Интер с нова грешна стъпка (видео+снимки)

Интер направи поредна грешна стъпка в битката за Скудетото, след като завърши наравно 1:1 с Каляри Лаутаро Мартинес (29) изведе "нерадзурите" напред с глава, а Раджа Наинголан (79) изравни мощен шут от далечна дистанция. Преди 12 дни двата тима отново се изправиха един срещу друг на стадион “Джузепе Меаца”, но този път в турнира за Купата на Италия. Тогава Интер победи с 4:1 сардинци с два гола на Ромелу Лукаку и по едно попадение на Борха Валеро и Андреа Ранокия.

Грандът от Милано се намира на втора позиция, като изостава с три точки от лидера Ювентус. Шампионът на Италия гостува по-късно днес на Наполи. Лацио пък е с два мача по-малко от Интер и е много вероятно да изместни "нерадзурите", ако днес победи Рома и спечели отложения си мач с Верона. Грешките на Интер станаха прекалено много в последно време. Това е третото поредно равенство на тима в Серия "А", след 1:1 с Аталанта и 1:1 с Лече. 

Днес Интер играеше със специални фланелки, с които отборът отбеляза настъпването на китайската Нова година. Имената на футболистите бяха изписани с китайски символи. Дебют за Интер от първата минута направи Ашли Йънг, който преди седмица премина в състава на Антонио Конте от Манчестър Юнайтед.

В 9-ата минута отборът на Каляри пропусна добра възможност да излезе напред в резултата. Нандес подаде в наказателното поле към Джовани Симеоне, който овладя и стреля, но над вратата. В 14-ата минута Интер стигна до красив гол с глава на Николо Барела, който бе отменен заради засада. Халфът бе с метър зад защитата на гостите при центриране на Кристиано Бираги от левия фланг. Още в 17-ата минута Антонио Конте трябваше да прибегне до принудителна смяна, тъй като Милан Шкриняр получи замайване. Мястото му в игра бе заето от Диего Годин.

В 23-ата минута Алесио Краньо трябваше да се намесва, за да предотврати сигурен гол във вратата си при удар на Лаутаро Мартинес. В 29-ата минута Интер поведе с 12-ия гол на Лаутаро Мартинес в Серия "А" до момента през сезона. Аржентинецът засече с глава центриране на Ашли Йънг от десния фланг, а асистенцията на английския защитник бе първа за него още в дебюта му.
Ситуацията с гола бе гледана с ВАР, тъй като гостите имаха претенции, че Лаутаро е избутал защитник. Главният съдия обаче не видя нередност и посочи центъра.

В 41-ата минута голмайсторът за Интер тръгна да се надиграва с Рагнар Клаван, след което стреля през краката на защитника, а Краньо със сетни сили успя да спаси. В добавеното време на първата част Фараго можеше да възстанови равенството, но Самир Ханданович с блестящо спасяване с една ръка успя да блокира удара.

В началото на второто полувреме Ашли Йънг комбинира с Лукаку, а последният се завъртя и стреля встрани от вратата. Секунди по-късно Лукаку отклони към Лаутаро, а аржентинецът шутира право в ръцете на Краньо. В 59-ата минута Стефано Сенси можеше да удвои преднината на "нерадзурите" с хубав пробив, завършил с удар покрай десния страничен стълб. В рамките на няколко секунди Краньо спаси шут по земя на Сенси, а след това Лаутаро стреля от движение в аут.

В 64-ата минута Лука Пелегрини финтира Йънг и стреля по диагонал, но не успя да изненада Самир Ханданович. В 78-ата минута Каляри изравни с шут на Раджа Наинголан от далечна дистанция. Белгиецът стреля от около 20 метра, топката се отби в крака на Бастони и излъга Ханданович. В 81-ата минута Лукаку направи мощен пробив от центъра, стигна до стрелкова позиция, но шутът му мина на сантиметри от вратата.

В добавеното време Лаутаро Мартинес бе гневен на главния съдия, който не отсъди нарушение в полза на аржентинеца при единоборство с Клаван. Лаутаро потърси яростно сметка на арбитъра, който му показа директен червен картон, а впоследствие нападателят си изкара гнева на плексигласа на стадион "Джузепе Меаца".

ИНТЕР - КАЛЯРИ 1:1
1:0 Лаутаро Мартинес (29)
1:1 Раджа Наинголан (79)

ИНТЕР: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Йънг, Барела, Валерио, Сенси, Бираги, Лукаку, Лаутаро

КАЛЯРИ: Краньо, Фараго, Валукиевич, Клаван, Пелегрини, Нандес, Оливиа, Йоница, Наинголан, Педро, Симеоне

Минута по минута
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти