Ангел Караньотов: Успешен сезон, искам да продължа да правя това, което обичам

Ангел Караньотов: Успешен сезон, искам да продължа да правя това, което обичам

Републиканският шампион по мотоциклетизъм на писта в клас супербайк Ангел Караньотов изрази пълното си задоволство от изминалия сезон и от работата си с екипа на Overdrive. Заедно те записаха пет поредни победи от седем старта и дори самият пилот обясни, че твърде рано спечелената титла го е демотивирала за последното състезание, което беше проведено в неделя на писта "Долна Митрополия" край град Плевен. Караньотов все пак си пожела и догодина да има възможността да прави това, което обича - да се качва редовно на подиума.

"2019-a беше една наистина успешна година за нас. Осигурихме си шампионската титла много преди края, тъй като имахме 38 точки преднина. Това беше както страхотно за мен, така и малко демотивиращо. Основната ми цел в последното състезание беше да завърша без инцидент и всички фенове и гости, които бяха дошли да ме подкрепят, да ме видят на почетната стълбичка. Много съм щастлив, че съм част от отбора на Overdrive Racing. През сезона успяхме да запишем няколко рекорда в състезателни условия, а освен това регистрирахме пет поредни победи от общо седем състезания. Имаме също така две втори места и седем старта от първа позиция.

"Искам да благодаря на всички, които ни подкрепиха и през сезон 2019. Благодаря Ви от все сърце, защото без Вашата помощ един български спортист нямаше да има възможността да прави това, което обича и го кара да се чувства истински щастлив, качвайки се на почетната стълбичка! Нищо от това нямаше да бъде възможно без помощта на: Overdrive, Shell Bulgaria, V-Power Racing, Ducati Bulgaria, AutoBatteryTrade, UniBatBatterie, MaxBet, Райфайзен Лизинг, Булстрад, Coldfirebrand, Маргел, ShellAdvance, Dainese AGV, Mobilebg, PirelliMoto, EnergySports, SectorNoLimits", каза Караньотов след състезанието.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти