Автомобили

Новият Peugeot 208 в борба със скуката

25 февруари 2019 | 17:05 - Обновена
Новият Peugeot 208 в борба със скуката
 • копирано
 • 1

Светът се променя и бъдещето крие много въпроси. В автомобилния бранш, както и в много други области, новите предизвикателства търсят подходящи решения. Надграждайки своята 208-годишна история, PEUGEOT подхожда спокойно и практично към ерата на енергийния преход, като предлага вълнуваща и същевременно успокояваща визия за бъдещето: #UNBORINGTHEFUTURE.

Новият PEUGEOT 208, който ще бъде показан за пръв път на Автомобилния салон в Женева, е нов елемент в тази визия: той утвърждава един младежки облик и излъчва енергия и спонтанност, които отразяват ценностите на PEUGEOT - високи очаквания, стил и емоция. Неговият динамичен външен вид е олицетворение на спортен стил, изпълнен с обещание. Елегантният и качествен дизайн му придава първокласен външен вид, който отговаря на стратегията на PEUGEOT за препозициониране към луксозния клас автомобили. Новият PEUGEOT 208 е в сърцето на B сегмента, носейки свой собствен принос към онова, което прави гамата PEUGEOT толкова успешна: утвърден дизайн с отличителни иновации и технологии

Новият PEUGEOT 208 стъпва на CMP (Common Modular Platform) - автомобилната платформа на PSA Group от най-ново поколение. Създадена специално за сегменти B и C, тази нова автомобилна база допълва EMP2 (Efficient Modular Platform). Както подсказва името, платформата CMP се адаптира по отношение на размерите и възможностите за двигатели. Приспособявайки се към всички енергийни източници, тя ще позволи на клиентите да избират своя предпочитан тип силов агрегат - традиционен двигател с вътрешно горене (бензинов или дизелов) или електрически мотор.


Новият PEUGEOT e-208: e-motion

Новият PEUGEOT e-208 предлага жизнено, стимулиращо изживяване при шофиране със своя 100% електрически мотор, наличен от момента на лансирането:

100 KW (136 к.с.) електрически мотор, развиващ 260 Нм въртящ момент (наличен от 0 км/ч) за незабавна реакция,

безшумен двигател, нула вибрации,

технологичен дисплей на централния екран (функционален дисплей за задвижващия тракт в реално време).

Новият PEUGEOT e-208 предлага три режима на шофиране:

1. Eco: за оптимизиране на пробега

2. Normal: оптимален комфорт за ежедневно ползване

3. Sport: дава се приоритет на динамиката и усещанията, максимална мощност и въртящ момент (0 до 100 км/ч за 8,1 сек.).

Налични са също два режима на спиране чрез скоростния лост с подходящо презареждане на батерията:

Умерен, осигуряващ усещане близко до това, което се усеща при спиране с двигател с вътрешно горене,

Усилен, за контролирано намаляване на скоростта чрез педала на газта.

Новият PEUGEOT e-208 предлага най-добрия температурен комфорт на пазара с:

  мощен нагревател (5 kW), захранван от HV батерия,

термопомпа и автоматичен контрол на температурата в купето, осигуряващи същия комфорт както в автомобил, задвижван от двигател с вътрешно горене. Пробегът на автомобила се запазва, благодарение на подобрена икономия на енергия в сравнение с конвенционална климатична система,

отопляеми седалки (според версията)

програмируема предварителна климатизация, контролирана от сензорния екран или дистанционно чрез приложението за смартфон MyPeugeot®. Освен комфорт тази функция позволява оптимизация на пробега (зададената температура се постига по-бързо по време на стартирането) и позволява оптималната функционална температура на батерията да се достигне по-бързо. Интериорното и багажното пространство са идентични като при версия с двигател с вътрешно горене. Батериите, които заемат обем от 220 л, са разположени под пода в новия PEUGEOT 208.


Характерно за Марката, ходовата част на новия PEUGEOT e-208 е оптимизирана и са приложени специфични технически решения (оптимално разпределение на масата). Това позволява на новия PEUGEOT e-208 да постигне динамични показатели, равностойни на версия с двигател с вътрешно горене.

Новият PEUGEOT e-208 е оборудван с батерия с голям капацитет 50 kWh, позволяваща пробег на автомобила до 340 км, съгласно сертифициращия протокол WLTP (Worldwide harmonised Light vehicles Test Procedures) и 450 км съгласно NEDC (New European Driving Cycle). Свързаният с охлаждащата система на купето температурен контрол с течно охлаждане позволява бързо презареждане, оптимизиран пробег и по-дълъг жизнен цикъл. Тази батерия има гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от своя заряден капацитет.

Режимите на зареждане са гъвкави и адаптирани към ежедневното ползване. Възможни са три режима на зареждане:

използване на обикновен домашен контакт или за пълно зареждане за 16 часа – използване на контакт Legrand® Green Up™ за тежки натоварвания, предоставян заедно с кабел за зареждане,

чрез Wall Box, осигуряваща пълно зареждане за 5 часа и 15 минути с трифазната версия (11 kW) или за 8 часа с монофазната версия (7,4 kW),

използване на специална обществена станция за зареждане: регулирането на температурата на батерията позволява използването на 100 kW зарядни устройства, като 80% от заряда се постига за 30 минути.

Новият PEUGEOT e-208 може да бъде зареждан и дистанционно, ако бъде програмиран чрез екрана Connected Navigation или с приложението за смартфон MyPeugeot®. Тази система ви позволява да започвате и да спирате зареждането по всяко време, както и да проверявате статуса на заряда.

За да помогне на своите клиенти при енергийния преход, PEUGEOT лансира нова услуга (в зависимост от държавата) едновременно с маркетинг дейностите за PEUGEOT e-208, базирана на три основни точки:

Easy-Charge (Лесно зареждане)или как да улесним достъпа на нашите клиенти до различните решения за зареждане.

- Редица решения за зареждане в дома или офиса с широк избор от оборудване (контакт за тежки натоварвания, Wallbox, Smart Wallbox и др.), услуга за диагностика с цел да се оцени електрическата инсталация и да се планира по-добре решение за зареждане и финално инсталиране,

- Предложение за обществено зареждане чрез Free2Move Services, включително пропуск за зареждане, предоставящ достъп до над 85 000 станции за зареждане в Европа: предварителен избор на зарядни станции според разстоянието, скоростта и цената на зареждане. Свързаната навигация се грижи за упътването до избраната зарядна станция.


Easy-Mobility (Лесна мобилност) или как да осигурим мобилността на нашите клиенти при всички обстоятелства чрез:

- Trip planner: инструмент за планиране и организиране на дълги пътувания чрез Free2Move Services; предложение за най-добрите маршрути, взимайки предвид останалия пробег и наличието на зарядни станции по пътя. Изпращането на маршрута към свързаната навигация позволява да се намери този маршрут докато сте в автомобила,

- Mobility Pass: удължена и гарантирана мобилност посредством пропуск за автомобил под наем по всяко време според необходимостта.

- E-coaching: инструмент в приложението MyPeugeot, който позволява получаването на съвети как да се оптимизира шофирането и пробега на новия e-208.

Serenity (Спокойствие) или как да вдъхнем увереност на нашите клиенти по време на техния откривателски процес и да им позволим да се наслаждават на автомобила си в пълно спокойствие:

- Нови дигитални симулатори на пътувания на сайтовете на PEUGEOT, за да се насърчи опознаването на света на електрическия автомобил

- Специални договори за сервизно обслужване и пътна помощ, които могат да бъдат включени като еднократен финансов пакет, за да се гарантира спокойствие по всяко време

- Сертификат за капацитет на батерията, за да се улесни препродажбата на автомобила с гаранция за зарядния капацитет на батерията.

Новият PEUGEOT e-208 предлага достъп до нова форма на мобилност, осигуряваща свобода на движение в града, дори там, където съществуват рестрикции за автомобилите.

Бензинови, 3-цилиндрови, 1,2-литрови двигатели:

PureTech 75 S&S BVM5

PureTech 100 S&S BVM6 или EAT8

PureTech 130 S&S EAT8.

Дизелов, 4-цилиндров,1,5-литров двигател:

BlueHDi 102 S&S BVM6.

За регионите, в които изискванията за контрол на емисиите не са толкова стриктни, ще се предлагат и двигатели с механична (BVM6) или автоматична скоростна кутия (EAT6).

Новият PEUGEOT 208: елегантен, привлекателен дизайн

Екстериорът на новия PEUGEOT 208 е така отличителен и изпълнен с вкус, че може да пропусне хромираните елементи и да разкрие силата на изразителния дизайн с приятни пропорции. Той е изцяло в центъра на стратегията на PEUGEOT за препозициониране към луксозния клас автомобили.

По-дълго, по-широко и по-ниско в сравнение с предходния PEUGEOT 208, това ново поколение разкрива отличителен силует, подсказващ спортен дух чрез своите изчистени, стегнати линии. Усеща се ясно и нотка на чувственост, загатната от широко изваяните калници и цялостната линия на каросерията - дискретен баланс между мекота и твърдост.

Погледнат отстрани, новият PEUGEOT 208 разкрива своето скъсено предно стъкло, което позволява пространство за по-дълъг, изваян преден капак. За да подчертае спортния външен вид, силно наклоненото малко странично стъкло е идеално изравнено с арката на задното колело. Версиите GT Line и GT се отличават с уширения на арките на колелата в блестящ черен цвят: това прави каросерията по-аеродинамична и диаметърът на джантите изглежда по-голям. При тези премиум версии 17-инчовите джанти са украсени със завинтващи се вложки с възможност за персонализация, които подобряват аеродинамичния ефект и намаляват необресорената маса (-3.6 кг на автомобил).

Незабавно разпознаваема, предницата е умела комбинация, която повтаря визуалната идентичност на долната част на новия PEUGEOT и светлинния подпис на Full LED предни фарове с трите характерни черти под формата на нокти (според версията). Предната броня е проектирана като един контур, съдържащ идеално интегрирана радиаторна решетка с един отвор в центъра, носеща емблематичния Лъв на PEUGEOT. Върхът на предния капак изтъква надписа 208.

Като продължение на PEUGEOT 3008/5008/508, задната част на PEUGEOT 208 изпъква със своята черна лента, преминаваща през целия капак на багажника и свързваща светлините с трите характерни черти под формата на нокти (видими както през нощта, така и през деня).

Дизайнът е прецизен, формите са стегнати. Задният дифузьор е наличен с покритие в блестящ черен цвят и, според варианта на двигателя, може да бъде подчертан от хромиран ауспух.

Новият PEUGEOT 208: Високотехнологичен, висококачествен

Вдъхновен от концептуалния автомобил PEUGEOT FRACTAL, новият PEUGEOT 208 се възползва от несравнимо ново поколение на PEUGEOT i-Cockpit®, неделима част от ДНК-то на PEUGEOT, с твърди последователи от над 5 милиона водачи.

PEUGEOT i-Cockpit® на новия PEUGEOT 208 съдържа същата елегантна ергономична конструкция от 3 части както при другите модели в гамата.

Цялата информация е лесна за виждане, внимателно разположена в зрителното поле на водача. В зависимост от нивото на оборудване информацията от инструменталния 3D панел на PEUGEOT i-Cockpit® може да бъде прочетена на две нива. Върху горната дигитална подложка информацията се проектира като холограма. Данните са динамични, извеждат се по-близо или по-далече от очите на водача в зависимост от значението или спешността им и така увеличават времето за реакция с около половин секунда. Над лостчетата в централната част сензорният екран е наличен в 5-, 7- или 10-инчова версия, в зависимост от нивото на оборудване и избраните опции.

Всички използвани материали са приятни на допир, луфтовете са минимални, сензорните и физическите бутони са интелигентно разположени. От ниво Active (в зависимост от държавата) бордното табло е облицовано и централната част е декорирана с карбоново покритие. Компактният волан е възприет от по-високите пазарни сегменти. При EAT8 електрическата команда Shift and Park by Wire е интуитивна и ергономична. Перата за смяна на предавките от волана позволяват механична смяна понякога без да се губи автоматичния режим.

Купето оформя кокпит, който обгръща пътниците. Седалките са изключително удобни и лесни за поддържане.


 Още по темата
 • копирано
 • 1

Добави коментар ›› Коментари (1)

фен
(Гост)
1
отговор
25 февруари 2019 | 17:14

Изглежда страхотно! Браво на Пежо! Рейтинг: 1 0


							
						
Новият Volkswagen Golf, който ще дойде, ще види и ... 11 май 2020
Има коли, които просто се появяват и стават част от живота ни. Те са навсякъде, всички ги познават, всички ги харесват, всички ги карат. Култови модели, които са по-скоро наши приятели, отколкото обикновени работници, ...
Какви опасности крие един автомобил с превъртян ... 25 май 2017
Около 1/3 от всички превозни средства втора ръка са с манипулиран километраж. Това води до средна загуба от 3 000 евро за всеки купувач. В тази връзка евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков е категоричен, че тази ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.