Маркес победи Роси в квалификацията на "Силвърстоун"

Маркес победи Роси в квалификацията на "Силвърстоун"

Лидерът в генералното класиране на MotoGP с Honda Марк Маркес спечели полпозишън за предстоящата Гран При на Великобритания в MotoGP като победи ветерана Валентино Роси с четири десети от секундата.

В началото на квалификацията на преасфалтираната "Силвърстоун" Маркес бе засенчен от сателитния пилот на Yamaha Фабио Куартараро. Французинът бе принуден да смени мотора си в последните минути от сесията и не успя да осъществи силна последна атака, докато трима други пилоти успяха да го задминат в подредбата в последните секунди на квалификацията.

За Доктора квалификацията във Великобритания е най-успешната за сезона. Зад него от трета позиция в неделното състезание ще потегли Джак Милър със сателитен Ducati, следван от Куартараро. Пета стартова позиция си спечели Алекс Ринс със Suzuki, който премина и през Q1, а шеста си спечели съотборникът на Роси - Маверик Винялес, който можеше да напредне и до по-добра позиция на старта в последната си обиколка, но загуби решаващо време на последния сектор от трасето.

На седмо място ще се нареди Андреа Довициозо с Ducati, на осмо - Франко Морбидели с четвъртата Yamaha, а на девето - Кал Кръчлоу със сателитна Honda, който претърпя инцидент в сесията.

Съотборникът на Дови в Ducati - Данило Петручи ще потегли 11-и. Хорхе Лоренсо, който се завръща на пистата за първи път от месец юни, ще стартира от 21-во място.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти