›› Анкета

Кой е фаворит да спечели шампионската титла на България за 2018 година?

›› Булевард

Левченко отново впечатли със сексапил

Сребърната медалистка в скока на височина от Световното първенство по лека атлетика в Лондон това лято Юлия Левченко се отдаде на заслужена почивка след края на сезона, в който за първи път в кариерата си премина ...

Виж още

БГ Футбол

Ексбосът Иво Иванов говори с имена и цифри за ЦСКА - думите са стряскащи (видео)

19 август 2014 | 11:38
Ексбосът Иво Иванов говори с имена и цифри за ЦСКА - думите са стряскащи (видео)
Бившият собственик на ЦСКА и съдружник във фирма "Титан" - Иво Иванов, обяви, че разполага с информация, според която е твърде вероятно “червените” да не получат лиценз за Европа и да не играят в евротурнирите през следващите три години. Ексбосът говори пред Sportal.bg в отговор на пресконференцията на Александър Томов от преди няколко дни.

Г-н Иванов, през миналата седмица Александър Томов даде пресконференция, на която засипа с обвинения "Титан". Нека започнем от споразумението между вас, Александър Томов и "Лира Инвестмънт". Какво включва то и на каква цена е? Какво се разбрахте? Защото не е много ясно какво е платено, какво не е платено…

- Първо искам да кажа, че езика на пресконференцията, която беше, аз лично не съм я гледал защото бях в чужбина, но моите колеги Венци Живков и Димитър Хаджиниколов ми я преразказаха, е уличен. За жалост културен човек, към който досега винаги съм се обръщал с г-н Томов или Александър Томов, говори с лош уличен език. На мен лично по ми отива да говоря на уличен език, защото аз мога да кажа Лупи или Сашо Апашо, но никога не съм го правил това нещо.

Да започнем със споразумението. Преди близо една година дойдоха Александър Томов и Александър Тодоров при мен. Направихме едно споразумение, в което те поеха задължение да изплатят 10, 024 млн. лева. Тогава задълженията на ЦСКА бяха около 12 млн. лева. Очакваше се да излязат още между 1,2 или максимум 3 млн. към футболисти, мениджъри и така нататък. Първото споразумение гласеше, че приходите по мое време, които са от порядъка на 1,1-1,2 млн. евро ще бъдат използвани за погасяване на тези задължения. Понеже пристигнаха парите, започнаха да се харчат за текущи разходи.

Парите от трансферите на Тонев, Спас Делев…

- От Тонев, Делев и други играчи. 5% от препродажба на други футболисти, такса солидарност. Започнаха да се харчат за текущи нужди на клуба и се принудихме да направим второ споразумение, което в момента юристите ни проверяват дали можем да го публикуваме, за да не е някаква тайна. В него има точки, които ми забраняват да го разгласявам, аз ви го показах преди малко - без да го снимате или четете, за да видите, че това споразумение е ефективно, има първо и второ. Така че се принудихме да направим второ споразумение, което гласеше следното нещо: всички активи и всички пасиви на футболен клуб ЦСКА отиват към новите собственици. Така че обвиненията на Александър Томов са чиста лъжа. Той ще ни завежда дело за 16 млн. Пък фирмите са продадени, пък не са продадени, просто е несъстоятелно.

Значи, доколкото разбрах, Томов идва и казва, че има 53-ма бизнесмени, по-богати от вас, които ще издържат клуба. Подписва се първо споразумение, а след това по негова инициатива и второ. В него той поема клуба срещу 0 лева, но с всички активи и пасиви.

- Точно така. Когато седнахме да преговаряме, той каза, че има 53-ма бизнесмени, всичките богати. Аз понеже знам, че Сашко много лъже, го помолих да каже поне трима. Той не можа да ми ги каже, но аз съм му свикнал. Манталитет при него. Това споразумение, което ние сме подписали, второто, окончателно регламентира тези неща. Ако можеха да ми заведат дело, те щяха да го направят.

Какви са отношенията между вас, Митал и "Кремиковци"? Там също има доста теми, които се въртят в публичното пространство. За едни 4,5 млн. евро, за които ги осъдихте. От своя страна Томов твърди, че вие дължите нещо…

- Това е поредната лъжа на Сашо Томов и аз искам да ви обясня нещо. "Кремиковци" има синдик и той се казва г-н Банков. Офисът му се намира на територията на предприятието. Отидете и го попитайте! ЦСКА няма никакви отношения с Кремиковци - нито дължи пари, нито има да взима пари. Нито ние сме произвеждали ламарина, нито те са играли футбол.

Що се касае до твърденията, че аз дължа пари. Заведох дело в Люксембург и на първа инстанция ги осъдих. Ако аз им дължа пари, нормално е да ми заведат дело. Има два сигнала до прокуратурата - един стар и един нов. Искам и затова да ви кажа. Няма никакъв проблем.

Първият сигнал е за източване на ЦСКА. Източване на едно предприятие означава следното нещо. Има приходи 10 милиона и разходи 8 милиона. Два са откраднати. В случая по мое време ЦСКА имаше приходи 2-2,5 млн. приходи и 10-12 млн. разходи. Какво значи източване? Можех да намаля издръжката, ако ми трябваха пари.

За какво отиваха тези 10-12 млн. лева?

- Ами отиваха главно за погасяване на стари задължения, защото от Александър Томов наследих близо 35 милиона задължения. На пресконференцията беше казано, че те плащат на футболисти, мениджъри… Чакайте малко, кой плати на Стойчо Младенов премията за шампионската титла - аз му я платих. Заплатите му кой ги плати - аз. Кой плати 750 000 евро за двамата футболисти на Мездра (б.а. става дума за Руи Мигел и Давид Силва, които дойдоха в клуба малко преди влизането на "Титан" през 2009 г.)?! Кой плати на Ботев Пд, кой плати на Демянюк, кой плати на охраната на Сашо, която му пазеше къщата?! Включително на Сашо Тодоров заплатите.

Всичко това влизаше в лиценза. Така ли?

- Част от тях влизаха в лиценза, друга част - не.

Тогава някой направи ли компромис с вас, разсрочвайки задължанията си?

- До колкото знам - не.

Стойчо Младенов направи ли компромис за разсрочено плащане?

- Аз не съм преговарял с него, Венци Живков преговаряше, но доколкото знам - не.

Защо Александър Томов свика пресконференцията? Каква е причината, според вас?

- Причината е много проста. Съжалявам, че най-вероятно аз ще съм лошият вестоносец. Лошите вестоносци ги убиват, но в момента ЦСКА има проблем с лиценза. Когато онзи ден Томов е питал каква е работата на Димитър Хаджиниколов, само мога да кажа, че до ден днешен не са предадени всички документи за лиценза. Това трябваше да бъде сторено в периода 10-15 юли. И за жалост нещата стоят по много тежък начин. Най-вероятно в следващите години ЦСКА няма да има лиценз да играе в Европа. Има четири показателя, за да вземеш лиценз. Три от тези показатели са нарушени.

Тази пресконференция е за подготвяне на обществеността лошите хора от "Титан", изедниците, как източиха ЦСКА. Ние, добрите хора, не успяхме да вземем лиценз, защото пак тези от "Титан" са виновни. Ще заменим Тодор Батков, защото той едва ли може да влияе така, както на времето, с футболния съюз и "Титан".

Има съставяне на документи с невярно съдържание. Подписани споразумения с хора, които не знаят, че са разсрочили.

Например.

- Аз знам, че за мен и Димитър Борисов има такова споразумение, предадено без ние да сме го подписали. За други - не знам. Сигурно има и други.

Когато говори Александър Томов, по-известен като Сашо, когато говори за "Делойт и Туш" и за някакви европейски практики, накарайте го да даде подписан документ между ЦСКА и "Делойт и Туш"! Няма. Той просто взема дума от една страна и я хвърля.

Един мой приятел се шегува, че ако пратим Сашо в Европа, щяхме да имаме лиценз за 500 години напред. За жалост лиценз се взима по документи.

Нали разбирате, че това с лиценза ще притесни доста хора.

- В момента има тотална цензура и тотално медийно прикритие на Сашетата за безобразията, които правят. Та те не могат да попълнят документите за лиценз. Ако се окажа прав - надявам се да не се окажа прав, ако работят много усърдно, могат и да се отърват от това нещо. Наказанието, което ги грози, е да не играят в Европа 3 години, а на четвъртата да им вземат всички приходи.

Процентът да вземат лиценз е много малък. Не е 50/50.

Според вас е по-вероятно да не вземат, отколкото да вземат…

- Много по-вероятно е да не вземат. Затова се подготвят фенове, червена общност и така нататък.

Вие казахте за четири критерия…

- Само ще ви кажа, че в едни медии излязоха документи за финансовия феърплей. Бил объркан баланса от времето на "Титан" за 2013 г. и затова имало проблеми с финансовия феърплей. Понеже никой не си прави труда да отиде до футболния съюз и да попита какво значи това нещо, аз ще го обясня.

Балансът за 2013 г. се дава 2014 г. март месец. Ако нещо е объркано по наше време, до края на годината остават 6 месеца. След това има още три - нещата могат да се оправят. Думата финансов феърплей не е това, че някой дължи някакви пари, а, че разходите не могат да надвишават приходите. Точно затова е глобата на Левски. Те имат кредити, но нямат собствени приходи. В момента ЦСКА има не повече от 1 млн. собствени приходи. Това са 500 хил. от ТВ парва и 500 хил. от билети. И двете суми са завишени. Да имат още 200-300 хиляди. Разходите са им над 8 милиона. С какво ще покажеш на централата, че можеш да издържаш клуба?! С кредити - нещо абсолютно забранено. Точно затова глобиха Левски с 200 000 евро.

На пресконференцията на Александър Томов стана ясно, че е дал кредити през "Лира Инвестмънт" за 4 млн. лева на ЦСКА. Това ли имате предвид, че е абсолютно забранено?

- Ние също давахме кредити. Схемата не е променена. Но накрая на годината тези кредити ги преобразувахме като допълнителен капитал. За да извадиш лиценз, трябва да имаш капиталова адекватност. Това означава или спонсори, или реклама, или някакви собствени приходи от трансфери, или собственикът да увеличава капитала.

Как се вдига капитал при запорирани сметки и вие защо не бяхте вдигнали капитала?

- Това е криминално деяние. Сметките са запорирани много преди нас. Още по времето на Александър Томов капиталът не може да бъде вдигнат. Затова се отказахме от увеличението на капитала. Това е нарушение на интересите на кредиторите. Това е криминална сделка. Тази сделка трябва да бъде разследвана.

Да, но е призната от търговския регистър…

- Призната от търговския регистър засега. Това е измама.

Мнението ви за продажбата на акции. Вие защо не се сетихте да го направите?

- Продажбата на акции трябва да е кристален процес. За да е така, трябва да се казва истината. В момента ЦСКА е с над 23-24 млн. задължения. Това значи, че всички бъдещи акционери трябва да знаят, че клубът не може да съществува сам. Дали ще се събират феновете и правят една емисия за 10 млн., дали ще се събират пари от билети, защото билетът е един вид ценна книга. Да, може да направят 50 лева един билет, да дойдат 20 000 човека. Тогава нещата ще се получат и няма да има нужда от акции. Процесът не е кристален. Пак Сашо Томов лъже в свой стил. Ще ви дам една фактура за 150 000 лева реклама. Тя е платена да се рекламират продажбата на акции. Защо Сашо Томов е забравил да ви каже, че е платил 150 000 лева? Колко  според вас струва рекламната кампания за акциите? Вие сте в този бизнес и предполагам, че имате представа.

Как ще натрупаш акционери с това нещо. Ти започваш да ги лъжеш.

Колко от дълговете на ЦСКА ги отписахте?

- Последната лъжа на Сашо Томов, е, че е оправил 16 милиона. Как се оправят 16 милиона?! Много просто. Аз и г-н Живков ги опростихме. Сашо Томов и малкото Саше ги изтриха с гумичката от баланса. Просто и ясно.

Сега тези 16 милиона не тежат на ЦСКА…

- Да, не тежат. Ето я справката как сме направили прихващанията, за да ликвидираме последния дълг от 16 милиона. Преди това изчистихме старите дългове. Ако имат спор в ЦСКА, че аз не съм го направил това нещо, ще отпечатам справката, няма проблем. Сашо Томов може да си го сложи като актив, може да си сложи и плакат. Няма проблем. Кой ги е опростил - аз.

Според вашите думи излиза, че ЦСКА има по-големи дългове от преди година.

- Разбира се, че има по-големи дългове. Това са привлечени футболисти, които са освободени и не е платено, това са мениджъри, заплати и премии, които не са платени. В момента дълговете към НАП надвишават 9,5- 10 млн. лева, които не са платени. По мое време бяха 5,3 милиона. За една година, когато не плащаш нищо, се качват. Осигуровките за една година, сигурно и някое ДДС не са признали - не знам. Те не са платили нищо.

Вие колко сте платили, примерно към НАП?

- Ние плащахме най-старите задължения, които бяха от времето на Александър Томов. Сега са останали нашите, но ние сме изплатили предишните години.

Какви са тези 10,2 млн., за които говори Томов и за които е сезирал прокуратурата?

- Не мога да разбера. Първото споразумение беше те да платят 10 милиона и аз да платя с парите, които идват от стари трансфери, стари задължения. Нямам представа за какво говори. От следващото споразумение те прибират парите и с тях платиха заплати. Да сте чули вече да си търсят парите от Спас Делев?! Не.

Не са ли осъдени Мерсин?

- Парите най-вероятно са прибрани. Затова не се говори. С парите от трансферите, които ние направихме, ЦСКА в някаква част се издържаше през последната година.

Да ви върна малко по-назад. Откъде се появи това "ЦСКА Радомир", което настрои феновете?

- Това се появи от един кръг, който и аз не знам... Един кръг червени сърца, които много обичат ЦСКА, но много мразят да дават пари. Това е нещо, което смятам, че заради скелетите, които излизаха от гардероба от времето на Томов, трябваше да се започне на чисто.

Само да ви кажа "Финметалс" има нотариална покана, това е една от фирмите, заедно с Божко Бонев е подсъдим и Александър Томов по делото за източване на "Кремиковци", са предявили 7,5 милиона за плащане на футболен клуб ЦСКА. За да избегнем това нещо, нашето желание е било да направим нов клуб. От това нещо са се възползвали Лудогорец, Ботев Пд… Имахме разговори с Етрополе да тръгнем от "Б" група, но да започнем с ново дружество. Това не е някаква практика, която не е правена. Досега има три или четири дружества, които са ЦСКА.

Даже последното е при Любо Пенев - ПФК ЦСКА. Тоест не може да се каже, че има дружество, което е носител на всички титли. Този кръжец около ЦСКА винаги се е борил за някакви интереси. Когато това нещо отиде и интересите им станаха разнопосочни да има нов клуб, чист, да се търсят тогава вече 10-15 човека, които да издържат ЦСКА, те скочиха и се появи това нещо "ЦСКА Радомир". Ами сега ако не вземем лиценз, къде ще играе ЦСКА? За какво да се бориш в България, след като няма да играеш в Европа. А и плащаш по 15 000 евро заплати.

15 000 евро!

- Хм. Публична тайна е, че се плащат по 15 000 лева, а останалото в бонуси, стъпване на терена и така нататък.

Вие знаете ли повече неща по този въпрос?

- Не. Всяка една информация може да бъде изтеглена от НАП. Това не е някаква тайна. Ваши колеги по мое време са ходили в НАП и са проверявали заплатите.

Едно от обвиненията към вас, е, че Пакурар, който има 4-5 мача за ЦСКА, е струвал на клуба 400-500 хиляди лева.

- Сигурно. Не казвам, че не сме направили грешки. Сигурно ще има и други. Аз само мога да ви припомня за случая "Гардар" (б.а. има предвид мъжът на Асдис Ран), който на мен ми струва над 700 000 евро. Не знам по какви причини, може би Сашо е гледал другата част от семейството, не футболните качества на момчето. Нищо лошо. Той игра 15 минути, но аз тези пари съм ги платил. Двете недоразумения, за които платих 750 000 евро, а Томов беше подписал договор. Говоря за тези от Мездра. Локомотив ги беше купил за 3000 и за 5 000 евро. Представяте ли си за 6 месеца какво израстване, какво чудо? Наложи се да им платя до края на договора и да ги махна, защото не стават. Сигурно има Пакурар.

Платихте за лиценз и месец по-късно решихте да се откажете от Европа. Защо го направихте?

- Имахме лиценз да играем в Европа. Взехме решение да се откажем от това да бъдем собственици на ЦСКА. Значи тези хора около ЦСКА, които нагнетяват напрежението, както казва Сашо Томов, копаели гроб. Да, така беше. Само, че той забравя, че предишния път когато купувахме от него ЦСКА, Венци Живков стоеше като Матросов на вратата и го пазеше от феновете да не го убият.

А дали сме се отказали за сметка на Ботев, отидете във футболния съюз. При подаване на документите спасихме ЦСКА ако се появи сериозен собственик, да може да играе. Видяхте какви спекулации бяха - че ще бъде наказан аз няколко години. Клубът не беше наказан тази година, а допуснат.

Ние виждахме, че в този вид клубът не може да съществува. Аз и колегата си давахме парите и бяхме на война с всички. Защо? Ето, дългоочакваната промяна дойде. Прозрачност, кристалност, няма лъжи, няма измама. Сашо Апашо е начело на клуба. Всеки народ си заслужава управлението, всеки клуб си заслужава собственика. Със сигурност не сме били най-добрите. Мисля, че има футболна болест, която лови президентите.

Според вас не може ли клубове като ЦСКА и Левски да печелят, ако се управляват правилно?

- Може.

Примерът е Лудогорец.

- Той не е добър, защото Лудогорец печели от добро представяне в Европа.

Именно. ЦСКА има много по-голям потенциал.

- Може. Когато отидеш на кино и дадеш за една предпремиера 18 лева, а за един мач дадеш 3 лева, как ще печели клубът. Не искам да нападам телевизиите, но 3,5 млн. лева за ТВ права е смях. Сигурно нямат реклама. Аз съм доволен, че и тях ги има. Няма пари във футбола.

Появиха се две информации. Едната е, че през месец септември сте подпомогнали финансово Томов за да плати заплати. Втората е, че имало вариант и начин да си вземете клуба.

- И двете неща не са верни. Гарантирам ви. Сашо Томов използваше парите от трансфери за заплати. На базата на първото споразумение те бяха под наш контрол. Във второто споразумение, в този аспект - да. Но той просто ги открадна.

Той ви обвини, че вие сте взели парите от трансфера на Александър Тонев…

- В първото споразумение не фигурираше Александър Тонев, защото имаше издадена фактура и парите бяха насочени. Фигурираше втората сума, такса солидарност и другите суми, които имаше да се получават. Просто с този човек трябва да се комуникира писмено, за да се виждат разликите.

Той е завършил в Санкт Петербург. Учил е демагогия. Може да ни излъже всички взети заедно.

Защо около година избягвахте да отговаряте на въпроси?

- Защото всеки, който дава пари за един клуб или намира, защото Сашо не дава негови пари, той звъни на всеки по 300 пъти само и само да вземе някой лев, буди някакво уважение. При мен той не буди уважение, но по принцип всеки, който помага на футбола буди уважение. Един Кольо Гигов. Сигурно 20 години издържа Локомотив (София). Представяте ли си какво му е да храни 20 човека вместо да ходи на почивка. Има едно второ или трето място.

Това е до управление и възможности…

- Просто е объркан модела в България за финансиране на клубовете.

Не трябва ли първо феновете да бъдат подготвени за едно ново начало, а не да им се сервира набързо? Те си мислят, че ако отидат в "Б" група, трябва да се откажат от историята, титлите. Те не искат да се мерят с Ботев, Лудогорец, защото са много повече като маса и история…

- А като стана преобразуването на дружеството при Любо Пенев, отказа ли се ЦСКА от историята си. Сашо говори много за мутри, преобразувания. Истината е простичка. За последно обвинява Гриша Ганчев. Футболистите, които излязоха и дадоха интервюта, че не са им платени заплатите, това е самата истина. Менди избяга, защото нямаше какво да яде. Същата работа е и с Бадема. Наложена е тотална цензура. Ако някоя медия излъчи нещо против ЦСКА, медията не се допуска.

Чертаете предстоящ апокалипсис. Така ли да го разбирам?

- Не. Казвам реалността. Не може да имаш един милион приходи и 10 милиона разходи и да излезеш на счетоводна печалба. Или излизаш, или не излизаш на печалба. Счетоводна печалба означава ловиш изпълнителния директор, правиш един договор за 50 милиона да го купи Венци Живков, защото му е приятел, вкарваш ги в баланса и излизаш на печалба. Това са глупости. Какво значи счетоводна печалба? Обяснете ми. Вие сте сайт, имате 5 лева приходи и 100 лева разходи. Как излизате на печалба.

Добре, защо тези документи се признават от всички? За да започне да продава акции, ЦСКА е преминал през Комисията по финансов надзор. Защо е разрешила да се продават акции?

- Никъде няма условие да си на печалба.

Значи, по принцип, на почти фалирало предприятие можеш да продаваш акции?

- Фалит е сложна дума. Фирма може да излезе на борсата и да продава акции дори да е на загуба. Това е пазар. Много от феновете знаят, че като си купуват акции, те няма да очакват дивидент. Въпреки това те си ги купуват, защото обичат клуба.

Вие как виждате бъдещето на ЦСКА?

- Правя апел към феновете. Скъп билет и всички на стадиона. Друг вариант за спасение няма.

Как успявахте 5 години да взимате лиценз?

- С наливане на наши пари, но в момента такъв собственик няма. При нас никога не е стоял вариант да ни вземат лиценз.

Защо имаше недоволство от играчи, треньори, мениджъри?

- Със сигурност е имало недоволство. Защо? Защото ние също забавяхме плащанията, но в рамките на един-два месеца. Това е положението. Имаше нетърпимост към нас. Миналата година стана взаимна. Сега давам интервю като страничен наблюдател.

Откъде имате информация, че лицензът на ЦСКА е застрашен?

- Имам информация. Хората, които досега са лицензирали клуба, знаят какво трябва да се направи. Проблемът е, че други не знаят какво трябва да се направи. Отидете в БФС, има комисия.

ЦСКА беше под мониторинг благодарение на взетия лиценз. Годината, в която подарихме клуба на Александър Томов, вече не бяхме на мониторинг. Но сега пак ще бъде под мониторинг.

Готови ли сте ако ЦСКА се съгласи, да публикуваме договора за продажба на клуба?

- Разбира се. В момента моите юристи проучват какви санкции ще бъдат наложении ако го публикувам без тяхно съгласие. Ако мога да си ги позволя, ще го публикувам.

Твърдите, че Александър Томов и Стойчо Младенов ви нападат най-вече заради проблемите с лиценза?

- Стойчо Младенов се включва в атаките заради битовизъм, защото уволних сина му. Не може да работи за 300 лева при Николай Гигов, а при мен да дойде на 10 000 лева заплата. Само защото сме му дали право да определи заплатите. Това е смешно. Той в момента е на 8 000 лева заплата.

От клуба твърдят, че е на 3-4 хиляди или нещо такова.

- Проверете в НАП. Той и Стойчо официално е на 10 000 лева, но знам, че е на повече. Около четири пъти повече.

Защо го назначихте по ваше време и каква беше причината да се сдърпате?

- Причината да се скараме е, че исках да намаля драстично бюджета. Стойчо Младенов ми каза, че ако намалим бюджета на 6 милиона лева, няма да влезем в десетката. Мога да го докажа това нещо.

И вие какво направихте?

- Нищо. Уволних го. Майкъла тогава каза: "дай поне да сме осми, Миньор няма толкова". Това бяха думи на Майкъла. Ако отрече единият или другият, мога да го докажа.

Предполагам, че имате запис?

- Един ваш колега си беше забравил камерата.

По това време се сипеха взаимни обвинения. Малко по-рано Стойчо Младенов каза, че е отпаднал от Мура защото е нямал играчи.

- Нямал е играчи, защото той ги привличаше, не аз. Не си спомням да съм играл като защитник, вратар или централен нападател. Като маха 15 играчи преди Мура, защото не му харесаха. Първо ги привлича, а после ги маха. Аз какво да направя.

Той ли ги маха? Тогава се твърдеше, че вие взимате и махате играчи?

- Глупости. Примерно един Мартин Камбуров го викна, не го пусна и го изгони. Ние му платихме обезщетение. Това всичкото е натрупване. Много ни обвиняваха, понеже сме съдружници с Кирил и Жоро Домусчиеви. Мачът е решен по друг начин (б.а Иванов говори за срещата за титлата между Лудогорец и ЦСКА през 2012 г.). Историята се повтори тази година. Защо не биха? Аз си давам парите, Киро си дава парите. Кой и защо да направи отстъпка? Истината е, че не можахме. Едно влизане в ШЛ щеше да ни осигури пари, по-голяма фенска маса, повече посещаемост, надежда.

Как бихте коментирали прословутия мач с Миньор на "Армията"?

- Има едно много лошо нещо, което се казва пробиване на футболисти. В България го има. Винаги сме имали съмнения и затова имахме хора, които гледаха дали някой играе симулативно. Това нещо не се прави с ръководството, а с футболисти. Затова някои хора си заминаха, имаше случка в "Окото" и така нататък. Затова взехме и Румен Трифонов. Тогава той изглеждаше като Марадона. Когато футболистът срещу него си бърка в носа, другият изглежда страшен и ние го купихме от Миньор.

По чие предложение беше подписан етичен кодекс да не се нападате по медиите с Александър Томов?

- Юристите са го правили.

До какво води ако някой не го спази?

- 20 000 лева глоба. С една дума интервюто може да ми струва 20 000 лева. За неговата пресконференция даже няма да го съдя.

Има ли нещо, което сме забравили да ви попитаме, но искате да кажете?

- Дано не се сбъдне това с отнемането на лиценза. В момента има панел на УЕФА, който решава. При повече работа и по-благосклонно състояние може и да станат нещата. Когато имаш един случай, Борислав Михайлов сигурно може и да помогне, но когато случаите са 45 - не знам.

Още по темата
ЯСЕН ТОШЕВ
редактор - отдел "Футбол"
Прочетена 50120

Добави коментар ›› Коментари (106)

Melmo
(Гост)
106
отговор
20 август 2014 | 18:02

Те плащали на Томов задължения и не платени заплати , и сега било редно Томов да плаща техните , те не равали ,затова и той да не реве ....смешник пернишки КОЙ ще ти повярва бе КОЙ ? КОЙ?. Само дето Томов не е увонявал по 3-4ма треньори на сезон и не е махал футболисити след 2-3 месеца в клуба и всички те с нечовешки неустойки и заплати , че да съдят клуба за стотици хиляди евро това да не са му циганите в Титан дето като му кажеш , че утре вече не е на работа си подвива опашка и си отива в катуна !!! И да има няква истина е няква капка от вира с простотий дето свършиха тия 2мата !!! Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

111
(Гост)
105
отговор
20 август 2014 | 17:55

Само като му видите Пернишката пияна мутра и ще разберете защо го е уволнил, защо е уволнил Любо Пенев и защо говори тези несвързани неща. Пияна Пернишка Мутра/ППМ/ Рейтинг: 4 0

SANDANSKI 1948
(Гост)
104
отговор
20 август 2014 | 16:27

Kakvo komentira6 we prase narkomansko nali vie dvamata ne dokarahte do tam da ne mojem da se savzemem 10 godi.NARKOMANI PROSTI. K Z L dva za garnetata Рейтинг: 3 0

Тодор Батков
(Гост)
103
отговор
20 август 2014 | 17:31

С платените от боклуците и Домус ага журналисти оправия няма. Пишат каквото им поръчат. За тях важна е не истината, а да получат хонорарите си. Рейтинг: 2 0

Т&Т
(Гост)
102
отговор
20 август 2014 | 19:58

Докато в соца,Партията е била майка за двата отбора,сега държавата е МАЩЕХА за ЦСКА!!КОЛКО ЛИ ТИТЛИ И УСПЕХИ ИЗ ЕВРОПА ЩЕШЕ ДА ИМА ЦСКА С ..ЧОРНИ,СДС,ИЗРАЕЛ,РУСКИ БАНКИ,ОРДЕНОНОСЕЦЪТ,АГЕНТИТЕ,БОКО,ДПС,БСП ,СИН БФС,ПРЕБОГАТИЯТ-М'ТЕЛ И ДР.НЕЗНАЙНИ ПОМАГАЧИ????И С ТЕЗИ ЗАД ВАС ПАК СТЕ ЗАД ЦСКА!!МИСЛЕТЕ МУ, АКО НЯКОГА ИМАМЕ ВАШЕТО И ВАШИТЕ ОТНОШЕНИЯ С БФС-СИНИ!!МИСЛЕТЕ МУ,ТОГАВА! Рейтинг: 8 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

100-2
(Гост)
101
отговор
20 август 2014 | 19:58

ЗАКТИВАЙ ОТБОРЧЕТО С ГЕПЕНОТО ИМЕ СЛУЖЕЩО КАТО КЛЮЧ ЗА ВСЯКАКВИ ЗАДКУЛИСНИ ДЕЙСТВИЯ!ВЗИМАТ ОТВСЯКЪДЕ ЗА ДА ИМА ЗА ТЯХ!!ЦЕЛТА НЕ Е "лудогорец" или "литекс"да са добре, а -ЦСКА ДА Е ЗЛЕ"ИЗОБЩО ДА НЕ МИ ПОВРЪЩАТ ГОВЕДАТА, ЧЕ ДА НЯМАМЕ -БАСКЕТ,ДА НЯМА НОРМАЛЕН-,,ВОЛЕЙ",ДА Е БЕДЕН ИЛИ ФИКТИВНО "ДОБРЕ"УПРАВЯВАН-ФК.ЦСКА ...НЕ Е ДОКТРИНА,НАЛИ СТЕ НА ВСИЧКИ ВХ.И ИЗХ.НА ФЪРЖАВНАТА МАШИНА!!НО ЩЕ ИМА ОТПОР ГОВЕДА-ПО-УМНИ СМЕ ОТ ВАС И ВСЕ ПО-МАЛКО ХОРА "ЯДАТ МУХИ""!"!!!! Рейтинг: 8 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

колю
(Гост)
100
отговор
20 август 2014 | 12:36

повече няма,да купувам акции.парите отиват не където трябва!!всичко е измама.нека се върне Любо!и да ги размаже всичките!!Тогава и ще купуваме билети за по 5олв.! Рейтинг: 2 3

100-2
(Гост)
99
отговор
20 август 2014 | 19:58

ххх хахахахахахахахахахахахаей такииива ги пишат говрдата :цскар съм ...следват хиляди доказателства, че мрррраззят ужасно-цска Показвам, да показвам им.коооолко са ТЪПИ"!!Адски тъпа говежда практика!!! Рейтинг: 6 1

100-2
(Гост)
98
отговор
20 август 2014 | 19:58

Левскар съм,обичам леффффски,но признавам,че лефффски е отбор на ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА!!МОЩНИ БИЗНЕСМЕНИ И ФИРМИ.ОТ ЧУЖБИНА В МНОГО РЕДКИ СЛУЧАИ СА ПИТАЛИ И.ПИТАНИ ЗА СПОНСОРСТВО НА НАШИ ФУТБОЛНИ ОТБОРИ! ОТ ФУТБОЛИСТЧЕТА НА ФК "БАНКЯ" СЕ ЧУВА,ЧЕ ВИНАГИ СЕ НАСОЧВАНИ КЪМ..... УЕФФСКИТО!!???ЦСКА НЕ Е ПРИОРИТЕТ НА ДЪРЖАВНИЦИТЕ НИ!!КАТЕГОРИЧНО СЕ СТРАХУВАТ ОТ НАДИГАНЕ НА ГЛАВАТА НА ЦСКА!!ПОМОЩ ОТ НИКЪДЕ!!МИСЛЕТЕ КАК ДА СИ ПОМОГНЕМ САМИ И ДА НАМЕРИМ ИЛИ НАБАВИМ ТАКА НЕОБХОДИМИТЕ НИ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА!!ТИТАН ИЗИГРАХА ГАДНАТА СИ РОЛЯ!!ЦСКА Е ГОЛЯМ И ЩЕ ГО ИМА,СИНИ ЛЕШОЯДЧЕТА ЗЛОРАДИ!!! Рейтинг: 7 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

ссср
(Гост)
97
отговор
20 август 2014 | 12:08

Б.Борисов е тъп пожарникар.Лупи интелигентен крадец.Боклуците не ги коментирам.Те са продукт на нашето време. Рейтинг: 2 0

стенли
(Гост)
96
отговор
20 август 2014 | 10:01

иска ми се да пречукам и Лупи и Боклуците! Рейтинг: 1 0

20 август 2014 | 09:55

ЦСКА и Левски са дойни крави за мошенници.Щяха ли Тита на изхвърлят софийският боклук и този на половин България ако не са собственик на поулярен отбор,или агент Тара ,,царя на заменките''.Впрочем в друга почистваща фирма ,,Заубер''освен титаните съсобственик е и Киро Гела-падишаха на Делормана. Рейтинг: 2 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

стив
(Гост)
94
отговор
23 май 2015 | 10:34

Лупи е крадец.Безкрупулен пладнешки разбоиник.Ако дебелият наркоман е прав,какво ни чака? Рейтинг: 2 1

Драгойчо
(Гост)
93
отговор
23 май 2015 | 10:34

Между Титаните и Томов има една основна разлика. Титаните бяха на хранилка от властта. И имаха пари. А Томов е измамник, който иска да ВЗЕМЕ отнякъде пари. Естествено, че историята на Праховеца как давали, давали милиони, е пълна глупост. о това, което прави Лупи е още по-заробващо. Той намира начин да трупа още дългове, като същевременно се издържа от това. Лупи ще закрие тоя клуб, помнете ми думата. Рейтинг: 4 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

цска
(Гост)
92
отговор
20 август 2014 | 11:43

Кой вярва на тоя праховец ли е шмаркан ли е? Защо журналист че то гейче не го попита защо са продали Цска финанс на циганин. Това с лиценза ще го има няма да го има се превърна в пълна пародия. Рейтинг: 1 1

›› новини

›› новини

Бенковски мина през Говедарци с 5:1
26 септември 2017 | 03:04
Зидан: Време е за първа победа в Дортмунд
26 септември 2017 | 02:59
Резултати и класиране след седмия кръг на Северозапад
Карера: Ливърпул е фаворит, но не се страхуваме
26 септември 2017 | 02:45
Гуардиола: Още нищо не сме спечелили, а всички ще ни оценяват по титлите
26 септември 2017 | 02:28
Ван Бронкхорст сменя схемата срещу Наполи
26 септември 2017 | 02:10
Клоп: Очаквам труден мач в Москва
26 септември 2017 | 01:51
Снукърът се завръща в Европа след Indian Open и World Open
Венгер: Съдията трябваше да вземе трудно решение
26 септември 2017 | 01:31
Българи на подиума на Е-рали Сан Марино
26 септември 2017 | 01:05

›› Булевард

Родна гимнастичка тръгва по пътя на Николета Лозанова (галерия)
24 септември 2017
Българската гимнастичка Радостина Калоянова постоянно радва феновете си в социалните мрежи с предизвикателни снимки, ...
Енис-Хил стана майка за втори път 25 септември 2017 | 13:50
Обамеянг си направи страхотен подарък за отличния старт 25 септември 2017 | 15:16
Левченко отново впечатли със сексапил 25 септември 2017 | 20:02

›› Волейбол

България поведе с 2:1, но изпусна еврошампиона Русия след драма в Баку!
25 септември 2017
Волейболистките от националния отбор на България изпуснаха страхотна възможност да се класират директно за 1/4-финалите ...
България срещу Германия в плейофите на Евроволей 2017 25 септември 2017 | 19:34
Ушаков: Не трябва да е изненада, че загубихме 2 гейма! България има много добър отбор 25 септември 2017 | 18:25
Тони Зетова: Имаме качествата да направим нещо запомнящо се на Европейското 25 септември 2017 | 15:12

›› Баскетбол

ФИБА предложи нов квалификационен вариант на Евролигата
25 септември 2017
ФИБА предложи нов вариант на Евролигата, според който играчите от най-добрия турнира в Европа ще отсъстват възможно ...
Шарон Друкер: Спечелихме първото полувреме (видео) 25 септември 2017 | 21:06
Божидар Аврамов: Дано хората да ни подкрепят (видео) 25 септември 2017 | 21:15
Христо Николов: Трябва да довършим започнатото (видео) 25 септември 2017 | 21:21
							
						

›› Live Scores

Всички мачове

Защо търгът за "Армията" е от стратегическо ... 18 септември 2017
Нищо сложно не се изисква. Просто е нужно държавата да следи за спазването на правилата и законите. Ако Красен Кралев изпълни обещанието си, ще си гарантира спокойно управление и ще даде ясен знак, че има политическа ...
Краси Балъков: Целите, които си поставяме в ЦСКА, ... 24 септември 2017
Една от емблемите на българския футбол - Красимир Балъков, даде специално интервю за Българската национална телевизия. Той сподели, че има идеи да направи мач, подобен на тези, които организираха Христо ...

Левски | Литекс | "А" Група | "Б" Групи | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Класиране

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал