›› Анкета

Кой е фаворит да спечели шампионската титла на България за 2018 година?

›› Булевард

И новият секссимвол в атлетиката е...

Украинската красавицата Юлия Левченко е тотален хит в интернет след второто място в скока на височина, което спечели на Световното първенство в Лондон. Be happy. Be who you want to be. If others don't ...

Виж още

БГ Футбол

Мария Игнатова: Sportal TV е телевизия с огромен потенциал

08 октомври 2007 | 18:01
Мария Игнатова: Sportal TV е телевизия с огромен потенциал
Лицето на Sportal TV  - Мария Игнатова е родена в София на 26.09.1979г. Средното си образование завършва в САЩ, а 4 години живее в Амстердам, където учи телевизионна журналистика. За голяма част от спортните фенове красавицата няма нужда от представяне, защото до преди време тя беше водеща на тв предаването "Втори тото шанс". Освен на любителите на спорта, Мария е позната и на музикалните фенове, защото зад гърба си има три записани песни -"Не ме търси", "Искаш" и дуетното й изпълнение със Стратия - "Невъзможно". Изявите на спортната водеща не спират до тук. Остава й време да се снима и в киното. Участвала е във филмите "Риба чук" и "Икона". Въпреки възможностите за реализация както на музикалната сцена, така и в киното, Мария избира телевизията. Прави го, защото, както самата тя казва: "това е нещото, което знам как да правя най-добре...". Вече почти месец тя води първата спортна онлайн емисия новини в България и с голям ентусиазъм разказва за новото си амплоа и за предизвикателството Sportal TV...

 

- Вече почти месец сте водеща на новините по Sportal TV. Как се чувствате, харесва ли ви?

- Чувствам се много добре, а освен това Sportal TV има огромен потенциал за развитие и занапред. Аз също имам идеи за това какво още може да се направи, за да стане една истинска телевизия. Освен новини, искаме да направим и две предавания. Едното ще бъде Sportal top 5, една класация, която е неизчерпаема - 5-те най-секси тенисистки, 5-те най-готини голове, 5-те най-хубави жени на футболисти...и тн. Другото ще бъде по-жълто спортно предаване с по-пикантни и интересни неща. Ще се излъчват веднъж в седмицата и мисля, че ще са интересни за зрителите.

- Смятате ли, че такава интернет телевизия има бъдеще у нас?

- Смятам, че интернетът е бъдещето. В момента тръгна IPTV, което е най-новото, уникално нещо със собствена пийпълметрия. Много е интересно, всеки може да си пусне телевизията. Въпреки че не е интернет телевизия, пак е свързано с интернет.

- Как решихте да работите за Sportal TV?

- И преди водех предаване, свързано със спорта, което е много странно, защото аз не съм спортен журналист. Така се случи. Прибрах се от Холандия, където учех телевизионна журналистика и единствената възможност, която имах за работа беше в БНТ, като водеща на тотото. Оттам ми тръгна връзката със спорта. В Sportal TV също стана случайно. Около 6 месеца си търсех работа в различните медии като това, което исках да направя беше собствено предаване. Това обаче е доста трудно. Трябва да мине много време, да се съгласува с доста хора и така междувременно излезе това предложение за Sportal TV. Моя приятелка ме заведе, каза ми, че става въпрос за IT компания. Аз се стреснах малко, защото тогава не разбирах много от компютри, но сега вече разбирам много и съм страшно доволна, че съм в Sportal TV.

- Знаехте ли за съществуването на сайта Sportal.bg?

- Да, бях чувала за сайта покрай познати, но не ми се беше налагало да го ползвам толкова често. Сега обаче няма как,  ползвам го непрекъснато.  

- Какво ви харесва повече - да водите новини или да водите предаване?

- Предаване, защото аз съм по-криейтив. Искам да се занимавам с продуценство, а в новините просто четеш. Няма го творчеството, което аз имам, искам и мога да дам. Но това пък е един много добър опит. Водила съм живо предаване, сега водя новини...за мен това е много добър опит.

- Как изобщо се запалихте по спорта? Вие самата тренирала ли сте нещо?

- Майка ми искаше да ме прави гимнастичка, но треньорката каза, че от мен добра гимнастичка няма да излезе. В крайна сметка постигнаха консенсус с баща ми и ме записаха на лека атлетика. Оказа се, че там съм много добра. Тренирала съм лека атлетика и ми беше много хубаво. Приключих с този спорт след като се върнах от Щатите. Между другото, техните тренировки нямат нищо общо с нашите. Аз си мислех, че мога да бягам, а на първия спринт ме оставиха 20 метра отзад. Получих и няколко травми докато бях там, но след това тръгнах на фитнес и тренирам много редовно.

- Зад гърба си имате и три музикални проекта. Какво се случва с музикалната ви кариера?

- Всъщност никога не съм имала музикална кариера, просто така се случи. Един мой приятел, руснак ми беше подарил караоке и тогава много се събирахме вкъщи с продуцентите на тотото, правихме си партита, пеехме и един ден той ми каза, че пея много хубаво. Каза ми, че било излезнало някакво парче и ме попита дали не искам да го запишем. И така записах парчето абсолютно на майтап, казваше се "Не ме търси". Снимахме и клип и то пък взе, че се хареса. След това намерих финанси и за втори клип, след това и за трети, парчето, което е в дует със Стратия, любимото ми парче -  "Невъзможно". След това имах доста по-сериозни ангажименти, а и никога не съм искала да правя кариера на певица, нямам таланта. Ходила съм на уроци по пеене, но наистина съм пяла само за удоволствие. Е, ако утре си намеря необходимите средства също бих го направила.

- Участвала сте и в две американски продукции на New Image. Как започнахте с изявите си в киното?

- Пак случайно, но беше много гoтино. В един пиано бар бяха излязли хората от екипа на филма - "Риба чук", заговорихме се с режисьора и той се впечатли най-вече от начина, по който говоря английски, защото аз го говоря като български, а на тях им е много трудно да намират актьори тук, които да не говорят с акцент. Той ми предложи една малка роля, но като отидох на кастинга ме харесаха за друга, по-голяма. Ако искаш да се занимаваш с това обаче, трябва да му се посветиш изцяло. Докато снимахме "Риба чук" аз се занимавах само с това. Как тогава ме пуснаха от тотото не знам. Пътувах от снимките на морето за предаването и беше лудница. Мога да кажа обаче, че от всички неща, които съм правила, това ми е най-любимото.

- И все пак избрахте телевизията. Защо?

- Защото това съм учила. Завършила съм телевизионна журналистика в Холандия и това е нещото, което най-добре знам как да правя. Бях и в екипа на тотото и от продуцентите там научих доста неща. След това си направих собствена продуцентска къща и сме снимали няколко пилотни предавания. Не сме ги пуснали никъде, защото, както казах, е трудно да ги прокараш някъде, но те си стоят готови и ако има възможност винаги можем да ги пуснем някъде.

- Отчитате ли като ваш плюс факта, че сте завършила образованието си в чужбина?

- Абсолютно, на 100%. Мисля, че това, което съм научила там нито едно учебно заведение тук не може да ми даде. Учих в частен колеж. Там бакалавърска степен се взима за две години плюс една година стаж, но практиката беше много. А за телевизията това е най-важно. Могат да ти обясняват как да се държиш пред камера, какво да направиш, но като ти светне прожекторът и тръгне живият ефир просто никаква книга не може да ти помогне.

- Учила сте в Холандия, сигурно сте имала и възможност да останете и да се реализирате там...Защо предпочетохте да се върнете в България?

- Стана съвсем случайно. За известно време трябваше да си дойда в България, след това започнах да си идвам все по-често за дълги периоди и накрая си ходих в Холандия само, за да си взимам изпитите. В същото време започнах да виждам, че възможностите в България са по-големи и това главно е заради езика. Никога, не никога, но щяха да ми трябват поне 10 години, за да мога да започна работа в тяхна медия. Освен може би в музикалната им телевизия  TMF, там взимат чужденци, но щеше да ми бъде страшно трудно. А пък да си правя мои предавания, това е абсурд. В момента се чувствам много добре, пътувам когато имам възможност, за да не забравя как е по света и за да мога да се усмихвам по-често.

- Кои са най-важните качества, които трябва да притежава един телевизионен журналист?

- Наскоро един приятел каза: "внимавай какво говориш пред нея, защото тя е журналист..." Не, аз не съм такава. Аз не съм достатъчно нахална, за да мога да бъда именно това, което включва журналистиката. Аз съм по-криейтив, аз съм водещ.

- Какво е важно за един водещ?

- В началото ми беше доста трудно. Пуснаха ме на жив ефир и съм говорила такива глупости...нямах и аутокю, след предаването цялата треперех. Бях снимала реклами, клипчета, но то няма нищо общо с живото предаване. След това свикнах, свиква се, нищо не може да ти помогне. Може би да пиеш по-малко кафета, поне, за да не трепериш...

- С какво се занимава Мария извън телевизията, остава ли ви време за личен живот?

- В момента се занимавам изцяло със Sportal TV. Подготвяме двете нови предавания. Имам детенце на 1 годинка, но напоследък се чувствам виновна, защото не ми остава много време за него. Прибирам се след работа, прекарвам с него 3-4 часа, слагам го да спи и след това продължавам с другия личен живот.

- Майчинството ли беше причината да изчезнете от телевизионния екран през последната година?

- Да, изкарах много тежка бременност, непрекъснато ми беше лошо и нямаше как да работя. Искаше ми се, но нямаше как. Тогава се наложи да прекъсна и след като се роди детето, гледах го 6 месеца, беше ми много приятно, но работата ми липсваше страшно много. На шестия месец вече не издържах и трябваше да се занимавам и с нещо друго. 

- Какво си пожелавате в професионален и в личен план?

- Искам да си пожелая Sportal TV да се развие така, както аз мисля, че тази телевизия може да се развие, а лично за мен си пожелавам детенцето да ми е живо и здраво.

- Какво да очакват зрителите на Sportal TV?

- Мога да им обещая, че при всички положения ще им бъде интересно. Дали ще им хареса или не е въпрос на вкус, но със сигурност ще им бъде интересно.

 

 

 

 

 


Още по темата
НЕЛИ ГЛАВЧЕВА
редактор - отдел "Спорт"
Прочетена 70420

Добави коментар ›› Коментари (23)

melisa
(Гост)
23
отговор
27 декември 2012 | 14:57

суперсииииии Рейтинг: 0 0

ah
(Гост)
22
отговор
03 декември 2011 | 18:03

Искам и аз една такава Рейтинг: 0 0

aleksei
(Гост)
21
отговор
20 януари 2011 | 11:45

да и лижа клиторо Рейтинг: 0 0

aleksei
(Гост)
20
отговор
20 януари 2011 | 11:40

4е лижем много Рейтинг: 0 0

plamen
(Гост)
19
отговор
20 януари 2011 | 11:38

много съм и навит Рейтинг: 0 0

gb4oo
(Гост)
18
отговор
26 ноември 2010 | 19:20

много хубажи снимки Рейтинг: 0 0

зарко
(Гост)
17
отговор
04 ноември 2008 | 20:54

4е я е*ем Рейтинг: 0 0

ПЕШО
(Гост)
16
отговор
26 септември 2008 | 15:04

МНОГО ТИ Е ИЗДЪЛЖЕНА ГЛАВАТА Рейтинг: 0 0

иванчо
(Гост)
15
отговор
31 октомври 2014 | 14:57

какво да кажа !!!??? СИЛИКОНКА Рейтинг: 0 1

Lipon
(Гост)
14
отговор
13 април 2008 | 15:31

Това да не ви е адрес 4000 Рейтинг: 0 0

Пламен
(Гост)
13
отговор
10 април 2008 | 10:08

Това Рейтинг: 0 0

Bogey
(Гост)
12
отговор
07 април 2008 | 22:43

Prosto taia jena e super p...a nema kvo da kaja pove4e :O :O :O Рейтинг: 0 0

berbatov
(Гост)
11
отговор
03 април 2008 | 12:41

obi4am te mimi i teb i deteto ni Рейтинг: 0 0

ВладоМоториста
(Гост)
10
отговор
01 април 2008 | 23:14

много красива... Рейтинг: 0 0

tomi
(Гост)
9
отговор
01 април 2008 | 12:48

Ei, tova e nai qkata macka!!!! Рейтинг: 0 0

›› новини

›› новини

Крушарски отпрати Казанова
17 август 2017 | 14:50
Индиец и туркиня спечелиха титлите на сингъл в София
17 август 2017 | 14:44
Рони безпроблемно преодоля първи кръг на China Championship 2017
Илкай Гюндоган се надява да се завърне в игра за мача с Ливърпу
17 август 2017 | 14:42
Българите отпаднаха на 1/16-финалите в Панагюрище
17 август 2017 | 14:38
Играч №1 в петия кръг на Първа лига: В Левски има колектив, тренировките при Делио Роси са по-тежки (видео)
17 август 2017 | 13:45
И новият секссимвол в атлетиката е...
17 август 2017 | 13:25
Джошуа изобщо не мисли за Кубрат Пулев (снимки)
Благой Георгиев с нов старши треньор в Оренбург
17 август 2017 | 13:24
Нианг договори личните си условия със Спартак (Москва)
17 август 2017 | 13:18

›› Булевард

И новият секссимвол в атлетиката е...
17 август 2017
Украинската красавицата Юлия Левченко е тотален хит в интернет след второто място в скока на височина, което спечели на ...
Джошуа изобщо не мисли за Кубрат Пулев (снимки) 17 август 2017 | 13:13
Анхел ди Мария показа чувство за хумор 16 август 2017 | 03:39
Един от най-желаните ергени - волейболистът Николай Николов за любовта и спорта (видео) 16 август 2017 | 15:20

›› Волейбол

Теодор Салпаров на 35 за националния тим, ЦСКА и Лукойл
16 август 2017
Волейболният ни национал Теодор Салпаров днес празнува своя 35-и рожден ден. В момента либерото няма много ...
Добруджа си запази център 17 август 2017 | 12:11
Миньор (Перник) ще продължи да играе в Суперлигата 17 август 2017 | 12:09
Шампионите взеха център от Добруджа 07 17 август 2017 | 11:55

›› Баскетбол

Най-доброто от поредната победа на България (видео)
17 август 2017
България спечели групата си в предварителните световни квалификации за Китай 2019, а по пътя към първото място показа ...
Минчев похвали националите: Щастлив съм, играхме добре 17 август 2017 | 11:13
Чавдар Костов: Победихма със силна защита 17 август 2017 | 11:22
Росен Барчовски: Имаме потенциал да прескочим още една фаза 17 август 2017 | 12:44
							
						

›› Live Scores

Всички мачове

Лудогорец предизвика съдбата и си изпати, но ... 03 август 2017
Лудогорец изигра пореден луд мач в Европа, но този път шансът не бе на страната на орлите и те се сбогуваха с мечтата да попаднат за трети път в групите на Шампионска лига.Срещата реванш срещу Апоел (Беер Шева) бе ...

Левски | Литекс | "А" Група | "Б" Групи | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Класиране

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал