Попето и Ростов излязоха първи в Русия след важен успех в Москва (видео)

Попето и Ростов излязоха първи в Русия след важен успех в Москва (видео)

Капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов се завърна в игра при изключително важната победа с 2:1 на Ростов в гостуването на Локомотив (Москва). Двубоят от 8-ия кръг на Премиер лигата беше пряка битка за първото място. Двата тима в компанията на още три отбора деляха върха с актив от 14 точки, но Попето и компания вече имат 17 точки. Българският футболист, който се контузи преди две седмици и тренира извънредно десет дни по пет часа на ден, се завърна в стартовия състав. Той отново беше опорен халф с състава на Валерий Карпин.

Двете попадения за Ростов отбеляза нападателят от Узбекистан Елдор Шомуродов. Той беше точен първо с глава в 41-ата минута, а след това удвои в 58-ата минута. Именно Попето беше в основата на атаката, която завърши с втория гол за Ростов. Опитният футболист отне топката в центъра и подхвана контраатака, която завърши със седмото попадение на Шомуродов за сезона. Именно таранът на Ростов е водач при стрелците в Русия. Играта в центъра на терена на българина и неговите съотборници се оказа ключа за успеха на гостите.Карпин извади Попов, който имаше едва четири тренировки с тима през последните две седмици, в 60-ата минута . Специалистът стори това, за да засили отбраната, пускайки пети защитник. Натискът на Локомотив обаче все пак доведе до гол в 81-ата минута. Антон Миранчук беше точен, но накрая Ростов записа пета победа в първенството, като даде заявка, че може да мечте за нещо сериозно през тази кампания.

Дебют за Локо направи привлеченият от Интер Жоао Марио, който смени контузилия се Алексей Миранчук.

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА
КЛАСИРАНЕ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛОКО (М)
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА РОСТОВ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички