Тежките падания с Honda шокирали Лоренсо

Тежките падания с Honda шокирали Лоренсо

Хорхе Лоренсо призна, че двете му тежки падания с Honda през юни и последвалата контузия в гърба му са създали съмнения около кампанията му с конструктора в MotoGP. Трикратният шампион в кралския клас на мотоциклетизма изпусна четири кръга заради фрактура на прешлен, получена при падане в тренировката на холандската писта "Асен". Малко по-рано пък Лоренсо претърпя тежко падане и в тест в Барселона, когато моторът му изхвърча отгоре на бариерите.

По време на възстановяването си Лоренсо, чийто първи сезон с Honda е изпълнен с контузии, е обмислял възможността да се върне в Ducati още през 2020. В крайна сметка той отхвърли този шанс и заяви, че ще изпълни договора си с шампионите в MotoGP.

"Аз съм човешко същество и след тези две толкова тежки катастрофи, особено тази в "Асен", и контузиите след тях, започнах да имам съмнения и да се питам дали е правилно да продължа. Мисля, че е нормално. Когато започнах да се възстановявам, съмненията малко по малко изчезваха. Реших да не си тръгвам по-рано и да довърша предизвикателството, което приех. Предизвикателството да съм конкурентен с Honda, да печеля състезания и с тях, да мога да кажа, че съм печелил с три различни машини (Yamaha, Ducati, Honda). Когато вече знаех, че тази контузия няма да ми създаде проблеми за в бъдеще и ще се възстановя напълно, се успокоих и се почувствах по-сигурен в това, което съм започнал", коментира Лоренсо.

На въпрос дали Лоренсо се е свързал с Ducati или те с него, испанецът отклони въпроса и отвърна, че иска да говори само за бъдещето.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти