Куартараро пред Роси в третата MotoGP тренировка на "Силвърстоун"

Куартараро пред Роси в третата MotoGP тренировка на "Силвърстоун"

Сателитният пилот на Yamaha Фабио Куартараро подобри отново рекорда за обиколка на британската писта "Силвърстоун" в MotoGP. Французинът записа най-бързата обиколка в третата свободна тренировка от състезателния уикенд и остави на 0.146 сек зад себе си ветерана със заводска Yamaha Валентино Роси. Претендентът за титлата с Ducati Андреа Довициозо пък не успя да влезе в топ 10 и не намери директно място за Q2, отреждаща полпозишън.

Лидерът в генералното класиране на кралския клас Марк Маркес първи започна да записва най-бързите обиколки, но родният герой Кал Кръчлоу първи сложи свежи софт гуми и подобри постижението от петъчните тренировки.

По средата на тренировката Куартараро излезе с нова рекордно бърза обиколка и остана на първата позиция за почти целия остатък от тренировката. В последните минути единствено Роси успя да окаже напрежение върху Куартараро, но французинът отговори с още по-силна обиколка.

В края на тренировката Маркес напредна до трета позиция, на 0.366 сек зад Куартараро, следван от Джак Милър и Данило Петручи с два мотора на Ducati. В началото на тренировката Милър трябваше да смени моторите си, тъй като този, с който първоначално излезе на пистата, получи технически проблем.

Зад Петручи топ 10 допълниха Кръчлоу, Маверик Винялес и Франко Морбидели с две машини Yamaha, Такааки Накагами със сателитна Honda и Алейш Еспергаро с Aprilia.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти