Марсилия подчини Монако в спиращ дъха спектакъл

Марсилия подчини Монако в спиращ дъха спектакъл

Монако остана без победа в Лига 1, след като пропиля два гола аванс и загуби домакинството си на Олимпик Марсилия с 3:4 в петия кръг от шампионата. Така тимът от Княжеството с наставник Леонардо Жардим остана на предпоследната позиция с 2 точки. Гостите, които са водени от друг португалец - Андре Вилаш-Боаш, пък записаха трети пореден успех и с 10 точки се изкачиха на петото място.

Монако поведе в 17-ата минута, когато Уисам Бен Йедер вкара от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Бубакар Камара в наказателното поле. В 27-ата минута Бен Йедер удвои, след като беше изведен в чиста позиция около точката на дузпата със страхотен пас между централните защитници на Ислам Слимани и от втори опит преодоля Стив Манданда.
Десетина минути по-късно гостите намалиха. Морган Сансон центрира ниско отдясно, Валер Жермен отклони леко към далечната греда, където непокритият Дарио Бенедето засече отблизо за 1:2. Олимпик стигна до изравняване в 41-ата минута. Бенедето нацели напречната греда с удар с глава отблизо, но топката отскочи към Кевин Строотман, който центрира към далечната греда и Жермен с глава вкара за 2:2, наказвайки бившия си тим за втори път.

След час игра Димитри Пайе донесе пълен обрат за гостите след хубав удар от около 20 метра в долния ляв ъгъл на вратаря Бенжамен Лекомт. Марсилия стигна до четвърти гол малко по-късно. В 66-ата минута Жордан Амави центрира по тревата към непокрития Бенедето и аржентинецът вкара за втори път в мача с удар от 12-13 метра за 4:2.
Четвърт час преди края Кейта Балде от Монако засече от десетина метра под гредата след отличен пас от дясно на Тиемуе Бакайоко за 3:4, а в следващата атака отново той получи шанс след грешка на защитата на гостите, но не успя да преодолее Манданда от чиста позиция.

Секунди по-късно вратарят на марсилци отрази опасен удар от въздуха от наказателното поле и на Слимани, за да запази аванса на тима си.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти