Ситуацията в Челси е сериозна: шестима заразени, осем в изолация

Ситуацията в Челси е сериозна: шестима заразени, осем в изолация

Подготовката на Челси за новия сезон ще бъде сериозно нарушена, след като част от играчите са се върнали от почивката си заразени с Covid-19. Осем футболисти на лондончани ще пропуснат първите тренировки, тъй като са в изолация.

От клуба потвърдиха, че няколко играчи са дали положителни тестове, но не дадоха подробности и не обявиха имената им.

Мейсън Маунт, Тами Ейбрахам, Кристиан Пулишич и Фикайо Томори са под карантина след завръщането си от гръцкия остров Миконос, където са били на почивка. Жоржиньо, Рос Баркли, Емерсон и Миши Батшуай също стоят далече от базата на Челси.

Няма информация кои от играчите са заразени, но според The Telegraph шестима от тях са с положителни тестове, а двама са изолирани поради контакт със заразените.

Ейбрахам и Маунт бяха повикани в състава на Англия за предстоящите мачове от Лигата на нациите и тяхното състояние може да създаде проблеми и на националния отбор. Баркли, който не намери място в състава на британците поради контузия, също бе на Миконос. Жоржиньо почива в Капри, Италия, а Батшуай бе в Кан, Франция.
Челси ще изиграе първата си контрола от предсезонната подготовка в събота срещу Брайтън. Първият мач на тима във Висшата лига е срещу същия съперник на 14 септември.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички