›› Анкета

Как оценявате работата на Нестор Ел Маестро?

›› Булевард

Гаджето на левскар се разголи

Халфът на Левски Богдан Вашчук се радва на изключително красива приятелка. Блондинката Ерика Голубева позволи и на последователите си в Инстаграм да се насладят на перфектните й форми. Естонката публикува снимка, ...

Виж още
ЦСКА

Бранеков: ЦСКА не може да бъде задраскан с лека ръка

09 ноември 2015 | 10:30 - Обновена
Бранеков: ЦСКА не може да бъде задраскан с лека ръка
Бранителят на ЦСКА Александър Бранеков (28 г.) се завърна на "Ар­мията" през това лято след 5-годишно прекъсване. Той е един от най-опитните в съ­става и предпочете да играе за "армейците" въпреки изхвърлянето им при ама­тьорите. За да облече от­ново червената фланелка, той отхвърли оферта от Левски.

Бранеков даде ин­тервю за "Тема Спорт", в което говори за шансовете на 31-кратния шампион в турнира за Купа­та на България, отношението към "ар­мейския" клуб и работата му с треньорския щаб в ли­цето на Христо Янев, Влади­мир Манчев и Ивайло Петров-Пифа.


- Сашо, вървите по отличен начин във всички турнири до този момент - имате 20 по­редни победи, едната от ми­налия сезон. Отстранихте два втородивизионни отбо­ра за Купата на България. Докъде стига потенциалът на ЦСКА в мо­мента?
- Тази серия е напълно нор­мална. В крайна сметка основ­ното, за което се борим, е да се върнем по най-бързия начин в "А" група. С потенциала, с кой­то разполагаме, не е изненада, че побеждаваме във всеки мач. Дано тази победна серия продължи възможно най-дълго. Ще е грехота да направим дори равенство в първенството. Не искам да подценявам останалите, но на­шите цели и възможности са съвсем различни. Що се отнася до купата - нямахме трудно­сти досега, но и жребият бе благосклонен към нас, можеше да се изправим срещу много по-тежки съперници. Но каквото - такова. Дано продължим на по­луфинала.

- За разликата в класите в първенството красноречиво говори това, че единстве­ният човек, вкарал гол на ЦСКА, всъщност си ти... (б.а.: автогол срещу Вихрен при 5:1).
- Да, малшанс. Такава беше ситуацията, нямаше как да реа­гирам. Ние сме длъжни да продължим по същия категори­чен начин. Нашата цел, когато излезем на терена, е по най-бързия начин да вкараме голове. Не само един, а няколко. И до този момент изпълняваме целта си.

- Срещу Сливнишки герой обаче срещнахте сериозни за­труднения, направихте доста пропуски. На какво го отда­ваш - на подценяване или на по-силна съпротива?
- През целия мач играхме на доста добро ниво, изпуснахме няколко пъти сами срещу вра­таря, топката просто не иска­ше да влиза. В крайна сметка пробихме бетона, но ако бяхме вкарали по-рано, щяхме да поб­едим по-убедително, а не само с 2:0. Не мисля, че е имало подценяване. Във всеки мач сме пре­делно концентрирани. Просто нямахме ден в завършващата фаза и това бе основният про­блем. Всеки, който е гледал ма­ча, е видял, че изпуснахме поне 6-7 стопроцентови положения.

- Какво е мнението ти за следващия ви съперник за Ку­пата на България - Созопол? Какви са шан­совете да продължите на полуфиналите?
- Ние сме домакини, така че шансовете ни са доста го­леми. Созопол явно е стойностен отбор, щом елиминира Ботев (Пловдив). Не съм ги наблюдавал, но със сигурност ще се подготвим подобава­що за мача с тях.

- Доколко настоящият състав на ЦСКА е спо­собен да се противопостави на елит­ните отбори, които евентуално ще срещнете в по-напреднала фаза от турнира за купата?
- Аз съм опти­мист и съм сигу­рен, че можем да се противопоставим и да се мерим съвсем успешно с всеки отбор в България. Разликата в класите изобщо не е голяма и ако се изправим срещу ня­кой от по-предно класирани­те тимове в елита, ще се представим на доста добро ниво.

- Следиш ли "А" група? Инте­ресна ли ти е без ЦСКА и Ло­комотив (София)?
- Следя бегло. Не е интерес­но без тези два отбора. Така че целта ни е по най-бързия начин да се върнем в елита и да възстановим голямата интри­га в първенството.

- Имаш ли усещане за сигур­ност в клуба въпреки всички проблеми с новото друже­ство, огромните дългове?
- Аз идвам на тренировка и правя, каквото се изисква от мен. Не ме вълнува какво се го­вори отстрани. Аз съм спокоен и винаги съм бил оптимист за бъдещето. От ръководство­то нищо специално не са ни казвали. Не са ни информирали, че има някакъв проблем. Всичко е на много професионално ниво и ние, играчите, мислим само за футбол.

- Бяха проведени протести от фенове на ЦСКА пред БФС и пред парламента. Подкре­пяш ли действията на "черве­ната" общност?
- Напълно. Даже трябваше да се случи доста по-рано, защото не е от ден и два това, което става с клуба. От доста време е така - още откакто бях малък, ми казват, че нещата не са добре и по всякакъв начин се пречи на клуба. Но в края на краищата тези протести са добро начало. Ня­кои хора трябва да се зами­слят, че ЦСКА не е някакво по­средствено отборче, както ня­кои други клубове в България. Това е най-успешният клуб и не може с лека ръка да бъде задра­скан.

- Има ли БФС еднакво отно­шение към всички клубове? ЦСКА и Локо (София) бяха пра­тени при аматьорите, а дру­ги клубове, със сериозни задъл­жения, останаха в елита?
- Мен не ме интересува кой колко дългове има. Но е ясно от това, което чувам и виждам, че не се мери с еднакъв аршин. Не е справедливо това, което се случва с ЦСКА и с Локо София. Ето, виждаме докъде стигна Локо. Този клуб ми помогна мно­го да израсна и съм му дълбоко благодарен. Но виждаме до как­во положение е докаран. С леко­та ще се върне в "Б" група, то­ва е ясно, но трябва по най-бър­зия начин пак да е при професи­оналистите, където му е мя­стото. Раздаването на медалите бе най-голямата пародия въобще. Ние се бяхме класирали в Лига Европа, а сега Локо има мачове срещу Из­требител и Доброславци... Всички в отбора се ядосвахме много. Ние не че играхме толкова силно, но бяхме прекрасен колектив и се разбирахме отлич­но. Затова заслужа­вахме да останем в елита и да игра­ем в евротурнирите.

- Как нами­раш взаимо­действие­то си с Бо­жидар Чор­баджийски, който в ЦСКА се ут­върди като твой парт­ньор в цен­търа на за­щитата?
- Божката е доста сериозно момче, много добре се справя, работи му се, има израстване. Той е един от младите защит­ници в България с доста сериоз­но бъдеще. И ако продължава по същия начин, ако в главата му е само това как да става по-добър професионалист, ще ус­пее. Човек трябва да има ясни цели и представи за това как­во иска да постигне в живота. Трябва да е здраво стъпил на зе­мята, за да си отстоява пози­цията. Младите момчета в ЦСКА имат качества, имат бъ­деще, но трябва да работят усърдно, да имат голяма амби­ция да се развиват. Ето, аз сега съм в ЦСКА, знам какво искам да направя, не съм на 18, начинът ми на мислене е съвсем разли­чен. И с голямо удоволствие бих завършил кариерата си на "Армията".

- А вече няма и групичка фе­нове, която да те ругае във всеки мач, както бе преди го­дини...
- Групички фенове винаги си има - едни са недоволни, други те харесват, това не можеш да го пребориш. Но аз вече не съм юноша и е много no-трудно подобно нещо да ми повлияе.

- Любопитното е, че си бил съотборник с всеки един от треньорския щаб - старши треньора Христо Янев и по­мощниците му Владимир Манчев и Ивайло Петров-Пифа. Как ги намираш сега от друга­та страна?
- На първо място те са много добри хора и личности. До­ста добре се работи с тях, вкарват нова методика, неща, които не съм ги виждал и не съм работил по този на­чин. Но пък, от друга страна, сега е трудно да им се прави оценка, защо­то играем срещу леки съпер­ници. С течение на времето ще си проличи, като стигнем в елита, дали вървим на прав път.

- Има ли вътрешно съревно­вание между Костадин Хазуров и Преслав Йорданов кой ще вкара повече голове този сезон?
- Не, няма. Треньорът е из­ключително доволен и от двамата. Като не играе някой от тях, не се сърди. Важното е да вкарват, а конкуренция­та е налице. Хубавото е, че и двамата са много ефективни - нашият нападател, незави­симо кой е той, вкарва във всеки мач от началото на сезона. Няма какво повече да искаме от двамата.
Югозападна Трета лига
13 кръг, неделя 1 ноември
Сливнишки герой
0:2краен резулат
ЦСКА
Титуляри
Стоян Колев12 Стоян Колев
Кирил Динчев2 Кирил Динчев
Божидар Чорбаджийски4 Божидар Чорбаджийски
Александър Бранеков66 Александър Бранеков
Виктор Райчев21 Виктор Райчев
Борис Галчев25 Борис Галчев
Самир Аясс6 Самир Аясс
Николай Цветков77 Николай Цветков
Йордан Йорданов13 Йордан Йорданов
Момчил Цветанов17 Момчил Цветанов
Костадин Хазуров9 Костадин Хазуров
Резерви
Преслав Йорданов19 Преслав Йорданов
Милен Кикарин27 Милен Кикарин
Петър Витанов16 Петър Витанов
Югозападна Трета лига М П Р З Г точки
1 ЦСКА ЦСКА
32
31
1
0
146:10 (136)
94
2 Витоша (Бистрица) Витоша (Бистрица)
32
23
5
4
72:16 (56)
74
3 Сливнишки герой Сливнишки герой
32
21
6
5
80:35 (45)
69
4 Струмска слава Струмска слава
32
18
6
8
58:36 (22)
60
5 Миньор (Перник) Миньор (Перник)
32
17
8
7
55:35 (20)
59
6 Вихрен (Сандански) Вихрен (Сандански)
32
17
4
11
48:36 (12)
55
7 Чико (Бяга) Чико (Бяга)
32
12
7
13
57:67 (-10)
43
8 Септември (София) Септември (София)
32
13
3
16
67:62 (5)
42
9 Беласица Беласица
32
11
6
15
41:52 (-11)
39
10 Ботев (Ихтиман) Ботев (Ихтиман)
32
10
7
15
52:66 (-14)
37
11 Рилски спортист Рилски спортист
32
10
5
17
41:43 (-2)
35
12 Велбъжд (Кюстендил) Велбъжд (Кюстендил)
32
9
7
16
42:56 (-14)
34
13 Царско село Царско село
32
11
1
20
51:72 (-21)
34
14 Чепинец (Велинград) Чепинец (Велинград)
32
7
11
14
35:72 (-37)
32
15 Пирин (Гоце Делчев) Пирин (Гоце Делчев)
32
8
4
20
33:63 (-30)
28
16 Германея (Сапарева баня) Германея (Сапарева баня)
32
5
4
23
20:122 (-102)
19
17 Балкан (Варвара) Балкан (Варвара)
32
4
5
23
25:80 (-55)
17
  • Промоция
  • Изпадане
8 халф
10 вратар
x
В игра - мин.
Голове
Жълти картони
Червени картони
Пост
Номер
Възраст

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 3251

Добави коментар ›› Коментари (14)

ха-ха-ха
(Гост)
14
отговор
10 ноември 2015 | 22:28

И това го казва човек,който преди време се "възмощаваше" от неморалните действия на розовите к.урви в Коматево?!Колко си нещастен и ти "моралисте",ако можеше да се погледнеш отстрани. Рейтинг: 1 1

CSKA SS FRONT
(Гост)
13
отговор
10 ноември 2015 | 20:35

1914АБЕ СМЕШКО КАТО НЕ НИ БРОИТЕ ЗА ЖИВИ ЗАЩО ШИШЕТЕ ПОД СТАТИИТЕ ЗА НАС А ГОСПОДИН ПОСЕРКО НАЛИ НЕ СМЕ ЖИВИ Е ПО ТЬПИ И ПРОСТИ ОТ ГОВЕДАТА ДОРИ И В ТЯХНАТА РОДИНА ИЗРАЕЛ НЯМА Рейтинг: 1 0

ББ премиер
(Гост)
12
отговор
09 ноември 2015 | 23:20

Който ти го е казал това,че "НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАДРАСКАН". МНОГО ТЕ Е ИЗЛЪГАЛ.Аз го задрасквам с маркер,за да не може някой да го изтрие! Рейтинг: 2 1

CSKA SS FRONT
(Гост)
10 ноември 2015 | 20:32

ТИ СИ ЗАДРАСКАН ОТ СЬДБАТА Рейтинг: 2 0

Levski
(Гост)
11
отговор
09 ноември 2015 | 19:18

Никой не му дреме за комунистическия морално остарял урод Цека! Долу болшевиците и изродите на БКП! Рейтинг: 4 3

CSKA SS FRONT
(Гост)
10 ноември 2015 | 20:33

НЕ ОБИЖДАИ РОДАТА СИ ВСИ4КИ ТЕ ТИ РОДНИНИ СА БОЛШЕВИКИ СМЕШКО Рейтинг: 3 0

пра.сета да знаете
(Гост)
10
отговор
09 ноември 2015 | 12:34

Разбира се, че може! Даже много отдавна трябваше да стане това. Рейтинг: 8 6

1914
(Гост)
09 ноември 2015 | 19:16

само те си милслят че на някого му пука за тех освен на самите свини естествено....никой друг фен не ги брои за живи вече....нещастни неплатежоспособни прасета Рейтинг: 4 2

?!
(Гост)
9
отговор
09 ноември 2015 | 11:27

Баси, каква кравешка воня вече се носи :) Говеда, стига сте си отлагали публично екскрементите! Get a life!!! :) Рейтинг: 12 6

za "umnika"
(Гост)
09 ноември 2015 | 12:30

Ехх прасчо, само тъпизми от вас. Go home and be a family man! Рейтинг: 5 9

?!
(Гост)
09 ноември 2015 | 12:42

Кое е тъпизма само не разбрах, "прасчо"??? Това, че една камара говежди имбецили са се изходили, ей така, от омраза или това, че точно тази част от левскарите са едни безделници-неудачници в живота, чията "мисия" е да се-рат във форумите срещу ЦСКА? Аргументи, моля! :) Рейтинг: 11 4

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

?!
(Гост)
8
отговор
09 ноември 2015 | 11:26

Голям си, Бранек, при това на дела! Рейтинг: 10 3

gg
(Гост)
7
отговор
09 ноември 2015 | 11:22

no vse pak 6te go zadraskat Рейтинг: 3 6

Еййй
(Гост)
6
отговор
09 ноември 2015 | 11:00

дупедавец лапай пишки бе долен левскар..... Рейтинг: 2 7

InternetPari
(Гост)
5
отговор
09 ноември 2015 | 11:00

ПЕЧЕЛЕТЕ ПО 1$ НА СЕКУНДА. ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА СЕ РЕГИСТРИРАТЕ. БЕЗ ДА ВЛАГАШ СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА (11 ТОП САЙТА). ЗА ПОВЕЧЕ ИНФО ТУК. -------------------------------------- P A R I N E O B U X - F R E E - B G Рейтинг: 0 4

Цун 7 Кай Аокръжна (ЦСКА)
(Гост)
4
отговор
09 ноември 2015 | 10:47

СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА Ц7КА !! Рейтинг: 8 7

ЙЙ
(Гост)
3
отговор
09 ноември 2015 | 10:35

много си тъп саше Рейтинг: 2 6

ccKA TOVA SI TI
(Гост)
2
отговор
09 ноември 2015 | 10:34

а бе каде играят нашите бе Рейтинг: 5 5

7
(Гост)
1
отговор
09 ноември 2015 | 10:31

духайте и ти и сесека Рейтинг: 5 9


							
						

›› Live Scores

Календар

calendar_icon
календар затвори

Всички мачове

За голямата победа на ЦСКА и голямото падение на ... 12 октомври 2018
Вчера “Ред енимълс” придоби емблемата и активите на ЦСКА за 8 млн. лева и логично настана еуфория сред червената общност. Феновете ликуват и то с пълно право. Те са едни от основните виновници парите да ...
Христо Стоичков: Аз не прощавам (видео) 04 ноември 2018
Христо Стоичков говори ексклузивно за предаването „Код Спорт“ по ТВ+. В понеделник в хотел „Маринела“ ще бъде представена официалната биография на Камата, написана в съавторство с Владимир ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?