Боб Аръм: Ще работим за мач на Кубрат с Антъни Джошуа до края на годината

Боб Аръм: Ще работим за мач на Кубрат с Антъни Джошуа до края на годината

Легендарният промоутър Боб Аръм, който стана мениджър на Кубрат Пулев, вече има план за двубой между българина и Антъни Джошуа в най-скоро време. Тази нощ Кобрата ще се бие с румънеца Богдан Дину в САЩ, а при победа се очаква в до края на годината да се изправи и срещу Джошуа.

Пулев е задължителен претендент за титлата на IBF при най-тежките, но първо трябва да се справи с Дину. Джошуа пък ще се се бие с Джарел Милър на 1 юни в "Медисън Скуеър Гардън".

"Пулев е задължителен претендент на IBF за мач с Джошуа. Той ще се бие на 1 юни, а ние вероятно ще уредим още един мач на Кубрат преди да предизвикаме Джошуа, но ще видим. Сега за Пулев предстои труден двубой с Дину, който има добри показатели при професионалистите и е много добър боец. Нашата цел ще бъде да уредим среща с Джошуа до края на годината. За разлика от мистър Хеймън (с Дионтей Уайлдър), Джошуа е контролиран от Еди Хърн и DAZN. Затова ще говорим с тях за предстоящия двубой. Няма да се опитваме да играем игрички и съм сигурен, че Еди ще бъде справедлив и ще даде голям дял за Пулев", заяви Аръм.

Аръм призна, че няма проблем мачът да бъде в САЩ, стига парите да бъдат добри.

"Разбира се, трябва да съм глупав, за да откажа. Бойците на DAZN се бият по ESPN, такива са икономическите правила. Така беше с Крола за боя с Ломаченко. Очевидно Ломаченко е фаворитът и Крола ще се бие при нашите условия, за да получи добри постъпления. Сега ние ще бъдем в същата позиция с Пулев срещу Джошуа", допълни промоутърът.

Според Аръм евентуален мач между Пулев и Джошуа може да се състои не по-рано от септември. Двамата трябваше да се бият през октомври 2017 година, но контузия на Кобрата провали срещата.

"Ако се договорим за септември, това ще бъде последният двубой на Пулев преди сблъсъка с Джошуа. Правилно, ние ще опитаме да се разберем това да бъде следващият двубой и дано успеем да се договорим с Джошуа. Но няма да тръгваме на война. Ще бъдем добри партньори. Това е добре за спорта. Няма да поставяме неприемливи условия пред Еди и да настояваме за прекалено много пари. Ще постигнем сделка като джентълмени", завърши Аръм.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти