Антонио Конте: Преследването на Юве и Наполи започна

Антонио Конте: Преследването на Юве и Наполи започна

Интер е на прага на първия си мач за сезона в Серия “А” за старши треньора Антонио Конте е време да заяви амбициите си. “Нерадзурите” приемат Лече в понеделник вечер. Преди това Ювентус и Наполи вече спечелиха своитe срещи.


“Целта ни е да заличим тази разлика между нас и тези два тима, която е доста голяма - заяви Конте. - Но аз не поставям граници, само времето ще покаже за какво ще се борим. От нас се иска да работим по-добре от останалите, за да постигнем нещо изключително. Винаги съм твърдял, че искам да усещам, че имаме поне 1% шанс да се борим за успеха. В момента тук градим нещо голямо и мога да кажа, че преследването вече е започнало.”

Конте не се притеснява, че мнозина в Милано могат и да не му се зарадват заради миналото му в Ювентус. ““Никога през кариерата си не съм искал хората да бъдат съпричастни с мен. Това нещо се получава по естествен начин. Аз съм този, който съм - в добро и в лошо, в мачовете, в тренировките, на пресконференциите. Не се опитам да се слагам на тифозите. Когато поема даден клуб, то аз изцяло се обвързвам с каузата му. И сега е така. Първата ми задача за сезона е да накарам привържениците да се припознаят в този състав на Интер, да събудим ентусиазма им. Освен привличането на нови футболисти и всички други инвестиции, много е важно да построим солидни основи. Длъжни сме да се концентрираме, за да направим привържениците горди. Ако успеем, това би било голяма крачка напред. Самият аз съм си поставил летвата високо и се старая да прехвърля това и върху футболистите, за да нямаме никакво алиби. Доволен съм от развитието ни досега. Когато идвам на базата за тренировка, съм щастлив, защото знам, че ще видя играчи, които жертват себе си, за да постигнем поставените цели. Това не е нещо, което е даденост”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти