Европейската магия на Люпко Петрович отново е големият коз на ЦСКА-София

Преди седмица ЦСКА-София не успя да победи Зоря (Луганск), макар че мачът тръгна по възможно най-добрия начин за "червените". Ранният гол на Евандро накара феновете на тима да предвкусят още една домакинска победа със "суха мрежа" в Лига Европа, но спорна дузпа в края на първото полувреме позволи на гостите от Украйна да изравнят. Резултатът 1:1 се запази до края, а днес двата отбора отново ще премерят сили, но този път в Запорожие. Зоря има предимство, но в ЦСКА-София са уверени, че могат да елиминират трети пореден съперник в турнира и да стигнат до плейофите, където ги чака Еспаньол.

Между двата мача с украинците отборът на Люпко Петрович направи нулево равенство на терена на Лудогорец. В Разград "армейците" съвсем не играха дефанзивно, както мнозина очакваха. Довечера тимът задължително трябва да отбележи поне един гол и затова Петрович най-вероятно ще изостави тактиката с трима централни защитници. Почти сигурно в сърцето на отбраната пред Витаутас Черниаускас ще са Раул Албентоса и Нуно Томаш, а по двата фланга ще се разчита на Иван Турицов и Петър Занев. Жанио Бикел и Кристиян Малинов ще имат тежката задача да неутрализират агресивните халфове на Зоря. Пред тях ще стартира Тиаго Родригес, а на върха на атаката ще е Али Соу, който се надява най-после да прекъсне головата си суша. Човекът във форма - Евандро, ще напада по дясното крило, а отляво ще започне Жеферсон.

Извън групата отново останаха двамата капитани Николай Бодуров и Рубен Пинто. Тяхното бъдеще остава неясно, но от клуба отказват да коментират ситуацията. Факт е обаче, че отсъствието на двама от най-опитните играчи ограничава опциите пред Петрович. Сърбинът неведнъж е доказвал, че е майстор в двубоите на директна елиминация и отборите му успяват да вземат своето дори да са в ролята на аутсайдер. В случая ЦСКА-София се убеди, че не отстъпва по нищо на Зоря и има всички шансове да прескочи още едно стъпало в Лига Европа.

Украинците отново ще бъдат без звездата си Артьом Громов, който лекува травма. Техният старши треньор Виктор Скрипник познава ЦСКА-София още от мачоветте между "червените" и Рига през миналия сезон. Тогава българският тим продъжи напред след дузпи. В предни позиции за Зоря ще играе Филип Будкивски, подпомаган от Луньов. През второто полувреме може да се появи младокът Назарий Русин, привлечен под наем от Динамо (Киев).

На стадион "Славутич Арена" се очакват около 7000 зрители. В украинското първенство на двубоите на Зоря идват доста по-малко зрители, но в евротурнирите е различно. 

Люпко Петрович вече е побеждавал съперник от Украйна като гост. През 2005 година той беше начело на Литекс, когато ловчанлии удариха с 2:0 Черноморец (Одеса). Зоря има общо 10 домакинства в мачове на елиминации в евротурнирите и е губл само два пъти. ЦСКА-София обаче не се притеснява от статистиката и ще се опита да донесе нова доза положителни емоции на привържениците си. 

Лига Европа, трети квалификационен кръг:
ЗОРЯ (ЛУГАНСК) - ЦСКА-СОФИЯ (1:1 в първия мач)

Вероятни състави:

ЗОРЯ (4-4-1-1):

Шевченко; Тимчик, Вернидуб, Абу Ханна, Михайличенко; Юрченко, Кочергин, Иванисеня, Хомченовски; Луньов; Будкивски

Старши треньор: В. Скрипник

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1):

Черниаускас; Турицов, Албентоса, Н. Томаш, Занев; Бикел, Малинов; Евандро, Тиаго, Жеферсон; А. Соу

Старши треньор: Л. Петрович

СЪДИЯ:

Амари Делерю (Франция)

СТАДИОН:

"Славутич Арена", Запорожие


НАЧАЛО:

20:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти