къща. Но мисля, че всичко започна малко по-преди това в League of nations. Но гостуването в дома му в Ирландия даде началото на това близко приятелство. Сега живее на 5 минути от моя дом в Нешвил.

А срещу кой съперник Ви е било най-трудно на ринга?

Най-големият ми опонент и същевременно връх до момента е Джон Сина и мача ни на Кечмания 31, защото цяла година бях непобедим. Първо го победих на турнира „Фастлейн“, а след това този страхотен мач на Кечмания и излизането ми с танкове, армия.

Какви други спортове или упражнения правите, за да поддържате високото ниво и да правите повече хватки?

Когато съм у дома ходя на бокс, също и на борба. Преди тренирах и джиу-джицу, но това по скоро не е за мен.

Как преминава един ваш ден в най-голямата спортна развлекателна верига в света?

Събуждаш се в различен хотел, в различен щат всеки ден. Ставам, първата ми работа е да намеря „Старбъкс“, за да си взема кафе. След това закусвам и тръгвам да търся фитнес, където да направя тренировката си за деня. Следва време за обяд. Винаги си взимам и храна за после, защото след това време няма! Отиваме на шоуто, което обичайно започва към 19:30 и продължава до късно, около 23 ч. Тръгваме си късно, пътуваме по 3-4 часа до следващия град…И така отново.

Остава ли Ви време за почивка, да гледате вашия любим отбор Реал Мадрид?

Благодарение на технологиите в днешно време не се налага да съм у дома, за да гледам мачовете. Винаги мога да си ги пусна на телефона или таблета. Определено ги следя с интерес.

Финалът в Шампионската лига се изигра (Реал Мадрид спечелиха с 3-1 срещу Ливърпул), но Русев даде прогнози преди мача кой ще спечели, с какъв резултат и кои ще бъдат голмайсторите:

Мислите ли, че възпитаниците на Зинедин Зидан ще спечелят 13 купа от Шампионска лига?

Разбира се. Сто процента те ще спечелят. Без съмнение.

Прогнозата Ви?

3-0

А кои ще бъдат голмайсторите?

Рамос просто задължително от корнер.... Предполагам Роналдо и Иско. Ю

Фен сте и на Локомотив (Пловдив). Те обаче не успяха да стигнат до бараж в Първа лига. Следите ли как се представиха този сезон в първенството на България?

Хахаха, САМО ЛОКО!

Следите ли ги?

Там е по-трудно, но миналата година, когато си бях у дома, ходих за първи път на мач от 2005-а. 12 години по-късно отидох пак на стадиона, представяте ли си! Беше вечерен мач, осветлението спря в 70-та минута, /смее се/, но това беше без значение. Мачът беше срещу Лудогорец, а резултатът не беше позитивен за нашите. Преживяването обаче беше чудесно, атмосферата също. Направиха ми специално посрещане, дадоха ми плакет и членска карта на Локомотив, което беше много мил жест, останах много трогнат.

Следите ли какво се случва с българския спорт и кой ви е любимия спорт/ спортист?

Гледам всички спортове с българско участие. Зная ,че Григор се представя много добре по света. Обичам да се обзалагам на спорт с моя приятел Сезаро ( известен кечист), който е от Швейцария. Все не ни се получава работата да ги бием тези швейцарци! И с националният отбор така, и там се шегуваме помежду си. Всичко им се получава на тези швейцарци! Все се обзалагаме със Сезаро, все губя. И сега му дължа едни 20-30 долара. Но, да, следя всичко, което мога.

Cмятате ли, че Вие спомагате за добрия и разпознаваем имидж на България по света с оглед на това, че едни от най-продаваните артикули на световната федерация по кеч са с лика на българското знаме и герб?

Надявам се да представям България само с добро. Не бих искал по никакъв начин да навредя на имиджа на страната си, напротив! Когато и да ме попитат, винаги ще говоря с гордост за България.

Федерацията залага на все повече кечисти от различни, и в повечето случаи големи страни, като Мексико, Япония, Индия, Англия и други. Как малка страна като нашата се котира сред тези страни и смятате ли, че това е доста голямо Ваше постижение България да има роден представител?

Вижте, големите страни имат и голям пазар, следователно е нормално и да имат състезатели. За нас, от малките страни, е много трудно. Трябва да си много добър, наистина добър, да не могат да отрекат таланта ти, за да се наложиш на тази сцена.

Ако зрителите следят световната федерация по кеч трябва да знаят, че на първо място това е спортно шоу, но е много трудно една кеч звезда да направи голяма кариера и да остане в светлините на прожекторите, особено от чужда страна. А вие го направихте като вече 4-та година сте сред най-добрите- в основния ростер на шоуто. Как го постигате?

Идва ми отвъртре /смее се/. Как го постигам ли... С много труд, но и талант. Винаги ми е идвало отвътре, било е част от мен. Всеки човек има някаква силна способност, това е моята.

Когато Ви предложиха да излизате под руски флаг и да възхвалявате Русия много българи Ви заклеймиха. Кажете за това, защото знам, че принципно сте много голям националист- по постове в социални мрежи, по ваши думи във федерацията. Още по-показателно за това е и че направихте сватба по всички български обичаи- тук в България.

То се започна още преди това, когато в NXT (един от по-слабите ростери на Световната федерация по кеч) излизах на сцената с българския химн няколко пъти. Наричаха ме палячо, питаха как може да използвам българския химн. Беше ми много интересно тогава на кого точно преча и с какво. Защо да не мога да използвам химна? Просто ми беше много чудно. Та, аз не излизам да представям страната ни с лошо, не участвам в порно клип. Но това е нормално, колкото и да си добър, винаги има кой да те плюе. Колкото до руския флаг, това беше просто част от шоуто, от сценария. Ние играем роли, макар и зрителите понякога да не го осъзнават. Те харесват един образ, не харесват друг. Това е целта. В момента обаче имам възможността да бъда повече себе си, да бъда просто Русев, и предполагам, че се представям добре.

Кога Ви изтича договорът със световната федерация по кеч и имате ли желание да продължите да сте част от нея, защото знаем, че по света се създадоха много алтернативни федерации в този спорт.

Харесвам мястото, на което съм в момента, и не съм обмислял други възможности...освен в българското кино. /смее се/

Между другото от скоро се изявявате и като актьор...

Предоставиха ми възможност да участвам във филм, който се казва “Другата версия на себе си”. Аз и Лана участвахме и като продецунти в този проект и така се стигна и до участие в самия филм. Аз имах роля само в няколко сцени, докато тя имаше по-голямо участие. Беше интересно и приятно, ние имаме опит пред камера и не се притеснявахме. За мен беше любопитно да се пробвам в киното.

Има ли шанс в скоро време да Ви видим в мач за световната или универсалната титли ?

Да се надяваме. Гледайте и ще видите!

Дали България може да стане спирка за някое шоу на световната федерация по кеч? Още повече, че като наш роден представител със сигурност ще генерирате много чуваемост и гледаемост?

Чакам кмета на Пловдив от една година да се обади. Обсъждахме го преди година, но още няма развитие. Опитвам се да направим нещо, не е задължително да бъде в Пловдив, те и изпуснаха топката малко, може да бъде и в София.


Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 12371

Добави коментар ›› Коментари (8)

il7p
(Гост)
8
отговор
03 юли 2018 | 10:31

така наре4еното интеву е взето преписано и взаимствано от шоуто на слави когато русев му гостуваше.а ина4е русев ме кефи. Рейтинг: 0 2

sss
(Гост)
04 юли 2018 | 23:15

Интересно как е преписано като това интервю е направено дни преди гостуването в шоуто на Слави Рейтинг: 1 0

rovch
(Гост)
7
отговор
11 юни 2018 | 00:30

Много добро интервю. Мирослав бил много свестен човек и голям българин. Заслужава уважение. Кеча може да си е една постановка, но го гледат стотици милиони по света. Рейтинг: 9 0

aaaaaaaa
(Гост)
6
отговор
06 юни 2018 | 20:51

кеча не ме вълнува от както бях 12 годишен не разбирма катъв идиот трябва да си за да се интересуваш от него това не е спорт а театър Рейтинг: 5 7

WWE
(Гост)
24 септември 2018 | 15:31

Никой не ти иска мнението Рейтинг: 0 0

4i4oman4o
(Гост)
5
отговор
29 май 2018 | 22:55

Браво за усехите му, но кеча е полуярен само в щатите така, че едвали е много разпознаваем та чак най-разпознаваемия български спортист доста пресилено. Има много по-разпознаваеми спортисти. Рейтинг: 2 4

...
(Гост)
4
отговор
29 май 2018 | 09:26

... по-скоро е пле6ив, а не рус... евати Рейтинг: 1 9

БЪЛГАРИН
(Гост)
3
отговор
28 май 2018 | 16:43

Нали първо беше руснак бре?! Рейтинг: 1 16

XXXX
(Гост)
29 май 2018 | 09:50

Никога не е бил Руснак, но ако IQ-то ти беше по-високо от номера на обувките щеше да го знаеш, вместо да коментираш. Винаги си е бил Българин в WWE, но е представлявал Русия в началото. А такива като теб псевдо патриоти най-вероятно за 100 лв. ще се нагъзиш на арабите. Рейтинг: 14 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

РУС
(Гост)
2
отговор
27 май 2018 | 20:02

Нямате си представа този човек колко е велик! Рейтинг: 45 3

RMA
(Гост)
27 май 2018 | 22:29

така е Рейтинг: 14 3

исус
(Гост)
1
отговор
27 май 2018 | 19:30

Аз предпочитам да ходя леко не тежко.Умните хора гледат а не се борят със тежкия святт Рейтинг: 5 12


							
						
Защо Дилиън Уайт още се дърпа за мач с Кобрата? 01 май 2018
Международната боксова федерация (IBF) още миналия месец насрочи мача Кубрат Пулев (25-1, 13 КО) - Дилиън Уайт (23-1, 17 КО) за елиминационен за статута на официален претендент за световната титла на Антъни Джошуа ...
Макгрегър: Нурмагомедов просто не иска да е близо ... 05 октомври 2018
Конър Макгрегър закъсня за втората пресконференция с Хабиб Нурмагомедов преди сблъсъка помежду им от UFC 229 в Лас Вегас. Това ядоса руснака, който си тръгна без да изчака опонента си. Конър все пак пристигна на ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?