›› Анкета

Коя българска спортистка е най-красива?

›› Булевард

Азар зарадва малък фен с красив жест

Белгийската звезда на Челси Еден Азар зарадва малък фен на Брайтън по време на мача на "сините" от Лондон с "чайките" от 24-ия кръг на Премиър лийг в събота. Белгиецът бе във вихъра си и отбеляза два гола за победата на ...

Виж още
Булевард

20 ВЪПРОСА КЪМ…МАТЕЙ КАЗИЙСКИ

21 май 2008 | 10:18
20 ВЪПРОСА КЪМ…МАТЕЙ КАЗИЙСКИ

Специален гост в днешното издание на рубриката на Sportal.bg "20 ВЪПРОСА КЪМ..." е един от играчите, които пишат волейболната история на страната ни...и не само. За скромните си 23 години той направи така, че цял свят да говори за него с възхищение, а хората да го определят като феномен. Това, което прави на терена спокойно може да се нарече изкуство, а освен на колективен труд, успехите му се дължат и на една перфектна симбиоза между вроден талант и голяма любов към волейбола. Той е част от отбора, който през 2006 година спечели бронзовите медали на Световното първенство в Япония, а година по-късно направи същото и на Световната купа, което осигури на страната ни участие на предстоящите олимпийски игри в Пекин. Той е част и от "българския отбор" на Италия - Итас Диатек (Тренто), с който в началото на този месец вдигна шампионската титла на страната и отново напомни на света, че България е огромна волейболна сила. Сигурна съм, че вече никой няма съмнение, че той е Матей Казийски...

 

ЗА МЕН ВОЛЕЙБОЛЪТ НЕ Е САМО РАБОТА, НО И ЕДНА ГОЛЯМА ЛЮБОВ!

1.Какво не знаят хората за вас?

- След всичките тези интервюта, които в последно време давам, не знам дали е останало нещо, което да не се знае за мен. Струва ми се, че хората не знаят единствено това, че извън терена и аз съм човек като всички останали. По-скоро ме приемат само от тази страна - волейболист, играе, печели, добър е..., но освен това аз също така съм и човек. Когато мачът или тренировката свърши, аз се прибирам вкъщи, излизам с приятелите си и въобще обичам да правя абсолютно всички неща, които са нормални за всеки човек.

2. За какво харчите най-много пари в живота си?

- За ежедневни неща. Не съм някакъв маниак на конкретна тема и когато излезе нещо ново, веднага да ходя да си го купувам. От време на време ходя на пазар, купувам си някоя нова дрешка или джаджа, зависи - според нуждите ми. Винаги се намира за какво да похарчиш пари, това е най-лесното, но въпросът е, че аз се съобразявам с нуждите ми. Няма нещо, в което си влагам парите постоянно.

3. Каква сума пари би ви направила щастлив?

- Аз не вярвам, че парите сами по себе си правят щастието. Въпросът е начинът, по който ги изкарваш и след това начинът, по който ги харчиш. Хубаво е да имаш възможността да си купиш това, което би ти доставило удоволствие, би ти свършило работа, би те направило спокоен и щастлив, но има много по-важни неща от парите. Естествено, те са много важни и в крайна сметка работя, за да изкарвам пари, но за мен волейболът не е само работа, но и една голяма любов. Наред с мъките и тежките моменти, които съществуват, аз обичам работата си и наистина изпитвам удоволствие от това, което правя.

4. Какво ви разплаква най-често? 

- Не бих казал, че съм от плачливите и честно казано в последните години не ми се е случвало да плача. Предполагам обаче, че винаги има нещо, което може много да те развълнува.

ЛЮБОВТА Е НЕОБЯСНИМА! АЗ СЪМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЩАСТЛИВ, ЧЕ НАМЕРИХ ЧОВЕК, С КОЙТО С ВРЕМЕТО СЕ ЧУВСТВАМЕ ВСЕ ПО-ДОБРЕ И ПО-ДОБРЕ

5. В какво сте най-уязвим?

- Може би приятелите и близките ми, но в крайна сметка зависи от ситуацията. Във всяко едно нещо може да ти се случи някаква неприятност или проблем, които да те уязвят. Въпросът е до каква степен и за какво става дума. Иначе бих казал приятелите, защото когато един човек ми е приятел, аз наистина го приемам за много близък до себе си и ако ме разочарова, това би ме уязвило.

6. Как една жена може най-лесно да стигне до сърцето ви? Вие имате сериозна приятелка, с която сте заедно вече 5 години, с какво ви спечели тя?

- Не знам, любовта е необяснима! Не мога да си спомня с какво точно ме е спечелила, някакъв жест, дума или нещо специално. Просто в един момент се случи. Имаше привличане, а впоследствие, когато започнахме да се опознаваме все повече и повече, чувствата се засилваха. Няма някаква рецепта, тези неща се случват и никой не може да избяга от тях. Аз съм изключително щастлив, че намерих един човек, който ме разбира и подкрепя и с който с времето се чувстваме все по-добре и по-добре.

7. Какво мислите за секса за една вечер с непозната?

- Със сигурност има хора, които го практикуват и в такъв случай би трябвало това да е нещо нормално, нещо, което се случва, част от живота. Аз лично го разбирам, въпреки че не съм заинтересован от този въпрос, в смисъл не го търся, не ми се е случвало и честно казано не знам как бих реагирал на подобна ситуация.

8. Трябва ли проституцията да бъде узаконена?

- Аз лично вярвам, че трябва, защото по този начин малко или много ще се наложи някакъв контрол. При всички положения обаче проституцията е нещо, което си остава неконтролируемо. Със или без закон тя съществува.

9. Вярно ли е твърдението, че мъжете вече не са необходими на жените?

- Всеки човек сам избира пътя си и сам решава какво иска, какви са целите и амбициите му в живота. Ако една жена или респективно един мъж е решил да извърви пътя си сам, има право да го направи. Дали е възможно, не знам. Според мен естественият начин очевидно е по двойки. Хубаво е и е важно да имаш човек до себе си, който да ти помага в тежките моменти.

ИСКАМ ХОРАТА ДА МЕ ВЪЗПРИЕМАТ НЕ САМО КАТО ВОЛЕЙБОЛИСТ, НО И КАТО ЛИЧНОСТ. НЕ СЪМ ПРОСТО ЕДНА КАРТИНКА НА ТЕЛЕВИЗОРА, КОЯТО СКАЧА И УДРЯ ТОПКАТА, А ЧОВЕК СЪС СВОИТЕ ВЪЗГЛЕДИ, МЕЧТИ И ПРОБЛЕМИ

10. Какво мислите за метросексуалните мъже?

- Сега не чак толкова, но преди година-две това модно течение беше наистина голям бум. Лично на мен не ми допадна особено, но предполагам, че си зависи от човека. Пак казвам, всеки сам трябва да прецени за себе си дали този стил, даже бих казал този начин на живот, му допада и му отива. В рамките на нормалното е разумно и много важно един мъж да се поддържа, да е угледен, но пък мисля, че всичко прекалено води до лоши последствия.

11. Моногамен ли сте?

- Определено да.

12. Приемате ли хомосексуализма?

- Нямам контакти с такива хора и не мога да знам дали биха ме дразнили или не. Като цяло отново ще се повторя, като кажа, че всеки човек решава сам за себе си. Очевидно има мъже, които се чувстват по-добре с мъже, както и обратното, така че от тази гледна точка за мен е важно всеки да има свободата да избира. Не ме дразнят до тогава, докато не ме касае лично, т.е., няма някакви нападки към мен. Иначе смятам, че всеки е свободен да прави каквото иска, стига да не пречи на другите.

13. За или против брака сте?

- Това е една тема, по която все още не съм мислил сериозно. Може би съм „за", защото това е един момент в живота, когато решаваш, че ще прекараш остатъка от живота си с един определен човек. Като идея наистина ми допада, защото е един вид обещание един към друг за вечна любов, вечна вярност и тн. За съжаление обаче в днешно време се вижда, че тези неща се случват все по-рядко и по-рядко. Със смесени чувства съм по тази тема, не съм мислил много за плюсовете и минусите на брака. Още повече това е едно от нещата, които не можеш да оцениш правилно докато не ти се случи.

14. Отношението ви към „силиконовата мания", обзела жените по целия свят?

- Не обичам прекаленото. Според мен не е много положително, когато се парадира с това нещо, когато е прекалено очевидно и когато е така да се каже направено гротеско. Въпреки това обаче смятам, че има място в днешното общество. Абсолютно нормално е и наистина е много модерно в последно време, но аз лично предпочитам натуралното, истинското.

15. Обичате да гледате порно в компанията на приятелката ви, на приятели, в своята собствена или...?

- Не обичам да гледам порно в компания. Случва ми се единствено, когато съм сам.

16. Какво мислите за все по-бързото навлизане на компютрите и технологиите в живота на хората?  

- Смятам, че технологиите се развиват с невероятен темп и даже ми е трудно да оставам в крак с модните тенденции в тази насока. Според мен това е нещо положително, защото излизат много неща, които улесняват ежедневието ни и ни помагат. Те навлизат в бита на хората и човек просто трябва да свикне да ги употребява. Има неща, които до преди 2-3 години изобщо не са съществували, а сегашният човек не може да си помисли да живее без тях. Доста странно явление са това технологиите и аз съм категорично „за", защото според мен тези нововъведения помагат и използването им е от полза.

17. Религията средство за заблуда и манипулация ли е?

- Очевидно е, че религията не само може, но и вече е използвана за такова средство. Според мен в последно време хората, особено тук в България, не са толкова религиозни. Въпросът е, че религията като идея е нещо страхотно, нещо направено с много добри намерения, но в крайна сметка, по една или друга причина, покварено. Аз лично съм с доста смесени чувства, защото зависи за каква религия става въпрос. Ако говорим за идеята на религията - добрина, вяра в Господ, вяра в нещо, което ще ти помогне, аз съм твърдо „за". Религията е нещо, което ти дава сили в тежки моменти, нещо което ти дава опора и мотивация да продължаваш напред. От друга страна обаче религията те ограничава да не търсиш отговори на някои въпроси, един вид да си подчинен на църквата, която е прекият наместник на Господ на земята. Това според мен дава власт на хора, а властта при всички положения не е с чисти намерения.

18. Какъв тип хора могат да ви спечелят за приятел веднага?

- Открити, честни, възпитани и интелигентни.

19. Какво мнение искате да имат хората за вас?

- При всички положения искам да имат добро мнение за мен. Важно е хората да ме възприемат не само като волейболист, но и като личност, като човек, защото аз не съм единствено спортистът Матей Казийски, не съм единствено този, който забива силно на терена. Имам своите виждания, мечти, проблеми и съм човек като всички останали. Не съм просто една картинка на телевизора, която скача и удря топката.

20. По коя тема искате мнението ви да бъде чуто?

- Аз имам мнение по страшно много теми, но не съм компетентен да изказвам мнение по всички тях. Това, което правя, е волейбол и там мнението ми наистина има стойност. Това е нещо, което върша от много време и от което разбирам. Иначе и аз като всеки човек имам мнение и то доста стабилно мнение по абсолютно всички въпроси, но да искам да се изкажа за нещо специално, не.

Л Е К С И К О Н:  

Любима храна: В последно време се насладих на италианската кухня, но пък започна да ми липсва българската. От малък съм страхотен фен на пицата, но това, което сега ми липсва, са мусака, леща, боб, тиквички, кебапчета, кюфтета и тн. Когато сме толкова далеч от България, нашата кухня започва да ни липсва много и особено в първите дни след завръщането ни при такъв въпрос винаги ще кажа някоя българска гозба.

Любима напитка: Нямам

Любим филм: Трудно ми е да кажа любим филм, защото съм голям фен на киното. Старая се да изгледам почти всичко, което излиза. Харесвам фантастика, комедии, екшъни... зависи от ситуацията и от настроението. Мога да кажа, че не харесвам драми и трилъри, въпреки че ми се е случвало да гледам и такива филми.

Любим актьор и актриса: Робърт Де Ниро е един от любимите ми актьори, но не мога да кажа, че е само той. Има страшно много актьори и актриси, които ми допадат.

Любима музика: Слушам всякаква музика, но най-вече денс, поп, от време на време някои по-стари метъл парчета, рок, малко техно... зависи от обстановка, компания и настроение. Това каква музика ще слушам или пък какъв филм ще гледам зависи от това как се чувствам.

Любим певец и певица: Като певица Мадона е тази, която страшно много ме впечатлява, но пак не мога да кажа, че е само тя. Певец ми е по-трудно да кажа, но пък има някои групи, които ми допадат страшно много. Това са Металика, Линкин Парк и Ъпсурт.

Любима книга и писател: Последната книга, която ми направи силно впечатление, е "Тримата мускетари" - книга, която бях пропуснал да прочета в детството си. Направих го наскоро и ми допадна страшно много. Иначе си падам повече по фентъзи и „Дюн" е книгата, която мога да отлича от този жанр. Отново обаче не мога да кажа, че имам една единствена любима книга, всяка си има своя чар.

Любим отбор: Когато имам свободно време, гледам да съм по-встрани от спорта, какъвто и да било той, особено отборен. Въпреки това обаче в България съм за ЦСКА.

Любим спортист: Има страшно много хора, които заслужават уважение заради това, което са направили, и е много трудно да кажеш един. Може би Майкъл Джордан стои като някаква икона за мен, защото наистина е един емблематичен спортист, който е постигнал страшно много, но пак ми е трудно да кажа само едно име. Всеки спорт си има своите звезди, своите големи имена и никога не е един единствен човек, особено пък в колективните спортове.

Любима марка автомобил: В момента карам Фолксваген, но съм фен на Ламборгини.

Любим парфюм: Определено нямам. Обичам да сменям парфюмите си и всеки път си купувам различен, в зависимост от това какво ми хареса. Не съм подвластен на някоя марка, Hugo Boss например, и като излезе най-новият, веднага да си го купувам.

Любим дизайнер: Смятам, че всяка марка дрехи си има своя стил и предназначение и според случая се ориентирам към определена марка. В ежедневието си обичам да нося по-непретенциозни дрехи, харесвам марки като Том Тейлър, Томи Хилфигер и тн.

Любимо място: Страшно много обичам да ходя в залата, случва ми се доста често (смее се). Когато съм извън страната, любимото ми място е вкъщи, защото тогава е времето, през което мога да си почина, да остана насаме със себе си и в общи линии да правя, каквото ми душа иска. Иначе когато съм в България, страшно много обичам да си прекарвам времето с приятели. За съжаление имам малко свободно време, но когато съм с приятелите си, наистина се чувствам добре, прекарваме си забавно, разказваме си кой как е изкарал през времето, когато не сме били заедно и тн. Така че мястото няма толкова значение, колкото хората, с които съм.

Любим политик: Нямам

Хоби: В последните няколко години като хоби определено ми се очертават компютърните игри. Имам преносим компютър, който непрекъснато е с мен и игрите са нещо, което отнема доста от времето ми. Не знам дали е добро запълване на време, защото не е нещо, от което извличаш големи ползи, но пък когато имам свободно време и се чудя как да го прекарам, това е един много добър начин да го направя.

СНИМКИ: legavolley.it, trentinovolley.it, cev.lu, SLAVY MAgazine


Още по темата
НЕЛИ ГЛАВЧЕВА
редактор - отдел "Спорт"
Прочетена 21434

Добави коментар ›› Коментари (12)

Chocoleptic
(Гост)
12
отговор
21 февруари 2010 | 13:22

"Невероятен", това е единственото, което бих могла да кажа.. Рейтинг: 0 0

fenkata_forever
(Гост)
11
отговор
22 май 2008 | 01:25

Matey naistina e unikalen i ima strahotni fizi4eski,psihi4eski,umstveni ka4estva,izob6o dostoen BG muj i sportist!!!To prosto,koito si zaslujava,si go polu4ava i iskreni i ambiciozni,inteligentni hora kato nego za men sa li4na i BG gordost,vqrvam,4e toi vinagi 6e e tolkova dobur vuv vsqko otno6enie!!! Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Tea
(Гост)
10
отговор
21 май 2008 | 22:02

Да е жив и здрав и да го споходят много успехи! Направо съм очарована от отговорите на този велик българин и се радвам на възгледите му.Да продължава да се развива в същия дух,за да се гордеят всички българи с неговите постижения. Като голям фен на волейбола пожелавам на целия ни отбор злато на Олимпиадата и все така да ни радват!!! Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

IGOR YOTOV
(Гост)
9
отговор
21 май 2008 | 20:04

Tapi vaprosi no inteligentni otgovori;Matei naitina stoi zdravo na zemiata;BAVO ostani sas tazi filosofia za jivota ! Shtoto ZVEZDI mnogo a dostoii xora malko!!! Рейтинг: 0 0

RVM
(Гост)
8
отговор
21 май 2008 | 19:46

daaam lichi mu che e pojivql izvun bulgaria. Рейтинг: 0 0

:D
(Гост)
7
отговор
21 май 2008 | 16:30

dosta t1po interview. Kak moje polovinata v1prosi da sa za g****e, p*********i, porno i silikon?!?!?A ina4e Matei e VELIK. Рейтинг: 0 0

gogo
(Гост)
6
отговор
21 май 2008 | 16:27

Много тъпо интервю, заради въпросите естествено... Рейтинг: 0 0

gogo
(Гост)
5
отговор
21 май 2008 | 16:21

Много тъпо интервю, заради въпросите естествено... Рейтинг: 0 0

:)
(Гост)
4
отговор
21 май 2008 | 14:15

Само една забележка към редактора - марката на колата е Ламборгини, а не "Ламборджини" :) Рейтинг: 0 0

Съседка
(Гост)
3
отговор
21 май 2008 | 12:12

Фантастичен талант волейболист и не на последно място ЧОВЕК.Скромно,красиво,добро момче.Как не го промени заслужената слава!Баща му Илиян,майка му Валя баба му,дядо му всички скромни и добри хора готови винаги да помогнат.Могат да се гордеят че са отгледали и възпитали такъв ЧОВЕК!Браво Матей много взели се на сериозно спортисти без твойте качества и слава трябва да вземат пример от тебе.Цялото ни семейство те обичаме и се гордееме с тебе!Пожелаваме ти много здраве и успех!Да си жив и здрав! Рейтинг: 0 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

q
(Гост)
2
отговор
21 май 2008 | 12:03

Matey e unikalen o4evidno ne samo kato sportist, a i kato 4ovek!Respekt za mom4eto! Рейтинг: 0 0

;)
(Гост)
1
отговор
21 май 2008 | 11:52

Много интелигентно и талантливо момче.Какво повече да кажа освен успех в кариерата и щастие и любов изван нея ;) Рейтинг: 0 0


							
						

›› Видео

11 януари 2018
Големият късметлия Траян и неговата приятелка Яница се насладиха на тридневно приключение в Барселона благодарение на играта на Viber. Viber предостави възможност на всички българи да се включат в играта в периода 20 ...

Левски | Литекс | "А" Група | "Б" Групи | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Класиране

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал