›› Анкета

Кой е фаворит да спечели шампионската титла на България за 2018 година?

›› Булевард

Пожар, писъци и нахлуващи фенове - най-лудите моменти от English Open (видео)

Откритото първенство на Англия по снукър ще остане в историята не само с магическата игра на Рони О’Съливан, но и с редица други необичайни ситуации около масите в зала “Метродом” в Барнзли. ...

Виж още

БГ Футбол

Александър Томов: Вкарах в ЦСКА сериозни суми от трансфери

03 февруари 2010 | 05:18
Александър Томов: Вкарах в ЦСКА сериозни суми от трансфери

Дебатът около финансовото положение в ЦСКА се разгаря с пълна сила. Разследването на "7 дни спорт" за плащаните комисиони, трансферите и мениджърските игри разбуниха духовете. За позиция по случая думата вчера поиска и бившият шеф на клуба Александър Томов. Около час Томов разговаря с представител на редакцията и представи своята гледна точка по случая.


- Оказва се, че ЦСКА се е набутал доста с комисиони. За три години са отишли над 5 млн. лв?
- ЦСКА не е набутан с никакви милиони, защото Димитър Борисов и Иво Иванов са подписали със собствените си подписи, че дълговете на клуба са такива, каквито са към 20 януари 2009 г. Следователно всякакво оправдание, че имат проблеми заради минали периоди, е несериозно. Ако са смятали, че това са някакви големи задължения, да не бяха взимали ЦСКА! Тези задължения са им приспаднати от цената по тяхно желание. Следователно клубът им е предаден чист. Аз представих на телевизионната общност документ от НАП, че към ноември 2008 г. ЦСКА не е имал задължения към агенцията, което е безспорен успех за един такъв голям клуб в условия на криза.

- Това сигурно е така, но от "Титан" казват, че след това са изникнали нови задължения?
- Лъжат като някои хора, които работят за тях. Целта им е ясна - първо, да се оправдаят защо не плащат, и второ, да се опитат да покажат, че има някакви скрити задължения, за да не платят сумите, които дължат. Нито едното ще мине, нито другото. Още нещо искам да кажа - ЦСКА не е набутан с никакви милиони, защото селекционната политика, за която са отговаряли Стойчо Младенов, Димитър Пенев, Емил Костадинов, Александър Гарибов и аз, разбира се, е ставала под мое ръководство. Тази политика е с много сериозен знак плюс. Купили сме футболисти за около 1,4 млн. евро и сме ги продали за 3,5-3,7 млн.Т.е. селекционната схема е на плюс. Ако тази политика беше за сметка на клуба, бих могъл да приема, че целенасочено се продават футболисти. Но забелжете, по време на моето управление аз имам от 70 мача 60 победи и само 3 загуби.

- Така е, тези резултати са безспорни.
- Не само резултатите. Въпреки продажбите през лятото на 2008 г., част които бяха и принудителни, оставих ЦСКА само на една победа от шампионската титла. Те държаха много да се окичат с това звание. Защо не го постигнаха, е отделен въпрос, който сега няма да обсъждаме. Ние успяхме, продавайки Ней и Петре, който беше над 30 години, да вкараме едно младо поколение благодарение на Димитър Пенев и неговия невероятен нюх. Той наложи таланти като Иван Иванов, Караджов, Сашо Тонев, Зехиров.Защо това поколение беше разпиляно?Това вече вие като журналисти трябва да разследвате. Ние оставихме клуб първенец, шампион. Не е имало някакво падение на клуба. Всички неща, които се пишат по отношение на мениджъри, това беше приет официално дълг от лицата Борисов и Иванов като тяхно задължение. То е влязло в годишния баланс на клуба. Официално е ясно, че този клуб е на печалба - това е безспорно.

- Така, ама в крайна сметка всичко е било похарчено до идването на "Титан"?
- Какво значи, че парите били похарчени. Всяко ръководство решава спрямо политиката, която води, и спрямо състава. Ако Димитър Пенев ми каже, че Петре е вече за продан, разбира се, че ще го продадем. Ако прецени, на негово място ще вземем Сашо Тонев като крило. Как Димитър Пенев даде шанс на такива хора, как направи Бербатов, Стилиян, Стоичков? ЦСКА се познава по две неща - дали е шампион или не.Това, което беше постигнато под мое ръководство, е най-високият резултат за определен брой мачове - 70 мача и само 3 загуби, едната от които беше абсолютно случайна.

- Как тогава ще обясните, че в последните месеци на мандата си вие сключихте някои спорни сделки. Като например тази с Руи Мигел и Давид Силва с Локомотив (Мездра), която е за повече от половин милион евро?
- Истината е, че за двамата от Мездра беше Димитър Пенев. Той ги харесваше много като играчи.Всичко обаче беше договаряно финално от Димитър Борисов.Той е дал съгласие, той е преговарял със Здравко Минчев.

- Окей, може и така да е. Сега обаче ЦСКА трябва да плати 660 000 евро на Катарина Паунич за комисиони от договори, сключвани пак по ваше време. На всичкото отгоре тези договори ги няма в счетоводния баланс за 2008 г.?
- Аз съм съгласен с мениджъра Георги Градев, който твърди, че няма никакво основание за плащане. Това е съвсем отделен случай, който трябва да обсъдите с Гарибов. Освен това опитът да се изкара ЦСКА и Александър Томов като нещо нечистоплътно - той е непочтен и мръсен план, част от мафията. Мафията, която удари ЦСКА през 2008 г. Борисов не е в курса на тези неща, защото влезе много по-късно в играта, но е част от целия замисъл на БСП и Станишев да ударят ЦСКА и да го превземат за себе си или близки до себе си.

- Казахте, че новите собственици са взели клуба с всичките дългове към 20 януари. На каква сума точно възлизаха тези дългове?
- Във всички случаи тези дългове не надхвърлят сумата от 3 млн. евро максимум, но трябва да го проверя.

- Димитър Борисов обаче казва друго - 26 млн. лева задължения, от които те са платили вече над 20 млн.?
- Борисов просто подценява медиите и говори по този начин, защото не носи отговорност за думите си.

- Вярно ли е, че те са поели клуба с ангажимент да покрият 11,4 млн. евро?
- Това е цена на клуба. Вижте, не искам да влизам в детайли. Всичко, което той говори, е неистина и това тепърва ще се доказва в съда.

- Той твърди, че е трябвало да ви бъде изплатена една комисиона от 1,4 млн. евро, но след това са ви я удържали заради нарасналите задължения?
- Това, кратко и просто, не отговаря на истината. Каквото и да са поели, те нищо не погасяват. Имат различни опции да платят, но не погасяват нищо в никаква посока. В това число и тези комисиони, за които пишете тук. Това е част от цената. Ангажиментите, които са останали след 20 януари, те трябва да се оправят с тях и да си ги плащат. Проблемът обаче идва от това, че те не плащат, а само се оправдават и така рискуват самия клуб и тепърва рискуват много, защото остават много хора, на които дължат пари.

- Разкажете как изкарахте 9,8 млн. лв от продажбата футболисти през 2008 г.? Това е сумата, отразена в годишния баланс.
- Тази сума ми се струва прекалено висока. Ней е продаден, като клубът е трябвало да вземе 800 000 евро, от което сме излезли на чиста печалба. Кабус и Вуядинович са продадени с много голяма печалба. Амунике е продаден с печалба, защото не сме плащали за него. Петре е унаследен - аз не знам Васил Божков колко е платил за него.

- Няма начин да не ви питам следното - добре, продали сте изгодно футболистите на ЦСКА. Защо обаче през 2008 г. не платихте 800 000 лв. и ви отнеха лиценза?
- Лицензът е взет от същата мафия, с цел да не се позволи на Александър Томов и ЦСКА да постигнат голям успех.Погледнете какви продажби са направени, но ние взимаме и заместници. Излиза Вальо Илиев, влиза Иван Иванов, махаме Петре, взимаме Сашо Тонев. Продадохме Пифа, вкарваме Караджата. Всеки си хвърля някакви лъжи. Ней е с 200 000 евро чиста печалба, след като вкара и 19 гола. Него никога нямаше да го продадем, ако не беше този натиск - прокурорски и от държавата. Просто аз останах без инвеститор. Аз не съм инвеститор - не съм толкова богат, не съм взимал концесия от кметовете... Аз казах честно в момента, в който Митал си отиде, че търсим нов инвеститор. Ние го имахме, той беше готов, но го изгониха.

- Каква е според вас истината за договорите за комисиони, които в момента претендира Катарина Паунич?
- Тя е поела интересите и съответно представителство на цял куп футболисти, които нямат нищо общо с нея.

- Тя претендира за комисиони за пет футболисти?
- Случаят с Амунике е любопитен. Амунике дойде по желание на Стойчо Младенов в ЦСКА. Беше определена една цена, след което получихме официално писмо от Академика Коимбра, заверено от португалската футболна федерация, че мениджърът, който представлява футболиста, не е лицензиран. Академика претендираше за определени права върху този футболист. От федерацията ни предупреждаваха, че всяка сделка с този мениджър ще даде основание да бъдем жестоко глобени. Договорът беше обявен за невалиден. След това по някакви неведоми пътища правата на този човек са преминали през някаква фирма към Паунич.Аз не знам това как е станало, но смятам, че не е трудно ЦСКА да спечели този казус.

- Но защо тези комисиони, за които тя претендира, не са отразени в счетоводния баланс на клуба за 2008 г.?
- Когато не е отразено в баланса, тогава не трябва да се плаща. Това е нещо фалшиво.

- Вие и Гарибов подписвате ли сте договор, който ви задължава да плащате тези комисиони?
- Аз не съм подписвал, Гарибов го питайте. Но това, което е извън баланса, не е законно. Тук става дума за претенция, която не е изрядна юридически. Ние също сме допускали грешки, но имаше ред, имаше професионализъм в управлението, за всичко имаше подписи.

- На какво основание блокирахте наскоро банковите сметки на ЦСКА?
- Дължат пари, които новите собственици трябваше да платят до 30 март. Те не плащат нищо. Това е част от цената. Ние казахме - публикувайте какво сте платили, ние ще кажем какво не сте платили от вашите ангажименти. Нека назначат вещи лица и да кажат какво са заварили. Те са се подписали под баланса, че го приемат. Казват, че после открили друго. Ами да докажат какво са разкрили! Дори този случай със заведеното дело в Люксембург пак е лъжа, защото техните подписи стоят под това, че са се отказали от тази цесия. Затова предлагам нещо простичко - щом са толкова ербапи, да дадат какво и на кого са платили, откакто са влезли в управлението на клуба. Ще сметнем какво излиза и каква е разликата. Това лесно може да се провери. Те дължат пари на стотици хора.

- Но това, което те дължат, е по договори, подписани по ваше време.
- Вижте, няма значение откога са договорите - те са го приели като част от цената. Ако не са искали тези договори, защо поискаха така да се случи сделката? Защото нямаха кешови пари. Аз също наследих борчове от г-н Божков.

- На каква сума възлизаха те?
- Не мога да цитирам точна цифра, защото имам някаква почтеност към тези неща. Знаете например, че имаше една гигантска глоба за онези двамата бразилци.Лима и Соуза - 750 000 долара. Тя ми беше оставена в цената. Платил съм поне половин милион долара в течение на една година и не съм се обадил. А Борисов само мрънка, вместо да хване да си оправи клуба. Той взе един куп играчи, махна звездите, които школата ни ги създаде, и сега не се знае кой ще играе. Една година мина, а ЦСКА няма стабилен състав. Ето, завърши трансферният прозорец, аз не съм чул някой да е продаден. Няма и да продадат, защото нямат изграден състав. Няма реклама, няма хомогенност. Играчите ритат един мач, в три не играят. Защо освободиха Машадо без една стотинка, освен ако нещо скришом не са направили? Машадо беше конвертируем играч - от мен са го искали поне два италиански клуба, но аз не го дадох. Защо направиха така, че харизаха футболисти, които бяха очевидно добри като Давид Силва например? Изведнъж го обявиха за безсперспективен, всички са безсперспективни. И кой остана перспективен? В момента не знаем кой ще играе, а има повече от 50 играчи, при положение че аз навремето бях забранил групата да е повече от 34.

- А как трябва да се продават играчи в такъв случай?
- Един играч е футболна стока - за да го продадете, трябва да му направите профил, да го пуснете на големите мениджъри, а не на ония, дето само ходят на кафе и на чай. Ако за Тунчев не бяхме направили профил, никога нямаше да стане сделката с Лестър. Това е месеци работа. Ние нямаше да имаме проблеми, ако не беше тази масова кампания да се превземе ЦСКА и да ме изгони мен лично Станишев.

- Тази теория за Станишев я развивате сравнително отскоро?
- Това не е теория. Тогава ме заплашваха, беше въпрос дали ще оцелея жив.Това е уникална политико-държавна мафия. Ние сме единственото дружество, което за първи път направи всички заплащания да бъдат на светло. Сега го замазаха, все едно нищо не е било. Отнеха ни лиценза, но не БФС, а съветниците на Станишев, които бяха и все още са шефове на комисията.

- Добре, но пак ви питам - как в онзи месец май през 2008 г. вие не сте имали 800 000 лв., за да платите лиценза. Нали точно тогава сте продавали играчи изгодно?
- Ние ги имахме парите.

- А защо не ги платихте?
- Защото нямахме от НАП уточнената сума. Аз имах моята наивност, че останалите трябва да плащат като мен. Не може да плащам по същия данък четири пъти повече от Левски!

- По-горе казахте, че ЦСКА в момента има прекалено много футболисти. Така е, но и при вас имаше голямо текучество в един момент.
- Когато се прави селекция, винаги има и грешки, особено ако има двувластие. Това, което ме притесняваше и накрая се наложи да се намеся, беше, когато Стойчо Младенов и Емил Костадинов имаха различни мнения. И когато нещата се направиха по формулата "Фъргюсън" станаха превъзходни.

- Тоест, когато освободихте Емил Костадинов?
- Аз Емил не съм го освобождавал. Той е много капацитетен човек, с по-особен характер. Той не е глупак, има усет за футболисти. Но когато характерите са различни, възникват търкания, които аз трябваше да обирам. Във всеки отбор може да станат грешки, но аз никога не съм решавал вместо моите треньори. Само съм гледал финансовите баланси, посоката и стабилитета на отбора. Никой не е взет, без да е минал през Панчарево. И държах да ми се подписват. Томов го интересуваше шампионатът, да се играе добър футбол. Томов не е взел нито една стотинка от ЦСКА и беше забранил да се взимат комисиони вътре в отбора от който и да е.

- Вие сигурен ли сте, че никой от треньорите и шефовете под вас не е взимал?
- Ако някой е взимал през мениджъри навън, аз не знам, но се надявам да не е ставало. Имам подозрения, с които не искам да ви занимавам, но никога не съм хващал някого. С подозрения политика не се прави.При Александър Томов комисионите бяха забранени и ако сега някой си признае, трябва веднага да бъде осъден, защото е нарушил нормативен документ.

- А вие защо сте дали комисиона от 98 000 лв. на мениджъра на Ней, при положение че веднъж футболистът е бил платен на португалския клуб и втори път самият агент взима комисиона за това, че го довежда в ЦСКА.
- Всичко зависи от условията на самия агент. Когато има права и той иска да си компенсира пътя, хотела, труда и времето, което отделя, ние не можем да го спрем. Нас ни интересува да бъде защитен интересът на ЦСКА.

- Вие казвате, че сделката е за 11,3 млн. евро, а около 3 млн. са били дълговете. Къде тогава са останалите пари по сделката?
- Трябва да ги плащат.

- На кого, на вас ли?
- Не, аз претендирам само за моите мениджърски пари въпреки че и от тях съм отстъпил на повече от 50%, за да стане сделката.

- По ваше време бяха теглени кредити от ЦСКА в размер на повече от 10 млн. лв.?
- Това не са_кредити, разберете.Това са пари, дадени от собственика. Само формата е различна - той залага пари в банка, банката ги дава като кредит.

- А при сделката те ангажираха ли се да погасят този кредит по някакъв начин?
- Те са част от сделката.

- Защо ви обвиняват за източване на крупна сума от "Кремиковци" с адрес ЦСКА?

- Нали разбирате, че такова източване няма. Не ми задавайте такива въпроси, че ми е обидно. Не може да се говори за източване при перфектен договор, разрешен от държавен орган, с който един собственик дава на друг собственик. Това обвинение е част от мафиотската схема да бъдат превзети ЦСКА и "Кремиковци". Ако не беше това обвинение и не беше вземането на лиценза, нито "Кремиковци" щеше да фалира, нито ЦСКА щеше да е на сегашното си дередже.


Станил Йотов, "7 дни спорт"


Още по темата

Добави коментар ›› Коментари (30)

ЦСКА
(Гост)
30
отговор
04 февруари 2010 | 08:35

АБЕ ДО КОГА ЩЕ МУ ДАВАТЕ СЦЕНА НА ГЛАНОСТ НА ТОЗИ БАНДИТ И МОШЕННИК......ЗАБРАВЕТЕ ГО ПРОСТО, БИЛ ВКАРАЛ ВЦСКА ГОЛЕМИ ТРАНСФЕРНИ СУМИ.........МИ ДА ВКАРА ЦСКА В МИЛИОНИ ДЪЛГОВЕ, МОШЕННИК.. Рейтинг: 0 0

ЦСКА-Евроидиот
(Гост)
29
отговор
03 февруари 2010 | 20:50

Официално: ЦСКА е последен и най-слаб в Лига Европа. Това е най-голямото падение на български футболен отбор за всички времена. Жалко за ЦСКА, но по слаб отбор няма и няма как да има, просто ЦСКА е последен с 1 точка. Уви, това срамно класиране остава завинаги. Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

........
(Гост)
28
отговор
03 февруари 2010 | 19:28

Томов,да ти еба пичката и путката майчина! Да си плюеш на кура! Рейтинг: 0 0

........
(Гост)
27
отговор
03 февруари 2010 | 19:26

Ебане Рейтинг: 0 0

........
(Гост)
26
отговор
03 февруари 2010 | 19:26

Кур Рейтинг: 0 0

........
(Гост)
25
отговор
03 февруари 2010 | 19:25

Пичка Рейтинг: 0 0

........
(Гост)
24
отговор
03 февруари 2010 | 19:25

Путка Рейтинг: 0 0

ГОВЕЖДАТА ПРОСТОТИЯ НЯМА
(Гост)
23
отговор
03 февруари 2010 | 17:30

... иска ви се да закрият НАЙ-ВЕЛИКИЯ КЛУБ В БЪЛГАРИЯ (ЦСКА),това е нормално, много боли да си ВЕЧНО ВТОРИ и да сте ФУТБОЛНИТЕ ИДИОТИ НА БЪЛГАРИЯ! МНОГО ЖАЛКО Е ДА СИ УЕФСКАР- ГРОЗНА ГЛЕДКА!!! Рейтинг: 0 0

Cska
(Гост)
22
отговор
03 февруари 2010 | 13:11

Господи, смили се и си го прибери Рейтинг: 0 0

BGderbi.com
(Гост)
21
отговор
03 февруари 2010 | 12:19

Всичко за ЦСКА и Левски в BGderbi.com Рейтинг: 0 0

KZC
(Гост)
20
отговор
03 февруари 2010 | 11:35

Tomov vi izheba po-nai grozniq na4in svinskite zadnici..oshte vi boli guza kato se setite za nego.. Рейтинг: 0 0

тъпанар!
(Гост)
19
отговор
03 февруари 2010 | 11:25

мухльо! Рейтинг: 0 0

Любо Пенев
(Гост)
18
отговор
03 февруари 2010 | 11:21

Томов, ти си лицето на цска, ти си и сърцето, моляте върни се, имаме огромна нужда от тебе, ти създаде цска, ти го направи отбор, само ти можеш да го изведеш до еврошампион. Само се върни и срини цялата тая кочина. Рейтинг: 0 0

САМО БОТЕВ
(Гост)
17
отговор
03 февруари 2010 | 11:08

Ще ви разкажа един виц.Отива младеж на ново място при попа и ска да се изповяда.Казва Отче съгреших.Скоя.Не казвам.Със дъщерята на кмета ли.Не.Или с дъщерята на полицая ли.Не.С дъщерята на пощальона или на доктора сигурно.Не съжалявам.На излизане приятелите го попитали какво става.Научих всичките курви в града. Томов как може Станишев да те сменя. До гуша ми доиде от комунистически истории. Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Ех,долен боклуко!
(Гост)
16
отговор
03 февруари 2010 | 11:07

Каква безочлива гадина си бе ,лайньо смотан?!Вместо да се скриеш ти продължаваш да бълваш кви ли не простотии! Рейтинг: 0 0

›› новини

›› новини

Треньор удари съдия на детски футболен мач, не трябвало да дава дузпа
23 октомври 2017 | 21:32
Хиндлиян в "Гостът на Sportal": Дербито срещу ЦСКА-София е по-скоро на трибуните, отколкото на терена (видео)
23 октомври 2017 | 20:19
Григор Димитров се отказа от участие във Виена
Ясни са шампионите на България при младите спортисти с увреден слух
23 октомври 2017 | 19:52
Пълна зала за БУБА и ЦСКА
23 октомври 2017 | 19:36
Продажба на билети и организация за мача Монтана - Левски
23 октомври 2017 | 19:31
Световният шампион от академията на Лоренсо, луд фен на Валентино Роси
23 октомври 2017 | 19:28
Огнена феерия! Хиляди посрещнаха като герои Банков и Рух след историческа победа в Полша (видео)
Валверде: Предстои ни един от най-тежките мачове
23 октомври 2017 | 19:03
Инфантино: Не мога да си представя футбола без видеоповторенията
23 октомври 2017 | 18:44

›› Булевард

Никол Шерцингер: Самотна съм
23 октомври 2017
Въпреки двегодишната връзка с Григор Димитров, американската певица Никол Шерцингер се чувства самотна. Тя признава, че ...
Бербатов последва Роналдо и Меси 23 октомври 2017 | 16:31
Водещата, заради която всички свалиха брачните си халки 23 октомври 2017 | 22:31
Всичко започна с целувка, но приключи с... (видео) 23 октомври 2017 | 12:37

›› Волейбол

Силен Николай Николов! Белогорие с победа №6 в Русия (снимки)
23 октомври 2017
Националът Николай Николов и тимът на Белогорие (Белгород) постигнаха шеста победа в руската Суперлига, след като ...
Супер Бобо заби 31 точки, но не прати Фойникас в Топ 4 на Купата на Лигата (снимки) 23 октомври 2017 | 09:23
Силен Тодор Алексиев с 10 точки, Олимпиакос срази Кифисия и ще атакува Купата на Лигата 23 октомври 2017 | 10:12
Национал се завръща в Добруджа 23 октомври 2017 | 12:31

›› Баскетбол

Михайлов извика 20 баскетболистки за Испания и Украйна
23 октомври 2017
Старши треньорът на националния отбор по баскетбол за жени Стефан Михайлов обяви 20-те имена на състезателките в ...
Пълна зала за БУБА и ЦСКА 23 октомври 2017 | 19:36
Цонков и Охрид падат в Кавадарци 23 октомври 2017 | 11:05
Маринов и Стяуа с победа у дома 23 октомври 2017 | 11:52
							
						

›› Live Scores

Всички мачове

Футболът ни няма нужда от подобен Сираков, а от ... 16 октомври 2017
Вече няколко дни се водят напълно безсмислени спорове. Ясна е целта - да се отклони вниманието от важните, истинските и съществените неща. Така, както винаги се случва в родния футбол. Излиза даден човек, в конкретния ...
Албан Буши: Гриша Ганчев е опасен, той може да ... 22 октомври 2017
Албан Буши, един от най-добрите чужденци, играли в родното първенство, говори ексклузивно за предаването „Код Спорт по ТВ+. Албанците са известни като едни от най-лудите глави на Балканите. А в България  ...

Левски | Литекс | "А" Група | "Б" Групи | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Класиране

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал