ЦСКА-София с летящ старт в Европа (видео)

ЦСКА-София разгроми с 4:0 Титоград в първи мач от първия предварителен кръг на Лига Европа и може да се каже, че си осигури класиране за следващия етап на надпреварата. Попаденията за гръмката победа вкараха Евандро (40), Тиаго (53), Жеферсон (55) и Малинов (72).

Веднъж и гредата спаси черногорците след удар на Гълъбов.

За внушителния успех помогна и представянето на 35-годишния страж на гостите Иванович, който допусна груби грешки за три от четирите попадения.

Червените започнаха с две от новите попълнения - Греъм Кери и Фабрини. Първият бе на дясното крило, а италианецът стартира в тандем с Тиаго зад тарана Али Соу.

Наставникът Добри Митов не можеше да разчита на наказания Божидар Чорбаджийски и контузения Николай Бодуров. Техните места заеха Нуно Томаш и Пламен Гълъбов.


ЦСКА-София започна по-силно срещата и първата голова възможност бе в актива на българския тим. Соу се възползва от грешка на съперника, овладя топката на 40 метра пред вратата, преодоля Чинеду и стреля покрай излезлия да го пресрещне Иванович, но бранител на Титоград изчисти пред голлинията.

Последва още един изстрел, този път на Гълъбов след центриране от корнер, но в аут.

Тимът на Титоград стигна до първото си, но много чисто положение в 16-ата минута. Тогава Мамаду изведе Джалович сам срещу Черниаускас, но стражът на червените излезе великолепно на границата на наказателното поле и успя да изчисти в тъч.

Това положение стъписа домакините и в следващите минути те изненадващо отстъпиха инициативата. Последваха няколко грешки в отбрана, които за малко не костваха скъпо на ЦСКА-София, но веднъж Нуно Томаш успя да изчисти с шпагат секунди преди Джалович да изскочи сам срещу вратаря. От последвалия корнер пък футболист в червено за малко не си вкара автогол, но Черниаускас се намеси добре и улови на голлинията.



Постепенно ЦСКА-София подобри представянето си и отново натисна своя съперник. В 34-ата минута червените организираха скоростна атака отдясно. Фабрини изведе Кери, който върна към Тиаго,  португалецът шутира от 15-16 метра, но играч на гостите се хвърли пред топката и изби в корнер.

Така се стигна до 40-ата минута, когато червените откриха резултата. Тиаго стреля от фаул, Иванович опита да улови шута, но изпусна топката. Последваха няколко карамбола в тялото на черногорския страж и притичалия Евандро, след които топката се озова в мрежата за 1:0.

Само две минути по-късно ЦСКА-София пропиля много сериозно положение за второ попадение. То отново дойде след статично положение. Топката бе подадена към Пинто, който отклони с пета. Последва меле, след което топката се озова в краката на непокрития Гълъбов, но защитникът направи по-трудното и от 4-5 метра уцели дясната греда, а не празната врата.

Второто полувреме премина изцяло под диктовката на българския тим. То започна с няколко изстрела по посока вратата на Титоград, най-опасният от които бе на Кери в 49-ата минута, но Иванович улови.

Малко по-късно червените си осигуриха продължаването в следващия кръг на ЛЕ след две бързи попадения на Тиаго и Жеферсон.

В 53-ата минута Кери стреля, Иванович не се намеси убедително и Тиаго вкара след добавка с глава за 2:0. Само 120 секунди по-късно Али Соу бе изведен в наказателното поле, стражът на Титоград парира удара на червения таран, но притичалият Жеферсон прати топката в мрежата на гостите за трети път.

В 72-ата минута вратарят на Титоград допусна поредна груба грешка, която доведе до много красив гол на резервата Кристиян Малинов. В тази ситуация Иванович получи топката и опита да я изрита силно напред, но я изпрати в краката на халфа, който без забавяне шутира от над 35 метра в празната врата за крайното 4:0.

До последния съдийски сигнал футболистите на Добри Митов демонстрираха далеч по-сериозна физическа форма и почти не даваха топката на своя съперник, а при няколкото си атаки можеха да вкарат още едно-две попадения.

Въпреки това ЦСКА-София взе сериозна преднина преди реванша в Подгорица, която би трябвало да е достатъчна на тима да се класира за втория предварителен кръг в Лига Европа, където ще срещне далеч по-сериозния отбор на Осиек.

ЦСКА-СОФИЯ - ТИТОГРАД 4:0

1:0

Евандро 40

2:0

Тиаго 53

3:0

Жеферсон 55

4:0

Кристиян Малинов 72

ЦСКА-СОФИЯ:

30. Черниаускас, 2. Атанасов, 24. Томаш, 28. Гълъбов, 3. Жеферсон (80-Занев), 6. Пинто, 20. Тиаго, 8. Кери (60- Малинов), 21. Фабрини, 10. Евандро (73-Бикел), 22. Соу

ТИТОГРАД:

26. Иванович, 2. Роганович (65-Перишич), 4. Николич, 6. Райчевич, 8. Банович, 11. Мамаду, 14. Новович, 19. Живкович (86-Гашевич), 21. Аяна-Чинеду, 81. Павлович (78-Брънович), 99. Джалович

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти