Луд мач за историята в Лондон: Челси и Аякс завъртяха спиращо дъха 4:4 (видео + галерия)

Отборите на Челси и Аякс сътвориха спектакъла на вечерта в Шампионската лига, завършвайки 4:4 в мач от група “Н”, игран на “Стамфорд Брижд”. Холандците играеха много силно и взеха аванс от 4:1 след час игра. Два автогола - на Тами Ейбрахам (2) и Кепа Арисабалага (35) плюс попадения на Куинс Промес (20) и Дони ван де Беек (55) зарадваха феновете на амстердамския тим. Голове на Жоржиньо (5 и 70 - дузпи) Сесар Аспиликуета (63) и Рийс Джеймс (74) оформиха крайното 4:4. Аякс заиграха с човек по-малко след 69-ата минута, когато в една атака регистрираха цели два червени картона. До края на двубоя имаше страшно много положения, като и момчетата на Тен Хааг атакуваха и заслужиха аплодисменти. 



Франк Лампард подреди 4-3-3 с Кристиан Пулишич, Тами Ейбрахам и Мейсън Маунт в предни позиции. Холандците се построиха в същата схема Нереш, Тадич и Куинси Промес в атака.
Срещата на “Стамфорд Бридж” започна вихрено. Във втората минута Промес центрира от статично положение, а Ейбрахам посега към топката на първа греда и имаше малшанса да с отбележи автогол - 0:1. По-малко от две минути по-късно съдията назначи дузпа за домакините. Пулишич беше набрал скорост и падна в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Жоржиньо реализира с технично насочване - 1:1.
В 14-ата Ейбрахам опъна и мрежата на съперника, но при вдигнат флаг за засада. Шест минути по-късно нидерланците реалзираха нов гол. Хаким Зиеш много интелигентно центрира фалцово зад гърба на защитата, Промес изпревари Сесар Аспиликуета и отбеляза с глава отблизо - 1:2.
Резултатът се покачи на 1:3 след великолепно изпълнение на Зиеш. Халфът на тима от "Йохан Кройф Арина" стреля, когато всеки очакваше центриране от статично положение. Топката беше насочена към далечния ъгъл, удари се гредата, след което срещна лицето на Кепа и влезе в мрежата за 1:3. В 38-ата пред Вилиан се откри добра възможност, но острата топката беше пресечена от вратаря. Като цяло Аякс изигра страхотно първо полувреме и заслужено взе преднина.

След почивката "сините" опитаха да отвърнат и направиха няколко опасни атаки. Те обаче допуснаха неточност в 55-ата минута и инкасираха нов гол. Дони ван де Беек беше оставен в наказателното поле и стреля ниско по диагонала за 1:4. В 63-ата домакините се върнаха в двубоя с гол на капитана си Аспиликуета. Защитникът се измъкна от засадата и добави в мрежата сам на далечната греда. 

 

В 69-ата съдията показа два червени картона на гостите за една атака на Челси. Блинд беше изгонен с втори жълт картон за остро влизане в краката на Ейбрахам. Реферът Роки даде авантаж и секунда по-късно топката срещна ръката на Фелтман. Така арбитърът изгони двама и даде дузпа за “сините”. Жоржиньо вкара от дузпата за 3:4. В 74-ата Курт Зума нацели напречната греда след удар с глава, а младият Рийс Джеймс вкара с добавка за 4:4. В 80-ата се получи разбъркване в наказателното поле на гостите. Топката стигна до Аспиликуета, който за втори път прати кълбото зад голлинията. Лудата радост на испанеца се оказа напразна, тъй като след консултация с ВАР голът не беше зачетен заради игра с ръка в атака.

В 86-ата храбрият тим на Тен Хааг можеше да вкара пети гол. Защитата на английския тим се задъха и остави Едсон Алварес да отправи удар. Кепа Арисабалага се разпъна и направи голямо спасяване. Две минути по-късно Мазрауи също затрудни испанския вратар на британците. В 89-ата Хъдсън-Одой стреля много близо до гредата. По-малко от минута по-късно Миши Батшуай шутира от 12 метра, но вратарят на Аякс Онана демонстрира страхотна класа и спаси. 

 



В крайна сметка двубоят завърши без победител и ситуацията в групата стана повече от интригуваща - Челси, Аякс и Валенсия с по 7 точки. 

 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти