БГ Футбол

Иван Динов: Спартак (Плевен) ще атакува първото място в "Б" група през следващия сезон

22 декември 2015 | 13:19
Иван Динов: Спартак (Плевен) ще атакува първото място в "Б" група през следващия сезон
Футболен клуб Спартак (Плевен) и бизнесменът Иван Динов, президент на Интер Финанс Холдинг ЕАД пресякоха пътищата си за първи път през октомври 2011 година. Броени дни преди местните избори през онази есен, тогавашният кмет на Плевен Найден Зеленогорски доведе бизнесмена за спонсор на клуба.

Под ръководството на Динов, Спартак (Плевен) веднага спечели първото място в Северозападната В група, изкачвайки се в "Б" група. Намеренията на столичния финансов благодетел гласяха: моментално влизане в "А" група, като за целта в края на 2012 г. бе осигурен мощен спонсор – австрийска инвестиционна Майнъл банк /Meinl Bank/.

През януари 2013-а мъжкият тим започна със скандал зимната си подготовка и това принуди Динов да напусне финансово изрядният Спартак, дарявайки акциите му на общината.

Сега, четири години по-късно, моментално след като бе избран, настоящият кмет Георг Спартански покани Динов отново да поеме плевенският тим и бизнесменът откликна положително. На 5 или 6 януари 2016 година предстои провеждане на Общо събрание на клуба. След него Динов поема управлението.

Какво бъдеще очаква Спартак разкрива бъдещият финансов благодетел.

Господин Динов, какво ви накара да се върнете в Спартак (Плевен)?
-   От разговорите ми с новия кмет на Плевен – Георг Спартански, се убедих, че не е в стила му да върши каквато и да било работа на половина. Конкретно в случая желанието му е да възроди традициите на Спартак. Това обаче е само една от причините да се върна в клуба. Другата е перфектните ми отношения с Найден Зеленогорски. Тези два факта ми дават гаранция за положителното развитие на футбола в Плевен. За това и приех.

Спартак е Общински футболен клуб. Каква точно ще е вашата роля в него?
-   Ще подпиша 3-годишен договор за спонсорство. Привеждане на материалната база в модерна ще е ангажиментът на общинското ръководство. Параметрите в контракта ще са съвместими с целите на отбора. Чрез моя фирма ще го издържам финансово. Защото парите, които общината отделя са крайно недостатъчни за участие в професионалният футбол. Затова са необходими спонсори. Както е видно две години след моето напускане на Спартак, не виждам желание у бизнесмените в Плевен да помагат на клуба да се изкачва нагоре. Разликата в издръжката на отбор от В, Б и А група е много голяма.

Да очакваме ли кадрови промени?
-   Ще има такива, но е рано още да ги коментираме.

Готов ли е екипът ви, който ще ръководи клуба?
-   Да. В ръководството ще има нови хора. Лично ще изисквам в Управителният съвет да влезе представител на феновете. Нека те сами да си го излъчат. Останалите членове ще представим след края на Общото събрание, което ще се проведе в началото на януари следващата година.

Подържате контакти с Роберт Петров. Ще остане ли той старши треньор или обмисляте и други варианти?
-   Роберт Петров е млад и доста амбициозен. Няма да е нормално да го спирам. Категорично той ще е старши треньор на мъжкия тим на Спартак. Дал съм му картбланш сам да си сформира екипа с който ще работи.

Какво е положението към този момент в Спартак (Плевен)?
-   Общото състояние не е много добро. Съставът е от млади футболисти, което от една страна е добре, но липсата на опит се отрази негативно в представянето през полусезона. Има проблеми и с финансирането. Също така и с техническото обезпечаване.

Чува се, че някои от футболистите искат да си тръгнат, заради неяснотата в момента.
-   Не мога да кажа с точност, но половината футболисти са си тръгнали. Няма да ги спирам всеки е свободен сам да взема решенията си. Не знам защо са постъпили така. До края на тази година ангажиментите към тях се изпълняват от настоящото ръководство и спонсорите на клуба. Те обаче заявиха, че задълженията им са приключили със загубата на местните избори на предишният кмет. Аз ще вляза в клуба след приключване на Общото събрание.

2016-а идва след броени дни. Уточнен ли е вече стартът на зимната подготовка, както и подробностите около провеждането й?
-   Започваме подготовка на 15 януари. Възложил съм на Роберт Петров да състави цялата програма. Също така да осигури съперници за контролни срещи. Имаме вече договорено участие в турнира Поморие къп, който ще се проведе в периода 6 – 13 февруари.

Ще има ли селекция и работи ли се вече по нея?
-   След като споменах за ситуацията, която заварвам, няма как да минем без селекция. Просто трябва да правим нов отбор. Работим усилено по привличането на футболисти. Водим разговори с опитни класни играчи, които да вдигнат нивото на тима. Рано е още да конкретизираме имена.

Какви ще са целите пред мъжкият тим?
-   Отборът в момента е на 10-то място в класирането, а това е позиция в непосредствена близост до изпадащите. Като добавим и настоящата ситуация в клуба целта до края на сезона е ясна – оставане в "Б" група и обиграване на състава за следващото първенство. Както казах обаче параметрите в договора, който ще подпиша като спонсор ще са съвместими с целите. А основната е през сезон 2016-2017 Спартак (Плевен) да атакува първото място в "Б" група за да се изкачи в "А" група. Трябва да я изпълним без значение кои ще са съперниците ни. Паралелно освен с мъжкият състав ще се работи сериозно и в детско-юношеската школа.

Поставяте си цели, но познавате ли настоящата ситуация в Б група?
-   Отлично. Проблем при всички клубове е недостатъчното финансиране. Отражението му е посредствената спортно-техническа продукция. Всички отбори са около средното ниво. Откроява се само Дунав (Русе), благодарение на нормална финансова обезпеченост, качествени футболисти и необходимата организация. Напълно естествено е да са основният фаворит за първото място в настоящото първенство.

Какъв искате да е ОФК Спартак (Плевен) под ваше ръководство?
-   Най-важното е да има силен колектив и опитен тим, който да преследва високи цели, защото историята на клуба показва, че само такива приличат на Спартак /Плевен/. А това подсказва – участие в А група, а не Б или В група както е досега. Съжалявам, че предишният ми престой бе прекъснат и заради вмешателство ме принудиха да си тръгна.

В началото на 2013-а под мое ръководство бе изграден финансово обезпечен стойностен отбор и ако не се беше случило така Спартак вече щеше да играе няколко поредни сезона в "А" група. Сигурен съм, че щеше да е така, защото целта пред Спартак (Плевен) е трайно участие при най-добрите и тя няма нищо общо с намеренията на клубове като Хасково, Любимец, Пирин (Гоце Делчев) или Светкавица (Търговище).

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 1223

Добави коментар ›› Коментари (11)

Разград
(Гост)
11
отговор
22 декември 2015 | 15:23

Дръжте само Гетов далече от клуба. Видяхте при нас как го разкриха и отпратиха. Рейтинг: 2 4

Плевен
(Гост)
22 декември 2015 | 18:31

Ние го знаем много преди вие да го разкриете. Рейтинг: 1 0

байерн
(Гост)
10
отговор
22 декември 2015 | 15:00

айде спартаааак Рейтинг: 3 0

Оня
(Гост)
9
отговор
22 декември 2015 | 14:24

А ангажимента на г-н Динов към сегашния кмет ще се изчерпа ли след местните избори през 2019-та??? Рейтинг: 5 0

аз
(Гост)
22 декември 2015 | 17:03

4г. е по-добре от нищо, нали? Рейтинг: 0 3

БОЛЯР
(Гост)
8
отговор
22 декември 2015 | 14:20

Дано жалкото плевенски недоразумение Спартак 2014 Плевен, по чудо оцелее и не фалира тази година, за да може догодина да бъде пито под път и над път. Лично ние от Етър ще ги унижим с поне 5 гола тези селяни. Не разбирам каква А група за този селски отбор, с техния опасен за хората стадион или ще го отварят за по 150 фена на мачовете и без това толкова им ходят на съборетината. Ако искат да видят хубав стадион винаги може да си докарат селските задници във Велико Търново. Рейтинг: 1 17

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

До селяните от Търново
(Гост)
22 декември 2015 | 18:33

Селянин, да го духате в цяло Търново Рейтинг: 6 0

hahah
(Гост)
7
отговор
22 декември 2015 | 14:18

Ванка, тоя път да не усетиш мощта на Куката в пълния му размер. Предния път осра гащите навреме и избяга, ама сега голям го вадиш. Рейтинг: 5 4

1
(Гост)
22 декември 2015 | 17:03

То за това Спартак е на това дередже - заради такива бабаити. Рейтинг: 1 1

WC 1948
(Гост)
6
отговор
22 декември 2015 | 14:12

Партийното кенефче ще е А окръжна догодина. Рейтинг: 1 2

Матейко
(Гост)
5
отговор
22 декември 2015 | 14:03

Само, че не става ясно откъде ще намери пари за А група? Ясно е че самият той ги няма. Как за толкова кратко ще покрие изискванията със стадиона и около него. Общината тези пари ги няма. А посоченият срок за това е абсурден за всеки който който в близките години поне само е наминавал покрай настоящето подобие на стадион. За да се получи това за година и половина трябва шейха на бахрейн да изсипи един самосвал с петродолари. И откъде е сигурен че този път няма да дели уреждалките с Куката??? Рейтинг: 7 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

loolio
(Гост)
4
отговор
22 декември 2015 | 13:57

liolio CSKA sa v b grupa dogodina sha mi atakuvash lainoto s usta Рейтинг: 0 3

Пловдив
(Гост)
3
отговор
22 декември 2015 | 13:53

Правилно Разград. От кога Плевен не е имал отбор в А група. Рейтинг: 2 1

Разград
(Гост)
2
отговор
22 декември 2015 | 13:50

Дайте шанс на човека. Виждате, че с вашите местни бизнесмени играете само в селските групи. Рейтинг: 5 3

ДъГе
(Гост)
1
отговор
22 декември 2015 | 13:41

Ми то хубу,ама в Плевен никой не ти вярва убиецо на Спартак Варна. Смятат те за най- корумпираният човек свързан с футбола пред ,когото Сеп Блатер бледнее... Рейтинг: 5 0


							
						

›› Live Scores

Календар

calendar_icon
календар затвори

Всички мачове

07 януари 2020
Димитър Илиев е футболист номер 1 на България за 2019 година. Това отреди вотът на 112 журналисти от 44 медии. Капитанът на Локомотив (Пловдив) събра 216 гласа в 59-ата анкета на спортните журналисти и влезе в ...
Кокала: Цветомир Найденов може да даде 18,5 ... 23 февруари 2020
Емил Велев гостува в предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Той е легенда на Левски като футболист, а като треньор изведе „сините“ до последната им титла. Специалистът винаги прави безпогрешен анализ на ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.