›› Анкета

Кой трябва да бъде старши треньор на ЦСКА-София?

›› Европейски футбол

Лудост! Отмениха мач заради... твърде много фенове!

Властите в градчето Санкт Вайт в южната част на Австрия отмениха приятелски мач между Удинезе и Хановер, защото очакваният брой привърженици надхвърля значително капацитета на стадиона. Според полицията, в Санкт Вайт ...

Виж още

БГ Футбол

Бардон: Левски е уязвим, има излишни нерви и драми в отбора

06 март 2011 | 10:33
Бардон: Левски е уязвим, има излишни нерви и драми в отбора

Седрик Бардон си тръгна за втори път от Левски през миналото лято. Французинът имаше желание да приклю­чи кариерата си на „Герена", но двете страни решиха да се разделят по взаимно съгласие. „Меридиан Мач” потърси Седрик във връзка с драматичните събития в Левски.Оказа се, че той е наясно с кризата в клуба.
 
- Седрик, какво става с теб?
 
- Реших вече да спра с футбола. Ще доиграя сезона с Фрежус и след това се отказвам. Знам, че човек трябва да знае кога да каже "край" и да го напра­ви с достойнство. Ве­че ми е много трудно и съм сигурен, че то­ва е моментът да се оттегля.
 
- Беше казал пре­ди, че ще играеш, докато изпитваш удоволствие...
 
- Загубих тръпка­та. През този сезон съм преследван и от контузии. Имах проб­леми с кръста, после други болежки. Не съм играл в послед­ните 3-4 мача на от­бора. Честно казано, вече загубих и жела­ние, така че футбо­лът няма да ми липс­ва.
 
- Значи вече си свикнал с мисълта за живота след футбола?
 
- Да, още повече че напоследък имам вече и много други ангажименти, които дори ми пречат на представянето на те­рена.
 
- Нямаш ли амби­ции да останеш във футбола?
 
- Не знам на този етап, със сигурност няма да му обърна гръб. Минава ми през главата да про­дължа да играя на аматьорско ниво, но още не съм приел съвсем тази мисъл. Това би било най-добрият вариант, тъй като няма да съм ан­гажиран и ще играя само за удоволствие. Защото напоследък футболът започна наистина да ми те­жи. Не вярвах, че ще има такъв момент, но ето, че дойде.
 
- Нямаш ли амби­ции да се посветиш на треньорска ка­риера?
 
- Не е изключено, но за момента това не ми е първият ва­риант. Не съм изка­рал цялата школа, трябва да се подгот­вя, да взема дипло­ма. Освен това треньорството отнема много време - отго­ворността е огромна. Иначе ми е интерес но. Понякога се зани­мавам с желание и с големия ми син Нико­ла. Той продължава да тренира футбол и може да излезе нещо от него. Започна в школата на Левски, а сега играе при мен. Ако покаже качества, може да се пробваме и в Лион.
 
- Следиш ли какво става в Левски?
 
- Разбира се, когато имам възможност, преглеждам дори бъл­гарските медии, нали научих езика в София. Останах много разо­чарован, че Левски е загубил дербито с ЦСКА. Не очаквах та­къв резултат, още по-малко на „Герена".
 
- Успя ли да гле­даш мача?
 
- Не, по същото вре­ме пътувахме, защото имахме мач с Фре­жус. След това търсих информация в интер­нет за всичко, което се случи преди, по време и след дербито. Жалко е, че Левски е паднал, защото знам, че феновете много ги боли след такива сре­щи.
 
- Виждал ли си но­вата визия на Левс­ки?
 
- Да, гледах мачове­те с Лил. Още тогава имах възможност да кажа, че Левски изглежда много уязвим отбор, който не смее да поема сериозни рискове. На мача във Франция видях само Лил да играе, „сини­те" така и не го нап­равиха. Жалко е и че Левски не успя да се възползва от шанса в София. Тогава Лил из­лязоха с доста футбо­листи от „Б" отбора и играха откровено за равенство, което в крайна сметка пос­тигнаха.
 
- Продължаваш ли да поддържах кон­такти с хора от лаге­ра на Левски?
 
- Да, макар че не съм се чувал с никого напоследък. Говорих­ме най-вече през есента и зимата. Мога да кажа, че тогава предложих на „сини­те" двама френски иг­рачи, които мислех, че ще им свършат работа. Имаше пре­говори, но в крайна сметка трансферите не се осъществиха. Те бяха свободни агенти с добри ка­чества. Въпросът бе да постигнат дого­ворка за заплатите си. В крайна сметка играчите във Фран­ция са свикнали на по-висок стандарт и са в правото си да искат добри възнаг­раждения.
 
- Би ли назовал имената им?
 
- Няма смисъл. То­ва вече е история и не бива да се връ­щаме назад.
 
- В момента от го­лемия отбор на Левски, направил пробив в Шампи­онската лига и Ли­га Европа, остана само Христо Йовов...
 
- Да, запознат съм с това. Следих вни­мателно трансфери­те през зимата. Пет­ков си тръгна. За­радвах се, че Гошо си е намерил отбор в Кипър. Знаете, че и аз съм играл там и имам хубави споме­ни.
 
- Знаеш ли, че Петков си тръгна тихомълком, като бе обвинен за ня­кои от слабите ма­чове на Левски?
 
- Неприятно е. От личен опит знам, че в такива ситуации се търси виновник и е лошо, че Гошо е из­купителната жертва. Сигурно нещата мо­жеха да станат и по по-добър начин. От­ношението сигурно го е засегнало.
 
- Да, може би за­това заяви, че То­дор Батков реди състава на Левс­ки...
 
- Още една греш­ка. Но според мен проблемът е, че мяс­тото на Левски в мо­мента не отговаря на амбициите и це­лите на клуба. От то­ва разминаване следват проблемите за бившия ми клуб, тъй като има излиш­ни нерви и драми.
 
- Познаваше ли Гара Дембеле преди да дойде в България?
 
- Чувал съм за него. Истината е, че във Франция той има ре­путацията на много добър играч, но из­вън терена е неконт­ролируем. Завършил е школата във Клерфонтен, формиран е в Оксер. Хубаво е, че и в България разкрива огромния си потенци­ал.
 
- Да, но и тук е не­контролируем из­вън терена...
 
- Всеки футболист трябва да бъде прие­ман такъв, какъвто е. Има играчи, които се разтоварват, като из­лизат по заведения, а други си стоят вкъщи. Това е въпрос на ха­рактер и темпера­мент. Дембеле няма да се промени. Въпросът е изявите му извън терена да не пречат на футбола му.
 
- Би ли се върнал в Левски като тре­ньор или ръководи­тел?
 
- Ако ме потърсят от клуба и ми предложат интересно предизви­кателство, ще съм първият, който ще се отзове. Винаги съм казвал, че ще пома­гам на Левски. Клубът ми е дал много и то в най-трудния ми пери­од. Благодарение на него съм изживял незабравими моменти. Затова и по някакъв начин съм длъжник на Левски. По принцип нямам нищо против да бъда треньор, помощник-треньор или дори спортен дирек­тор. Бих дошъл само ако ме потърсят и на­истина мога да помог­на.

"Меридиан Мач"


Още по темата

Добави коментар ›› Коментари (10)

dan
(Гост)
10
отговор
06 март 2011 | 16:44

трябва6е да изгонят гурбу6кото и кривия и да оставят бардон,гре6ка на гонзо!...бардон бе6е единстженив с мозак в левски! Рейтинг: 0 0

ПРАВЕТЕ ПО 20$ ДНЕВНО !
(Гост)
9
отговор
06 март 2011 | 14:32

С П Е Ч Е Л И - ДОКАТО СЪРФИРАШ - НАД 20$ ДНЕВНО само за няколко минути на ден ! П о д р о б н а - и н ф о р м а ц и я -- тук ------> bgonbux.ovo._bg !!! В м е с т о - д о л н а - ч е р т а _ сложете точка! -> bgonbux.ovo._bg Рейтинг: 0 0

krasimir
(Гост)
8
отговор
06 март 2011 | 13:58

Левски ще се оправи когато се махне Батков Жо липсваш ни Рейтинг: 0 0

PREDATOR
(Гост)
06 март 2011 | 14:07

няма ли кой де те ш,иба та толкова ти липсва жо??? на човек жак да му стане колко много страдаш по к,ура на ЖО-то!!!!!! хахахахахахааа.... Рейтинг: 0 0

WWW_OR1GiNALNI_BE_Teniski
(Гост)
7
отговор
06 март 2011 | 12:59

ВИНАГИ ИМА ПРОБЛЕМИ В ЛЕВСКИ ! Рейтинг: 0 0

тоти
(Гост)
6
отговор
06 март 2011 | 12:51

левски ще се оправи когато махнат гонзо и няколко играча Рейтинг: 0 0

CSKA
(Гост)
5
отговор
06 март 2011 | 12:18

ЛЕВСКИ СВЕТЕЦ - ГОВЕДА ВЪРНЕТЕ ИМЕТО НА АПОСТОЛА! Рейтинг: 0 0

mrusni goveda
(Гост)
4
отговор
06 март 2011 | 12:17

Щом иска да играе на аматьорско ниво да си се въне на Гейарина:) Рейтинг: 0 0

ПРАВЕТЕ ПО 20$ ДНЕВНО !
(Гост)
3
отговор
06 март 2011 | 11:47

С П Е Ч Е Л И - ДОКАТО СЪРФИРАШ - НАД 20$ ДНЕВНО само за няколко минути на ден ! П о д р о б н а - и н ф о р м а ц и я -- тук ------> bgonbux.ovo._bg !!! В м е с т о - д о л н а - ч е р т а _ сложете точка! -> bgonbux.ovo._bg Рейтинг: 0 0

men
(Гост)
2
отговор
06 март 2011 | 11:23

Типично по подуенски! Всеки който има повече от 2гр. мозък бива изгонен... Този Бардон можеше да свърши много полезни неща в Уефскито, но няма как да вирее в отбор с ориенталски манталитет ! Рейтинг: 0 0

Anton1oli71
фен на: Левски
06 март 2011 | 11:38

като те гледам ти нямаш и 2гр и си живуркаш. Рейтинг: 0 0

asd
(Гост)
1
отговор
06 март 2011 | 10:50

переразззззззззззззззззззззз !!!!!!!!!!! Рейтинг: 0 0

›› новини

›› новини

Бразилка над всички на финала на 50 метра гръб в Будапеща
27 юли 2017 | 19:51
"Глупави" и "опасни" шикани на рали Финландия разгневиха пилотите (снимки)
27 юли 2017 | 19:46
Нефтохимик подписа с Братоеви и Николай Къртев
ЦСКА 1948 взе бивш футболист на Литекс
27 юли 2017 | 19:41
Пике: Ако бях президент на ФИФА, щях да променя съдийската система
27 юли 2017 | 19:33
Създадоха нов футболен клуб "ФК Динамо 2017"
27 юли 2017 | 19:13
Лудост! Отмениха мач заради... твърде много фенове!
27 юли 2017 | 19:10
Новата звезда Дресъл грабна златото на 100 метра свободен стил
Титлата на 200 метра съчетано отново отиде в американец
27 юли 2017 | 19:06
Таня Звискова 14-а на 50 метра пушка на Европейското
27 юли 2017 | 19:00

›› Баскетбол

Барса отряза кандидат за Везенков
27 юли 2017
Ръководството на Барселона е отхвърлило оферта от друг испански отбор за българския национал Александър Везенков. ...
Капитанът остава в Москва 27 юли 2017 | 14:08
Булс с намек към Миротич за националния 27 юли 2017 | 11:44
Официално: Реал (Мадрид) подписа със сръбски национал 27 юли 2017 | 09:04
							
						

›› Live Scores

Всички мачове

Пълен блокаж 13 юли 2017
Мнението ми като цяло за Лудогорец остава високо. Не се е променило, защото разградчани продължават да се развиват като клуб. Продължавам да смятам, че “орлите” са на добро европейско равнище. Отлично ...
Емил Спасов: Няма колектив в Левски, повечето ... 23 юли 2017
Легендата на Левски Емил Спасов говори ексклузивно за състоянието на „сините“ и за кариерата си в предаването „Код спорт“ по ТВ+. Той бе един от най-силните футболисти на Левски в края на ...

Левски | Литекс | "А" Група | "Б" Групи | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Класиране

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал