Булевард

20 ВЪПРОСА КЪМ…НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

04 февруари 2009 | 11:10
20 ВЪПРОСА КЪМ…НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

Специалният ни гост в рубриката "20 ВЪПРОСА КЪМ..." е централният блокировач на ЛукОйл Нефтохимик и националния отбор Николай Николов. За своите 22 години волейболистът има зад гърба си шампионска титла,  две Купи на България и бронзов медал с представителния ни тим от Световната купа в Япония през 2007 година. Контузия му попречи да бъде част от националния ни отбор и на Олимпиадата в Пекин през миналата година. Само преди ден приключи турнирът „Атаро Клима", където отборът му зае третото място... Това са все неща, които всички любители на волейбола знаят за него...Той е много позитивен, спокоен и борбен човек. В хората цени най-вече откровеността, защото самият той е много прям и обича да си казва нещата в очите - и хубавите, и лошите. Единствено го интересува какво мислят близките му за него и досега в живота си е плакал само от щастие. Мечтае за трансфер в чужбина и за жена, която да го обича и с която да бъде щастлив... Това пък е светлината, в която Ники се разкри пред нас и в която ние Ви го представяме в обширното му интервю специално за Sportal.bg...

НАЙ-СЪКРОВЕНАТА МИ МЕЧТА Е ДА ИГРАЯ В ЧУЖБИНА

1. Какво не знаят хората за теб?

- Предполагам, че много неща. Най-общо бих казал, че съм доста весел и позитивен човек. Хората, които ме познават също ще го потвърдят. Също така съм много спокоен. Излишните нерви са много голяма рядкост при мен, гледам да си ги пестя, защото все още съм млад и ще ми трябват за в бъдеще. Освен това съм и много борбен. Не съм свикнал да прекланям глава пред каквото и да било и като си наумя нещо се боря за него докрай.

 

2. За какво харчиш най-много пари в живота си?

- Голяма част от парите ми отиват за храна. Не харча много за дрехи или за обувки, защото ми е трудно да си намирам. Така че най-вече харча за ежедневни нужди, нищо по-специално.

3. Каква сума пари би те направила щастлив?

- Според мен парите не могат да те направят щастлив. Познавам хора, които имат страшно много пари и въпреки това не са щастливи, защото там вече има други фактори, които оказват влияние. Като всеки човек и аз съм се замислял какво би станало, ако разполагам с малко повече средства, отколкото в момента, но не смятам, че това ще ме направи щастлив. До някаква степен бих могъл да си оправя живота, но не и да стана по-щастлив.

4. Какво те разплаква най-често?

- Спомням си, че миналата година се разплаках, когато взехме купата и предната година, когато направихме златния дубъл - и за първенството, и за купата. Това са моментите, в които си спомням, че плаках от щастие. Иначе за други моменти не мога да се сетя. Няма такова нещо, което може да ме разплаче, особено пък често.

НЕ СИ ПАДАМ ПО СЕКСА ЗА ЕДНА ВЕЧЕР. ТАМ ВСИЧКО Е ПРЕКАЛЕНО ЛЕСНО, А НА МЕН ТАКА НЕ МИ ХАРЕСВА

5. Как една жена може най-лесно да стигне до сърцето ти?

- Може би като намери правилния подход.

- А той е?

- Може би тя трябва да го намери.

- А трябва ли жената до теб да е журналистка? Последната ти приятелка беше спортна журналистка, преди това имаше връзка и с друга журналистка...?

- Не. Всички ми казват, че явно имам афинитет към журналистките, но не е така. Просто така се е получило. Не ги избирам по професия. Ще кажа само едно: не харесвам светли жени. Харесвам тъмни жени с тъмни коси и тъмни очи. Комбинацията тъмна коса със светли очи пак не ми допада.

6. Интернет комуникацията набира все по-бърза скорост. В тази връзка случвало ли ти се е някоя "виртуална жена" да стигне до сърцето ти?

- Имало е случаи да се запозная с някоя жена по интернет, но дотам. Имам обаче други интересни случки в интернет. Една от тях е с едно момиченце на 18 години, което искаше да стане известно. Включи ми се в скайпа, беше много настоятелна и в един момент просто трябваше да й отговоря, за да видя какво иска. Каза ми, че си е направила някаква фотосесия и иска да я свържа с журналисти, за да й публикуват снимките, да й вземат интервю и да стане известна. Казах й, че познавам само спортни журналисти и че не мога да й помогна. От там тя почна: „За какъв се мислиш, голямата звезда..." и тн. Приключих разговора дотам, но това е един от най-интересните случаи, които съм имал във виртуалното пространство.


 

7. Какво мислиш за секса за една вечер с непозната?

- Няма да излъжа, че не съм пробвал, но не ми допада. Така само си задоволяваш животинските потребности, нищо повече. Знаеш, че отиваш с този човек и просто си задоволяваш потребностите, след което не можеш да очакваш нищо друго. Аз предпочитам да има някаква тръпка, да има чувства. Пак казвам аз съм такъв, че като си наумя нещо обичам да го преследвам и да се боря за него, а това е твърде лесно. Виждаш една жена, запознаваш се с нея, отивате и правите там каквото правите и това е. Няма я тръпката, всичко е прекалено лесно, а на мен така не ми харесва.

КАТЕГОРИЧНО ОТРИЧАМ ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ!

8. Приемаш ли хомосексуализма?

- Не. Твърдо съм против, защото за мен това не е нормално, това е болестно състояние. Не можеш да станеш такъв, такъв се раждаш. Не могат да ми кажат, че до 16-17 години си бил нормален и изведнъж ставаш хомосексуалист. Затова не го приемам нито за мъже, нито за жени. Нали има хора, които казват, че при мъжете е много грозно, но при жените е по-така. Няма такива работи. Щом е направено мъж и жена да са заедно, значи така трябва да бъде. Господ така е решил и това е правилното. И категорично отричам еднополовите бракове. Ще е най-големият абсурд, ако и те бъдат приети в нашата безкрайно абсурдна държава.

 

9. Какво мислиш за метросексуалните мъже?

- От време на време аз също ходя на козметик, но не го правя, за да изглеждам като Брад Пит или Дейвид Бекъм, а просто защото е по-хигиенично. Не съм чак дотам, че да си скубя веждите, да си правя маникюр, педикюр и разни такива работи. Метросексуалните също ми идват малко в повечко. Това са мъже, изглеждащи като гейове. За мен един мъж трябва да си е мъж. Има такива, които са по-нежни от жени. Аз не знам как жените могат да харесват такива мъже. Все си мисля, че трябва да усетиш мъжкото в един мъж, неговата сила. В това отношение аз съм малко по-старомоден.

- Затова ли си подстрига дългата коса?

- Бях с голямата коса, защото ми харесваше. Тогава имах и една закачка с моя шеф Сашо Везенков, който като влязох в този отбор ми каза, че трябва да се подстрижа. Тогава бях никой и го направих. След време като започнах пак да си я пускам, той пак дойде и ми каза, че трябва да я подстрижа. Тогава вече се бях изградил като личност в този отбор и си поставих моите условия. Казах, че няма да я подстрижа докато аз не преценя. Така и стана. Същите въпроси ми ги задаваха и по повод изказванията на Мартин Стоев, че той също не одобрява голямата ми коса. И при него беше по същия начин. Казах му, че ще я махна, когато преценя. Като си кажа нещо, това е. Те вече преценяват дали ще им върша работа в отбора, който и да било той, с голямата коса или не. За мен това е лично пространство, което никой няма право да нарушава. Майка ми и баща ми не ми казват какво да правя, а това са съвсем странични хора. Ако един ден аз стана треньор и имам играч с обеци на двете уши и с коса до кръста няма да има значение, ако той прави по 20 точки на мач. Той е професионалист, там е, за да си върши работата. За мен няма значение как изглежда, това си е негов личен избор.

10. Какво е отношението ти към „силиконовата мания", обзела жените по целия свят?

- За силикона съм съгласен единствено за жени, които са родили, бюстът им е претърпял деформация и искат да си го коригират, за да изглежда по-добре. В този случай няма проблем, но всичко останало е прекалено. Гледаме момичета на по 17-18 години, всяка втора е със силикон. Състезават се коя ще си сложи повече, коя ще си сложи изкуствена коса и какво ли още не. То не остана нищо естествено в една жена. Затова аз ще гледам да си намеря жена без силикон.

БЪЛГАРИЯ Е ЕДИН ГОЛЯМ "СЪРВАЙВЪР"!

11. Гледаш ли риалити шоута и кое от тях ти е любимо?

- Гледах последните 5-6 предавания на "Сървайвър", защото си говорих със сестра ми и тя ми каза, че накрая става много интересно заради Николай Мартинов. За мен той е един истински мъж. Имам един приятел, който в скайпа си е написал: Ники Мартинов - човекът Сървайвър. Той показа какво означава воля и характер за оцеляване при такива екстремни условия. За мен той е идол. Много ми допадаше начинът, по който играеше, мислеше и въобще живееше на този остров. Не ми харесваше обаче как останалите се отнасяха към него. Казваха, че бил не знам си какъв, а всъщност те бяха тези, които създаваха големите интриги, защото виждаха, че не могат да му противодействат по никакъв начин. И макар че съм от Бургас ще кажа, че Галина беше най-отвратителният играч. Останах потресен как може да има такива хора.

12. Ти би ли участвал в „Сървайвър"?

- Много ми е интересно, бих искал да се пробвам, но на този етап няма как да стане. Ако някога имам възможност бих участвал, за да видя докъде мога да стигна. Бих искал да проверя какви са възможностите на моята психика и на тялото ми и да видя дали спортът ще ми помогне.

13. Как се справяш със световната финансова криза?

- Още не съм я усетил. След като в моя отбор не се е усетила означава, че и аз не трябва да съм я усетил. Засега поне е така, дано да нямаме проблеми и занапред.

14. Какво мислиш за избора на Барак Обама за президент на САЩ?

- Нямам никаква представа, въобще не се интересувам от такива неща. Разбрах, че първото нещо, което искал да направи е да изтегли войските от Ирак и се надявам това да е нещо положително. Дано този свят малко се кротне, че положението започна да става много сериозно.

НЕ СЪМ ГОРД, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!

 

15. Смяташ ли, че България е готова за своя "черен" президент? Ти лично би ли гласувал за турчин или ром?

- За турчин в никакъв случай не бих гласувал. Както хората казват, в момента сме под културно турско робство и виждаме какво се случва в тази скапана държава с това скапано правителство. Така че за турчин със сигурност няма да гласувам никога. Много силни думи, но е така. На ромите също не съм привърженик, така че на този етап ще си избера българското, макар че няма гаранция, че то е качествено. Един дол дренки са се събрали, но това е положението. Такава ни е държавата и ние сме си такива. Като едно стадо овце сме с един пастир отпред. Ако ще и към пропастта да ни повлече, както в момента направо летим надолу в нея, стоим и си мълчим. Затова много одобрявам какво правят съседите ни гърци. Стана проблем с една българка, която е там и половин Гърция гръмна. Така трябва да сме и ние обаче няма как да стане, защото не сме нито националисти, нито никакви. България е един голям "Сървайвър". Не се оплаквам въобще, изкарвам си пари, колкото да си живея горе-долу добре, но има хора, които в действителност изнемогват и мислят какви ли не варианти, за да преживеят в този т.нар. голям български "Сървайвър". Виждам какво се случва с хора, които работят в моята сфера навън. Виждам какво е отношението към тях и какви условия им се предоставят, за да могат да се развиват. Докато в България виждаме, че в момента волейболът е най-добрият колективен спорт и нямаме една зала, в която да се играе. Както Пламен Константинов каза: „Защо трябва хората с големите пари да инвестират в зала? Защо им е като могат да си направят молове или сити центрове, където ще си направят магазинчета и ще си вадят парички?! Защо трябва да правят зала, в която ще има два магазина и няма да изкарват никаква пари?! Защо трябва да се замислят, че някой ден и тяхното дете може да тренира в тази зала и след 20 години да бъде един от тези, които ще играят на световни и европейски първенства?!" Нали има хора, за които казват: „Този има толкова пари, че се чуди какво да ги прави". Като се чуди да ги вложи в нещо, което може да бъде полезно на народа. Но това е положението, живеем в България. За съжаление не мога да кажа, че съм горд от това, че съм българин! Не съм! Гордея се само с историята ни, с нищо друго!

16. Ако имаш власт, кое е първото нещо, което ще промениш в държавата?          

- Не съм се замислял, защото знам, че никога няма да имам власт.

17. Какъв тип хора могат да те спечелят за приятел веднага?

- Задължително трябва да имат чувство за хумор и да са откровени. Аз страшно харесвам хора, които си казват в очите и положителното, и отрицателното. Аз съм такъв човек и заради това и хората, които са ми по-близки са точно такива. За мен най-важното нещо е откровеността.

18. Какво мнение искаш да имат хората за теб?

- Интересуваме единствено мнението на семейството ми и на най-близките ми приятели. За абсолютно всички останали не държа да имат добро мнение за мен. Ясно ми е, че винаги ще има хора, които няма да ме харесват, така че не се старая по никакъв начин да се правя на някаква чиста капчица или на каквото и да било друго. Всеки вижда какво правя и има право на мнение. Така че единственото нещо, което ме вълнува е хората около мен да ме харесват, а всеки друг си има свое собствено мнение, което мен не ме засяга.

МЕЧТАЯ ДА НАМЕРЯ ЖЕНАТА, КОЯТО ДА МЕ ОБИЧА И ДА БЪДЕМ ЩАСТЛИВИ

 

19. За какво мечтаеш в професионален план?

- За трансфер в чужбина. Това е единствената ми съкровена мечта в момента. Искам да отида в добър отбор навън, в по-силно първенство от българското и да започна да играя още по-хубав волейбол. Млад съм, имам доста да уча и единственият начин да се развивам е да отида в по-силно първенство. Нямам търпение да се махна от тук, за да имам някакъв шанс за реализация.

20. А в личен?

- Най-вече да съм здрав. За мен здравето е на първо място, защото доста ми бяга. Също така си пожелавам и близките ми да са здрави и всеки изминал ден да ги правя щастливи. В момента няма жена до мен, така че се надявам скоро или когато и да е, да намеря подходящата и да сме щастливи заедно. Животът стана много комерсиален и е малко трудно да намериш жена, която иска да е с теб, защото те обича, а не заради нещо друго.


Л Е К С И К О Н:

Любима храна: Тази, която мама ми готви. Може би някой ден като си намеря половинката нейните манджи ще ми станат любими.

Любима напитка: Много обичам да пия бира.

Любим филм: Гладиатор

Любим актьор и актриса: Катрин Зита-Джоунс. За мен това е една от най-красивите жени в света. Няма такова излъчване и такъв чар! Слагам я даже пред Анджелина Джоли, която аз не фаворитизирам чак толкова. От мъжете харесвам - Джейсън Стейтъм.Любима музика: Слушам всичко, даже и чалга. Ето казвам си го, защото много хора се крият. Като кажеш, че слушаш чалга едва ли не си някакъв човек втора ръка. Аз не мисля така, защото това си е типична балканска музика и на нас ни е в кръвта. Макар че я крадем от сърби, гърци, турци, румънци и какви ли още не, това си е балканска музика и мисля, че най-добре умеем да се забавляваме на нея.

Любим певец и певица: Нямам

Любим дизайнер: Нямам. При мен проблемът е, че трудно си намирам дрехи, така че нося каквото ми стане.

Любима книга и писател: Харесвам биографични книги. Много ми допадна една книга написана от един вече бивш затворник, който 20 години е бил в затвора. Прочетох я за много кратко време и ми беше страшно интересна, защото в нея се разказва за реални неща. Иначе четенето не ми е страст. Знам, че е хубаво да се чете, но просто не ми допада, отегчително ми е. Аз съм на принципа, че ако едно нещо не ти доставя удоволствие и го правиш насила, по-добре не го прави.

Любим отбор: Мога да ти кажа любимо първенство, но не и отбор. Харесвам най-вече италианското първенство. Не мога да кажа, че имам някакъв фаворит, защото там всички отбори играят много красив волейбол. Това е най-силното, атрактивно и непредвидимо първенство, което гледам с голям интерес.

Любим спортист: Много се възхищавам на Ланс Армстронг. Имах един съученик - колоездач, който ми е разказвал много неща за него, от които съм удивен и затова много го харесвам като личност. Едно, че е преборил рака и другото е това какви изумителни качества притежава неговото тяло. Доколкото знам от него, това е най-тестваният човек в света за допинг. Тялото му постига някакви уникални резултати, които не могат да бъдат постигнати дори от спортисти, които използват медикаменти, а той успява без абсолютно никакви медикаменти. Затова имам такъв респект към него. Другият спортист, който уважавам страшно много е Пламен Константинов. За мен това е един човек за пример на днешната младеж. За съжаление обаче много малко хора ще вземат пример от него, защото виждам какво се случва. За мен той е уникален и като спортист, и като човек, и като мъж, и като всичко.

Любима марка автомобил: БМВ

Любим парфюм: Харесвам Azzaro Visit.

Любимо място: Нямам

Любим политик: Волен Сидеров. Всички казват, че е болен мозък и сигурно е така, но кой друг да изберем?! Всичките ги пробвахме, време е да пробваме и тях. Със сигурност в повечето отношения и той ще е като масата. Ще краде и ще върши такива неща, които ще са в ущърб на народа, но да се надяваме, че поне до някаква степен ще направи нещо положително. Едно да е, пак ще е плюс. В тях ми останаха някакви минимални надежди.

Хоби: Много обичам да шофирам. Когато ми е нервно, което се случва много рядко, се качвам на колата и си карам безцелно. Това ме успокоява.

Снимки: Личен архив и Sportal.bg

 

 

 

 

 


Още по темата
НЕЛИ ГЛАВЧЕВА
редактор - отдел "Спорт"
Прочетена 22054

Добави коментар ›› Коментари (12)

didka
(Гост)
12
отговор
09 октомври 2010 | 18:36

много интересно интервю!!! Рейтинг: 0 0

Петя
(Гост)
11
отговор
08 октомври 2010 | 17:14

Евалата за интервюто. Истински човек без надувки. Дано наистина да се сбуднат желаянита му. Много успехи и само напред! Рейтинг: 0 0

xxx
(Гост)
10
отговор
09 февруари 2009 | 16:23

Niki , absolyutna balgarska litchnost si i te obojzavame poradi tova! Nasha gordost si , no shte si pozvolim edin nadyavame se mnogo vajzen kakto za nas taka i za teb savet : postarai se da razgranitchish polititzi ot narod - te yavno imat mnogo malko obshto!!! Ne se vliyai ot tova , koeto upravata postigna/govorim za negativnata strana na neshtata/-tya /upravata/ e edna i sashta s nyakoi razlitchiya izrazeni v "nyuansi"-ot sobstven opit go znaya i vse oshte si patya ot polititzi ot drugi darjzavi,te yavno ne mogat da se spravyat po-dobre po edna ili druga pritchina !!! S drugi dumi -nameri tova , ot koeto mojzesh da se potchuvstvash gord , tche si balgarin/ti si yarak primer za tova /, a i vremenata se menyat, kakto i pozitzii na tazi zemya !!! Ne se predavai kato balgarin i gore glavata na temata Balgariya-tazi darjzava i narod sa veliki po svoyata satbovnost !!! S uvajzenie kam teb i tvoyata litchnost i pomisli varhu vsitchko tova "sega"!!! Uspehi!!! Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

fenkata_forever
(Гост)
9
отговор
05 февруари 2009 | 00:02

Naistina go uvajavam,zasoto vinagi e bil usmihnat,otkroven i nahusan!Pojelavam mu samo nai-dobroto i v li4en,i v profesionalen plan,zashoto italianskoto purvenstvo naistina e lubimo i toi zaslujava da se prisuedini kum golemite otbori tam,a i vkusa mu za jeni mi dopada dosta ina4e:))Uspehi,Niki!!! Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

shhhhh
(Гост)
8
отговор
04 февруари 2009 | 21:10

Ники е страхотен и ако е здрав вярвам,че ще си намери добър клуб. Рейтинг: 0 0

...
(Гост)
7
отговор
04 февруари 2009 | 20:39

НЕ СЪМ ГОРД, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН! тъпанар такъв, ти не залсужаваш да играеш за национала ве, ти с това казваш че дори българин неможем да те наречем,история славна и древна имаме,ама ти това май не го знаеш,а до колкото си симпатизант на атака браво поне партията си оцелил,срам и позор е българин да каже че не е горд с това,верно че държавата ни днес е една помия,но това не трябва да ни отрича какви сме,с каква история сме.!!! Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

цска
(Гост)
6
отговор
04 февруари 2009 | 18:51

Свалям му шапка за изказването му за управленито на държавата и затова,че е привърженик на Волен Сидеров.Едно голямо БРАВО и УСПЕХ. Рейтинг: 0 0

moni
(Гост)
5
отговор
04 февруари 2009 | 17:12

Spored men tova e edin strahoten sportist i chovek,koito zaslujava da se realizira v chujbina.Radvam se,che pone edin sportist ne se sramuva da si dade mnenieto za loshoto upravlenie na nashata darjava. Рейтинг: 0 1

moni
(Гост)
4
отговор
04 февруари 2009 | 17:11

Spored men tova e edin strahoten sportist i chovek,koito zaslujava da se realizira v chujbina.Radvam se,che pone edin sportist ne se sramuva da si dade mnenieto za loshoto upravlenie na nashata darjava. Рейтинг: 0 0

bravo
(Гост)
3
отговор
04 февруари 2009 | 16:56

samo napred i nagore Рейтинг: 0 1

..
(Гост)
2
отговор
04 февруари 2009 | 12:52

ee toz Nikolai Dimitrov..golqm pi444 :) Рейтинг: 0 0

niki
(Гост)
1
отговор
04 февруари 2009 | 12:11

Bravooooo mnogo mi haresva ada6a niki nikolov dano otide v trento za da stane po 6tastliv Рейтинг: 0 1


							
						
“Извън пистата” с Виктория Георгиева 29 януари 2019
Тя е бърза, умна и винаги усмихната. Името й е Виктория Георгиева и още в началото на сезона показа, че съперничките й ще трябва да се съобразяват с нея на атлетическата писта. Сигурно вече се досещате, че отново е ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.