Райо Валекано почти изпадна седмица след победата над Реал (видео)

Скромният тим на Райо Валекано почти загуби мястото си в испанския елит за втори път в последните четири сезона. Днес тимът от мадридското предградие претърпя поражение с 1:4 при гостуването си на прекия конкурент Леванте и има само илюзорен шанс в последните си два мача да навакса изоставането си от 17-ото място. За тази цел трябва Селта, който в момента е 17-и, да загуби оставащите си три мача - срещу Барселона, Атлетик Билбао и Райо Валекано. В същото време Райо се нуждае от задължителен успех над Валядолид след седмица, след което в последния кръг да спечели и гостуването си във Виго. Тогава двата тима биха завършили с равен точков актив - по 37, но столичани ще са с предимство в преките дуели. Валядолид също не трябва да вземе повече от точка от последните си три срещи. В Сегунда отиват последните три тима.



Днешната загуба на Райо идва само седмица след престижната победа с 1:0 над Реал Мадрид. “Пчеличките” обаче не успяха да стигнат дори до точка срещу Леванте. Хосе Кампаня вкара за 1:0 още в 14-ата минута, а в 30-ата Хосе Моралес пропусна да удвои от дузпа.

Това все пак се случи още преди почивката, след като в 43-ата минута Рубен Везо беше точен с глава - 2:0. Шансовете на Райо се върнаха в 71-вата минута след попадение на Алваро Гарсия Ривера. Евентуално равенство щеше поне да отложи изпадането, но Адриан Ембарба си изкара два жълти картона в рамките на 4 минути и гостите се оказаха в намален състав.

“Жабчетата” веднага се възполваха от това и Жасон направи 3:1 в 85-ата, а във финалните секунди Енис Барди оформи крайното 4:1.

С тази победа Леванте се отдалечи на 5 точки от опасната зона.



 
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти