Шампионската лига се завръща с яростен дуел между армиите на Клоп и Симеоне

Шампионската лига се завръща с яростен дуел между армиите на Клоп и Симеоне

Паузата в Шампионската лига между груповата фаза и директните елиминации приключи и днес ще наблюдаваме първите два мача от осминафиналите. С по-голям интерес се чака сблъсъкът между Атлетико Мадрид и Ливърпул в испанската столица. Двата тима са сред най-сериозните фактори в турнира през последните години, а мърсисайдци са актуалният носител на трофея, който спечелиха именно на стадиона на днешния си съперник - “Метрополитано”.

Ливърпул е фаворит не само заради безмилостния рейд, с който отвя конкуренцията на домашната сцена, но и заради проблемите на Атлетико. “Лос колчонерос” се намират в преходен период и не демонстрират познатото постоянство под ръководството на Диего Симеоне. Аржентинецът обаче многократно е доказвал, че обича именно подобни битки и ролята на аутсайдер не го притеснява. Дуелът между Чоло и Юрген Клоп със сигурност ще бъде интересен, но мнозина очакват атрактивен футбол и много попадения.

Атлетико трудно печели от началото на годината, а основните причини са многото пропуски на нападателите и контузиите на основни фигури. Добрата новина е, че Диего Коща и Алваро Мората вече са възстановени и ще бъдат на разположение на Симеоне. Мората вероятно ще води атаката заедно с Анхел Корея, а Диего Коща ще се появи през второто полувреме. Рекордната покупка в ситорията на клуба Жоао Феликс обаче пропуска двубоя, а същото се отнася и за десния бек Киърън Трипиър.

В Испания очакват Саул да бъде върнат на левия фланг на защитата заради по-големия си опит в сравнение с Ренан Лоди. Отдясно вместо Типиър ще действа Сантиаго Ариас, а в центъра на отбраната ще играят Стефан Савич и Фелипе. Четиримата в халфовата линия на домакините ще са Коке, Томас Партей, Маркос Йоренте и Витоло.

За Ливърпул под въпрос са Джеймс Милнър и Джердан Шакири, но и двамата не са сред титулярите на Клоп. Германецът отново ще може да разчита на звездното трио в атака - Роберто Фирмино, Мохамед Салах и Садио Мане. Джордан Хендерсън и Жоржиньо Вайналдум ще започнат в средата на терена, а до тях ще играе един измежду Фабиньо и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Защитата отново ще бъде ръководена от Вирджил ван Дайк, който ще си партнира с Джо Гомес, а по двата фланга ще сноват Трент Александър-Арнолд и Андрю Робъртсън.

Атлетико и Ливърпул имат 4 срещи помежду си в евротурнирите. Балансът е по една домакинска победа за двата тима и две равенства. За последно се срещнаха през 2010 година на полуфиналите в Лига Европа и испанците продължиха след общ резултат 2:2 и повече голове на чужд терен.

Шампионска лига, 1/8-финали:

АТЛЕТИКО МАДРИД - ЛИВЪРПУЛ

Вероятни състави:

АТЛЕТИКО (4-4-2):

Облак; С. Ариас, Фелипе, Савич, Саул; Коке, Томас, М. Йоренте, Витоло; А. Мората, А. Корея

Старши треньор: Д. Симеоне

ЛИВЪРПУЛ (4-3-3):

Алисон; Александър-Арнолд, Ван Дайк, Гомес, Робъртсън; Окслейд-Чембърлейн, Хендерсън, Вайналдум; Салах, Фирмино, Мане

Старши треньор: Ю. Клоп

СЪДИЯ:

Шимон Марчиняк (Полша)

СТАДИОН:

“Метрополитано”

НАЧАЛО:

22:00 часа

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти