Еди Хърн: Джошуа може да има сериозен проблем със задължителната защита срещу Пулев

Еди Хърн: Джошуа може да има сериозен проблем със задължителната защита срещу Пулев

Еди Хърн, мениджър на световния шампион в супертежка категория на IBF Антъни Джошуа, смята, че неговият клиент може да загуби титлата си дори при победа срещу Владимир Кличко на 29 април. А причината за това е невъзможност да проведе задължителна защита в срок.

Според Хърн, в случай на победа на Джошуа над Кличко, британският боксьор ще се изправи пред сериозен проблем със задължителните защити. В предстоящия сблъсък на "Уембли" залогът ще бъдат титлите на IBF и WBA. Ако спечели, Антъни ще трябва да избира с кого да проведе задължителна защита - с Кубрат Пулев, който е официален претендент на IBF, или с Луис Ортис (WBA), като изискването е мачът с Кобрата да се състои през ноември.

Промоутърът на Антъни Джошуа даде за пример ситуацията с Тайсън Фюри, който беше принуден да се откаже от титлата на IBF след победата си над Кличко, защото не успя да организира защитата й.
"Ако той спечели срещу Кличко, ще се изправим пред сериозен проблем със задължителните защити. Първата трябва да е срещу Пулев, а втората - вероятно до края на годината - срещу Ортис - обясни Хърн. - Твърде е вероятно да овакантим единия пояс, освен ако не се стигне до някакво споразумение. Много ни се иска да имаме всички титли, но преди време Тайсън Фюри се убеди, че това е невъзможно. Ако се стане същото и в нашия случай, ние сме длъжни да вземем най-доброто решение за бъдещето му."

Ще победи ли Кубрат Пулев американеца Кевин Джонсън в "Арена Армеец?
Вижте коефициентите!

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти