›› Анкета

Кой е фаворит да спечели шампионската титла на България за 2018 година?

›› Булевард

Божинов стана Шогун!

Българският футболист и нападател на швейцарския Валери Божинов отново изуми! A post shared by Valeri Bojinov Official (@valeribojinov86) on Aug 14, 2017 at 3:05am PDT Първо с нова прическа. Този път ...

Виж още

Левски

Христов: Левски не може да има комплекс от когото и да е в България

10 септември 2015 | 10:48
Христов: Левски не може да има комплекс от когото и да е в България
Бившият футболист на Левски и национал­ния отбор Мариян Христов винаги е интере­сен събеседник. Той даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори за представянето на "сините" от началото на сезона, прогреса на младите игра­чи и възхода на Славия, къ­дето игра в началото на футболната си кариера. 42-годишният ботевградчанин, който бе част от състава на България, кла­сирал се за последно на европейско първенство през 2004 година, посочи и как­ъв е проблемът на настоя­щия ни представителен тим.

- Г-н Христов, от начало­то на сезона Левски е спече­лил 9 точки след седем кръ­га. Какво ви прави впечатления в играта и как оценя­вате като цяло представя­нето?
- Отборът се намира на пето място в класирането... Значи представянето не е добро. Лошото е, че нищо не ми прави впечатление в играта. Започна се един се­зон със сериозно налагане на млади футболисти, но по­степенно отиваме към ми­нимума юноши, които тряб­ва да са по наредба. Какво може да им липсва на тези момчета спрямо чужденци­те или останалите - нищо. Нормално е един юноша да не играе толкова ключова роля след първите си появи в мъжкия отбор. Не може младите да са водещи фигури. В крайна сметка за мен не е нормално да искаме подоб­но нещо от момчета на по 18, 19 или 20 години. Все пак останалите играчи вече са в зенита си, повечето са прех­върлили 25 години. Те трябва да дърпат Левски напред, а не талантите. Мисля, че след тази седмица юношите пак ще бъдат върнати в изчаквателна позиция.

- Преди сезона се говоре­ше, че Левски ще гледа бъде­щето и няма да залага на болни амбиции още сега да опита да печели трофей. След няколко кръга обаче бе анонсирано, че целите са ку­па и титла. Не беше ли на­товарен с прекалено високи очаквания отборът?
- Какво значи да не се бори за титлата и купата?! Та то, ако Левски не атакува трофеите, кой ще го прави. Настоящите футболисти, особено юношите, са свикна­ли винаги да се целят високо и да гонят титли и купи. Та­ка трябва да е абсолютно с всеки. Ако някой от чужденците или другите българи си мисли, че отива на „Герена" да си крета и да се бори за пето място, значи по-добре въобще да не ходи, а да хва­ща пътя някъде другаде, където ще му е по-спокойно. Вярно е, че всеки трансфе­рен прозорец се взимат 7-8 нови и се чака нещо да се слу­чи и отборът да тръгне на­горе, но още чакаме.

- Доколко тази политика обаче е добра и полезна на отбора?
- Няма как да е полезно да се взимат по 7-8 футболи­сти всеки трансферен прозо­рец. Всеки е наясно с това. Треньорите и ръководство­то на Левски, предполагам, че искаха да задържат част от играчите от миналия се­зон. По някаква причина оба­че това не се случи, а може и някой да не си е свършил ра­ботата. Честно казано, мно­го футболисти си тръгнаха - кой заради заплати, кой зара­ди нещо друго. Но не мога да съм конкретен, защото гле­дам отстрани какво става.

- Кой от младите футбо­листи бележи най-голям скок в развитието си? Бо­жидар Краев бе взет в първия отбор още докато бях­те в щаба на Илиан Илиев.
- Винаги съм казвал, че Кра­ев има заложби и качества, добър футболист е. Но за мен трябва да подобри ско­ростта си. Но пък е доста техничен. От младите оба­че най-сериозен прогрес има Деян Иванов. Той играе с голяма агресия и има потенциал да стане качествен играч. За разлика от останалите той влезе сега в първия състав. Другите вече няколко години се подго­твят с мъжете. Всички оба­че са много сериозни и сърца­ти момчета.

- След равенството с Пи­рин Георги Иванов критику­ва остро младите...
- Да де... но от младите футболисти играят двама или трима, накрая май оста­на само един дори. Другите, които са на терена и са на възраст, някой няма ли да ка­же нещо и за тях, че не си вършат работата. Само младите са пред очи­те, а за останалите никой нищо не говори. Стига вече!

- Една от често дискути­раните теми след мач е зак­ъснялата селекция на отбо­ра. На нея се отдава голямо значение особено след неу­бедително представяне. Има ли според вас повод за недоволство от спортно-техническото ръковод­ство, че не са привлечени нужните хора?
- Ако се изкарват нещата като извинение и се говори, че закъснялата селекция е ви­новна, то нека не забравяме, че ръководството взима но­вите. При положение че не са привлечени навреме нуж­ните футболисти, това оз­начава, че спортно-техниче­ският щаб не си е свършил работата. Така че място за оправдания няма.

- Славия бележи възход и в момента се намира на тре­то място в "А" група. На как­во отдавате този прогрес, защото през миналата кам­пания тимът се бореше за оцеляването си?
- Супер е това, което пра­ви Славия. Клубът залага на доста повече юноши, откол­кото другите отбори. Мла­дите се представят добре, а и като цяло тимът. Явно си вършат качествено работа­та. Но това е показателно с оглед класирането в елита в момента.

- Според част от букмей­кърите Левски е аутсайдер в "Овча купел". В последно време "сините" играят доста трудно срещу Славия. Ще се промени ли това сега?
- Левски е фаворит срещу абсолютно всеки отбор в България. Няма букмейкъри, моментни форми и такива неща. Независимо с какъв съ­став е и дали мачът е на „Герена" или навън, Левски е фа­ворит. Аз съм убеден, че ти­мът ще победи Славия. Вяр­но е, че се събраха няколко срещи без успех над "белите", но това са минали неща. След като си паднал, значи си бил по-слаб, ставаш и поздра­вяваш съперника. Няма опра­вдания. За мен Левски не мо­же да има комплекс от кого­то и да било в България. Все­ки може да извади стати­стика и да види какъв е ба­лансът срещу останалите отбори.

- Има ли промяна в упра­влението на Левски, след ка­то Тодор Батков се отте­гли, а контролният пакет акции е на път да отиде в Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов?
- Не съм чак толкова навътре. Когато Левски е първи, значи си вършиш добре работата, ако ли не - не си направил необходимите неща. Хубаво е, че вече ще има финансова стабилност. От доста месеци, даже годи­на, това ни беше оправда­нието. Абсолютно всяко ин­тервю започваше с това, че няма финанси. Сега вече има­ме и чакаме резултати.

- Заговори се, че нов гаф може да доведе и до смяна­та на Стойчо Стоев и Геор­ги Иванов. Нужни ли са промени, или трябва да им се гласува доверие?
- Работил съм в тази сфе­ра и всички треньори са ми колеги. Не искам да взимам отношение. Има си хора, ко­ито вземат решения и по­емат отговорността.

- През миналата седмица националният отбор загуби и двете евроквалификации с Норвегия (0:1) и Италия (0:1), с което и шансовете за класиране на голям фо­рум се изпариха. Какво тол­кова ни липсва, че не може да спечелим квота?
- Много се изговори, всеки дава акъл. Просто аз не знам какво имаме, за да кажа как­во ни липсва. Мисля, че всич­ки привърженици и хората, които следят какво става, не са очаквали да направим нещо в тези два мача. Всич­ки имахме надежда да запи­шем победа срещу Норвегия, но предполагам, че вътрешно знаехме какво ще стане.

- Като главен виновник бе определен Ивайло Петев. Преди няколко месеца, кога­то направихме равен с Мал­та, пък беше Любослав Пе­нев...
- Няма как, някой трябва да е виновен. Всички имат „заслуга" да се стигне до та­зи ситуация - футболисти, треньори, ръководители. Виновниците винаги са едни и същи. Винаги съм казвал, че квалификациите са доста дълъг цикъл, около 2 години, ако в такъв период не пока­жеш, че имаш място на мондиал или европейско, значи не заслужаваш да си там. Ис­тината е, че другите про­сто са по-добри от нас. Пре­ди време имаше 5-6 човека, които играеха в топ първен­ства, а сега няма нито един. Има толкова много скаути, които гледат мачовете, и щом не са харесали никой, значи това ни е нивото. До­тук сме я докарали. Аз не знам и защо постоянно се го­вори за Бербатов, той вече не е в националния, и то от дълго време.

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 3504

Добави коментар ›› Коментари (12)

@
(Гост)
12
отговор
10 септември 2015 | 19:45

МОЖЕ И ДА Е ТАКА.../!!!/ НО ОТ ДОСТА ГОДИНИ НЯМА ОТБОР, КОЙТО ДА ИМ Е СКОЧИЛ И ДА НЕ ГИ Е ПОБЕДИЛ. С ДРУГИ ДУМИ ВСИЧКИ ПОБЕДИ НА леефски СА ИМ НАД ОТБОРИ ,КОИТО СА ИМ ЛЯГАЛИ. ИИИИИИИИИИИИИ НЕМА КУПИ, НЕМА ТИТЛИ ИМА САМО СИНЯ ТИШИНА НА НАЩА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ. Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

HERPESA
(Гост)
11
отговор
10 септември 2015 | 19:10

МАРИЯНЕ К***О МАРИЯНЕ К***О Рейтинг: 2 1

4x4
(Гост)
10
отговор
10 септември 2015 | 16:31

ЦСКА им правят комплекса!Ся ше ги думнат за купата и айдеее! Рейтинг: 7 3

x
(Гост)
10 септември 2015 | 19:19

също като на 50 годишнината им нали свинчо? Рейтинг: 3 1

rath
(Гост)
9
отговор
10 септември 2015 | 16:24

То, нафталин от къде го извадихте??? Колко пари ви даде за да припомните на света,че някакъв си още е жив??? Рейтинг: 1 3

говедар
(Гост)
8
отговор
10 септември 2015 | 14:32

Тая талпа няма никакви комплекси, носеше на Бербата бутонките и вода в национала! Рейтинг: 1 2

Гост
(Гост)
15 септември 2015 | 14:49

Ей, свинар т.п, знаеш ли кой е ЕДИНСТВЕНИЯТ български футболист шампион в Германия?!?!?!?!? Рейтинг: 0 0

Симо
(Гост)
7
отговор
10 септември 2015 | 13:07

Може Христов, може, щом правиш подобно твърдение, значи и ти си голям комплексар. Рейтинг: 3 1

Big Meech
(Гост)
10 септември 2015 | 13:26

ХАХАХАХА Аве ей говедо такова , я се гръмни ве , последните 6 пъти срещу ЦСКА , могат ли да се превърнат в комплекс? Рейтинг: 2 1

gonzolaka
(Гост)
6
отговор
10 септември 2015 | 12:27

4ОВЕКА КАЗВА ИЗЕАДИ СТАТИСТИКА И ГЛЕДАЙ.....4ОРБАСПОР.......ГЛЕДАЙ МА4ОВЕ ПОБЕДИ РАВНИ АМА ТИ СИ ТОЛКОЗ ТЪП 4Е НЕ ЗНАЕ6 КВО Е СТАТИСТИКА МАЛОУМНИКО......А ИНА4Е АКО НЕ ЗНАЕ6 ПРОСТИО ПЪРВИЯ БЪЛГАРИН ШАМПИОН НА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА........ АЙДЕ ПЪТУВАЙ ЗА СЛЕДВАЩОТО СЕЛО ОТ ОБИКОЛКАТА ВИ ПО СЕЛСКИ СБОРОВЕ И ВЕ4ЕРИНКИ !!!!! Рейтинг: 4 2

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

ЖИКС
(Гост)
5
отговор
10 септември 2015 | 12:10

Те нямат комплекс от никой. Те имат НАПОЛЕОНОВ комплекс : толкова са дребни и невзрачни, че постоянно разни "журналисти", "футболисти" и самите фенове трябва да си повтарят колко са големи, за да не се депресират съвсем. Не им се подигравайте хора, това е болестно състояние. На недъгавите не трябва да се присмиваме, а да ги СЪЖАЛЯВАМЕ. Рейтинг: 3 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

кзл
(Гост)
4
отговор
10 септември 2015 | 11:54

Ти кое дърво беше бе смешник. Рейтинг: 0 1

kzl
(Гост)
3
отговор
10 септември 2015 | 11:47

те говедата нямат стадион, този за цял комплекс говори. кзл. България е ЦСКА. България ви мрази. Рейтинг: 4 2

...
(Гост)
2
отговор
10 септември 2015 | 11:45

Не може, ама има - най-малкото от ЦСКА (вечен!) и от "пОкажи мустак" (отскоро) :) Рейтинг: 5 3

Стефан
(Гост)
1
отговор
10 септември 2015 | 11:17

Освен от ЦСКА, глупако ботевградски. Рейтинг: 7 4

›› новини

Яблонски: Трябва да вървим постепенно към върха
17 август 2017 | 04:03
Валверде: Тепърва и Реал ще губи
17 август 2017 | 03:42
6 години по-късно, Барса отново не вкара гол в Ел Класико
Зидан: Перфектно начало на сезона
17 август 2017 | 03:25
Олимпиакос пречупи Риека в края, но интригата остава (видео)
17 август 2017 | 00:02
Екзекуторът на Лудогорец взе аванс след изключителен гол (видео)
16 август 2017 | 23:59
Севиля покори Истанбул (видео)
16 август 2017 | 23:46
Славия громи с 8:0, Кръстев с 4 гола (видео+галерия)
Ню Орлийнз уволняват доктори за грешна диагноза
16 август 2017 | 23:05
Синът на Симеоне подписа с Фиорентина и разчисти пътя на Калинич към Милан
16 август 2017 | 22:09

›› Булевард

Божинов стана Шогун!
16 август 2017
Българският футболист и нападател на швейцарския Валери Божинов отново изуми! A post shared by Valeri ...
Треньорът на Левски влиза във "Фермата" 16 август 2017 | 10:49
Анхел ди Мария показа чувство за хумор 16 август 2017 | 03:39
Един от най-желаните ергени - волейболистът Николай Николов за любовта и спорта (видео) 16 август 2017 | 15:20

›› Волейбол

Теодор Салпаров на 35 за националния тим, ЦСКА и Лукойл
16 август 2017
Волейболният ни национал Теодор Салпаров днес празнува своя 35-и рожден ден. В момента либерото няма много ...
Треньорът на Левски влиза във "Фермата" 16 август 2017 | 10:49
Волейнационалите почиват само един ден преди Евро 2017 16 август 2017 | 15:13
Един от най-желаните ергени - волейболистът Николай Николов за любовта и спорта (видео) 16 август 2017 | 15:20

›› Баскетбол

Блестяща България спечели групата си
16 август 2017
България спечели група D на предварителните квалификации за Мондиал 2019 в Китай. Баскетболистите на Любомир Минчев ...
Костов избра Работнички (Скопие) 15 август 2017 | 14:58
Белгия обяви състава за ЕвроБаскет 2017 16 август 2017 | 18:04
Очаквано: САЩ без НБА играчи за АмериКъп 16 август 2017 | 16:29
							
						

›› Live Scores

Всички мачове

Чуха ли от УЕФА скандиранията "цигани" по адрес ... 10 юли 2017
В средата на юли миналата година отборът на Левски отпадна от словенския Марибор след здрав сблъсък във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Поражението бе прието тежко и от футболисти, и от ръководители, и от ...

Левски | Литекс | "А" Група | "Б" Групи | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Класиране

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал