Марсилия подчини Сент Етиен

Марсилия подчини Сент Етиен

След двете поредни нулеви равенства с Анже и Бордо, Марсилия отново се завърна към победите в Лига 1. Отборът на Андре Вилаш-Боаш се наложи с 2:0 при гостуването на Сент Етиен и се утвърди на второто място в Лига 1. Марсилци събраха актив от 46 точки - с шест повече от третия Рен, но с цели 12 по-малко от водача Пари Сен Жермен.

Преди двубоя на "Жофроа Гишар" имаше сблъсъци между двете агитки и самият мач започна с 15-минутно закъснение. Около 400 фена на гостите бяха ескортирани от полицията и изобщо не влязоха на стадиона.Димитри Пайе вкара брилянтен гол още в 7-ата минута. Звездата на ОМ залъга, че ще центрира, но вместо това с мощен удар от минимален ъгъл изненада стража на домакините Стефан Руфие. Попадението беше общо 10-о за Пайе във всички турнири този сезон.

Сент Етиен рядко атакуваше опасно, но в края на първото полувреме Стив Манданда трябваше да се намесва след удар на Лоис Диони.

Марсилия продължи да доминира след почивката, но футболистите в синьо направиха доста пропуски. Все пак, в 85-ата минута Неманя Радонич реши всичко с хубав изстрел с левия крак.

Поражението остави Сент Етиен на 15-о място в класирането с 28 точки.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти