›› Анкета

Кой е фаворит да спечели шампионската титла на България за 2018 година?

›› Булевард

Божинов стана Шогун!

Българският футболист и нападател на швейцарския Валери Божинов отново изуми! A post shared by Valeri Bojinov Official (@valeribojinov86) on Aug 14, 2017 at 3:05am PDT Първо с нова прическа. Този път ...

Виж още

БГ Футбол

Галин Иванов: Промени ще има, дано финансово се стабилизираме

30 март 2015 | 08:42
Галин Иванов: Промени ще има, дано финансово се стабилизираме
В събота Галин Иванов ще изведе ЦСКА в Разград срещу шампиона и лидер в класиране­то Лудогорец. В началото на миналата сед­мица на него бе поверена отговорността да поеме представителния тим на „червените” и да опита да го изведе от тежката игрова криза и серия от слаби резултати. Задачата му е повече от сложна предвид взривоопас­ната обстановка на "Армията", където бор­бата за власт е жестока и рефлектира вър­ху представителния отбор.

Преди да поеме треньорския пост в ЦСКА, Галин Иванов игра осем години с червена­та фланелка и работи още толкова в школа­та на клуба. В средата на миналата седмица той подписа договор за година и половина. Ден след контролата с македонския Хори­зонт, завършила 2:2, 39-годишният специа­лист говори пред „Тема Спорт".


- Г-н Иванов, преди малко изг­ледахте победата на ЦСКА над Лудогорец в елитната юношеска група до 17 години. Доволен ли сте от това, кое­то видяхте?
- Да, момчетата се предста­виха прекрасно, особено през първото полувреме, когато из­питах наслада от играта им. Винаги, когато имам възмож­ност, ще идвам да ги гледам, за­щото аз съм емоционално привързан към този отбор. Во­дех го доста време и имам голе­ми надежди за тези момчета.

- Като доскорошен треньор на този набор печелехте ре­довно мачовете си срещу Лу­догорец. Сега обаче ви предс­тои мач от съвсем друг харак­тер и с коренно различен за­ряд... Представителният тим на ЦСКА никога не е побежда­вал Лудогорец в шампионатен двубой...
- Не може да се прави сравне­ние между резултатите на юношеските тимове и тези на мъжете. Такива взаимовръзки са безпочвени. Нещата са коренно различни. Няма никакви допирни точки и не може да се форми­рат очаквания на база победи­те на юношите. Чака ни тежък мач от всяко едно естество и най-вече психологическо заради резултатите от началото на пролетта. 16 години съм бил част от ЦСКА - осем като футбо­лист и още близо толкова като треньор в школата. Много доб­ре знам какви са очакванията, наясно съм, че не може да има друга цел освен победата и шампионската титла. Не е нужно някой да ми го казва. В ЦСКА никой не те чака, никой не те пита стигнало ли ти е вре­мето, имаш ли някакви пробле­ми... Признава се само победа­та. А няма нищо по-хубаво, ако печелиш с хубава игра. От друга страна, привьржениците на ЦСКА са най-критични­те и с право, защото на "Арми­ята" са играли десетки велики футболисти, постигани са недостижими за другите клубове успехи. Всичко това формира едни много сериозни критерии, на базата на които феновете искат победи, успехи, но и стой­ностен футбол. Те искат от­борът винаги да е номер едно. И не признават никакви обясне­ния. Това ми е пределно ясно. Много добре разбирам, че всеки, който е част от ЦСКА, трябва да е готов да отговори на голе­мите очаквания и интерес, кой­то има към този велик клуб.

- Какво се промени за вас, от­както поехте ЦСКА преди сед­мица?
- Много неща... Ще ви кажа са­мо, че телефонът ми преди звъ­неше по пет пъти на ден, а сега по около сто. Ежедневието ми стана в пъти по-натоварено, отговорността нарасна неимо­верно, всичко стана много по-динамично.

- В какво състояние намира­те отбора? Вече проведохте 5-6 тренировки, изиграхте и една контрола?
- Постепенно си формирам мнение за качествата и харак­терите на отделните състеза­тели. Няма какво да се заблужда­ваме - ще ми трябва още време, за да опозная в по-голяма дълбо­чина момчетата. Всяка една тренировка значи много. Пома­га ми да си вадя изводи за доста неща. Ясно е, че след резултати­те от старта на пролетния се­зон отборът е разколебан, липс­ва му увереност и самочув­ствие. Така че ни чака не само чисто техническа и тактичес­ка работа... Отборът трябва да си върне настроението, страстта и вярата. Надявам се до мача с Лудого­рец да успеем да свършим дос­та неща във всеки един аспект. Задачата е тежка, но леко в ЦСКА няма.

- Какъв стил на игра искате да наложите?
- Няма да навлизам в конкретика и затова ще ви отго­воря така - искам отборът да играе печелившо и успоредно с това привлекателно. Имам много идеи, но времето ще покаже доколко ще успея да ги реализирам и доколко бързо може да стане това.

- Да очакваме ли много про­мени в състава спрямо 11-те от последния мач с Берое на "Армията"?
- Нормално е да има проме­ни във всяко едно естество, но нека не избързваме. Всяко пo-рязко движение крие много рискове. Най-важно за мен в този мо­мент е това, което виждам по време на тренировките. Заниманията, които предс­тои да проведем до мача в Разград, ще са решаващи за някои решения, които ще взе­мем с колегите от треньорс­кия щаб.

- Част от него е вашият бивш съотборник в ЦСКА Вла­до Манчев. Той освен помощник-треньор май ще трябва да изпълнява и ролята на пре­водач?
- С Владо се познаваме от­лично. Играли сме заедно в не­малък период, а в последните години работихме в ДЮШ. Имаме си доверие и разчита­ме един на друг. Да, там помага с превода, знаете, че е играл три години в Испания, което не само му е позволило да научи езика, но и да натрупа знания, които сега може да използва.

- Кои са нещата в играта на ЦСКА, които искате да проме­ните приоритетно?
- Нека мине малко време и тогава ще говоря по-подробно по този въпрос. Идеите и наме­ренията са едно, а реализация­та съвсем друго нещо. Ще опи­таме да няма резки промени, за­щото, както вече казах, това крие известни рискове. Но определено има доста неща в иг­рово и тактическо отноше­ние, които ще опитаме да на­ложим в отбора. Тези дни ми предстоят индивидуални разго­вори с всички футболисти, кои­то ще ми помогнат да си фор­мирам по-точно мнение за ня­кои неща.

- Вие идвате директно от школата и на тази база, ако останете треньор за по-дълго време, от вас вероятно ще се очаква да наложите някой юноша в представителния отбор...
- Нормално е да има подобни очаквания, но сега не е мо­ментът за обещания в тази по­сока... Иначе, да, познавам отлично всички момчета в школата и ще съм един от най-щастли­вите, ако някой от тях се нало­жи в първия състав.

- Как влияе на отбора нап­регнатата ситуация по върхо­вете на клуба?
- Естествено, че влияе, фут­болистите слушат какво се го­вори, четат какво се пише и ня­ма как всичко, което се случва, да не оказва влияние върху тях. Но в ЦСКА е така... През послед­ните 20 години ситуацията почти винаги е била напрегна­та.

- И по ваше време в отбора имаше бунтове за пари, един от тях бе през есента на 1999 година, когато бе осъществе­на и смяна на собствеността?
- Вижте, бавенето на пари­те в ЦСКА не е от вчера. Аз съм в клуба от 1995 година с леко прекъсване в края на състеза­телната ми кариера. Много добре знам за какво става въп­рос. През последните 15-20 го­дини е имало случаи, в които заплатите са закъснявали не с един-два месеца, а с четири. Та­ка че това не е нещо ново. Дано да дойде ден, в който ЦСКА да се стабилизира финансово и в клуба да се говори за това, кое­то се случва на терена, а не за пари.

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 6061

Добави коментар ›› Коментари (6)

CSKAr
(Гост)
6
отговор
31 март 2015 | 21:58

Каква ирония - Лудогорец се скъса да прави оферти на играчите от набора на Галин (и някои момчета ги приеха, защото си мислеха, че Стойчо ще се задържи по-дълго и те няма да помиришат мъжки футбол), но ето че тези, които останаха, сега ще имат огромния шанс да дебютират за ЦСКА на 17-18 години ;) Успех на Галин и Владо Манчев! Нямат опит в треньорството на мъжки отбори, а Владо е изобщо отскоро в треньорството, но нека има някакъв свеж полъх. Видя се, че има резон да се дава шанс на по-млади треньори - Петев, Стоев, Хубчев, Васев, Пенчев, че дори и тези младоци, които се откроиха в Б група като Веско Великов или Сашо Томаш (и те са наши хора + Ицо Янев, така че имаме добър избор за в бъдеще). Рейтинг: 9 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Армеец
(Гост)
5
отговор
01 април 2015 | 17:22

Време беше да дадем шанс на кяой млад треньор при това свързан с ЦСКА от много време. 25 години въртим 7-8 муцуни и видяхме докъде ни докараха. Успех Галине! Рейтинг: 12 0

Лазарони
(Гост)
4
отговор
31 март 2015 | 10:50

БРАВО !!ГАЛИН ИВАНОВ говори за футбол-а не за конспирации и дерективи! Дано ЦСКА го задаржи-бъдещето е в такива треньори Рейтинг: 14 0

'48
(Гост)
3
отговор
31 март 2015 | 10:50

Галине с теб сме на 100%!!! Рейтинг: 17 0

12
(Гост)
2
отговор
30 март 2015 | 09:59

https://www.facebook.com/futbolnistrasti Рейтинг: 0 0

ТАШАК
(Гост)
1
отговор
30 март 2015 | 15:30

МАНЧЕВ НА ИСПАНСКИ С КОГО ЩЕ ГОВОРИ........ Рейтинг: 4 7

МЪДО
(Гост)
30 март 2015 | 15:30

Със Съни! А португалскоплямпащите разбират испански! Рейтинг: 8 2

›› новини

›› новини

Миша Тейт още не е забравила враждата с Ронда Раузи
17 август 2017 | 10:43
Надал се класира за третия кръг в Синсинати
17 август 2017 | 10:38
6 години по-късно, Барса отново не вкара гол в Ел Класико
Гари Каспаров с първа победа на турнира по шахмат в Сейнт Луис
17 август 2017 | 09:59
Конър губи 90% от хонорара, ако вкара кик на Мейуедър
17 август 2017 | 08:46
Верея се ослушва за друг треньор
17 август 2017 | 08:22
Интер и Валенсия подготвят размяна
17 август 2017 | 05:44
Славия громи с 8:0, Кръстев с 4 гола (видео+галерия)
Яблонски: Трябва да вървим постепенно към върха
17 август 2017 | 04:03
Валверде: Тепърва и Реал ще губи
17 август 2017 | 03:42

›› Булевард

Божинов стана Шогун!
16 август 2017
Българският футболист и нападател на швейцарския Валери Божинов отново изуми! A post shared by Valeri ...
Треньорът на Левски влиза във "Фермата" 16 август 2017 | 10:49
Анхел ди Мария показа чувство за хумор 16 август 2017 | 03:39
Един от най-желаните ергени - волейболистът Николай Николов за любовта и спорта (видео) 16 август 2017 | 15:20

›› Волейбол

Теодор Салпаров на 35 за националния тим, ЦСКА и Лукойл
16 август 2017
Волейболният ни национал Теодор Салпаров днес празнува своя 35-и рожден ден. В момента либерото няма много ...
Треньорът на Левски влиза във "Фермата" 16 август 2017 | 10:49
Волейнационалите почиват само един ден преди Евро 2017 16 август 2017 | 15:13
Един от най-желаните ергени - волейболистът Николай Николов за любовта и спорта (видео) 16 август 2017 | 15:20

›› Баскетбол

Блестяща България спечели групата си
16 август 2017
България спечели група D на предварителните квалификации за Мондиал 2019 в Китай. Баскетболистите на Любомир Минчев ...
Костов избра Работнички (Скопие) 15 август 2017 | 14:58
Белгия обяви състава за ЕвроБаскет 2017 16 август 2017 | 18:04
Очаквано: САЩ без НБА играчи за АмериКъп 16 август 2017 | 16:29
							
						

›› Live Scores

Всички мачове

Лудогорец предизвика съдбата и си изпати, но ... 03 август 2017
Лудогорец изигра пореден луд мач в Европа, но този път шансът не бе на страната на орлите и те се сбогуваха с мечтата да попаднат за трети път в групите на Шампионска лига.Срещата реванш срещу Апоел (Беер Шева) бе ...

Левски | Литекс | "А" Група | "Б" Групи | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Класиране

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал