Смъртта няма цвят - и най-големите съперници на Лейкърс се поклониха пред Брайънт

Смъртта няма цвят - и най-големите съперници на Лейкърс се поклониха пред Брайънт

Двата отбора, за които Коби Брайънт бе дразнител №1 по време на кариерата си, му отдадоха почит и се преклониха пред величието му, след като той загина в катастрофа с хеликоптер. Бостън и Сакраменто излязоха със съобщения след трагичната случка, а Селтикс дори играха с черни екипи в срещата си срещу Ню Орлиънс. По график “келтите” е трябвало да излязат с друг цвят на екипировката, но всички от организацията са настояли за този ход.

“Коби бе един от най-великите таланти и състезатели, играли баскетбол, а любовтам у към спорта вдъхнови безброй фенове и хора по целия свят. Феновете ни бяха късметлии и имаха възможността да гледат как допринася за множествено запомнящи се части от съперничеството между Селтикс и Лейкърс, което той ценеше дълбоко”, написаха от Селтикс, които са най-големите съперници на “езерняците” от историческа гледна точка, като паралелно с това поднесоха съболезнования.

“Днес светът скърби за загубата на една легенда. Унищожени и натъжени сме от новината за трагичната смърт на Коби Брайънт и дъщеря му Джиана. Той бе един от най-великите играчи в историята. Вдъхнови поколения на и извън терена. Винаги ще помним взаимното уважение, което Коби и Сакраменто споделяха”, написаха от Кингс, които имаха вражда с Лейкърс и Брайънт на регионално ниво в Калифорния. 

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти