›› Анкета

Кой ще стане голмайстор на Първа лига?

›› Булевард

Есмер сияе от щастие до новия си любим

Бившата съпруга на Благой Георгиев - Есмер, сияе е от щастие, когато е в близост до своя своя нов любим Макс Давидов. Красивата татарка не за пръв показа мъжа до себе си, а някои от нейните последователи в ...

Виж още
БГ Футбол

Борисов: Новият клуб може да се казва ДуЧеКа

04 ноември 2010 | 08:30
Борисов: Новият клуб може да се казва ДуЧеКа

- След всички събития в последните три месеца интересна ли е още темата ЦСКА за “Титан”?

- При положение че влагаме толкова много пари, със сигурност не е чак толкова атрактивна, колкото в началото. Няма значение дали са много или малко. Постоянно съм подложен на натиск и напрежение. От хора, които трябва да подкрепят отбора си, не мен. Но не съм се отказал от ЦСКА. Няма да го направя заради няколко души.

- Вложихте 27 милиона лева и още чакате първия трофей. Къде сбъркахте в управлението?

- Това е най-жалкото и болезненото. Футболната неопитност със съдружника ми Иво Иванов ни кара да правим грешки. Те са чисто от спортно естество - треньорските смени, трансферите...

- Възможно ли е “Титан” да се отдръпне от ЦСКА?

- Възможно е. “Титан” може да остане като генерален спонсор на ЦСКА. Клубът ще пусне на борсата 56 % от акциите. Всеки може да купи. Ще уточним цената на акция. Тогава аз няма да взимам последните решения в клуба. Всичко ще стане ясно, когато свикаме общото събрание. Тогава ще се избира и президент на ЦСКА.

- След отказа на Валентин Михов да стане президент още ли търсите човек, който да се занимава с оперативната работа?

- Не и докато не стане преструктурирането на клуба. Аз ще гласувам за президент, но няма да бъда такъв. Може да има много предложения. Моят глас ще бъде за този, който най-много ми допадне като виждания и идеи за развитието на ЦСКА.

- Звучи трудно за вярване - давате парите, а друг ги управлява.

- Защо не? Като генерален спонсор ще имам думата за това, което става в ЦСКА.

- Ако сега трябваше да купите клуба, щяхте ли да го направите?

- Труден въпрос... След опита в последните две години вероятно не. Но забравете сега да се откажа. Амбициран съм колкото и в самото начало, когато не знаех с какво се сблъсквам.

- ЦСКА постави рекорд - 8 души са се водили старши треньори през 2010 г. ...

- Когато “Титан” купи ЦСКА, треньор беше Димитър Пенев. Решихме да дадем шанс на млад човек и избрахме Любо Пенев. Той води добре отбора, но не успяхме да се уточним за някои принципни неща. Ние не го разбрахме, той не ни разбра... Избрахме Йоан Андоне, безспорен авторитет със сериозна визитка. Но човекът се уплаши след случая с нахлуването на феновете на терена в Мездра. Никой в ЦСКА не е искал Андоне да си ходи, той сам си тръгна. Адалберт Зафиров беше пожарен вариант, който изпълни задачата си до края на сезона. След това заложих на Павел Дочев. Мислех, че ще успее да вложи дългогодишния си опит от немския футбол. Отборът не успя да го разбере и той си тръгна разочарован. Резултатите бяха слаби, публиката се настрои срещу него, а за капак в Севлиево го изведоха с полицейска кола от стадиона. Тогава заедно решихме, че е по-добре да се разделим. Не сме уволнявали Дочев. Даже се разбрахме да му плащаме заплатата до януари, ако дотогава не си намери работа. След това стигнахме до Гьоре Йовановски. Мислехме, че върху един по-неизвестен човек ще има по-малко напрежение. Че е натрупал опит и ще свърши работата. Но Гьоре прекали с казармения режим, настрои футболистите срещу себе си. Като добавим и слабите резултати, се стигна до уволнението му.

- В последните години футболистите често уволняват треньорите в ЦСКА.

- Не мога да разбера този феномен. За един треньор играят, а за друг - не. Ето сега се вижда как са зад Милен Радуканов. Със сигурност той ще е треньор до Нова година. Спечели ли всички мачове в България до края на декември, има всички шансове да продължи работа. В момента не преговаряме с друг треньор.

- Български или чуждестранен треньор е правилното решение? В момента всички отбори в “А” група са водени от българи.

- Опитът показва, че явно българският вариант е по-удачният. Предлагаха ми много хора. Любко Петрович, италиански специалисти... Нашият картбланш за грешки свърши. Може би решението е доказан треньор, който вече е имал успехи с ЦСКА. Вие знаете кои са те - Стойчо Младенов и Миодраг Йешич. Но повтарям, не съм разговарял с никого. Треньорът е Милен Радуканов.

- Освен треньорските смени освободихте двама спортни директори. Нужен ли е този пост в ЦСКА?

- Атанас Караиванов напусна сам. Костадинов не е освободен. Публиката не може да ми диктува кадровата политика. Смятам, че постът спортен директор е нужен. Аз не разбирам от спортно-техническата работа.

- Емил Костадинов каза, че ще остане в ЦСКА само като спортен директор. Означава ли това окончателна раздяла с него?

- Костадинов ще е изпълнителен директор на ЦСКА. Разбрахме се, но първият подпис в йерархията на клуба ще е на Венцислав Живков както беше досега.

- Бихте ли разяснили как беше направена лятната селекция?

- Павел Дочев ми предостави списък на кои постове има нужда от играчи. Различни мениджъри предлагат футболисти. Аз съм предоставил имената им на Дочев. Треньорът казваше: “Искам този, този и този!”. Примерно - и Гара Дембеле беше пред трансфер в ЦСКА, но Костадинов отказа да го привлечем, защото нямало да ни свърши работа. Преговаряхме дълго с Килиън Шеридън и понеже идването му се забави, взехме Кристиан Тибони. Той е под наем до края на годината. Марко Еспозито беше свободен агент, като такъв дойде и Фабрицио Грило, наблюдаван в два мача от Методи Томанов в Италия. Костадинов доведе Уилям Тиеро.Холандецът Грегъри Нелсън бе на пробен период и одобрен от треньорския щаб. Имахме крещяща нужда от вратар и взехме Райс М'Боли. Договорът му изтича в края на годината. Ако се разберем с Венцислав Стефанов, ще остане в ЦСКА.

- Изпълнихте всички искания на феновете. Как си обяснявате прогресивно увеличаващите се протести?

- Голяма част от феновете са манипулирани от хора около ЦСКА. Вие, журналистите, често им давате думата. Всички са с прякори. Не желая да им казвам имената. На един от тях, който дава много интервюта напоследък, му платих гаранция от 5000 швейцарски франка, защото краде пуловери в Базел. Но стига сме говорили за тези “професионални фенове”. За нормалните хора, които обичат ЦСКА, ще обясня подробно. Правим ремонт на базата в Панчарево, който трябва да завърши до Нова година. След това започваме “Българска армия” и целта е да се върнем там за мачовете през пролетта. Ще се постараем да изпълним основните изисквания и на българските мачове да сме си у дома.

- Стои ли някой конкурент зад протестите?

- Дали някой финансира протестите и откъде идват, не мога да кажа. Ако някой иска да купи ЦСКА, да дойде и да преговаряме.

- Защо отидохте на рождения ден на Димитър Ангелов-Дучето?

- Защото лично той ме покани. После обяснявал, че не ме бил канил и съм отишъл на своя глава. Освен това нито един от запалянковците не извика срещу мен, нямаше нищо. Другата вечер срещу “Рапид” видяхте какво се случи.

- Как се чувствахте, когато цял мач ви обиждаха срещу “Рапид”?

- Много ме беше яд. Оставете ме мен. Да ме псуват, колкото искат. Яд ме беше заради момчетата, които играят на терена. Не получиха грам подкрепа. Как да победят? ЦСКА не може без своите фенове и аз вярвам в тях.

- Пращал ли сте хора да бият фенове?

- Пълна глупост! Около ЦСКА имаше две групировки, които получаваха пари. Едната беше на Дучето, а на другата плащаше Калоян Стоянов. Сега съм отстранил и двете. Край! Държавата ще пази всички мачове на ЦСКА. Подписахме договор с полицията. Искам на мачовете да ходят нормални фенове, да подкрепят отбора си и да се радват на победите му.

- На кого ЦСКА дължи пари?

- На спортното министерство за базите и за такса смет, която е 800 000 лв. и този месец ще бъде платена. Ремонтите по базата ще бъдат приспаднати от дълга към министерството. Има дълг към НАП, но той е обезпечен. До март това задължение ще бъде ликвидирано. Освен това имаме 3 милиона лева, които трябва да се платят. Един от тях е към Виктор Деменюк. Това са пари, взети назаем от Александър Томов. Останалите 2 милиона са към различни фирми. Всички задължения ще бъдат изплатени.

- Струват ли си инвестициите, които “Титан” влага в ЦСКА, и тежи ли това на останалия ви бизнес?

- Ние сме единствената фирма, която в последните 20 години управлява ЦСКА и прави нещо за базите. Дали си струва? Времето ще покаже. Не е леко на бизнеса ни. Преценили сме риска и продължаваме.

- Каква е целта на ЦСКА през този сезон?

- Не можем да сме максималисти. Задължително е да влезем в евротурнирите.

- След мача с “Литекс” поискахте извънреден конгрес на БФС и ново управление. Защо спряхте офанзивата си?

- Когато нямаш подкрепата на никой друг, оставаш като глас в пустиня. Някои президенти ми се обадиха, но не ме питайте за имена. Не съм се срещал по тази тема с никого.

- Бихте ли седнал на мача “Левски” - ЦСКА в първия пролетен кръг до Тодор Батков?

- Защо да не седна до него? Научих се да бъда реалист. В условията на криза е тежко да се издържа клуб. И на него му е трудно да финансира “Левски”. Бих седнал редом с всеки президент на клуб в елита.

- Доколко е реално феновете да станат основни акционери в ЦСКА?

- Акциите ще бъдат на борсата. Който иска, да ги изкупи. Няма ограничения.

- Има ли човек, който да купи клуба в момента?

- Не.

- Имал ли сте оферти да продадете ЦСКА?

- Не.

- Съществува ли вероятност ЦСКА да не вземе лиценз през март?

- Лиценз се отнема, когато не си плащаш. Ние сме издължили всичко нужно и продължаваме да го правим. И да изпреваря един въпрос, който сигурно ще ми зададете - сметките на “Титан” не са блокирани.

- Притеснявате ли се, че е възможно да се създаде алтернативен ЦСКА?

- Марката ЦСКА се държи от “Титан” и никой друг. Включително имаме приоритет пред ЦСКА (Москва), защото сме в Евросъюза. Така че да се добавят цифри или имена към нов клуб е невъзможно. Извън ЦСКА новият клуб може да се казва както си иска. Например - ДуЧеКа.

 

Боян Бойчев, Труд

 

 


Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 19380

Добави коментар ›› Коментари (26)

fen
(Гост)
26
отговор
17 ноември 2010 | 23:09

ЦСКА-Левски 2-7,17.11.1968г.-42 години от едно велико дерби Рейтинг: 0 0

МНОГО$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
(Гост)
25
отговор
05 ноември 2010 | 15:59

пиши в g-o-o-g-l-e -> P.E.C.H.A.L.B.A.T.A.COM САЙТА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ ФУТБОЛНИ П-Р-О-Г-Н-О-З-И Рейтинг: 0 0

МНОГО$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
(Гост)
24
отговор
05 ноември 2010 | 15:59

пиши в g-o-o-g-l-e -> P.E.C.H.A.L.B.A.T.A.COM САЙТА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ ФУТБОЛНИ П-Р-О-Г-Н-О-З-И Рейтинг: 0 0

ФОРУМ ЗА СЕРИАЛИ!!
(Гост)
23
отговор
04 ноември 2010 | 16:07

tvseries.bgbestfed.com/forum/ Рейтинг: 0 0

xxx
(Гост)
22
отговор
04 ноември 2010 | 16:03

"Гара Дембеле беше пред трансфер в ЦСКА, но Костадинов отказа да го привлечем, защото нямало да ни свърши работа. Преговаряхме дълго с Килиън Шеридън и понеже идването му се забави, взехме Кристиан Тибони. " АХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХ Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

ххх
(Гост)
21
отговор
04 ноември 2010 | 15:57

"Но Гьоре прекали с казармения режим, настрои футболистите срещу себе си". Това изречение казва всичко. ЦСКА постоянно се опитва да прави нов бардак със стари к*у***р*ви. Схемата е ясна - има си тартори, несменяеми "легенди", които били играели със сърце, които са си свикнали на посредствено съществуване, където без да се напрагят си взимат заплата и като дойде нов треньор, той или им играе по свирката, или го бойкотират. Вън боклуците от ЦСКА - това е най-вече за футболистите. Отнася се за всички - за този нещастник Тодор Янчев, когото по някаква причина част от феновете харесват, за спас (без)делев, за абсолютно целия отбор. Лигльовци в ЦСКА не ни трябват. Трябват ни бойци, които да съблюдават дисциплина и режим. Това е Централният Спортен Клуб на АРМИЯТА да го е... Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

omg
(Гост)
20
отговор
04 ноември 2010 | 15:35

хахахаха името кърти (рофл) Рейтинг: 0 0

RED_ONE
(Гост)
19
отговор
04 ноември 2010 | 13:56

Дучека с президент Дучето хаххахахаааааа,а ние сме от ЦСКА!!!Вън платените фенове,да си стоят на езерото Ариана. Рейтинг: 0 0

DU4O DU4EV
(Гост)
18
отговор
04 ноември 2010 | 13:44

хубаво име за новият ми отбор(КОЧИНА) Рейтинг: 0 0

lacho955
фен на: ЦСКА
04 ноември 2010 | 14:03

Я СЕ МАХАЙ ОТ ТУК ОТВРАТИТЕЛНО ПРОСТО НЕГРАМОТНО ГОВЕДО!!! Рейтинг: 0 0

ma4o ve. com - вземете бо
(Гост)
17
отговор
04 ноември 2010 | 13:09

ma4o ve. com - вземете бонус за залагане Рейтинг: 0 0

sss
(Гост)
16
отговор
04 ноември 2010 | 12:59

от какво се е уплашил бе смешко.тоя има толкова пари,че от додучето ли ште се плаши.ако штат да саздават и 5 ти цска.добре че доидоха тия хорица,да дадат некои лев инак да сте в В ГРУПА.а сега ги плиуете.еи гадна сган сте цесекарите Рейтинг: 0 0

тонката
(Гост)
15
отговор
04 ноември 2010 | 12:40

Димитър Борисов явно се е уплашил, че някой може да създаде клуб на феновете подобно на "Ботев" Пловдив. Пълни глупости говори, че никой в България няма право да създаде друг клуб "ЦСКА". Клубът принадлежи на феновете, а не на собственниците и ако не му се вярва - да погледне доста примери в историята какво става с клубовете, когато феновете се отдръпнат от тях и си създадат свои със същото име Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Страшни сте...
(Гост)
14
отговор
04 ноември 2010 | 12:33

Абе как не се намери един от вас които някога да е чел нещо за мениджмънт. Оставете ТИТАН и се запитайте от колко време сменяме треньори и собственици. А кога сменихме ръководството на фен клуба? Там май няма демократично управление а ? Дебелата свиня е време да се махне и да дойде човек които ще поведе агитката към нови идеи, човек които ще бзде на стадиона ъа ЦСКА а не за други неща. САМО ЦСКА и К.У.Р. за Дучето Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

..
(Гост)
13
отговор
04 ноември 2010 | 12:29

сучето и компания да спрът с тея глупости цска е само един Рейтинг: 0 0

Към Борисов
(Гост)
12
отговор
04 ноември 2010 | 12:04

Объркал си автобуса!!! Всеки може да направи ФК ЦСКА с каквито си иска цифри накрая... Това, че държиш марката се отнася за търговско дружество и не важи за ФК. Питай Ивайло Дражев!!! Иначе до сега да ги нямаше Черноморец в Бургас, Поморие и Балчик... Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук


							
						

›› Live Scores

Календар

calendar_icon
календар затвори

Всички мачове

Лудогорец ближе нанесените от Методи Томанов рани 26 ноември 2018
Българският шампион е първи и се спасява, защото е най-малко слаб от водещите отбори. Грешката на ръководството е, че не взе навременни мерки. Като цяло процесите във футбола са доста динамични. Един ден си на върха, а ...
Наско Сираков: В Левски 10 години надуват и пукат ... 18 декември 2018
Легендарният Наско Сираков рядко говори, но когато го направи, казаното от него се коментира дълго време. Вълка, както е наричан емблематичният голмайстор, не спести критиките си по адрес на старши треньора Славиша ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?