›› Булевард

Кристиано е платил над 200 000 евро за пръстен на Джорджина

Звездата на националния отбор на Португалия и Реал Мадрид Кристиано Роналдо се е бръкнал доста, за да купи годежния пръстен на приятелката си Джорджина Родригес, разкриват испанските издания. Папараци спипаха звездата ...

Виж още

Спорт и бизнес

"Булстрад Арена" бе открита! (видео + галерия)

23 юли 2015 | 20:18
"Булстрад Арена" бе открита! (видео + галерия)
Дългоочакваният от русенци момент вече настъпи. Новата зала в дунавския град, носеща името "Булстрад Арена", бе открита официално на специална церемония преди минути, на която присъства доста сериозна част от родния политически и бизнес елит.

На откриването присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, спортните министри Красен Кралев (България) и Габриела Сабо (Румъния), Цветан Цветанов, министърът на регионалната развитие и благоустройството Лиляна Павлова и бившият министър на здравеопазването Десислава Атанасова. Бившият премиер Пламен Орешарски също изгледа церемонията.
Официално откриха "Булстрад Арена - Русе" Основните инвеститори в проекта - Атанас и Пламен Бобокови също присъстваха на откриването на спортното бижу, а местната власт бе представена от кмета Пламен Стоилов. На церемонията присъства и митрополит Наум Русенски.

"Победа", заяви от трибуната Пламен Бобоков, който не скри вълнението си от факта, че амбициозният проект, с който се е заел, вече е факт и най-сладкото предстои - пълноценното му използване. Кметът Стоилов и премиерът Борисов поздравиха гражданите на Русе и им гарантираха, че това е само началото на една поредица от приятни мигове за тях.

Sportal.bg
ви кани на кратка разходка в най-новата и модерна зала у нас.
Официално откриха "Булстрад Арена - Русе"Кои са инвеститорите в проекта?

Преди осем години, през 2007, между Община Русе и частен инвеститор, в лицето на братята Атанас и Пламен Бобокови, е подписан договор за дългосрочно сътрудничество и съвместна реализация на проект. Частният инвеститор е повече от добре познат на обществеността. Двамата са акционери в някои от най-значимите индустриални компании у нас - "Приста Ойл Холдинг" ЕАД и "Монбат" АД.

За реализацията на проекта инвеститорите са регистрирали акционерно дружество "Проект Русе" АД. Общата стойност на направените инвестиции за изграждането на обществения комплекс са 55 856 861 лева, като това включва апортна вноска от община Русе на стойност 18 884 000 лева и парична вноска от частния инвеститор от 36 972 861 лева. Акционерите са приели, че след завършването на строителството, спортната база ще бъде обособена в отделно дружество, чийто капитал ще бъде разпределен в съотношение 49 % за Община Русе и 51 % за частния инвеститор.
Официално откриха "Булстрад Арена - Русе" За неимоверните усилия, положени за завършването на "Булстрад Арена" и променяне на обществената нагласа в града, говорят и думите на кмета Пламен Стоилов. "Спомням си, преди няколко години, по време на предизборната кампанията, когато обявихме, че завършването на "Булстрад Арена" е сред основните ни приоритети, 90 % от хората не вярваха, че това може да се случи", с гордост разкрива днес Стоилов.
"Булстрад Арена Русе" броени часове преди откриванетоКаква е мисията на проекта?

Първото по рода си у нас публично-частно партньорство, в което водеща роля има частният инвеститор, има за цел да подпомогне икономическото, културното и социалното развитие на града и региона чрез провеждането на редица спортни и културни мероприятия, които ще привлекат интереса не само на български, но и на множество чуждестранни гости. Притокът на туристи извън България значително ще стимулира местната икономика, ще ангажира работна ръка и ще увеличи преките и косвените приходи в местния бюджет. "Арена Русе" ще бъде "новият мост към Европа", категоричен е мениджърският екип.

Кои са мениджърите?

Борислав Велков и Иван Драндийски са екип от началото на 2011 г., когато поемат ангажиментите по организацията за откриването, а впоследствие и управлението на новопостроената "Арена Армеец". Така те формират първия професионален мениджърски екип на спортна и развлекателна инфраструктура у нас. Година по-късно завършват Европейския институт в Лондон и Франкфурт по управление на зали и стадиони. През 2014 специализират в Мадрид, а само преди броени дни се завърнаха от Ню Йорк, където придобиха ценни знания в сферата на логистиката и управление на събития, тикетинга, изграждането на аудитория, спонсорските взаимоотношения, маркетинга на спортни и развлекателни мероприятия, развитието и съвременното управление на проекти в областта на спорта и културата.
"Булстрад Арена Русе" броени часове преди откриванетоКапацитет и функционалност

„Булстрад Арена“ ще бъде най-модерното и функционално ориентирано съоръжение в България за провеждането на международни, национални и регионални спортни и развлекателни събития.

Разполага с 5100 места, разпределени по следния ред:

- централна трибуна - 2020 места, от които 107 примиум, както и президентска ложа с 43 места;
- трибуна срещу централната, където ще бъде и мястото за сцена - 1527 места;
- два странични сектора, всеки от които разполага със 722 места;
- три луксозни ложи с по 12 места и зала за контрол и охрана;
- при концерти в употреба влиза и теренът, на който могат да се разположат 1125 места; самият терен пък е годен за състезания от най-висок ранг - волейбол, баскетбол, хандбал, гимнастика, тенис;
- малка и голяма тренировъчна зала за тренировки, състезания, конференции, изложения, концерти с капацитет от 1500 места;
- пресцентър, модерни съблекални, гримьорна, ресторанти, барове, промоционални площи, офиси, както и паркинг за 1100 автомобила.

Бизнес стратегия

„Арена Русе“ е първата зала в България, която се управлява от опитен и професионален мениджърски екип. Залата има бизнес план за 12 години, който е събразен с инвеститорите и пазарните условия. Ще предлага много и разнообразни услуги на своите гости и ползватели, като целта е да се създаде широко портфолио от основни и допълнителни услуги.
"Булстрад Арена Русе" броени часове преди откриванетоСигурност

Сигурността и здравето на гостите и ползвателите са в основата на управленската политика. Като съоръжение от критичната инфраструктура, е предвидена стратегия за сигурност, активно взаимодействие с органите за сигурност и превенция, както и с местните власти.

Комфорт

Комфортът на всяко едно ниво на гостите и ползвателите е съвкупност от действия, услуги, добри практики, които имат за цел да гарантират доброто настроение и положителни спомени от преживяното. За разлика от съществуващите зали в България, тук сме помислили за приятното прекарване на гостите преди, по време и след мероприятията. Залата има още един важен актив - тя е амфитеатрална, което дава възможност публиката да бъде близо до действието и емоциите.
"Булстрад Арена Русе" броени часове преди откриванетоФункционалност

Залата отговаря на всички актуални международни изисквания за провеждане на спортни и развлекателни мероприятия в този капацитет. Това е най-функционалната зала в България, тъй като още в процеса на нейното довършване бяха взети предвид всички актуални изисквания в този сегмент - спорт и развлекателен бизнес. Благодарение на това тя ще има гъвкав и добре балансиран календар.

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 25084

Добави коментар ›› Коментари (44)

наместан
(Гост)
44
отговор
28 юли 2015 | 17:04

Да се съберат всички от Булстрад барабар с министрите и да ги затрупа. Рейтинг: 1 2

браво, ама
(Гост)
43
отговор
28 юли 2015 | 14:38

Защо толкова грозно отвън бе? Българска работа - недовършена Рейтинг: 0 1

akarid
(Гост)
42
отговор
26 юли 2015 | 07:14

залата че има недостатъци, има и те ще се видят много скоро. че е недовършена се вижда от всички. Изборите са чак през октомври и има достатъчно време всичко да е готова и тогава да режат с ножиците. Колко струва не е важно. Тази зала е единствената в БГ, която е с преобладаваща частна инвестиция, за разлика от тези в София, Варна и др. Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Lubo
(Гост)
41
отговор
25 юли 2015 | 20:35

Ами много просто, не е 55 милиона, тука други го бяха обяснили че е журналистическа глупост. После сравнението с Арена Ботевград направо ме кърти. Тя да ме извинявате ама прилича на физкултурен салон, в сравнение с амфитеатралното разположение тук. Залата има чудесна климатизация - агрегат от 1 мегават ако това ти говори нещо. За акустиката вече някой тук спомена, кака Лили направо ни изкърти с гласа си. Вип ложи, тренировъчни зали - 2 броя, за всичко е помислено. Рейтинг: 2 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Русе
(Гост)
40
отговор
25 юли 2015 | 14:39

Стига са крали само Софиянци, нека и за нас да има ако ще 10 млиарда да да струва неми пука, стига да се видят като нещо не да потънат в нечий джоб ДА Е ЧЕСТИТА НОВАТА ЗАЛА НА РУСЕНИЦИ А останалите все така звиждайа те, злобейте и мрънкайте за всичко Рейтинг: 5 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

haha
(Гост)
39
отговор
24 юли 2015 | 18:19

Бате верно, защо никой не се пита къде са инвестирани тия 55млн?!? За тая малка заличка?!? Рейтинг: 0 6

Кольо
(Гост)
38
отговор
24 юли 2015 | 11:14

Не ми се коментират плюсове и минуси на залата, честита да им е на русенци, ама защо цялата пасмина на ГЕРБ се е изсипала? Цвъки Тъпото, Боко Тиквуна и сие. Единствените, в чиито ресори попада залата са онази патка Лилето Павлова и спортният министър Кралев. Останалите там са за евтин пиар. Мама им мутренска... Рейтинг: 7 2

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

шшш
(Гост)
37
отговор
24 юли 2015 | 09:13

Че то народа се топи ежедневно кой ще ходи,поредния пианист на Тиката. Рейтинг: 1 3

тиквун
(Гост)
36
отговор
24 юли 2015 | 09:10

тоя капут друго не умее Рейтинг: 1 3

бай Кольо
(Гост)
35
отговор
24 юли 2015 | 07:47

Не знам за какво им е на русенци тази зала с огромни текущи разходи. То в Русе МОЛА-а затвори, защото няма клиенти. Безработицата е на едни от най-високите нива. За тези пари щяха да се построят 20 зали в Русе и градчетата в Североизточна България. Там щяха да тренират стотици деца. А в Русе има 3 отбора, които ще ползват залата и то срещу наем, който едва ли ще им изнася. Освен ако общината не го плаща. Т.е. да налива пари в играчката на Бобокови. Рейтинг: 6 8

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

az
(Гост)
05 август 2015 | 18:07

Каква безработица бе тиквоч ?!? 4% е нивото и - най-ниското след София, Бургас и Варна. И да не твойто село, че да има само 1 мол. Мол Русе си функционира отлично и не може да се оплаче. Рейтинг: 1 1

denis
(Гост)
34
отговор
24 юли 2015 | 01:17

bate boiko pak s lentata hahahahaha Рейтинг: 5 3

ГЕРБ=ГРОБ за България
(Гост)
33
отговор
24 юли 2015 | 00:34

55 милиона лева !?!?!?!?!?!?!!!!!!! Рейтинг: 2 3

.
(Гост)
24 юли 2015 | 00:37

Всъщност какво се очудвам? Той само ремонта на варненската зала ОТВЪТРЕ ,излезе 15-20 милиона лева ! Градим по герберски а ?няма лабаво ... Рейтинг: 7 5

чоко
(Гост)
32
отговор
23 юли 2015 | 22:48

Само се чудя, какво прави Боко Тиквочев на откриването? Основите на тази зала бях апостаевни преди 30 години. Да не каже, че той я е построил? Вън, шумкар! Рейтинг: 20 10

›› новини

›› новини

Анчелоти: Трябва да играем различно в Париж
23 септември 2017 | 06:27
Наинголан се завръща за мача с Удинезе
23 септември 2017 | 05:50
Кристиано, Меси и Неймар са финалистите за FIFA The Best 2017
Ювентус с рекордни приходи
23 септември 2017 | 05:05
Венгер: Трансферният пазар трябва да се промени драстично
23 септември 2017 | 04:28
Интригата остава и след етап 7 на Balkan Offroad Rallye 2017
23 септември 2017 | 03:53
Девойките до 17 години допуснаха тежко поражение от Унгария
23 септември 2017 | 03:07
Изобщо не ми е до снукър, искам да се връщам при жена си!
Десет българи достигнаха 1/2-финалите на ЕП за юноши в Албена
23 септември 2017 | 02:29
Груев и компания с тежко поражение у дома
23 септември 2017 | 01:56

›› Булевард

Халф на Челси излетя от пътя (снимки)
22 септември 2017
Новият полузащитник на Челси Тиемуе Бакайоко е претърпял катастрофа вчера, разкриха медиите на Острова. 23-годишният ...
Канело Алварес дари 1 милион и лично разтовари помощи за жертвите в Мексико 22 септември 2017 | 14:57
Биляна Йотовска се готви за поредна титла 22 септември 2017 | 15:18
Кристиано е платил над 200 000 евро за пръстен на Джорджина 22 септември 2017 | 15:57

›› Волейбол

Украйна измъчи Русия на Евро 2017! Да се готви България (снимки)
22 септември 2017
Волейболистките на Украйна измъчиха европейските шампионки от 2013 и 2015 година от Русия в първата среща от Група С на ...
Валентин Помаков: Нямаме лекар в Баку, защото никой не иска да пътува 22 септември 2017 | 14:26
Спортното министерство: Недопустимо е! 22 септември 2017 | 15:08
Боян Йорданов: Целта ни е шампионската титла (видео) 22 септември 2017 | 13:10

›› Баскетбол

Лили Борисова представи идеите си за НБЛ (видео)
21 септември 2017
Лили Борисова даде първата си пресконференция откакто бе избрана за генерален мениджър на Националната Баскетболна ...
Талант се нуждае от средства за лечение 21 септември 2017 | 17:18
Академик Бултекс 99 с първа купа за сезона 22 септември 2017 | 01:13
Глобиха Берое с 2000 лв заради петимата чужденци 21 септември 2017 | 17:51
							
						
Мигът, в който мечта и реалност се слеят в едно... 25 май 2017
Колко пъти съм затварял очи и съм си представял как ще срещна на живо любимия си футболист. Този, когото още от дете обожавам. Този, който ме е просълзявал и от болка, и от щастие. Този, когото толкова дълго време  ...
За разходите, свързани с MotoGP: Едно падане може ... 11 август 2017
За един милион евро може да се купи доста добър състезателен мотоциклет за MotoGP, но касичката трябва да е много по-голяма ако искаш да изкараш успешно 18 кръга от световния шампионат. Тимът на Кал Кръчлоу LCR Honda е ...

Левски | Литекс | "А" Група | "Б" Групи | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Класиране

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал