30 години от най-голямата загуба на Ботев (Пд) - "канарчетата" смазани на "Армията"

30 години от най-голямата загуба на Ботев (Пд) - "канарчетата" смазани на "Армията"

Този следобед се навършиха точно 30 години от най-голямата загуба на Ботев (Пловдив) в родния футболен елит. На 18 ноември 1990 година "канарчетата" ядат здрав пердах от ЦСКА в Борисовата градина. Мачът завършва 7:1 за "червените", които нанасят най-унизителното поражение на пловдивския гранд в "А" група.

Интересно е, че тогава ЦСКА е в преходен период и е далеч от най-силните си времена, точно след продажбата на Христо Стоичков и Емил Костадинов в Барселона и Порто. Няма го и Трифон Иванов, потеглил в посока Бетис. В състава на Аспарух Никодимов липсва и пловдивският техничар Георги Георгиев. По това време Ламбадата е капитан на "армейците".

Головете във вратата на Ботев бележат Костадин Янчев, Христо Марашлиев (2), Антон Димитров - Пирожката (2), Емил Димитров - Патрешкия и Марин Бакалов, който е една от големите легенди на "жълто-черните". За гостите от Пловдив почетното попадение вкарва Ясен Петров - Джанини.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти