Overdrive Racing и Павел Лефтеров с първо място във VLN сериите на Нюрбургринг

Overdrive Racing и Павел Лефтеров с първо място във VLN сериите на Нюрбургринг

Българският Overdrive Racing Team вече може да се похвали с първа победа за сезон 2019. Призът дойде след третия старт от VLN-сериите за издръжливост на пистата Нюрбургринг Нордшлайфе, а заслуга за него имат Павел Лефтеров и Аксел Джефрийс, които надделяха над конкурентите в единия от подкласовете на CUP3-981B. Двамата пилоти, които доскоро се конкурирха в едномарковия шампионат на Ламборгини – Супертрофео, записаха отлични обиколки напук на постоянния дъжд, а в края на надпреварата дори се справиха с повреда в окачването.

След като миналият старт в средата на април бе отложен заради снеговалеж, този уикенд над 180-те участващи автомобила се изправиха пред ново изпитание – непрекъснат и обилен дъжд. За четирите часа на ендуранс надпреварата валежите спираха само за броени минути, а изключително сложните виражи на Нюрбургринг Нордшлайфе станаха още по-трудни за овладяване.

В трудните условия на "зеления ад" вторият екипаж на Overdrive Racing записа четвърто място в класа, макар няколко обиколки преди края Алекс Мийс и компания да бяха уверено на трета позиция. Третият автомобил на българския тим пропусна и този старт, тъй като Георги Дончев продължава да се подготвя за предстоящото този уикенд откриващо състезание за сезона на Porsche Carrera Cup на писта Хокенхаймринг в Германия. Въпреки непълния отбор, доброто каране на двете Porsche-та донесе важни точки на екипа и Дончев, Лефтеров и немските им съотборници продължават по амбициозния си план.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти