›› Анкета

Кой ще стане голмайстор на Първа лига?

›› Булевард

Заподозряха жената на Пике за укриване на данъци

Половинката на футболиста на Барселона Жерар Пике - Шакира заплати на данъчната служба на Испания 14,5 милиона евро, за да погаси задълженията си за периода 2012-2014 година.Поп звездата беше заподозряна в укриване на ...

Виж още
БГ Футбол

Димитър Борисов: Аз оставам президент на ЦСКА, скоро няма да видите Калоян Стоянов

03 ноември 2010 | 08:57
Димитър Борисов: Аз оставам президент на ЦСКА, скоро няма да видите Калоян Стоянов

Президентът на ЦСКА Димитър Борисов даде вчера обширно интервю за „Тема Спорт". Той говори по треньорския въпрос, проблема с феновете и други любопитни теми.  

 

Г-н Борисов, кажете най-после Емил Костадинов остава ли на работа в ЦСКА, или е уволнен?
- Да, аз Вече казах, че остава. Трябваше само да уточним на какъв пост. Преди минути завършихме срещата си с него. Емил Костадинов остава в ЦСКА. Той ще бъде изпълнителен директор по спортните въпроси.  

Имаше ли вариант Костадинов да получи друг пост?
- Имаше много варианти, но сега няма какво да ги коментираме.  

Разбрахме, че сте обсъждали възможността да го направите шеф на школата?
- Казах ви - каквото е обсъждано, е обсъждано. Костадинов е изпълнителен директор на ЦСКА по спортните въпроси. Това е положението.  

Защо тогава няма да пътува с отбора за Виена?
- Попитайте го него.  

Предполагам знаете, че това ваше решение ще предизвика сериозна вълна от недоволство сред голяма част от феновете? Известно е, че те не искат Костадинов да бъде част от ЦСКА, а вие го оставяте в клуба?
- ЦСКА все още не се управлява от феновете. Има една група от тях, която се опитва да манипулира общественото мнение и да казва кой какъв трябва да бъде или да не бъде. Посочете ми друг клуб в света, където това е възможно. Има го само в ЦСКА. Но вече няма да е така.  

Как ще решите проблема си с феновете, който е огромен?
- Вижте, аз разбирам недоволството на привържениците. В крайна сметка и аз съм един от тях, а освен това давам пари за ЦСКА. И то сериозни. Напълно нормално е те да имат претенции към играчите, треньорите и най-вече към собствениците. Големият проблем обаче е с група фенове, която манипулира останалите. Манипулира тези, които си плащат билетите и искат да помагат на отбора с подкрепата си. Нормално ли е на касите да има хора, които да не дават на привържениците да си купуват билети, а да ги карат да протестират. Мачът още не е започнал, а част от манипулаторите започват да освиркват играчите и да псуват треньора. Има полувреме. Нека тогава протестират срещу ръководството. Но да оставят футболистите на мира. И на тях не им е лесно. Всеки мач някой ги псува от първата до последната минута. Как се играе в такава обстановка. Сами си пречим. Ще приема да ме освиркват мен, но да оставят футболистите на спокойствие, защото от тях в най-голяма степен зависят резултатите. Как да побеждава отборът, като играчите са мачкани постоянно от част от феновете на отбора.  

Как се стигна до решението да давате по 3000 лева на мач на фенклуба? 

- Когато станахме собственици, дойдоха няколко човека от фенклуба и ми казаха, че досега е било така и така трябва да бъде и занапред. Томов им бил давал същите пари. Казаха ми, че ако тази сума не се плаща, няма да могат да контролират най-крайните фенове, които от своя страна пък щели да нанесат много по-големи финансови загуби на ЦСКА с изстъпленията си по време на мачовете, като например проява на расизъм и други подобни. С две думи -плащай си, за да нямаш проблеми после и да не се налага да плащаш повече. Простата сметка показва, че за 4 мача в месеца, а те понякога са и повече, сме давали по 12 000 лева минимум. Но това е само за охрана. Отделно сме си плащали за хореографиите. Така се оказва, че има месеци, в които сме давали по над 20 000 лева.  

И какво се оказа, вие им плащате, а те правят плакати срещу вас?
- Да, така се оказа.  

Кой организира протестите срещу вас?
- Питайте Дучето.  

Вече открито се говори за създаването на нов ЦСКА. Как гледате на това?

- Ами и аз мога да седна довечера в някоя кръчма или сутринта в някое кафе и да започна до говоря за създаването на алтернативен Манчестър Юнайтед. Ама вие мислите ли, че това е сериозно. Няма как да се случи. Това са крайно несериозни неща. На някои хора всичко около ЦСКА им е безплатно, а чета по вестниците, че тръгнали да създават нов ЦСКА.  

Какво става с Калоян Стоянов? Докога ще има проблеми с него?
- Калоян Стоянов няма да го видите скоро на мач на ЦСКА.  

Сега кой ще охранява мачовете?
- Засега полицията. И ще е така, докато двете фракции, които охраняваха за последно, не седнат помежду си и се разберат.  

Вярно ли е, че сте платил гаранцията от 5000 швейцарски франка на един от най-дейните активисти от фенклуба, който е бил задържан в Швейцария за кражба на пуловери? И сега същият този фен издига плакати срещу вас...
- Да, вярно е.  

Преди две седмици казахте, че вие се оттегляте и ЦСКА ще има нов президент. Преговаряхте за поста с Вальо Михов, но той отказа. Съжалявате ли?
- Не, не съжалявам. След като Вальо Михов отказа, аз оставам президент на ЦСКА.  

Е, добре каква тогава ще е промяната в ЦСКА, за която толкова много говорихте. В крайна сметка вие си оставате президент и ще продължите да взимате решенията. Емил Костадинов също остава. А Гьоре Йовановски е сменен от помощника си. Това промени ли са... Доказано е, че не се справяте с управлението. ЦСКА няма никакви успехи...  -Подборът, съставянето на екип, не са лесно нещо. Смятам, че можем да се справим. Виждате, че отборът тръгна добре в последните два мача. До 10 дни може би ще има промени в ЦСКА. Съгласете си, че няма как да даваме, да речем, по 10 милиона на година и да ги оставим в ръцете на някой друг, който да прави с тях каквото си поиска. Няма такъв филм.  

Кога ЦСКА отново ще бъде обединен?
- Когато постигнем поредица от победи и се спре разцеплението между феновете. Не знам дали сте забелязали, но се оказа, че за мача с Берое сме продали повече билети по 10 лева, отколкото фенове е имало на протеста в Борисовата градина, без да им се налага да плащат...  

Искате да кажете, че по-голяма част от феновете ви подкрепят и по-малко са срещу вас?
- Не, казвам, че има хора, които истински си обичат отбора и искат да му помагат, а не да му пречат. Въпреки че се опитват да ги манипулират. Признавам и друго - нормално е при тези резултати да има недоволство срещу ръководството. Но пак казвам - нека оставят футболистите и треньора на мира. Аз дълбоко уважавам всички фенове на ЦСКА, които си подкрепят отбора, но не и тези, които манипулират останалите и правят провокации.  

Пак ли ще има драми с лиценза на ЦСКА, пак ли ще има треперене до последно. Пак ли на някого нещо няма да сте платили?
- Не, няма да има нито драми, нито треперене. ЦСКА ще има лиценз, а през март мисля, че ще сме изчистили всичките си дългове или поне почти всичките. Може да остане някаква съвсем малка част, но може и да сме покрили всичко. Притеснения около лиценза обаче няма да имаме. В това бъдете сигурни.  

Ще пуснете ли акции на ЦСКА на борсата?
- Да, ще пуснем малко над 50%.  

Не се ли надценихте твърде много като футболни управленци, когато закупихте ЦСКА?
- Да, има такова нещо. Надценихме се, но всичко си е за наша сметка. Когато грешим, си плащаме. Плащаме си ние, а не някой друг. Така че нас най-много ни боли от грешките, които сме допускали. Нас най-много ни боли, когато ЦСКА губи и не е на първо място.  

В тази връзка кои грешки отчитате като най-големите в управлението ви?

- Две са основните. На първо място е честата смяна на треньорите и на второ - голямото текучество на футболисти, което допуснахме и за което сами сме си виновни, факт е, че сбъркахме при някои назначения и при доста трансфери.  

Не сгрешихте ли още при първия ви ход в ЦСКА с назначаването на Любослав Пенев?
- Сега е лесно да се казва кой какво е сгрешил. Любослав Пенев е голямо име и заслужаваше да получи шанс като треньор. Ние му го дадохме. Не смятам, че сгрешихме с него. Пак казвам, че той заслужаваше своя шанс да бъде треньор на ЦСКА. Не може едни и същи хора да се въртят постоянно на треньорския пост.  

Провал ли е селекцията на ЦСКА?
- Нека не избързваме с такива квалификации. Това ще мога да го кажа в края на сезона.  

Ще признаете ли най-накрая кой направи селекцията през лятото?

-Направих я почти изцяло аз. Не виждам нещо нередно в това, освен че тази селекция все още не дава очаквания резултат на терена.  

Кое е най-скъпото попълнение, което сте привличали в ЦСКА, и каква е сумата, платена за него?
- Мишел Платини. Сумата е 600 000 евро, но още не е изчистена цялата.  

Ами изчистете я. Колко клуба вече пропищяха от вас за пари?
- Бъдете спокойни.  

Твърди се, че често налагате на треньорите кого да пускат в игра и кого не. Визира се дори случаят с Мишел Платини, който първо вие сте изгонили, а след това вие сте върнали в отбора и сте го направили титуляр.
- Поредните лъжи. Нито аз съм отстранявал Платини, нито аз съм го връщал, нито съм го правил титуляр. Никога не съм се бъркал в работата на треньорите.  

Ще се върне ли в крайна сметка ЦСКА на „Армията" и ако „да", кога ще стане това?
- Да, казвам го най-отговорно. От пролетта ще играем мачовете си на „Армията". Взели сме окончателно решение по този въпрос и работим това да се случи.  

Докъде стигнаха ремонтните дейности, които извършвате на Панчарево?

- Доколкото знам, нещата са на финалната права. Честно казано, с този въпрос приоритетно се занимава моят партньор Иво Иванов. Преди малко говорих с него и той ми каза, че до 20-ина дни отборът ще може да се завърне на Панчарево. Единият терен е напълно готов, вторият -почти. Съблекалните също. Отидете и снимайте. ЦСКА ще има разкошна база, която постоянно ще подобряваме.  

Защо не продадете ЦСКА?
- Е, как да го продам, като няма кой да го купи. Нека да се появи инвеститор и ще го продам. Нямам нищо против. Но искам да се знае, че намеренията ни към ЦСКА са дългосрочни. Няма да оставим нещата така. Бъдете сигурни.  

Вече трети сезон сте начело на ЦСКА. Какви бяха месечните разходи по издръжката на клуба през тях?
- До лятото на 2009 година се налагаше да даваме по около 1,4 милиона лева на месец. През следващия сезон (б.а. - 2009/10) намалихме сумата с 200 000 лева на месец, а в момента тя е 700 000. Успели сме да постигнем почти двойно намаление на разходите, като едновременно с това сме изчистили и много голяма част от дълговете. Така че тежкото мина. Оттук нататък във финансово отношение показателите на ЦСКА ще стават все по-добри, а вярвам, че това ще се случи и с резултатите на терена. Аз твърдо вярвам, че можем да станем шампиони.


Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 39073

Добави коментар ›› Коментари (50)

KALOQN STOQNOW
(Гост)
50
отговор
04 ноември 2010 | 10:14

ДУ4Е БАРНА ЛИ ВИ С ГЛАВАТА ЩЕ ВИ СКОПЯ И ЩЕ СТАНЕТЕ ЕВНУСИ МАМА ВИ ДА Е.Б.А. Рейтинг: 0 0

kong
фен на: ---
49
отговор
03 ноември 2010 | 21:53

Ами прав е човека, и аз не бих си дал парите друг да ми ги харчи. А колкото до селекцията мисля че има добри играчи проблема е че българите в отбора боикотират чужденците по ,,препоръка" на мениджърите си. Пример мрънкането на Костадин Стоянов, че чузденците взимали големи заплати. Ами ще вземат повечето от тях са свободни агенти и идват от силни отбори. А ти Коце идваш от Сливен и за теб са дадени една торба пари, че и голяма заплата искаш. Да си беше стоял в Сливен щеше да взимаш наи голямата заплата и щеше да бягаш наи много. Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Чони
(Гост)
48
отговор
03 ноември 2010 | 21:25

Ей говеда гледайте си Тара и не си давайте мненията без някой да го иска.Димитър Борисов трябват резултати и то спешно---те това е и Емо да си ходи .Той не работи за ЦСКА. Рейтинг: 0 0

fen na cska
(Гост)
47
отговор
03 ноември 2010 | 21:12

Г-н Борисов, към феновете по полекичка, такива изцепки от сорта на феновете още не управляват, само дразнят и наливат масло в огъня, затова са фенове за да изказват мнение. По скоро на наглия интервюиращ трябва да се репчите. След това написахте и няколко хубави думи което е похвално, също така е хубаво самозабравили се дучета и кликата около него, които се мислеха за по голями от собствениците, да не говорим хора като главата и луканката дето биеха слабите фенчета на цска които не им се подчиняват в сектор Г. Ще коментирам и изказването ви че не се бъркате на никой трениор, на пенев му се набъркахте (според мен правилно) когато изгони 9тимата голобради юноши. Иначе съм удовлетворен от интервюто ви като цяло и добивам увереност във вас като собственици на любимия ми клуб Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

red pig
(Гост)
46
отговор
03 ноември 2010 | 21:11

Интелектуален шахматен двубой Дучко срещу Цимбичко??????, Джаба Хатянина срещу Мутрафон Пернишки, красота в червено, двама умни и достойни мъже.....бравос Рейтинг: 0 0

asdasd
(Гост)
45
отговор
03 ноември 2010 | 19:26

заебете БОКЛУЧИЙТЕ върнете им ТОМОВ!!! Рейтинг: 0 0

ВЪН БОКЛУЦИТЕ ОТ ЦСКА!
(Гост)
44
отговор
03 ноември 2010 | 18:41

Тоя пак е пиян и не помни какво е говорил вчера! Рейтинг: 0 0

1
(Гост)
43
отговор
03 ноември 2010 | 18:09

ДО 149.89 $0ЛАPА БЕ3 ДА ДЕПО3ИРАТЕ BАШИ СРЕДСТВА И ИГРАЙТЕ ПООКЕP В НAЙ-Г0ЛEМИТE ПООКЕP ПЛAТФОРМИ(ПЪЛНА АВАНТА). КAК ДA CИ ПOЛYЧИТЕ ПAPИТЕ НА : vdkadfu.comoj.com и цъкнете на br. h t m l Рейтинг: 0 0

opa
(Гост)
42
отговор
03 ноември 2010 | 17:23

тоя дебелак ду4ето ще прави боикоти еи толкова оби4а цска вън прасето смотано Рейтинг: 0 0

vrv до A4
(Гост)
41
отговор
03 ноември 2010 | 17:21

Човек не разбрали, че 3 бона е пълната програма:)) И хореграфия ще ти направят:))))) Рейтинг: 0 0

СИГУРНИ П.Р.О.Г.Н.О.З.И
(Гост)
40
отговор
03 ноември 2010 | 16:49

п.и.ш.и в гуугал ->P.E.C.H.A.L.B.A.T.A.COM - САЙТА ЗА СИГУРНИ М.А.Ч.О.В.Е ЗА ИГРАЧИ ОТ ИГРАЧИ Рейтинг: 0 0

СИГУРНИ П.Р.О.Г.Н.О.З.И
(Гост)
39
отговор
03 ноември 2010 | 16:49

п.и.ш.и в гуугал ->P.E.C.H.A.L.B.A.T.A.COM - САЙТА ЗА СИГУРНИ М.А.Ч.О.В.Е ЗА ИГРАЧИ ОТ ИГРАЧИ Рейтинг: 0 0

Mitko
(Гост)
38
отговор
03 ноември 2010 | 16:36

По доб рия из бор s,m,s-w,i,n,b,g,,.c,,o,,m Рейтинг: 0 0

kgb
(Гост)
37
отговор
03 ноември 2010 | 15:00

Няма такьв тьпак! Рейтинг: 0 0

СИГУРНИ П.Р.О.Г.Н.О.З.И
(Гост)
36
отговор
03 ноември 2010 | 14:25

п.и.ш.и в гуугал ->P.E.C.H.A.L.B.A.T.A.COM - САЙТА ЗА СИГУРНИ М.А.Ч.О.В.Е ЗА ИГРАЧИ ОТ ИГРАЧИ Рейтинг: 0 0


							
						

›› Live Scores

Календар

calendar_icon
календар затвори

Всички мачове

Лудогорец ближе нанесените от Методи Томанов рани 26 ноември 2018
Българският шампион е първи и се спасява, защото е най-малко слаб от водещите отбори. Грешката на ръководството е, че не взе навременни мерки. Като цяло процесите във футбола са доста динамични. Един ден си на върха, а ...
Миро Миндев пред Sportal.bg: Загорец е на ниво ... 12 декември 2018
За поредна година Загорец (Нова Загора) е хит в Югоизточната Трета лига. Воденият от Мирослав Миндев отново е сред водещите отбори в групата, въпреки че участие в нея вземат три клуба, които миналата година бяха част от ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?