›› Анкета

Кой е фаворит да спечели шампионската титла на България за 2018 година?

›› Булевард

Дори ТЯ не може да възбуди вратаря на ПСЖ след загуба (галерия)

Вратарят на ПСЖ Кевин Трап може да се похвали с наистина страхотно гадже. От известно време той живее с ослепителната бразилка Изабел Гулар, а наскоро 33-годишният модел разкри и пикантни подробности около личния им ...

Виж още
БГ Футбол

Бардон: Левски е уязвим, има излишни нерви и драми в отбора

06 март 2011 | 10:33
Бардон: Левски е уязвим, има излишни нерви и драми в отбора

Седрик Бардон си тръгна за втори път от Левски през миналото лято. Французинът имаше желание да приклю­чи кариерата си на „Герена", но двете страни решиха да се разделят по взаимно съгласие. „Меридиан Мач” потърси Седрик във връзка с драматичните събития в Левски.Оказа се, че той е наясно с кризата в клуба.
 
- Седрик, какво става с теб?
 
- Реших вече да спра с футбола. Ще доиграя сезона с Фрежус и след това се отказвам. Знам, че човек трябва да знае кога да каже "край" и да го напра­ви с достойнство. Ве­че ми е много трудно и съм сигурен, че то­ва е моментът да се оттегля.
 
- Беше казал пре­ди, че ще играеш, докато изпитваш удоволствие...
 
- Загубих тръпка­та. През този сезон съм преследван и от контузии. Имах проб­леми с кръста, после други болежки. Не съм играл в послед­ните 3-4 мача на от­бора. Честно казано, вече загубих и жела­ние, така че футбо­лът няма да ми липс­ва.
 
- Значи вече си свикнал с мисълта за живота след футбола?
 
- Да, още повече че напоследък имам вече и много други ангажименти, които дори ми пречат на представянето на те­рена.
 
- Нямаш ли амби­ции да останеш във футбола?
 
- Не знам на този етап, със сигурност няма да му обърна гръб. Минава ми през главата да про­дължа да играя на аматьорско ниво, но още не съм приел съвсем тази мисъл. Това би било най-добрият вариант, тъй като няма да съм ан­гажиран и ще играя само за удоволствие. Защото напоследък футболът започна наистина да ми те­жи. Не вярвах, че ще има такъв момент, но ето, че дойде.
 
- Нямаш ли амби­ции да се посветиш на треньорска ка­риера?
 
- Не е изключено, но за момента това не ми е първият ва­риант. Не съм изка­рал цялата школа, трябва да се подгот­вя, да взема дипло­ма. Освен това треньорството отнема много време - отго­ворността е огромна. Иначе ми е интерес но. Понякога се зани­мавам с желание и с големия ми син Нико­ла. Той продължава да тренира футбол и може да излезе нещо от него. Започна в школата на Левски, а сега играе при мен. Ако покаже качества, може да се пробваме и в Лион.
 
- Следиш ли какво става в Левски?
 
- Разбира се, когато имам възможност, преглеждам дори бъл­гарските медии, нали научих езика в София. Останах много разо­чарован, че Левски е загубил дербито с ЦСКА. Не очаквах та­къв резултат, още по-малко на „Герена".
 
- Успя ли да гле­даш мача?
 
- Не, по същото вре­ме пътувахме, защото имахме мач с Фре­жус. След това търсих информация в интер­нет за всичко, което се случи преди, по време и след дербито. Жалко е, че Левски е паднал, защото знам, че феновете много ги боли след такива сре­щи.
 
- Виждал ли си но­вата визия на Левс­ки?
 
- Да, гледах мачове­те с Лил. Още тогава имах възможност да кажа, че Левски изглежда много уязвим отбор, който не смее да поема сериозни рискове. На мача във Франция видях само Лил да играе, „сини­те" така и не го нап­равиха. Жалко е и че Левски не успя да се възползва от шанса в София. Тогава Лил из­лязоха с доста футбо­листи от „Б" отбора и играха откровено за равенство, което в крайна сметка пос­тигнаха.
 
- Продължаваш ли да поддържах кон­такти с хора от лаге­ра на Левски?
 
- Да, макар че не съм се чувал с никого напоследък. Говорих­ме най-вече през есента и зимата. Мога да кажа, че тогава предложих на „сини­те" двама френски иг­рачи, които мислех, че ще им свършат работа. Имаше пре­говори, но в крайна сметка трансферите не се осъществиха. Те бяха свободни агенти с добри ка­чества. Въпросът бе да постигнат дого­ворка за заплатите си. В крайна сметка играчите във Фран­ция са свикнали на по-висок стандарт и са в правото си да искат добри възнаг­раждения.
 
- Би ли назовал имената им?
 
- Няма смисъл. То­ва вече е история и не бива да се връ­щаме назад.
 
- В момента от го­лемия отбор на Левски, направил пробив в Шампи­онската лига и Ли­га Европа, остана само Христо Йовов...
 
- Да, запознат съм с това. Следих вни­мателно трансфери­те през зимата. Пет­ков си тръгна. За­радвах се, че Гошо си е намерил отбор в Кипър. Знаете, че и аз съм играл там и имам хубави споме­ни.
 
- Знаеш ли, че Петков си тръгна тихомълком, като бе обвинен за ня­кои от слабите ма­чове на Левски?
 
- Неприятно е. От личен опит знам, че в такива ситуации се търси виновник и е лошо, че Гошо е из­купителната жертва. Сигурно нещата мо­жеха да станат и по по-добър начин. От­ношението сигурно го е засегнало.
 
- Да, може би за­това заяви, че То­дор Батков реди състава на Левс­ки...
 
- Още една греш­ка. Но според мен проблемът е, че мяс­тото на Левски в мо­мента не отговаря на амбициите и це­лите на клуба. От то­ва разминаване следват проблемите за бившия ми клуб, тъй като има излиш­ни нерви и драми.
 
- Познаваше ли Гара Дембеле преди да дойде в България?
 
- Чувал съм за него. Истината е, че във Франция той има ре­путацията на много добър играч, но из­вън терена е неконт­ролируем. Завършил е школата във Клерфонтен, формиран е в Оксер. Хубаво е, че и в България разкрива огромния си потенци­ал.
 
- Да, но и тук е не­контролируем из­вън терена...
 
- Всеки футболист трябва да бъде прие­ман такъв, какъвто е. Има играчи, които се разтоварват, като из­лизат по заведения, а други си стоят вкъщи. Това е въпрос на ха­рактер и темпера­мент. Дембеле няма да се промени. Въпросът е изявите му извън терена да не пречат на футбола му.
 
- Би ли се върнал в Левски като тре­ньор или ръководи­тел?
 
- Ако ме потърсят от клуба и ми предложат интересно предизви­кателство, ще съм първият, който ще се отзове. Винаги съм казвал, че ще пома­гам на Левски. Клубът ми е дал много и то в най-трудния ми пери­од. Благодарение на него съм изживял незабравими моменти. Затова и по някакъв начин съм длъжник на Левски. По принцип нямам нищо против да бъда треньор, помощник-треньор или дори спортен дирек­тор. Бих дошъл само ако ме потърсят и на­истина мога да помог­на.

"Меридиан Мач"


Още по темата

Добави коментар ›› Коментари (10)

dan
(Гост)
10
отговор
06 март 2011 | 16:44

трябва6е да изгонят гурбу6кото и кривия и да оставят бардон,гре6ка на гонзо!...бардон бе6е единстженив с мозак в левски! Рейтинг: 0 0

ПРАВЕТЕ ПО 20$ ДНЕВНО !
(Гост)
9
отговор
06 март 2011 | 14:32

С П Е Ч Е Л И - ДОКАТО СЪРФИРАШ - НАД 20$ ДНЕВНО само за няколко минути на ден ! П о д р о б н а - и н ф о р м а ц и я -- тук ------> bgonbux.ovo._bg !!! В м е с т о - д о л н а - ч е р т а _ сложете точка! -> bgonbux.ovo._bg Рейтинг: 0 0

krasimir
(Гост)
8
отговор
06 март 2011 | 13:58

Левски ще се оправи когато се махне Батков Жо липсваш ни Рейтинг: 0 0

PREDATOR
(Гост)
06 март 2011 | 14:07

няма ли кой де те ш,иба та толкова ти липсва жо??? на човек жак да му стане колко много страдаш по к,ура на ЖО-то!!!!!! хахахахахахааа.... Рейтинг: 0 0

WWW_OR1GiNALNI_BE_Teniski
(Гост)
7
отговор
06 март 2011 | 12:59

ВИНАГИ ИМА ПРОБЛЕМИ В ЛЕВСКИ ! Рейтинг: 0 0

тоти
(Гост)
6
отговор
06 март 2011 | 12:51

левски ще се оправи когато махнат гонзо и няколко играча Рейтинг: 0 0

CSKA
(Гост)
5
отговор
06 март 2011 | 12:18

ЛЕВСКИ СВЕТЕЦ - ГОВЕДА ВЪРНЕТЕ ИМЕТО НА АПОСТОЛА! Рейтинг: 0 0

mrusni goveda
(Гост)
4
отговор
06 март 2011 | 12:17

Щом иска да играе на аматьорско ниво да си се въне на Гейарина:) Рейтинг: 0 0

ПРАВЕТЕ ПО 20$ ДНЕВНО !
(Гост)
3
отговор
06 март 2011 | 11:47

С П Е Ч Е Л И - ДОКАТО СЪРФИРАШ - НАД 20$ ДНЕВНО само за няколко минути на ден ! П о д р о б н а - и н ф о р м а ц и я -- тук ------> bgonbux.ovo._bg !!! В м е с т о - д о л н а - ч е р т а _ сложете точка! -> bgonbux.ovo._bg Рейтинг: 0 0

men
(Гост)
2
отговор
06 март 2011 | 11:23

Типично по подуенски! Всеки който има повече от 2гр. мозък бива изгонен... Този Бардон можеше да свърши много полезни неща в Уефскито, но няма как да вирее в отбор с ориенталски манталитет ! Рейтинг: 0 0

Anton1oli71
фен на: Левски
06 март 2011 | 11:38

като те гледам ти нямаш и 2гр и си живуркаш. Рейтинг: 0 0

asd
(Гост)
1
отговор
06 март 2011 | 10:50

переразззззззззззззззззззззз !!!!!!!!!!! Рейтинг: 0 0


							
						

›› Live Scores

Всички мачове

Любослав Пенев в пълния му блясък и големите ... 23 януари 2018
Настоящият президент на БФС Борислав Михайлов се ползва с подкрепата на голяма част от футболните клубове в България. Поне така излиза до този момент, тъй като 21 клуба са обявили, че твърдо ще застанат зад бившия ...
Шефът на ДЮШ на Лудогорец: Показахме, че школата ... 24 януари 2018
Директорът на Академията на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според Папарков школата на клуба е най-прогресиращата у нас, а експериментът да се хвърлят 19 -годишни юноши от ...

Левски | Литекс | "А" Група | "Б" Групи | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Класиране

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал