›› Булевард

Уил Смит стана част от шоуто на Кирьос

Ник Кирьос имаше незабравима вечер по време на мача си от третия кръг на Australian Open. Той победи Жо-Вилфред Цонга и ще се изправи срещу Григор Димитров на осминафиналите.Австралиецът и Цонга изиграха страхотен мач, ...

Виж още
Баскетбол

Тити Папазов: Сгреших и трябва да бъда наказан

04 март 2014 | 10:53
Тити Папазов: Сгреших и трябва да бъда наказан
Децата ми са с мен, смеят ми се, че съм паднал, признава треньорът

Треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов говори откровено пред „7 дни спорт” ден след скандалите след мача с Рилски спортист. Той отговори и на някои обвинения, които дойдоха от шефа на тима от Самоков Борислав Чилингиров.


- Kаква беше причината за това твое поведение по време и след мача с Рилски спортист?
- За нещата по време на срещата – причината за тази екзалтация беше изключителната отговорност, която имаше върху мен след грешката, която допуснах в първия мач, а тя можеше да струва много на клуба. Относно феновете на Рилски спортист – от 25 април миналата година го събирам в мен и чаках този момент. От тогава при другите ни победи те играха слабо и успехите ни нямаха такава стойност. Сега, когато най-много заслужаваха да спечелят, ми дойде дюшеш да им припомня как тогава срамно за България те поддържаха Галил Гилбоа на финала в Балканската лига. Това не е оправдание, а факт. Аз никога няма да обичам феновете на Рилски спортист, а при тях дори ще е двойно. Не желая да бъда обичан в Самоков. Просто, когато играе български с чужд отбор, трябва да се подкрепя българският. По същия начин не приемам това, че е имало фенове на Левски, които са викали за Лацио. Това са ненормални неща. Отидох, успях да се контролирам и не показах нито един жест. Стоях пред тях, понасях бутилките, псувните, плюха в лицето ми. Само им показах, защото ми викаха цял мач, че съм курва, показах им, че курвата си има любовник
Знам, че за хората от Самоков идването до София е голямо събитие и вечерта се хвалят във Фейсбук. След мача отидох да поздравя отбора и ме извикаха за интервю. Минавах покрай Чилингиров и той ми каза: „Невръстеник, ти си срам за българския баскетбол”, а аз му отговорих: „Курво, изчезвай”. Той ме хвана за гушата и аз го плеснах зад врата. Другото, което ме предизвика, беше, че той беше облечен с червено яке. В такъв момент, като видя мъж на 50 г. и нагоре като комсомолски секретар, също ми влияе. Аз съм най-наказваният треньор и сега ще бъда наказан, защото заслужавам. Имам уникалния шанс, че е Сирни Заговезни (б.а., вчера) и мога да поискам прошка. Трябва обаче да бъде наказан и г-н Чилингиров. Червеният цвят показва принадлежност към партията и това, че човекът е върл комунист. Иначе нямам обяснение човек на 50 г. да ходи с червено яке.

- Как си счупи ръката?
- В третата част направих самолет, паднах и си счупих дясното крило. От доста време не бяхте виждали самолетчето. То беше важна част в ранните етапи на треньорската ми кариера. Сега просто има реклами около терена и не мога да правя матрицата по стената.

- Още говориш с ирония за хората от Самоков.
- Напротив, всичко казвам с пълно съзнание. Нещата между нас няма да спрат и като отидем там, ще ме плюят и псуват, но това няма значение. Цял живот ще им припомням 25 април. Аз не го приемам като изненада, защото явно нивото на интелект там е много ниско. Може би аз също нося вина.

- Отново наля вода в мелницата на тези, които те смятат за клоун, шут и всичко друго, но не и баскетболен треньор.
- Всеки има право на мнение за това кой какъв е. Аз се вслушвам в мнението на всички. За 15 години съм доказал какъв съм. Обещах нещо – Левски ще бъде шампион. А ако станем шампиони с клоун, представете си какво ще стане, ако доведем истински треньор. Мнението на тези, които смятат, че съм такъв, не ме интересува, защото са много далеч от истината. Да, аз съм воден от емоция, но мишките излизат от дупките само в такива моменти. Когато си мълчах, всички се чудиха какво ми има. Няма угодия. Аз съм такъв, какъвто съм. Който не ме харесва, ме критикува, другите ме харесват.

- От Рилски спортист искат федерацията да те свали от поста треньор на националния отбор.
- Те не са никакви да искат. Ако съм имал идея да се откажа, сега съм много мотивиран да остана и да продължа ангажимента си. Не те определят кой да е треньор на националния отбор. Имат двама-трима добри млади играчи и ако ги спрат, ще е загуба за националния отбор. От Рилски спортист първо да проведат образователен уикенд на своята публика, че когато играят отбор А от България и отбор Б от Израел, трябва да подкрепят българския. Ако не могат да разберат кой отбор е българският, ще има табелки зад пейките. Като стигнат на това ниво, тогава могат да изразяват мнение кой да е треньор на националния отбор.

- Достойно ли е това поведение за треньор на националния отбор, който трябва да дава личен пример на играчите си?
- Сигурно не е достойно, но цял мач пееха, че съм курва. Отидох да им покажа кой ме е обслужил. Ако бях направил неприличен жест или нещо друго, може би сам щях да си тръгна. Ако федерацията прецени, че не заслужавам да съм треньор, може да ме сменят.

- Борислав Чилингиров каза, че си социално зло.
- Първо трябва да го питате какво означава това, защото той не може да ви го обясни. За него е важно какво казва президентът Петър Георгиев. Аз не съм конюнктурна личност, послушник, който слуша и изпълнява. Човек без собствено мнение не може да дава определения за другите. Признавам, че направих грешка, като го обидих, но бях повлиян от червеното му яке.

- Защо развалихте турнира с тези изпълнения – още от приказките на Везенков, та до случките в петък и събота.
- Напротив, турнирът е прекрасен, залата е пълна има настроение. На финала ще видите изключително коректна публика от Варна и поведението на треньора Папазов. Каквото почукало, такова се обадило. Сега и не мога да съм толкова емоционален, защото едното крило е счупено и самолетчето няма да може да лети, ще трябва да съм по-кротък. Турнирът е прекрасен. Това, че 40 лумпенизирани селяни ме обиждат, не може да развали всичко. Идването до София и обиждането на Тити осмисля ежедневието на тези хора. Понеже някои от тях не могат да работят с компютър и да ползват Фейсбук, си пишат в дневника: „Днес бях в София – незабравимо. Псувахме Тити – незабравимо.” Това са техните мечти.

- Всички номера около пейката пречат ли ти да си водиш отбора? Не може ли, вместо да правиш самолетче и да си чупиш ръката, да дадеш някое указание?
- Не, ако махнем това, че си счупих крилото, самолетите ми дават енергия. Победителите не се съдят. А иначе със сигурност съм направил грешки, иначе трябваше да бием с 20 точки.

- Страхът от загубата ли те кара да се държиш така?
- Страхът е нещо много чуждо за мен. Страхувах се само да не проваля отбора си, след като допуснах грешката с чужденците. Аз знам отговорността от привличането на Брандън Хийт и Майк Уилкинсън. Молих се да имаме спортен шанс в първата седмица в този вид и да успеем. Сега предизвикателството става по-голямо, защото в Лукойл се върна успешен треньор, който за три месеца направи дубъл. Ще има нова селекция, нови звезди, НБА. Всичко това ще направи първенството интересно. Сега важно е да изиграем много силен мач на празника срещу Черно море. Този отбор играе най-хубавия баскетбол в България. Ние имаме класа и тя трябва да преодолее всички плюсове на Варна. Ако не успеем, змиите ще изпълзят и ще кажат: "Некадърникът Тити провали Левски".

- Другото обвинение от Самоков бе, че те пазят парите и плащаш на журналисти да те пазят.
- Това е долна клевета. Няма журналист, който може да каже, че съм му дал 5 лв. Давал ли съм ти пари на теб?

- Не.
- А има ли вестник, в който да съм по-критикуван?

- Не.

- Тогава ти можеш да гарантираш за себе си, че не съм те черпил един обяд. Логично е, ако давам пари на журналисти, да търся тези, които ме критикуват най-много. Не мога да бъда зависим от журналисти. Защото днес ще му дам 100 лв., утре той ще се похвали и моето име отива на вятъра. Правил съм грешки в живота си, но пари на журналисти не съм давал. Готов съм веднага да напусна българския баскетбол, ако някой журналист излезе и каже, че съм му дал пари по какъвто и да е повод. А това, че някои хора не могат да преживеят, че Тити Папазов е на светлинни години от тях, си е тяхна работа. Имам шанса да съм роден в София, а Боби Чилингиров е от Самоков. Нямам вина за това, че нямаме равен старт. За него 5 лв. са като за мен 10 000 лв., защото той има змии в джобовете си. Когато съм сбъркал, трябва да бъда наказан, но той също.

- Какво наказание очакваш и заслужаваш ли да останеш треньор на националния отбор?

- Едното няма нищо общо с другото. Когато трябва да има наказание, има правилник и закони. Виждам огромното ти желание да бъда сменен, така че на следващия управителен съвет да бъде заложено - ако някой треньор направи нещо, да бъде сменен като национален селекционер, за да може да се успокоиш. Вчера се съмнявах дали не трябва да си тръгна, но щом от Самоков искат да се махна, аз ще бъда треньор на националния отбор.

- Какво мислят децата ти за твоето поведение в събота?

- Децата са с мен. Ето единият каза току-що, че му е харесало. Те видяха как стоя пред феновете от Самоков и не правя нищо. Смели са се, когато се подхлъзнах и паднах.

Тодор Христов, 7 дни спорт


СНИМКИ: ЕМОНА ЦОНЧЕВА, SPORTAL.BG


ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛНАТА СРЕЩА

ГАЛЕРИЯ ОТ "СИНЯТА" РАДОСТ

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 11997

Добави коментар ›› Коментари (14)

troll
фен на: Милан
14
отговор
05 март 2014 | 12:19

"Червеният цвят показва принадлежност към партията и това, че човекът е върл комунист. Иначе нямам обяснение човек на 50 г. да ходи с червено яке." - Доживяхме и цветът на якето да се свежда до политика. Свещена простота... Рейтинг: 0 0

peter petrov
(Гост)
13
отговор
04 март 2014 | 18:46

ami podavai ostavka kakvo 4akash Рейтинг: 0 0

23
(Гост)
12
отговор
04 март 2014 | 16:09

Дрът перверзник такъв. ))))))))))))) Рейтинг: 0 0

23
(Гост)
11
отговор
04 март 2014 | 16:09

Дрът перверзник такъв. ))))))))))))) Рейтинг: 0 0

един луд
(Гост)
10
отговор
04 март 2014 | 14:19

до 1 бгарм, абе а като псуват агитката на самоков цял мач по тити??? там ли ще си пуснеш детето ?? защо очаквате всички, които са над вас да са перфектни и безгрешни?? защо толкова хранихте агитката на Левски, че е подкрепял Лацио, а смешниците от самоков ги изкарахте жертви?? Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

04 март 2014 | 13:52

Както съм казвал и преди този човек повече трови баскетбола от колкото да му помага. Доживяхме времена в които педерасите са нормални хора, а лудите са ексцентрици... Рейтинг: 0 0

CSKAr
(Гост)
8
отговор
05 март 2014 | 14:24

Тити Папазов е заемал много често принципни позиции по важни въпроси (да припомня само, че беше един от първите дарители на ВК ЦСКА, защото според него клуб, който произвежда толкова много състезатели не бива да изчезва). Той има мнение и го отстоява. Затова в нашата държава на дребни завистливи душици той е трън в очите на мнозина. Тити, не им отговаряй, за да им правиш кефа да те гледат как излизаш от кожата си!!! Безкрайно те уважавам от момента, в който разбрах как си осиновил онова изоставено момченце! Това е нещо, което надхвърля каквито и да е спортни пристрастия, каузи и т.н. Това е постъпка на смел човек с голямо сърце! Рейтинг: 2 2

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

BANTSIK
фен на: ---
04 март 2014 | 13:37

Разбирам те напълно относно плюсовете на тити като човек ! НО ....след като си обществена личност ,трябва да се съобразяваш с публичното си поведение ? Това което сътвори тити е недостойно поведение за собственият му клуб....камо ли за национален такъв ??? В Левски може да си го харесват такъв ,АЗ НЕ ЖЕЛАЯ ТАКОВА УРОДЛИВО ПОВЕДЕНИЕ ЗА НАЦИОНАЛЕН СЕЛЕКЦИОНЕР !?! Рейтинг: 1 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

CSKAr
(Гост)
7
отговор
04 март 2014 | 14:08

Тити Папазов винаги ме е печелил с откровеността, честността и човечността си, но наистина е крайно време да сложи някакъв ред в публичните си изяви. Вече не е първа младост и такива селски изцепки не му правят чест. Убий глупака с мълчание, а не му падай на нивото! Рейтинг: 3 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

тиквити
(Гост)
6
отговор
04 март 2014 | 12:37

и какво още ааа? Рейтинг: 0 0

FYA
(Гост)
5
отговор
04 март 2014 | 14:09

Интересно ми е как си представя следващата визита в Самоков? Лична охрана ли ще си доведе или ще докаже за пореден път милиционерската натура на клуба си?!? Рейтинг: 1 2

w.w.w
(Гост)
4
отговор
04 март 2014 | 13:36

eй, психо. ти си за лудницата бе. Рейтинг: 1 1

асд22123
(Гост)
3
отговор
04 март 2014 | 15:05

споко, ще те накажат с кожената бухалка Рейтинг: 1 3

асд213123123123
(Гост)
2
отговор
04 март 2014 | 15:05

споко, ще те накажат с кожената бухалка Рейтинг: 1 3

bgarm
(Гост)
1
отговор
04 март 2014 | 13:36

Абсолютен неадекватник.. много глупав трябва да си за да не осъзнаваш, че като национален селекционер има отговорности на различно ниво и "циркадцижийските" номера са абсолютно неприемливи. Кой ще заведе подрастващите деца в залата като знае, че този индивид ще е там и е способен на изцепки от всякакъв род.. Рейтинг: 1 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук


							
						

Испания - Лига АСВ

Новият Везенков 08 януари 2018
Положителният ефект при завръщането на Александър Везенков в състава на Барселона не бе подминат и от едно от двете най-популярни спортни издания в Каталуня - вестник SPORT. Испанците посветиха на върналия мястото си в ...
Дий Бост: Харесва ми да играя за България 14 декември 2017
28-годишният американец с български паспорт Дий Бост смени тази седмица клубния си тим. Гардът напусна Жалгирис, за да премине във френския Страсбург. Ден преди да отлети от Литва към Франция, той говори пред ...

Левски | Литекс | "А" Група | "Б" Групи | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Класиране

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал