Булевард

20 ВЪПРОСА КЪМ...ХРИСИМИР ДИМИТРОВ

09 юли 2007 | 09:05
20 ВЪПРОСА КЪМ...ХРИСИМИР ДИМИТРОВ

Специален гост в днешното издание на рубриката на Sportal.bg "20 ВЪПРОСА КЪМ…" е най-опитният баскетболист в българския националнен отбор, играчът, който вече 11 години е неизмена част от първия ни тим – Хрисимир Димитров. Крилото на Спартак Плевен, който през изминалия сезон, за пореден път, беше един от най-добрите реализатори на българското първенство, отбелязвайки средно по 20 точки на мач, се съгласи да отговори на нетрадиционните въпроси и да се представи пред читателите ни в светлина, в която не сте (или почти не сте) го виждали. Ето възгледите и мненията на баскетболния специалист по теми, които вълнуват човечеството днес...

1. Какво не знаят хората за вас?

- Общо взето спортистите сме популярни личности, така че хората знаят доста неща за нас. Може би не знаят някои неща от личния ни живот. Аз мога да кажа за себе си, че съм доста уравновесен човек, особено сега, след като вече имам семейство и две деца. Отдал съм се изцяло на тях.

2. За какво харчите най-много пари в живота си?

- От 3-4 години насам за семейството си и то най-вече за децата си.

3. Каква сума пари би ви направила щастлив?

- Ако кажа, че парите не са важни ще излъжа, защото всеки човек има нужда от тях и типично по български разсъждаваме, че колкото повече имаме толкова по-добре. Единственото нещо, което ме прави щастлив в момента обаче е да бъда със семейството и децата си.

4. Какво ви разплаква най-често?

- Не си спомням скоро да съм плакал, но по принцип много неща могат да разчувстват един човек. Мога да се разстроя след някоя стойностна победа например, или пък след някоя нещастна загуба. Случвало ми се е не точно да плача, но да ми стане мъчно, когато се разделям със семейството ми за по-дълго време. Например като сме по лагери, както сега или пък, когато играех в чужбина и имаше два месеца, в които бях откъснат от тях... такива, съвсем човешки неща могат да ме разстроят.

5. В какво сте най-уязвим?

- Прекалено съм доверчив и винаги съм гледал от моралната гледна точка. Правил съм много компромиси, най-вече в кариерата си, и общо взето от това съм си патил много. Бил съм коректен, честен и хората са злоупотребявали, заради което аз, разбира се, съм страдал. Въпреки всичко обаче не съжалявам.

6. Как една жена може най-лесно да стигне до сърцето ви?

- Вече девет години съм със Симона – жената, която стигна до сърцето ми. Женени сме от 3 години, но сме заедно от 9. Винаги когато сме разказвали на приятели как сме се запознали те са умирали от смях, защото се запознахме в тоалетната! Това беше, когато играех в Шумен. Имаше едно заведение, в което се хранехме целият отбор и една вечер там беше и тя, беше дошла с приятелки. Не разбрах как стана така, но и двамата по едно и също време се озовахме в тоалетната, там където си мием ръцете. Аз я бях виждал и преди това, но там всъщност за първи път завързахме някакъв разговор, макар и кратък. Впоследствие започнахме да се засичаме по заведения, по дискотеки... бях доста нахален и много я преследвах. Първо ми хареса визията й, а впоследствие се оказа, че и характерът й много ми допада. Освен това, като я видях за първи път много силно впечатление ми направи един белег, който тя има под дясното око от катастрофа. Някакси много добре й стоеше този белег на лицето, това също ми направи силно впечатление и тя ми хареса още повече. Сезонът в Шумен свърши, дойдох да играя в Левски, взех я със себе си и така вече 9 години сме заедно, имаме 2 деца...пълно щастие.

7. Какво мислите за секса за една вечер с непозната?

- Приемам го зa по-млади хора, такива които още не са улегнали и не са се сблъсквали с много трудности в живота. Нормално е да има такива работи, такива запознанства, но в един момент, когато вече си улегнал и видял много от живота, това нещо постепенно изчезва. Тогава когато започнеш да мислиш за семейство и да създаваш поколения. Така че това, според мен, е до време, до определена възраст.

8. Трябва ли проституцията да бъде узаконена?

- Сега не е узаконена и я има, така че е по-добре да я узаконят. Трябва да има закони, да бъде както е почти навсякъде в Европа.

9. Вярно ли е твърдението, че мъжете вече не са необходими на жените?

- Жените, за да стигнат дотам, че да кажат, че могат и без мъже, основната причина сме ние мъжете. Когато една жена стане самостоятелна, причината е някой мъж. Той й е въздействал по някакъв начин, помогнал й е във всеки един аспект. Има и такива жени разбира се, да не ги подценяваме, които са финансово независими, правят кариера, но те пък по-трудно могат да си намерят мъж. Нещата трябва да са балансирани, поне доколкото е възможно.

10. Какво мислите за метросексуалните мъже?

- Аз съм „за” това нещо и също ходя на такива процедури. Някои хора са на мнение, че това е нещо гейско, но аз не мисля така. Напротив, всеки уважаващ себе си мъж трябва да се грижи за външността си, абсолютно задължително е. Плюс това, ако някой мъж иска да има до себе си една красива и умна жена задължително трябва да се поддържа.

11. Опитвал ли сте или бихте ли опитал секс с партньор от вашия пол?

- Не, това е изключено.

12. Приемате ли хомосексуализма?

- Категорично не! Не само, че не ги приемам, ами просто ги ненавиждам!

13. Какво мислите за все по-бързото навлизане на компютрите и технологиите в живота на хората?

- Аз съм „за” компютрите. Интернет дава много полезна информация, която не може да се намери по друг начин. Това е бъдещето. От друга гледна точка обаче не приемам това, че децата до такава степен са обзети от компютрите, че едва ли не всяка свободна минута, когато не са на училище, са пред компютрите или в компютърните зали. Това може би малко или много ги ограничава, но в крайна сметка това е съвременият свят. Ние като сме били малки не е имало такива неща, играли сме си на други по-прости игри. Сега на тяхната възраст има такива развлечения и е нормално това да ги увлича.

14. Как мислите, възможно ли е държавите в Европа да се обединят и да станат отделни щати от една страна по примера на САЩ?

- Това, че ние, балканските страни, сме по-различни от останалите е факт. Ако стане наистина такова нещо различията ще ги има, но рано или късно ще се намери някаква спойка. Не знам обаче как ще се приеме това нещо и как ще се отрази на живота. Всичко е възможно, може и да стане, знам ли?

15. Трябваше ли България да стане част от Европейския съюз?

- Аз не усещам по никакъв начин, че сме влезли в Европейския съюз. Не знам даже какво точно трябва да се случи, но мисля, че основното нещо, което трябва да направим е да започнем да мислим по друг начин, да променим манталитета си. Тогава вече ще си проличи, до известна степен, че сме влезли в Европа. Това е стартът, който трябва да направим. Всеки един човек трябва да направи някаква равносметка за себе си и да промени манталитета си.

16. Религията средство за заблуда и манипулация ли е?

- 100% има и такива хора, които използват религията за такова средство. Самият факт, че такива групировки като Ал кайда и тн. мислят че, за да останат верни на тяхната си религия трябва даден човек, някое камикадзе да се взриви в автобус с 20 невинни души вътре... самият факт, че го правят граничи с лудостта!

17. Кое ви притеснява повече - ислямският радикализъм или американската доминация?

- И двете са страшни, но по-скоро терористичните атаки са по-опасни. Американците до известна степен искат да се борят с това нещо, но от друга страна пък тези атаки идват от това, че те водят борба с ислямистите заради петрола и това за никой не е тайна. Така че двете неща са взаимно свързани. Американците искат да властват над целия свят, да бъдат най-силната страна и да контролират петрола в целия свят. Оттам идват такива войни като в Ирак, оттам се получават и тези атентати, в които загиват невинни жертви. Така че и двете страни си имат своите минуси и своето право.

18. Какъв тип хора могат да ви спечелят за приятел веднага?

- Може да ме спечели един човек, който е честен. Като контактуваш с някой 5 минути то си личи дали той е откровен и дали може да ти бъде приятел. След това разбира се трябва да ми докаже по някакъв начин, че може наистина да ми бъде приятел, но основното е да бъде честен.

19. Какво мнение искате да имат хората за вас?

- Честно казано не се интересувам много от това какво мнение имат за мен хора, които не познавам. Не плащам данък обществено мнение. Повече ме интересува това хората, които са ми по-близки, приятелите ми да ме уважават. За мен е важно тяхното мнение.

20. По коя тема искате мнението ви да бъде чуто?

- Ако сме някъде на маса с компания и говорим на някаква тема ще изкажа мнението си и ще отстоявам това, което мисля, но така, да изказвам мнението си по някоя конкретна тема... Даже и да искам нищо няма да се направи, така че е по-добре да не казвам нищо.

Л Е К С И К О Н:

Любима храна: Пилешко и риба

Любима напитка: Фреш ябълка и морков

Любим филм: От екшъните може би „Жега”

Любим актьор и актриса: Ал Пачино, Робърт Де Ниро и Ашли Джъд.

Любима музика: Най-вече черна

Любим певец и певица: Нямам конкретни предпочитания

Любим дизайнер: Харесвам дрехите на ”Energy”. Имат по-спортна колекция и правят “по-криви” модели. Освен това имат и по-големи размери.

Любима книга и писател: Прочел съм всички книги на Христо Калчев. Много са ми интересни криминалните романи за това какво се случва в подземния свят. Дали е толкова вярно или не, не знам, но просто неговите книги ми харесват много и съм ги прочел всичките.

Любим отбор: Левски

Любим спортист: Има много спортисти, на които мога да се възхищавам, но любим нямам.

Любима марка автомобил: БМВ

Любим парфюм: “Issey miyake”

Любимо място: Много обичам да ходя на Балкана. В Троянския балкан има много хубави места и когато имам свободно време, ден или два, със семейството ми винаги ходим там. Хем въздухът е по-чист, хем е по-спокойно.

Любим политик: Нямам

Хоби: От толкова тренировки, мачове и лагери не ми остава време за някакво хоби. Извън баскетбола няма нещо, с което да се занимавам и което да ми носи голямо удоволствие. Обичам да играя тенис на корт, футбол, но само, за да се разтоварвам, а не защото са ми хоби.

НЕЛИ ГЛАВЧЕВА

SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 5403

КоментирайНяма коментари.							
						
Георги Миланов: Животът ми не е приказка! 06 септември 2018
Когато Георги Миланов изрече фразата "Животът ми не е приказка", настръхнах. Трябваше да видите очите му. Нека е доста използван изразът, очите не лъжат. Личеше прокрадваща се гордост от всичко, което постигнал, а то не ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?