Атлетик Билбао се измъчи срещу Тенерифе

Атлетик Билбао се измъчи срещу Тенерифе
Елитният Атлетик Билбао си осигури класиране на 1/4-финалите на турнира за Купата на краля в Испания, след като отстрани след изпълнение на дузпи отбора на Тенерифе. Редовното време и продълженията на стадион "Елиодоро Родригес Лопес" завършиха 3:3, а при дузпите "лъвовете" бяха по-точни и спечелиха с 4:2 срещу съперника си от второто ниво на испанския футбол.
Двубоят започна много интензивно. Още във втората минута вратарят на Атлетик Яго Ерерин беше изгонен с червен картон и постави тима си в трудно положение. В 8-ата минута воденият от Гайска Гаритано тим на Тенерифе откри чрез Хоселу от дузпа, отсъдена за нарушение на Иняки Уилямс.
View this post on Instagram

♥ SENTIMIENTO #BiziAmetsa #AthleticClub

A post shared by Athletic Club (@athleticclub) on Jan 28, 2020 at 3:28pm PST

Именно Уилямс върна равенството в 17-ата, а само четири минути по-късно отново Хоселу изведе Тенерифе напред. След почивката Уилямс отново върна равенството, като попадението му падна след рикошет и вкара мача в продължения. В тях домакините стигнаха отново до гол аванс след нова дузпа, реализирана от Гомес в 106-ата минута. Две минути преди края на продълженията Юри Берчиче върна равенството и така се стигна до дузпите. Героят за Тенерифе до този момент Хоселу и Муур пропуснаха и така Атлетик проби на 1/4-финалите.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти