Бала се хвана за главата преди Англия

Бала се хвана за главата преди Англия

Селекционерът на България Красимир Балъков има сериозни проблеми със сглобяването на състава за европейската квалификация с Англия на 7 септември, научи Sportal.bg. Бившият плеймейкър имаше ясна идея допреди седмица за евентуален титулярен състав срещу "трите лъва", но през последните дни нещата коренно се промениха. Трима от евентуалните му титуляри със сигурност няма да са в оптимална форма за мача. При това става въпрос за двама от най-опитните играчи.

Първо, най-добрият защитник на България за 2018 година Николай Бодуров беше изваден от състава на ЦСКА-София. Капитанът на "червените" пропусна последните пет официални мача на тима, но не поради слаба спортна форма, а след решение на ръководството. Опитният играч беше големият отсъстващ в състава на Бала при дебюта му срещу Чехия (1:2) и Косово (2:3), тъй като имаше контузия в кръста. В тези две срещи вратата на Николай Михайлов беше обстрелвана общо 39 пъти, а националите записаха две поражения. Именно поради това Балъков разчиташе той да води защитата на "Уембли", но случващото с Бодуров през последните две седмици притеснява сериозно специалиста, който все още не знае дали ще разчита на него.

От снощи треньорът на "лъвовете" има още двама сигурни титуляри със сериозни здравословни проблеми. Става въпрос за най-резултатните играчи на "лъвовете" в момента - Ивелин Попов и Георги Костадинов. Капитанът на тима получи травма с Ростов срещу Уфа,

като беше заменен принудително на почивката

. Тази сутрин той мина ядрено-магнитен резонанс, който показа, че травмата му не е тежка, но най-вероятно около десет дни ще бъде извън строя, научи нашата медия. Това означава, че със сигурност пропуска мача с Рубин, а не е сигурно, дали ще е готов за визитата на Локомотив (Москва) преди гостуването на Англия.

Халфът на Арсенал (Тула) стресира всички в клуба си

, след като беше тежко изритан от противник в гостуването

на Рубин. Това се случи в 60-ата минута, а бившият полузащитник на Левски моментално беше заменен, като имаше съмнения, че е скъсал кръстни връзки на лявото коляно. Направените резонанси показват, че се е разминал с най-тежкото, разбра

Sportal.bg

, но около 15 дни ще почива и ще пропусне мачовете с Оренбург и ЦСКА (Москва).

65 България - Черна гора част II

Хубавото за Попов и Костадинов е, че са твърди титуляри в съставите си, но пък сега ще излязат от ритъм преди срещата срещу един от най-силните национални отбори на планетата. Балъков пък искаше в Лондон да заложи на 11 играчи, които играят редовно и са в оптимална кондиция. Получените вчера травми няма да позволят това и на двамата, които трябваше да бъдат в халфовата линия на България, на един от най-легендарните стадион в света.

Най-добрият футболист на България Кирил Десподов пък въобще не попада в плановете на Каляри, като остана извън групата от 23-ма играчи за Купата на Италия срещу Киево. Именно за него Бала направи компромис в предните квалификации, като беше единственият играч, който бе в състав без да играе редовно в тима си. Много вероятно обаче този път бившият нападател на "червените" да не бъде част от титулярите.

Бързакът беше титуляр срещу

Косово

, както и Николай Михайлов, който пък продължава да не получава шанс в Левски, след като се възстанови от травмата и вече няколко седмици тренира наравно с тима. Стражът няма и минута през този сезон при "сините" под ръководството на Петър Хубчев. Интересното е, че Михайлов-младши пази титуляр в последните два мача на специалиста начело на

"трикольорите" - 1:1

с Черна гора и

1:1 с Косово

, като и в двата случай спаси "лъвовете" от загуба в последната минута, но на "Герена" с днешна дата се залага твърдо на Милан Миятович.

154 България - Черна гора

Статутът му на резерва прави Пламен Илиев абсолютен фаворит титулярното място срещу Англия.

Напомняме, че бразилското крило

на Лудогорец Вандерсон е с първа повиквателната за националния състав на България, където в офанзивен план се завръща и Божидар Краев,

който стартира ударно сезона в Португалия

.

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти