Булевард

20 ВЪПРОСА КЪМ…БОЯН ЙОРДАНОВ

06 август 2007 | 12:16
20 ВЪПРОСА КЪМ…БОЯН ЙОРДАНОВ

Специален гост в днешното издание на рубриката на Sportal.bg „20 ВЪПРОСА КЪМ...” е един от героите на българския национален отбор по волейбол, който спечели бронзовите медали на Световното първенство в Япония и донесе огромна радост за страната ни. Волейболистът, който със сърцатата си игра и 100%-товото си раздаване на игрището, си заслужи обичта на публиката и се превърна в един от най-големите нейни любимци - „поразяващата лява ръка”, „жокерът” на българския тим, Супер Бобо...или просто Боян Йорданов. Диагоналът на българския тим, който вдъхнови обрата в онзи паметен мач срещу Франция на Световното първенство в Япония и показа, че в живота важи максимата, че надеждата умира последна и за нея си струва човек да се бори докрай, се съгласи да отговори на нетрадиционните въпроси и да се представи в светлина, в която не сте (или почти не сте) го виждали. Ето възгледите и мненията на бившия капитан на Левски и настоящ играч на гръцкия гранд Олимпиакос по теми, които вълнуват човечеството днес....

1. Какво не знаят хората за вас?

- Знам ли какво не знаят...? Толкова много интервюта, лични и професионални въпроси...може би всичко се знае около мен. Боян Йорданов, същият човек, който беше и преди отпуската..., ако мога така да кажа, утре заминава на лагер в Правец (б.а. интервюто е правено ден преди заминаването на тима на лагер в Правец)... един обикновен човек като всички останали. 

- На игрището показвате много хъс, борите се до последната секунда...Такъв ли сте и в живота?

- Такъв съм постоянно, защото не обичам да губя, а и бих направил всичко до последния възможен момент доката има надежда. По този начин явно изглеждам на екрана, не го правя нарочно, защото така трябва да бъде, просто ми идва отвътре. Хората, които ме познават, ме познават точно като такъв човек. Не страдам от някакво високомерие, звездомания и такива подобни работи. Хората могат да ме спрат на улицата, както и го правят, да си поговорим, за автограф, за снимка, за какво ли не...

- Значи третото място, което заехте на Световното първенство в Япония, където вие самият направихте блестящи изяви, не ви е главозамаяло?

- Това е колективен спорт и успехът е колективен. Аз се радвам, че допринесох за победата, но не мисля, че след този успех моето държание трябва да се промени по някакъв начин, защото все пак това е нашата работа. Ние си я вършим или по-точно се опитваме да си я вършим и когато това стане всички българи се радват и на нас това ни доставя невероятно удоволствие. Не означава обаче, че трябва да бъдем с две-три глави повече от другите.

2. За какво харчите най-много пари в живота си?

- Така като се замисля, в ежедневието си, най-много пари харча за дрехи. Определено обичам да ходя на пазар. Иначе друга, по-голяма покупка, която наскоро направих е, че си купих апартамент. Това е нещото, за което мога да кажа, че съм дал много пари. Мисля, че като за начало това е една добра инвестиция за всеки човек.

3. Каква сума пари би ви направила щастлив?

- Много пъти сме си говорили с приятели за парите и като съм бил сам също съм се замислял. Парите са нещо, без което човек наистина не може, но не са всичко. Човек може да е щастлив и с малко, може да е щастлив и с повече, а може и да е нещастен с повече. Всичко е относително, въпросът е каквото си го направиш. Иначе доста работи могат да ме направят щастлив. Едно добро отношение на хората, примерно. Скоро бях на почивка в Созопол, където сервитьорките се държаха отвратително, просто ти хвърлят менюто и си тръгват. Това може да ти скапе настроението. Така че като видя едно положително отношение, като видя хора, заредени с енергия, с амбиция да постигнат нещо в живота си, това наистина може да направи човек щастлив. Естествено, семейството ми ме прави щастлив. Да знам, че хората около мен са добре, аз да им помагам с каквото мога, да се грижа за тях, най-важното е да сме живи и здрави.

4. Какво ви разплаква най-често?

- Най-често някой проблем, който трудно може да се реши и е свързан с мъка. Може би това е нещо, което може да ме разплаче, но се радвам, че такива работи се случват по-рядко. В спорта сме имали и доста загуби, и доста победи, не крия, че съм плакал и от радост, и от тъга, но това е част от спорта и вече е до човек как го чувства. Определено, не мога да си кривя душата и да кажа аз съм мъжкарят, не отронвам нито една сълза и тн., държа се чисто човешки.

5. В какво сте най-уязвим?

- То като че ли, като цяло, слабото място на мъжете е в сърцата, така че мисля, че е нормално и при мен да е така. И естествено, семейството ми. Винаги когато нещо не е наред със семейството ми, недай си Боже нещо да стане, тогава би ме заболяло най-много.

6. Как една жена може най-лесно да стигне до сърцето ви?

- Ако ти кажа руса със сини очи или тъмнокоса с дълги крака..., това са някакви такива определения, които според мен не важат. Просто е чисто човешко, както си го усети сърцето, то си трепва! Това е химия, която се усеща. Усеща се кога една жена те привлича с нещо и кога и ти я привличаш с нещо. С моята приятелка имахме страст един към друг доста преди да „тръгнем”, но известно време и двамата сме го крили. Така, докато един ден не се засякохме в една дискотека, определено там беше моментът, и така и до днес.

7. Какво мислите за секса за една вечер с непозната?

- Ако трябва да съм откровен, досега не ми се е случвало да правя секс за една вечер с непозната, но по принцип няма нищо лошо в това. Според мен, ако си необвързан и ако страстта е толкова голяма, че двама души си допаднат толкова, че да се отдадат и да си позволят да правят секс за една вечер... пък то не се знае, може да им хареса и за повече.

8. Трябва ли проституцията да бъде узаконена?

- Абсолютно! Веднага в главата ми влиза името на една държава – Холандия, където хората нямат проблем с това нещо. Защо да не стане така и в България, все пак щом има проституция и щом по цял свят се котира и се предлагат тези услуги, значи има търсене. Следователно би трябвало и тук да бъде така.

9. Вярно ли е твърдението, че мъжете вече не са необходими на жените?

- На всеки му е известно какво се предлага в секс-шопа, но си мисля, че мъжкото сърце не може да бъде заменено от това нещо, което се продава там. Както всеки един мъж не може без една жена, поне аз мисля така, и една жена не може без един мъж, без човек, на който да се опре в даден момент, човек, на който да поплаче. Не говоря за приятел или приятелка, а мъжът като мъж до една жена. Мисля, че мъжът и жената са свързани и трябва да са заедно.

10. Какво мислите за метросексуалните мъже?

- Аз лично не съм посещавал маникюр, педикюр, кола маска, спа процедури и тн., но определено мисля, че това нещо го популяризира Дейвид Бекъм, от него тръгна всичко, той е метро-икона, ако мога така да се изразя. Той си променя прическата и всички тийнейджъри по света също си променят прическата, той си прави татуировка и всички си правят татуировка...Всеки си прави това, което му харесва. Щом на един мъж му харесва да ходи на маникюр, на кола маска, на спа процедури и какво ли още не, нека го прави. Щом така се чувства по-добре и явно не му прави впечатление как го възприемат останалите хора около него или те може би го възприемат по нормален начин, защо не?

11. Опитвал ли сте или бихте ли опитал секс с партньор от вашия пол?

- Не, не съм опитвал и нямам и намерение да опитам.

12. Приемате ли хомосексуализма?

- Те си съществуват независимо дали аз го приемам или не го приемам. Според мен, това са хората, които се раждат така, с такива наклонности. По едно време мисля, че се появиха някакви псевдо хомосексуалисти, които само заради някакво популяризиране в обществото се правеха на гейове. Приемам го дотолкова, че като видя двама мъже за ръка в парка няма да се обърна и да кажа “простаци” или нещо подобно, а ще ги подмина като най-обикновени хора. Нямам нищо против тях, това е тяхната насоченост, така че имат право да бъдат такива. Все пак живеем в демокрация, а и те не могат да се променят. Както аз не мога да се променя и харесвам жени, те не могат да се променят и харесват хора от техния пол. Те не са само мъже, има и такива жени. Предполагам, че има и някакви негативни нагласи срещу тях, но според мен, най-важното за един човек е да се чувства добре в кожата си и да бъде щастлив, защото ако не се чувства щастлив, защо да живее?!

13. За или против брака сте?

- Щом е измислен бракът, той не разваля една връзка и щом хората продължават да се бракосъчетават, едва ли си мислят ние сега ще се оженим и ще се разделим, иначе нямаше да има смисъл да го правят. Моето мнение е, че бракът е необходим, но когато му дойде времето. То може би се усеща, насила хубост не става. По принцип, доколкото знам и виждам жените са по-настоятелни да обвържат един мъж с брак, „той трябва да е мой, да имаме пръстени...”. Щом двама души се обичат не мисля, че един пръстен може да промени нещо, в смисъл такъв да засили любовта или пък да отнеме от нея. За всичко си има време, ако са щастливи и си живеят заедно няма нищо лошо в това да се оженят.

14. Отношението ви към „силиконовата мания”, обзела жените по целия свят?

- Напоследък е модерно и в България. Те слагат силикон на различни части на тялото, даже и на мъжки атрибути, доколкото разбрах за някои български личности ...Щом една жена реши, че има нужда от такова нещо, тя си е в пълното право да се подложи на хирургична намеса. Аз определено не съм „цицоман”. Има жени, които изглеждат добре и такива, които не изглеждат добре. Виждал съм много такива по улиците, които са си напълнили силикон в устните и изглеждат отвратително. Важното е тя да се харесва. Виж, ако го прави за някой мъж „ох, трябва да имам големи гърди, за да ме хареса той...”, това мисля, че не е правилно. Аз смятам, че естественото си е най-хубаво, а и явно ще става все по-рядко.

15. Какво мислите за все по-бързото навлизане на компютрите и технологиите в живота на хората?

- Да, определено технологиите навлизат, а и без тях не можем, това е факт. Преди бях по-запален по компютърните игри, от 1 година, година и половина вече не чак толкова, като че ли се наситих. Имам компютър, на лагери и по пътувания не ходя без него, но общо взето го използвам повече за skype, ровя се в интернет...Определено обаче не може без нововъведенията в технологиите.

16. Трябваше ли България да стане част от Европейския съюз?

- Като за начало мисля, че беше редно да влезем в ЕС. Аз играя в такава държава (б.а. Гърция), която от доста време е в ЕС и определено там хората са доста по-развити от нас. Ние сме като дете в ЕС, ако мога така да кажа, там сме отскоро. Не виждам да се е променило кой знае какво за тези 7-8 месеца, даже снощи гледах по новините какви километрични опашки са на Калотина и чужденците, които минават през България казват: „вие сте в ЕС, невъзможно е да имате такива пътища!”, но мисля, че трябва време за всичко. Не може да се щракне с пръсти и пътищата да се оправят, да няма задръствания по София и всичко да стане с магическа пръчка за един миг. Мисля, че вървим в правилна посока и много се надявам да съм още млад и да видя България, както отаналите страни в ЕС. Една силна държава, добре развита и с по-малко проблеми.

17. Религията средство за заблуда и манипулация ли е?

- Аз по принцип съм вярващ, даже нося и кръстче на гърдите си. Случвало ми се е да се прекръстя преди мач, но определено мисля, че по някой път се злоупотребява с религията и тя наистина служи като средство за манипулация.

18. Какъв тип хора могат да ви спечелят за приятел веднага?

- На първо място откровени, защото един човек трябва да се покаже в истинската си светлина, ако иска да стигне до мен и да съм приятел с него. При всички положения мразя лъжата! Топли, приятни хора, с които мога да си кажа две думи, говоря за непознати, могат да ме спечелят веднага.

19. Какво мнение искате да имат хората за вас?

- Аз ако кажа, хората може и да не повярват. Като се докоснат до мен, ако имат възможност да комуникираме, тогава ще разберат най-добре какъв човек съм в действителност. Един обикновен човек със своите ангажименти, със своите мечти, земен човек. Не съм такъв, който ще се прави на някаква звезда понеже съм национален състезател по волейбол и понеже ме дават по телевизията и са ми взели някое и друго интервю. Надявам се хората да ме възприемат така. Ако не вярват да дойдат да си поприказваме и ще видят. Ако някой ме срещне на улицата да не се притеснява, че ще му кажа: „какъв си ти, че ще ме заговаряш...”, няма такива работи.

20. По коя тема искате мнението ви да бъде чуто?

- Точно в момента наистина не мога да се сетя за такава тема. Хващаш ме в такъв момент, в който в главата ми има доста въпроси, доста неуредени работи и просто не мога да се сетя.

Л Е К С И К О Н:

Любима храна:
Много обичам, когато съм на дълъг път, някъде по чужбина да се прибера вкъщи и майка ми да ме посрещне с нещо готвено. Определено обаче се улавям, че колкото по-често готви тя, аз толкова по-рядко съм си вкъщи, за да й опитвам от ястията. Няма нещо определено, което ми е любимо, като цяло си харесвам българската кухня.

Любима напитка: Една от любимите ми напитки са шейковете в МакДоналдс, просто ги обожавам. Що се отнася до алкохол, рядко употребявам, но ако ми се налага, обичам да пия червено вино.

Любим филм: Доста са, но ще ти кажа един мой много любим, казва се “Късметлията” с Ръсел Кроу и Рене Зелуегър. Това е филм за един боксьор, който е голям талант и има възможност да стане световен шампион, но така се случва, че пада от високо и стига до дъното. Семейството му е в нищета, но той е доста упорит и се бори както за себе си, така и за спасението на семейството си. Стига до мач за титлата за световната категория и най-накрая печели. Филмът е по действителен случай. Има и други хубави филми, гледам и екшъни, и леки комедии, и трилъри, напоследък най-много гледам трилъри и филми на ужасите. Фен съм на повечето жанрове, но определено не харесвам драмите и филмите, които са доста тъжни.

Любим актьор и актриса: Не мога да ти кажа едно определено име. Харесвам Робърт Де Ниро, Ал Пачино, Ръсел Кроу, Мел Гибсън...Актриси също има не малко – Никол Кидман, Анджелина Джоли... тя като жена е икона.

Любима музика: Харесвам всякаква хубава музика, както поп, така и поп-фолк. Слушам и хаус от време на време, не съм особено голям почитател, но има готини парчета. Зависи от обстановка, настроение, компания...

Любим певец и певица: Нямам

Любим дизайнер: Не съм строг привърженик на модата, гледам и аз да съм в модните течения, да ги наблюдавам доколкото мога, но да кажа например купувам си само “Версаче” не. Харесвам спортно-елегантния стил на обличане, от спортните марки предпочитам „Найк”. Естествено, когато се налага да се облека по-официално, мога да сложа костюм, но това ми се случва все по-рядко.

Любима книга и писател: Последното, което съм чел е на Дан Браун “Метеоритът”, но определено има доста книги, които искам да прочета.

Любим отбор: Аз съм си левскар от малък, все пак до преди няколко месеца бях капитан на Левски. Този отбор ми е на сърцето и ако мога така да кажа, левскар съм се родил и левскар ще си умра!

Любим спортист: Не са малко спортистите, които са ми направили впечатление. Майкъл Джордан е един от тях. Накоро четох, че искал 40 милиона от Чикаго Булс да се върне на терена. Михаел Шумахер също е голям спортист...това са велики имена в спорта. Като хъс и мотивация са на много високо ниво и знаят как да печелят.

Любима марка автомобил: Ауди и БМВ

Любим парфюм: Досега никога не съм си купувал един и същи парфюм, винаги гледам да ги сменям. В момента ползвам Версаче, но един от парфюмите, които са ми направили най-голямо впечатление е предишният ми парфюм -Black XS на Paco Rabanne.

Любимо място: Като съм в София винаги ми е приятно да отида в Южния парк, много ми е кеф. Иначе най обичам морето и плажовете. Да се разходиш привечер на плажа, на спокойствие...просто е много готино.

Любим политик: Нямам, а и не се занимавам толкова с политика.

Хоби: За хоби не ми остава време, а ако ми остане гледам да отида на кино. Ако това се приеме за хоби...много обичам да ходя на кино и да гледам хубави филми.

НЕЛИ ГЛАВЧЕВА

снимки: Списание SLAVY Magazine www.slavymagazine.com
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 9501

Добави коментар ›› Коментари (2)

(inlove)
(Гост)
2
отговор
08 октомври 2009 | 15:31

samo da mi padne... Рейтинг: 0 0

(h)
(Гост)
1
отговор
10 март 2009 | 01:41

OOOOOOOOOOO Boyan4o....SLADUR!!!! Golqma du6ica e!!! Рейтинг: 0 0


							
						
“Извън пистата” с Инна Ефтимова 27 декември 2018
Българската атлетика може да се похвали с много талантливи състезатели не само на пистата и в секторите за скокове, но и извън спортната арена. Именно заради многобройните интересни занимания на родните състезатели ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?