Елиминациите в ШЛ и ЛЕ отново могат да бъдат в един мач, който да се играе на неутрален терен

Елиминациите в ШЛ и ЛЕ отново могат да бъдат в един мач, който да се играе на неутрален терен
УЕФА постави краен срок за изиграването на осминафиналите в ШЛ
УЕФА постави краен срок за изиграването на осминафиналите в ШЛ

Някои от сблъсъците от 1/8-финалите на Шампионската лига, както и тези от следващите фази на турнира, отново могат да бъдат решени в един мач, който да се изиграе на неутрален терен. По такъв начин завърши надпреварата през миналата кампания, а УЕФА е готова с поддобен вариант и за този сезон. Причината за това са увеличаващите се рестрикции за пътуване от други страни, които все по-голям брой държави в Европа налагат. Така например Германия наложи такива ограничения за пътуващите от Англия, което създава проблеми за нормалното провеждане на двубоите  РБ Лайпциг - Ливърпул и Борусия (Мьохенгладбах) - Манчестър Сити. Подобни проблеми има и с двубоя от Лига Европа между Арсенал и Бенфика. 

Вчера УЕФА определи краен срок за провеждането на 1/8-финалите в ШЛ. Той е до 2 април. 
В писмото до съответните федерации централата уточнява, че си запазва правото да определи алтернативен стадион, на който да се проведе единият или дори двата двубоя от конкретния кръг на елиминациита, както и да реши, че даден сблъсък може да се състои само в една среща на неутрален терен. 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти