Гледай на живо

Пресконференция на Николай Костов преди мача със Славия

Чорбаджийски се готви за дебют срещу тима на Йорданеску

Чорбаджийски се готви за дебют срещу тима на Йорданеску

Доскорошният бранител на ЦСКА-София Божидар Чорбаджийски ще дебютира тази вечер за новия си тим ФКСБ. Румънският отбор гостува на Газ Метан от 21 часа. Интересното е, че Чорбаджийски ще се изправи срещу бившия си треньор в Борисовата градина Едуард Йорданеску.

Той е начело на Газ Метан от 7 януари, като го изведе до седмото място през миналия сезон. Чорбаджийски дори присъства на пресконференцията на ФКСБ преди мача: “Познавам Йорданеску много добре, защото ми беше треньор в ЦСКА през 2016-а. Очаквам да се изправим срещу доста добре организиран и компактен отбор, който е отлично подготвен физически.


Трябва да сме много мотивирани и да им покажем, че сме по-силният отбор”, каза Чорбаджийски. Той е преотстъпен в Румъния до края на годината с опция за откупуване.

Куриозното е, че Божидар е единственият номинален централен защитник във ФКСБ в момента. Той би могъл да играе за отбора в Лига Европа, преди това обаче трябва да бъде елиминиран португалския Витория (Гимараеш), с който направи 0:0 в първия мач в Букурещ.

Капитанът на ФКСБ Михай Пинтили пък се пошегува с Чорбаджийски: “Дори не знам как да му произнеса името. Даже пресаташето ни едва успя да го изпише в социалните мрежи”, каза Пинтили през смях.
"Тема Спорт"
Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти