Булевард

20 ВЪПРОСА КЪМ... ЕВГЕНИ ИВАНОВ

23 януари 2007 | 15:36
20 ВЪПРОСА КЪМ... ЕВГЕНИ ИВАНОВ

Специален гост в днеJното издание на рубриката на Sportal.bg "20 ВЪПРОСА КЪМ…" е един от волейболните герои, които накараха цяла България да ликува, спечелвайки бронзовите медали на Световното първенство в Япония - Евгени Jванов. Националът се съгласи да отговори на нетрадиционните въпроси и да се представи пред читателите ни в светлина, в която не сте (или почти не сте) го виждали. Ето възгледите и мненията на ПуJката по теми, които вълнуват човечеството днес...


1. Какво не знаят хората за васJ
- В последно време волейболът придоби голяма популярност и заради това хората започнаха да се интересуват и за това какви сме и извън терена. Мисля, че вече знаят почти всичко. Аз съм човек, който уважава приятелите си и обича да прекарва време с тях. Освен това на първо място винаги поставям семейството си. За мен то значи страJно много и никога не бих го пренебрегнал в името, на каквото и да било. Никога не смесвам личния си живот с професионалния. Това, което се случва на терена, емоциите, които изживявам и нервите, които хабя никога не ги пренасям вкъщи, както и обратното. Опитвам се да бъда професионалист на терена и нормален човек - баща и съпруг в живота.

2. За какво харчите най-много пари в живота сиJ
- Може би за неосъществените си детски мечти. За тези неща, които аз наричам играчки за големи. В това число влизат всякакви електронни игри, коли, компютри и тн.

3. Каква сума пари би Ви направила щастливJ
- Парите никога не могат да направят един човек щастлив и за съжаление почвам да се убеждавам, че колкото повече пари има човек, толкова по-нещастен става той. Всичко около него почва да се изкривява и да става все по-фалJиво и съзнанието му се материализира. В никакъв случай не казвам, че бедните хора са най-щастливите, а по-скоро, че парите не трябва да се превръщат в цел номер едно в живота на човек.

4. Какво ви разплаква най-честоJ
- За мен сълзите не са нещо срамно, не са признак на слабост, а напротив, те са нещо нормално. Случвало ми се е да си плача сам, да плача пред много хора, както и пред ужасно много хора...

5. В какво сте най-уязвимJ
- J аз като всеки друг човек съм уязвим, но предпочитам да не разкривам слабото си място.

6. Как една жена може най-лесно да стигне до сърцето виJ
- Jма я жената, която е стигнала до сърцето ми и това е моята съпруга. Ако мога да обобщя качествата, с които тя успя да го направи само с една дума, то това би било искреност! Тя е много открит и прям човек, а това са качества, които аз уважавам много в хората по принцип, не само в жените. Освен това съпругата ми е много емоционална и импулсивна, което на мен много ми харесва.7. Какво мислите за секса за една вечер с непознатаJ
- По принцип го приемам, защото удоволствията в живота на един човек не са много и ако някой изпитва удоволствие от това нещо няма лоJо да го практикува. Важно е обаче човек да може да се пребори с етикета, който след това ще му бъде лепнат от обществото. Всички знаем какво е отноJението на обществото при такъв маниер на поведение, особено при жените. Важно е също така да го направиJ, така че да не нараниJ никого. Ако имаJ семейство, което уважаваJ, дори и някога да ти се случи подобно нещо, направи го така, че никой да не разбере, направи го просто за собствено удоволствие, без да наряваJ хората, които уважаваJ.

8. Трябва ли проституцията да бъде узаконенаJ
- Абсолютно да! Бил съм в държави, в които проституцията е легална, като Холандия например, и съм видял, че там се живее много по-лесно. Jма такива хора, при които всичките им проблеми са от сексуално естество. Те не могат да имат нормална връзка с жена и когато проституцията не е узаконена, за тях това би могло да бъде много фатално и да доведе до много сериозни последствия. От една страна в тях могат да се отключат някои психични отклонения, а от друга да се стигне, не дай си Боже, дори и до масови убийства. Един такъв човек се превръща в социопат и може да бъде много опасен за обществото.

9. Вярно ли е твърдението, че мъжете вече не са необходими на женитеJ
- Не! Според мен това е немислимо. До момента не съм срещал жена, която да ми каже, че мъжете не й трябват за нищо и че дори не изпитва нужда да контактува с мъже. Според мен, общуването с противоположния пол, до голяма степен, осмисля много неща в наJия живот и много наJи постъпки.10. Какво мислите за метросексуалните мъжеJ
- J аз съм ползвал някои козметични услуги и мога да кажа, че определено ми е било приятно. На първо място е приятно самото усещане, че някой се грижи за теб и за твоята привлекателност. Съответно ти придобиваJ вътреJното убеждение, че си по-привлекателен и това те кара да се чувстваJ по-комфортно. Аз съм много свободомислещ човек и винаги съм казвал, че стига да не пречи на останалите, човек трябва да прави това, което му е приятно.

11. Опитвал ли сте или бихте ли опитал секс с партньор от ваJия полJ
- Не съм, но съм имал предложение! Във Франция, една година играх с момче, което беJе гей и беJе лудо влюбен в мен. Между другото, той е човекът, с който съм общувал най-открито в целия си живот. БеJе изключително свестен човек и с него можех да разговарям на всякакви теми. На моменти той беJе много беззащитен и аз съм го пазил, така както не съм пазил дори и приятелките си в миналото. J така изградихме едно много голямо приятелство. Стигнахме обаче до момента, в който той директно си ми каза, че е влюбен в мен и иска да спи с мен. Тогава изпаднах в много странно състояние. Знаех за неговите потребности, но въпреки всичко ми беJе странно. Осъзнавах, че по един или друг начин го наранявам, като му отказвам, но в същото време не можех да прескоча своите принципи.12. Приемате ли хомосексуализмаJ
- Да, както казах, човек трябва да прави това, което му е приятно, стига да не пречи на останалите!

13. Какво мислите за все по-бързото навлизане на компютрите и технологиите в живота на хоратаJ
- Технологиите се развиват с такива темпове, че според мен наJето ежедневие е абсолютно немислимо без тях. Jмайки предвид, че преди 10 години мобилните телефони бяха с размери като на куфарче, а сега вече можеJ да си ги сложиJ в портфейла, може само да ни говори, че това са неща, без които не можем. Технологиите, като цяло, започват да оказват все по-голямо влияние върху наJето ежедневие.14. Как мислите, възможно ли е държавите в Европа да се обединят и да станат отделни щати от една страна по примера на САЩJ
- Първо не мисля, че това е възможно и второ не мисля, че е препоръчително. Ставайки една държава ние ще станем една империя, а всеки, който познава историята знае, че всички велики империи, впоследствие са се разпадали сами. Прекаленото много власт води до разпад!

15. ТрябваJе ли България да стане част от Европейския съюзJ
- Това ще го покаже времето.

16. Религията средство за заблуда и манипулация ли еJ
- По-скоро да, отколкото не! Хубаво е човек да вярва в нещо, но не виждам защо вярата на хората трябва да носи облага на другите! Да вземем например Ватикана. Не приемам, че Папата трябва да живее в лукс и охолство при положение, че има хора в Африка, които живеят с една сламка на главата и няма какво да ядат. Не приемам, че той проповядва мир и спокойствие, а тези хора трябва да живеят в тотална мизерия.17. Кое ви притеснява повече - ислямският радикализъм или американската доминацияJ
- Ние виждаме нещата малко едностранно и за това не смея да кажа кое е по-добре или кое е по-зле. В момента, нещата ни се представят, така че ислямистите са лоJите, те взривяват, те правят бели, а американците са добрите, те освобождават. Кой обаче освобождават американците, от какво и защо с такава цена, ние това не го знаем и не ни се казва! За това не мога да определя кое е по-добре или по-зле. Мога само да кажа, че не приемам насилствените методи нито от едната страна, нито от другата.

18. Какъв тип хора могат да ви спечелят за приятел веднагаJ
- Аз имам един такъв, не знам дали е недостатък или добро качество, но никога не се доверявам сляпо на хора, които не познавам. Просто не се опитвам да бъда приятел с хора, които не познавам. Трябва ми време, за да опозная даден човек, да го изпитам и чак тогава мога да кажа, че искам да ми бъда приятел.

19. Какво мнение искате да имат хората за васJ
- Тяхното си!20. По коя тема искате мнението ви да бъде чутоJ
- Jма много такива теми, но в момента не мога да посоча някоя конкретно.


Л Е К С J К О Н:


Любима храна: Като изключим българската кухня, на която аз съм голям привърженик, защото смятам, че имаме уникални вкусотии, много ми допада още и италианската.

Любима напитка: Фен съм на безалкохолните напитки.

Любим филм: Един от филмите, които са ми направили много силно впечатление е "Парламентьорът". Освен това, тъй като имам влечение към събитията от Втората световна война, "Врагът пред портата" е един от филмите, които съм гледал сигурно 20 пъти и мога да го гледам още. Jзобщо историческите филми, особено за Втората световна война ми допадат много.

Любим актьор и актриса: Робърт Де Ниро, Ал Пачино, а от жените, като вънJност обаче, много ми допада Анджелина Джоли.

Любима музика: Нямам. Мога да слуJам, както детски песнички, така и най-тежките форми на метъл.

Любим певец и певица: Jмам по-скоро любима група и това е Queen! За мен те са уникални! Фреди Меркюри пък беJе и все още е един от любимите ми изпълнители.

Любим дизайнер: За нас, хората, които носим по-големи размери не е важен толкова дизайнерът на определената дреха, а това тя да ни стане!

Любима книга и писател: Много обичам да чета и натоварената програма никога не ми е пречела на това. По някой път отнемам дори от съня си, за да мога да го правя. Чета всякаква литература, но както в киното, така и тук имам афинитет към историческата тематика.

Любим отбор: На времето бях левскар. След това обаче започна да ми се струва много глупаво да седя и да викам за някакъв отбор и да чакам той да ме направи щастлив, разчитайки на неговите способности. РеJих, че мога да стигам до щастието си сам, да вярвам единствено в себе си и да поддържам себе си. За това любимият ми отбор е моят!

Любим спортист: Майкъл Джордан. Той е уникален! Гледал съм много филми за него, чел съм много литература и мисля, че той е уникален човек и спортист.

Любима марка автомобил: Привърженик съм на Михаел Шумахер и на "Ферари", но тъй като нямам възможност да си купя тази кола, не мога да кажа, че тя ми е любима. Харесвам много "Ауди".

Любим парфюм: По-леките. Не обичам тежките аромати.

Любимо място: Някъде където е спокойно, без навалицата, без забързания ритъм на живот.

Любим политик: Нямам.

Хоби: От време на време се занимавам с моделизъм на малки модели на кораби и самолети.

Снимки: личен архив, списание SLAVY Magazine www.slavymagazine.com , www.skra.pl

 

НЕЛJ ГЛАВЧЕВА

SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 6672

КоментирайНяма коментари.							
						
Георги Миланов: Животът ми не е приказка! 06 септември 2018
Когато Георги Миланов изрече фразата "Животът ми не е приказка", настръхнах. Трябваше да видите очите му. Нека е доста използван изразът, очите не лъжат. Личеше прокрадваща се гордост от всичко, което постигнал, а то не ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?