БГ Футбол

Направиха скандални разкрития за източването на Черноморец от собственика Митко Събев

28 юли 2015 | 15:18
Направиха скандални разкрития за източването на Черноморец от собственика Митко Събев
Сдружението Бъдеще за Черноморец (Бургас) даде днес пресконференция, на която излезе с открито писмо до т.нар. собственик Митко Събев, в което посочва проблемите, които той е нанесъл на клуба.
Сдружението посочва, че дълги години Събев е управлявал клуба с една единствена цел- да източи дружеството и за лично облагодетелстване. Там се посочва и как точно с фалшиви и кухи фирми е ставало финансирането, което е натрупало нереални задължения.

"В резултат на неизпълнението на поставените от самия Вас високи стратегически цели за развитието на бургаския футбол и за възкачването му до призови места в българските първенства, за неговите изяви по европейските терени и за превръщането на Бургас във водещ футболен център на България, уви, стигнахме дъното на блатото Вая.

Представителният футболен отбор на град Бургас ПСФК "Черноморец" Бургас отпадна от професионалния футбол в резултат на Вашите действия и бездействия.
Спортната общественост на Бургас в края на миналата година предприе активни действия за спасяването на любимия си отбор с 95- годишна история. За целта през м. януари на Общо събрание с участието на множество треньори, бивши футболисти, спортни деятели и общественици, любители на футбола и неговите привърженици се създаде Сдружение с нестопанска цел " Бъдеще за Черноморец" Бургас с основна цел :

Връщане стадион " Черноморец" на Община Бургас - истинския собственик на стадиона, спасяване на представителния отбор на ПСФК" Черноморец" Бургас АД и оставането му в професионалния футбол.
Потърсихме помощта на бургаския бизнес за финансово подпомагане спортната дейност на футболния отбор. Осигурихме ежедневно храна на футболистите, медицинско обслужване, необходимите медикаменти и лекарства , наеми за квартири и др.

Осигурихме средства за премии при победа, както и при оставане на отбора в професионалния футбол.
Бяхме честни и коректни в отношенията си с ръководството на футболния клуб начело с Пламен Киряков. Работихме всеотдайно и упорито, но не срещнахме обратна връзка - честност, почтеност и морал. Впоследствие разбрахме, че изпадането на отбора в аматьорския футбол е предварително планирано лично от Вас.

През този период от 5 месеца лично Вие не пожелахте да се срещнете с представители на Сдружението, за да обсъдим заедно критичната ситуация и да набележим мерки за излизане от нея.
При нашите многобройни срещи с представители на обществеността и бизнеса на град Бургас една част отказваха да финансират идеята за спасяването на "Черноморец" Бургас с мотива, че не са съгласни да наливат средства в клуба на Митко Събев , Пламен Киряков и компания.

Господин Събев, от създаването на дружеството през 2006 год. досега Вие го управлявахте с една единствена цел:

Планирано източване финасовото състояние на Акционерното дружество и придобиване собствеността на терените на стадион " Черноморец" в размер на 140 декара апетитна " Златна земя".
Финансовият резултат в края на 2014 год. го потвърждава: ПСФК "Черноморец" Бургас АД приключва с натрупана загуба от 62 млн. лева и задължения от 24- 25 млн. лева.
Публична тайна е, че този метод на планирано източване го реализирахте не без помощта на Вашите дъщерни фирми "Фиона", "СПМ" и т.н.

За пример бихме посочили изплащания наем от 120 000 лв. на месец за ползване на стадион "Лазур" и същата сума за "Гнездо на акулите", от които има натрупан дълг от над 7 млн лева.
Вие не изпълнявахте множество Ваши обещания и голи приказки.

Не изпълнихте и първото си задължение да внесете дяловия капитал от 25 млн. лева. Едва ли има олигарх като Вас , който да има в наличност свободни пари - 25 млн. лева.
Докажете, като покажете платежния документ. И това ли е фирмена тайна?

Вие отказахте на Община Бургас, Ваш равностоен съдружник, да предоставите необходимите финансово - счетоводни документи. От какво се страхувате, господин Събев??? Наехте солидна охрана да Ви пази от членовете на Сдружението по време на Общото събрание и ги оставихте с часове да чакат пред бариерата, докато Вие унищожавахте за пореден път бъдещето на "Черноморец".
От 2010 год. досега Вие отчитате едва 6 млн. лева приходи от продажба на състезателни права, докато бившият наставник на отбора Димитър Димитров - Херо твърди, че е продал футболисти за над 9 млн. лева.

Колко лева отчитате от продажбата на състезателни права при отпадането на отбора от "А" и "Б" ПФГ? В резултат на горните действия и бездействия Вие извършихте ПЛАНИРАНО ИЗПАДАНЕ НА ФУТБОЛНИЯ ОТБОР НА "ЧЕРНОМОРЕЦ" БУРГАС от " А" и "Б" ПФГ с ЦЕЛ ПРИДОБИВАНЕ ТЕРЕНИТЕ НА СТАДИОН "ЧЕРНОМОРЕЦ", ИЛИ НЕГОВАТА ЗАМЯНА С ДРУГИ АПЕТИТНИ ИМОТИ.

Г-Н СЪБЕВ, ВИЕ ОСТАНАХТЕ ПОСЛЕДНИЯТ "МОХИКАН" ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЕЛИЧИЯ В БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ, НО В ТЕЗИ ВЕЛИЧИЯ НАДДЕЛЯ ЧЕСТТА И МОРАЛА! - Тодор Батков, Александър Томов , Николай Гигов , Костадин Динев, всички дали не по- малко за отборите, на които бяха собственици. Нито един от тях не натрупа актив от два стадиона за себе си или за фирми, свързани с тях! Защо това не се случи с Вас??? Защо и Вие не излезете с чест???

Сдружение " Бъдеще за Черноморец" Бургас не вижда никакво "БЪДЕЩЕ" от Вашето управление , което успяхте да съхраните и запазите след последното Общо събрание по начин, който също буди съмнение. Ние категорично се разграничаваме и не желаем да работим с Вас, с Вашите лакеи, протежета и клакьори.

Долу ръцете от футболния отбор " Черноморец" Бургас и от стадион "Черноморец", се казва в писмото.
Текстът е подписан от всичките 7 члена на Управителния съвет на Сдружението, в което има представители на ветераните, бизнеса и фенклуба.

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 21767

Добави коментар ›› Коментари (36)

MGL
(Гост)
36
отговор
29 юли 2015 | 13:24

До ЕЙШАРАНИМАЙКАВИШЕБА - Защо такава злоба Рейтинг: 6 1

underdog
(Гост)
35
отговор
29 юли 2015 | 10:06

То какво още не са съсипали нашите олигарси? (Всъщност, не знам дали "олигарх" е точната дума за Събев).... Изкарваш някакъв клуб от батака, съживяваш го по някакъв начин, после се появява някакъв тарикат, уж с високи амбиции, а всъщност с дълбоко лични, користни, цели, намърдва се на чобарджийския стол и без усилия съсипва цялата работа. Колко пъти да рестартираш едно и също нещо? И всички тези там "управници" какви ги вършат? Или си нямат глави на раменете, или работата е, както е казал поета "блажени и щастливи.... целуваме ний.... нозе миризливи". Съсипия! Бургазлия съм, не мога да кажа, че съм фен на някой от двата отбора, симпатични са ми и двата, ама се чудя няколкото фена на Нафтата тук какво толкова се радват? На тях каква им е файдата? А ония, другите, веднага им отвръщат със спор кои били повече. Бе то футбол няма вече, те седнали да спорят коя агитка колко била. Безхаберни хора се оказахме ние, бургазлиите, затова ни "таковат" отвсякъде. затова всички икономически благини на града са в ръцете на хора, които нямат нищо общо с него. Ма нищо, нали центърът и морската градина са рефрешнати, туй би трябвало да е достатъчно, за да ни приспи мозъците..... Рейтинг: 1 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

да бе да
(Гост)
34
отговор
28 юли 2015 | 23:55

А в любимия ми ЦСКА? Тия Гърнета и Томов още са живи и ни се смеят в Лицето. Рейтинг: 4 2

богу
(Гост)
29 юли 2015 | 09:43

Отдавна го говоря това.Истинските фенове ги е страх да се опълчат,а лидерите като анималс са подкупно-продажни дилъри и наркомани,който само се правят,или само си мислят че са фенове.Само канарите в Пловдив дадоха съпротива преди няколко години,никой друг особено левскари и цскари. Рейтинг: 2 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

tapaci
(Гост)
33
отговор
28 юли 2015 | 23:33

mnogo ste zle vsichki... futbolyt ni e pomia Рейтинг: 5 0

liverpool
(Гост)
32
отговор
28 юли 2015 | 22:21

МИТАКА МИ БЕШЕ ОТДЕЛИОНКА В МОРСКОТО - ПЪЛЕН МИШОК ! Рейтинг: 8 3

ЕЙШАРАНИМАЙКАВИШЕБА
(Гост)
31
отговор
28 юли 2015 | 22:17

ЗАКРИВАй КОМЛУКА!!! дечо пуфо сача шопа велико близначките върбан цацата божо са Жени и Жалбаджии...ооооредяяяха зъбите на пуфо дееечо взеее си час за ортопед винаги ше газиме комлукаааа даааже и под името бургаааас.... ШАРАНИ ШВИ ПРЪСНИМ ХАЛКИТЕЕЕЕЕ Рейтинг: 7 15

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Диновска
(Гост)
30
отговор
28 юли 2015 | 21:57

Поредното сдружение на старта за източване на пари...То не беше Бъдеще за България, то не бяха спасители бизнесмени, випове, адвокати, ..........всичките те спасяваха футбола и спорта. Е само едно остана феновете да се мразят и бият като говеда. Иначе няма клуб които да има бъдеще поне 100 години на пред. Мафията политическа източва и превива ръцете не всеки които е направил нещо смислено. Едничката злоба остана да изливате сега срещу Митко Събев...Питам когато ядохте край басейна му, когато му лазехте в краката къде гледахте? Да тези от сдружението >? Рейтинг: 2 8

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Само Черноморец
(Гост)
29 юли 2015 | 09:18

За какъв басейн говориш? Не знам някой от сдружението да е ходил на такъв, ама ти явно си му в близкото обкръжение и си хапвал повечко. Лазенето в краката и чупките в кръста останаха запазено поведение само на един човек в Бургас, може да му предадеш поздрави от нас, отскочи до х-л България за целта. Кажи сега кое е смисленото нещо, източване на капитал и придобиване на активи по схема, на това ли му казваме смислено вече? Рейтинг: 2 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Сгул
(Гост)
29 юли 2015 | 01:53

Мицов, прасе - пий си хапчетата Рейтинг: 5 1

варненец
(Гост)
29
отговор
28 юли 2015 | 21:53

Абе аз съм стар фен от Варна и си спомням много добре че стадиона се казваше Нефтохимик ! ГЕРБ аджиите и еврейските медии го прекръстиха на Лазур , ама народа прост вярва и ЗАБРАВЯ най-вече !Погледнете пред скамейките на треньорите , на скарите за оттичане на водата още стои логото на Нефтохима , събудете се тъпи бургазлии заспали глупендери сте ! ДОЛУ ГЕРБ ! Рейтинг: 14 9

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

ГАГАУЗ
(Гост)
28 юли 2015 | 22:18

Не става въпрос за ст.Нефтокомик , а за ст.Черноморец . Рейтинг: 12 2

....
(Гост)
28 юли 2015 | 22:43

То заради такива разбирачи като тебе сме на това деридже.Да си чувал,че в Бургас има и друг стадион ?Аман от такива все да дават мнение. Рейтинг: 14 2

Само Черноморец
(Гост)
28 юли 2015 | 23:18

Колко стар фен си, че няма да си спомняш, че в Бургас другия стадион се казва " Черноморец. точно него Събев съсипа, а Общината му го даде като апорт, но изненада не гербаджии , а предния от БСП ги сготви всички тези мизерии, Рейтинг: 12 1

ГЕРБ ПОБЕДА !
(Гост)
28
отговор
28 юли 2015 | 21:47

Гарантирано от ГЕРБ ! Грабим България ! Рейтинг: 7 4

син Бургас
(Гост)
27
отговор
28 юли 2015 | 20:38

Розовелки гърбави.Забравихте,как си припознахте на 3 пъти отбора,че за Черноморец - отбора с традиции на Бургас пишете. Още догодина ще целувате следващия задник,който ви обещае нещо. Мазни и слузести сте.Къде ви беше в събота публиката ве утайки.Ние сме били40, а вие колко бяхте на Лазур ве селтаци> Рейтинг: 7 5

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

бс
(Гост)
28 юли 2015 | 20:44

проблемът не е само че те са малко, а че вие, отборът с традициите и историята, сте също толкова малко. ироничното е че когато мога ходя на мачове и на двата отбора, при това без да съм фен на някой от тях - просто искам да гледам футбол на живо. Рейтинг: 5 2

hahahaha
(Гост)
28 юли 2015 | 20:52

Незнам колко бяхме,но в Б група сме повече от вас ,когато бяхте на първите места в А група.Прави си изводите мургавелко.Колко бяхте на мача в А група когато ние ви убихме??Колко бяхме ние ???Има клипчета в ИНТЕРНЕТ!ДО 1 година феновете ще се завърнат,но отвас дори и спомени няма да са останали.Никой не иска да инвестира в отбор с 10 мургавелковци фенове. Рейтинг: 5 3

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Само Черноморец
(Гост)
28 юли 2015 | 20:56

Не са малко хората които не бяха съгласни да ходят на стадион Лазур и да подкрепят отбор в който на, ама един човек свързан с Черноморец. Същите се възмущавахме от факта, че Нефтохимик броди по стадионите и плаща наем за да играе на Лазур. Както и да е, ако всичко от това което пише в тази декларация се провери, може и двата стадиона да се върнат на Бургас. Нека зелените фенове да си скачат, сега са надъхани. Рейтинг: 3 2

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

gargamel
(Гост)
26
отговор
28 юли 2015 | 20:22

10 години му лизаха задника, а сега "Долу ръцете от фк шаранспор и стадион шаранспор"....смешници. Само като видиш амортизираните мухлясали дърти комуняги от "сдружението" и може да ти стане ясно за какво иде реч. Рейтинг: 7 5

Говедо
(Гост)
28 юли 2015 | 20:49

Уф, тъпи, по- тъпи, най- тъпи Мазути! На вас не ви пречи и сега да му го лижете, че и наем да му плащате. Същия дето ви навря на кучето в г.....за, сега му плащате. Нямаше да ви пречи и по- лични услуги да му правите,Сега е момента, действайте. Рейтинг: 9 3

stoichkow
(Гост)
25
отговор
28 юли 2015 | 18:40

и европейски шампиони са играли и играят в по долни групи. ювентус.нотингам.... не виждам нищо срамно в това.пък и слънцето не е вечно.но една крава това никога няма да го разбере.и разберете;хора с пари,фабрики и имоти не са комунисти а капиталисти ,защото имат капитал. Рейтинг: 5 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

....
(Гост)
28 юли 2015 | 19:38

Остави ги ти олигофрените.Сега е хейт за Лудогорец,преди беше за Левски,ЦСКА и всички чакат да се издънят,а не гледат своите отбори.Да не говорим,че няма нищо вечно.Например Манчестър и те от колко време не бяха извън Европа ама се случи,същото е и с Милан и с Ливърпул.Няма нищо вечно,но и не го намирам за срамно... Рейтинг: 0 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

1914
(Гост)
24
отговор
28 юли 2015 | 18:07

УСПЕХ НА ЧЕРНОМОРЕЦ! КЗЦ! УМРЕТЕ ПРАСЕТА! Рейтинг: 7 5

моряка
(Гост)
23
отговор
28 юли 2015 | 17:56

В група.5 месеца без гол Рейтинг: 3 0

1948
(Гост)
22
отговор
28 юли 2015 | 17:35

К.р за вас, моряци и говеда! Рейтинг: 4 9


							
						

›› Live Scores

Календар

calendar_icon
календар затвори

Всички мачове

07 януари 2020
Димитър Илиев е футболист номер 1 на България за 2019 година. Това отреди вотът на 112 журналисти от 44 медии. Капитанът на Локомотив (Пловдив) събра 216 гласа в 59-ата анкета на спортните журналисти и влезе в ...
Бивш бранител на ЦСКА за Китай, Пената, Любо, ... 28 март 2020
През лятото на 1999 година в ЦСКА пристига суровият бранител Саша Мъркич. Заради случая "Митко Трендафилов" обаче на него и останалите сръбски попълнения - Ненад Лукич, Драган Шарац, Иван Литера и Саша Ковачевич, не е ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.