Автомобили

Skoda, Toyota и Kia на Автосалон София 2019

06 септември 2019 | 09:30 - Обновена
Skoda, Toyota и Kia на Автосалон София 2019
  • копирано
  • 0
Автомобилен салон София 2019 наближава с пълна сила и организаторите постепено ни разкриват какво ще покажат в "Интер Експо Център" т 12 до 20 октомври.

"Skoda нахлува в два топ сегмента с моделите Scala и Kamiq"

Чешката марка Skoda има повод за двойна доза оптимизъм, тъй като на откриващия се през октомври „Автомобилен салон София 2019” ще представи два изцяло нови модела. Звездата на изложението безспорно ще бъде новата Skoda Scala, която е поредната успешна разработка на чехите и идва на мястото на бюджетния Rapid. Колата е построена на модулната платформа MQB-A0, на която е базиран Volkswagen Polo, но предлага удобствата и пространството, характерни за класа на Golf.

Другата интересна премиера на щанда на Skoda ще бъде новият компактен кросоувър Kamiq, който се позиционира под по-големите си братя Karoq и Kodiaq. Новият градски кросоувър е стилен и висококачествен компактен автомобил, проектиран специално за взискателните европейски клиенти. Подобно на своите технологични събратя Volkswagen T-Cross и SEAT Arona, моделът е с повишен просвет, но не предлага двойно задвижване 4х4 и ще бъде само с предно предаване.