Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

УЕФА обяви Мамаду Сако за невинен

УЕФА обяви Мамаду Сако за невинен

Френският национален състезател Мамаду Сако, който през миналия сезон беше със спрени състезателни права, е дал проба за субстанция, която не е в забранителния списък на УАДА, съобщи УЕФА. Централният защитник на Ливърпул, който в момента е под наем в Кристъл Палас, пропусна края на миналия сезон, в това число финала в Лига Европа срещу Севиля и Европейското първенство във Франция, след като уж се провали на допинг-тест на 17-и март.

Сако е приел препарата Хигенамин, който се използва за изгаряне на мазнини и калории в тялото без разрешение на медицинския щаб на клуба. Той беше наказан със спиране от участие за 30 дни, първоначално по негова молба, предполагайки че веществото е в забранителния списък на Световната антидопингова агенция (УАДА), влязъл в сила от 1-и януари 2016-а година. Но анализ на Комисията за контрол, етика и дисциплинарни нарушения на УЕФА оцени Сако като невинен. В писмо бяха разкритикувани Лабораториите в Кьолн и Лозана, както и тяхната комуникация с УАДА.

"Напълно разбираемо е и не е нормално играчите да знаят кое е рлазрешено и кое- не е. Но хората, които се занимават с това- лаборатории, лекари, анализатори, контролиращи, те са длъжни да го знаят. Така че е обидно Сако да бъде наказан без вина, се казва в становището на УЕФА.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти